Gönderen Konu: 2012-2013 AV SEZONUNDA AV YASAKLANA BİLİRMİŞ  (Okunma sayısı 14184 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
Ynt: 2012-2013 AV SEZONUNDA AV YASAKLANA BİLİRMİŞ
« Yanıtla #25 : 25 Mart 2012, 13:38:15 »
Ramiz hocam köylünün ekini varsa bunada zarar veriryorsak köylünün tarımına asla girmem o araziye bu ne olursa olsun bizim buralarda bıldırcın avı olsa dahi mısırlara bile girmem çünkü zarar vermeye hiç bir hakkı yok avcının keklik avlarına gittiğimizde biçilmiş arazilerde av yapıyoruz ekili alanlara girmiyoruz selamlar saygılar.
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #26 : 25 Mart 2012, 13:47:20 »
Ramiz hocam köylünün ekini varsa bunada zarar veriryorsak köylünün tarımına asla girmem o araziye bu ne olursa olsun bizim buralarda bıldırcın avı olsa dahi mısırlara bile girmem çünkü zarar vermeye hiç bir hakkı yok avcının keklik avlarına gittiğimizde biçilmiş arazilerde av yapıyoruz ekili alanlara girmiyoruz selamlar saygılar.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 25 Mart 2012, 14:00:07 »
Ben yıllardır ava gidiyorum evet köylünün arazisi kendine ait olabilir ve size burada avlanmada diye bilir.Burada ki mesele bu günlere nasıl geldik.Bir meraya dışardan gittiğimizde köylü veya o bölgenin halkı bizi yatırmak misafir etmek için birbiri ile yarışırdı.Ne oldu da bu kadar işler tersine döndü.Özellikle keklik avlakları bilinçli bir sistem dahilinde daraltıldı civar illerden gelenler o şehrin avcıları aynı avlaklara sadece belirli günlerde girmek zorunda kaldı işte mesele bu.Avcıyı denetleyen makamlar ava açıktıkları bölgenin muhtarlarına yada köylülerine bir tebliğ yapmıyor.
Muhtar,köylü kendi yasağını kendi koyuyor.Halbuki geçerli kanun hükmünde yasaklar sadece bakanlıkca koyulur.Basit bir uygulama ile denetlemeye giden kolluk kuvvetleri ava açık olan bölgenin halkını bilgilendirmeli ve aksi bir tutumda bulunduklarında suçlu duruma düşecekleri konusunda halkı bilinçlendirmelidir.Sadece avcıya ceza olmaz.

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 25 Mart 2012, 18:32:58 »
Yasalar kanunlar göz ardı edildi ve işin içine menfaat girdi köylü ve avcı birbirine düşman edildi bazı yerlerde duyuyorum büyük şehirlerde hali vakti durumu iyi olan avcılar köy muhtarlarına bir miktar para verip o köylerde rahat rahat av yaptıklarınıda duyuyoruz o kar yağdığında ahırlarda yüzlerce keklik yakalıyoruz diyenler o kuşları para karşılığı büyük kentlerde kendilerine müşteri blup sattıklarınıda duyuyoruz yeterli popilasyon yok diyorlar ama ahırlarda yakalnan kuşları kimse görmüyor herkes avcını vurduğu 4 kekliği görüyor

resim

Çevrimdışı Hakan İNCECİ

• *
« Yanıtla #29 : 25 Mart 2012, 22:02:13 »
türkiyede her şeyin suyu çıkıyor belli zaman sonra bu avcılığında suyu çıkacak..
Hakan İNCECİ
1978 SAMSUN

Çevrimdışı Ramiz TERCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 25 Mart 2012, 23:55:17 »
Evet Halil sana katılıyorum.Bende kesinlikle ekili araziye yaklaşmıyorum bile.Benim kasdettiğim,fındık bahçesinde çulluğa attığın zaman,bazen fındık dalını koparmıyormusun.O dalda fındık olmuyor mu? Biz avımızı nasıl yapıyoruz.Karşılıklı diyaloglarla.Yukarıda bahsettiğim olayda adam bahçeme zarar veriyorlar desinde,git adamın bahçesinde avlan.
Ramiz TERCAN
1967 ORDU

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #31 : 26 Mart 2012, 12:44:48 »
Erzincan da köy muhtarı yanımıza gelip bizi avın serberst olduğu yerden kovması ve diğer hafta aynı muhtar yanında üzerinde yaban armaları bulunan  istanbul plakalı jiple  3 avcıyı arazide avlatması ve yine bizim yanımıza gelip bize kafa tutmasını unutamıyorum doğrusu... acaba bu avlaklar paralı avlak mı oldu da haberimiz yok ..Tekrar söylüyorum yetkililer kuşun kaynadığı yerleri sürekli ava kapatması ne manaya geliyor asıl herkesin bu konu üzerinde kafa yormasın da yarar görüyorum...Benim aldığım duyumlara göre o ava kapatılan yerlerde bölgenin büyük başlarının kaçak avlandğı doğrultusundadır.
Sezer İNAN
1975-Kayseri

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #32 : 26 Mart 2012, 21:21:58 »
Evet Halil sana katılıyorum.Bende kesinlikle ekili araziye yaklaşmıyorum bile.Benim kasdettiğim,fındık bahçesinde çulluğa attığın zaman,bazen fındık dalını koparmıyormusun.O dalda fındık olmuyor mu? Biz avımızı nasıl yapıyoruz.Karşılıklı diyaloglarla.Yukarıda bahsettiğim olayda adam bahçeme zarar veriyorlar desinde,git adamın bahçesinde avlan.
evet ramiz hocam bu konuda haklısın çok nadirde olsa ister istemez çulluk avlarında fındık dalları zarar görüyor kimse bilerek zarar vermek istemez kimsenin malına lakin yapacak bişey yok bölgemizin yapısı böyle her yer dağ taş fındık dikili ne yazıkki bizimde fındık bahçemiz var bizde bundan nasibimizi alıyoruz  yapacak bişey yok bu konuda bahçe sahibi çık yerimden derse teli geçip yan bahçeden devam :):):)

resim

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 26 Mart 2012, 21:31:41 »
Yan bahçe de benim nereye gideceksin şimdi.Çık bahçeden halil

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #34 : 01 Nisan 2012, 16:18:34 »
yan bahçe seninse sorun yok serhat abi ava devam :):):):)  kolayı var bundan sonra çulluk avında bene takılın kimseler bişey diyemez bölge bizim karışan olmaz halk beni tanıyor çaresi bulunur :):):)

resim

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #35 : 02 Nisan 2012, 18:31:39 »
populasyonun yeterli olup olmadığını ,sürekli ava kapalı olan alanlara gidip tekrar incelesinler.(Örneğin Sivasın ,erzincanın  muhtelif yerleri gibi ) Herkez bilir o bölgelerde kuşun nasıl kaynadığını ,ancak nedense ava açılmaz o bölgeler.Herhalde keklik turşusu yapacaklar. veya münasip bir işte kullanacaklar.Avı kimse yasaklayamaz.Türkiyede kaç kayıtlı avcı olduğunu oy potansiyelini ,ödediği vergi miktarını kimse gözardı edemez.Ayrıca avcıların birlik oluşturup asıl yapacağı iş Ava sürekli kapatılan ve kuş kaynayan yerlerin açtırılması olmalıdır.Her yıl kuşun az olduğu yerler ava açılıyor sonra avcılar o bölgeye zorlatılıyor işte o bölgelerde kuşun da kökü kazınıyor.Varmısınız hakkımızı hep birlikte aramaya......
Sezer bey avcılığın paralı olmasını isteyen aaalar nüfuz sahibi insanlar, eh! paralı avlakların yoluda yapılıyor yavaş yavaş. Ava kapalı, av popülasyonu yüksek meraları kiralarlar devletten. O yıllardır sebepsiz yere ava açılmayan avlakları. ''paralı  avcılar'' a avlatırlar. Burası Türkiye böyle bir sonuç olursa hiç şaşırmam!
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #36 : 02 Nisan 2012, 23:42:08 »
Milletin malını kimse kimsye peşkek çekmemeli,biz avcılarda buna müsade etmemeliyiz.Paralı avlak yapacaklarsa hiç kuş olmayan alanlarda kuş çoğaltsınlar sonra ava açsınlar. Yok çöyle yağma değilmi?
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #37 : 05 Nisan 2012, 12:50:45 »
Milletin malını kimse kimsye peşkek çekmemeli,biz avcılarda buna müsade etmemeliyiz.Paralı avlak yapacaklarsa hiç kuş olmayan alanlarda kuş çoğaltsınlar sonra ava açsınlar. Yok çöyle yağma değilmi?

Bende bu konuda sizinle aynı fikirdeyim. İllaki paralı avlakmı kuracan kardeşim, git bastır parayı, devlet avlağı olmayan ve içinde yabani hayvan popülasyonu bulunmayan birkaç bin dönüm arazi satın al, yetiştir hayvanını avlat ''paralı'' avcılara, amaaa devletin avlağını kiralayıp, hazır popülasyonu parayla avlatmak olmaz, olmamalı, buna fırsat vermemeliyiz. Tv de izledim bu özel avlakta avlananları, kutuyla getiriyorlar kuşları salıyorlar önlerine hadi avlan.  Bu avcılıkmıdır? Allah aşkına!. Ben bunu şeye benzetiyorum, kediler yavrularını yetiştirirken bir av yakalarlar ve avın yarı canını aldıktan sonra yavrunun önüne salar, oda hem oynar hemde avlandığını zanneder. :-)
  • Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
« Yanıtla #38 : 29 Mayıs 2012, 14:28:26 »
AVCININ AVCIYA DOST OLDUĞU HERŞEYİ PAYLAŞABİLECEĞİ TEK YER BU VE BUNA BENZERİ FORUMLARDIR!!!!AMA BUNU TÜM YURT GENELİNE YAYBİLECEK BİR OLUŞUMUDA FORUM KURUCULARI DÜŞÜNMELEDİR.BU VATANİ BİR GÖREV VE YURDUM AVCILARI İÇİN BİR SORUNLULUKTUR.

BU BİR SİZ YÖNETİCİLERE ÇAĞRIDIR....
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50