herkese selam,ortaokullu yıllarda elimizde cetvel kiminki daha uzun diye ölçer dururduk.bence hangi ırk daha iyidir gibi''CEVABI OLMAYAN GEREKSİZ BİR SORU''yu sormanın ve cevabını aramanın oramızı buramızı ölçmekten farkı yok.
arkadaş, en iyi köpek''SAHİBİNİ EN ÇOK MUTLU EDEN''köpektir.bu konu bu kadar basit.
ben şahsen başka bir ırkla 10 tane vuracağıma ,pointerimle 2 tane vurmayı TERCİH ederim.herkes sarışın sevicek diye bir şart yok.
SN.PİLGİR kimsenin pointere kötü köpek dediği yok ALLAH herkese istediği zevk aldığı ırkla avlanmayı nasip etsin 20 sayfayı bulmuş olan topicteki konuyu dikkatlice takip etti iseniz drahthaar almayı düşünen bir arkadaşımız SN.KARACA
<<pointermi - drahthaarmı daha önce iki ırkıda kullanmış arkadaşlarımızın ,,abilerimizin fikirlerini almak istedim artıları eksileri nedir ..>>
diye bir soru sormuş bizde doğal olarak yaşadıklarımızdan ,,gördüklerimizden ,,edindiğimiz tecrübelerden ,,bahsederek bu soruya kendimizce cevaplar veriyoruz ..ancak SN.TUNCER İSMAL ve ULVİ ŞAFAK beylerin yer,yer saygısız ve ukala,,çok bilmiş ve alaycı tavırlarına elimizden geldiğince YAŞLARINA HÜRMETEN saygı çerçevesinde cevaplar veriyoruz... şimdi ben SN.TUNCER İSMAİL bey,in YARIŞALIM AVDA ,,YAPTIĞIM AVLARIN RESİMLERİNİ GÖNDEREYİM BAKIN BENİ TANIRSINIZ,,DAHA DÜNKÜ ÇOCUKSUNUZ TAVIRLARINA VE RESTLERİNE ...... SN.İSMAİL öyle klavye başında atmakla olmuyor ,, benim bugüne kadar vurduğum avları siz bir ömür boyu her gece rüya kurarak yapmaya çalışsanızda yapamazsınız desem olurmu hiç ,,,,, olmaz değilmi,,,, işte bizde bu çerçevede seviyeyi kaybetmeden paylaşmaya çalışıyoruz,, zamanında biz izmirli kuyumcu levent,in babası ASUMAN BEY,İN dayım NİYAZİ ÖĞÜN ile afyonda avlanmaya geldiğinde öve öve bitirilemeyen tüm izmire ve türkiyeye ün salmış gerçekten güzel ancak bir DD karşısında bir hiçten ibaret pointerlerinide çok gördük ,,dayımla birlikte avlanmaya geldiklerinde kasım kasım kasılan şöyle atan,, böyle vuran,, burjuva,,aristokrat takılan av üzerine herşeyi bildiklerini zanneden nice zatı muhteremlerin boyunun ölçüsünüde çookkkk aldık,, mahcubiyetlerindense zevk falan almadık sakın yanlış anlamayın anlatmak istediğim atam sözü ile <<EL YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİNİNKİNİ DEVECİ ARMUDU SANIRMIŞ..>>deyimini hatırlatmaktı....... AFYONDAN SELAMLAR.....