gökhan bey istediğin yerde istediğin kuş avında seninle yarışmak bana haz verir.Yerini sen belirle sütten dönenin kaşığı kırılsın.Sen 6 yaşında iken ben almanyadan avcı bir almancının getirdiği kulakları damgalı drahtar yavru edindim.onu çulluk avında yetiştirdim.Benim gibi 3 arkadaşım daha bu yavrulardan aldı.büyüttüler.(Yıl 1987 ) ama yeterli randımana kimse ulaşamadı.Ve drahtarcılığı hep beraber bıraktık.Aslında meralarımız çulluk için idealdi.Ama bizlerin istediği özelliklere sahip değildi.Bizleri tadmin etmedi.45 yılı aşkın avcılık geçmişim var.Kullanmadığım ırk yoktur.buna kopaylarda dahil.Kurhzaar kullanan avcı arkadaşlarla ava giderim.onların köpekleriylede av yapıyoruz.Köpek tutkusu gönül işidir.Ama yaş olarak artık gönül işini aştım.En iyi avcı köpek benim tercihim olur.Burda konu drahtarın kuş köpeği olup olmamasıdır.Benim tecrube ve bilgilerime göre değil.Çünkü drahtarlar iz avına daha yatkınlardır.Mesala çulluk veya keklik avında domuza bakabilir.Keçi sürüsüne koyun sürüsüne dalabilir.Bunları yaşamış bir avcıyım.Arkadaşım çulluk avında drahtarı yüzünden koyun parası ödedi.Kırma köpekler bile iyi avcı çıkabilir.Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler
sevgili Butik İsmail bey
iş paylaşmaksa paylaşalım ama sataşıp sabote etmek ve kalp kırmaksa bilelim
burada amaç kalp kırmadan paylaşmaktır
ammaaaa öyle yok sen 6 yaşındayken,,, yok süt müt muhabbeti yapacaksanız ona göre yazalım
bunu söylerken de bir edebiyatçı olduğumu ve işi lafbazlık boyutuna getirip çaktırmadan sataşmak istiyorsanız bu durumun alasını bizim derslerde öğrettiğimizi de belirteyim de ona göre yazın
bu arada süt bana lazım değil ama belki size lazımdır kemik erimesine de iyi geliröncelikle sizin sadece bu yazdıklarınızdan birçok söz sizi ele veriyor tek tek size aktarayım
hep tecrübe diyorsunuz ya; bir atasözümüz der ki "akıl yaşta değil baştadır" öyle her yaşça büyük her şeyi biliyor olsaydı vay halimize
hem herkes bilir ki "Eski çamlar bardak oldu"
devir bilgi ve teknoloji devri
herşeyi deneme yanılma yoluyla öğrenmeye gerek yok. araştırıyoruz izliyoruz okuyoruz gidip yerinde görüyoruz
öyle resimlerine bakmıyoruz
daha bu ayın başında Almanya'nın bir numaralı hekemleri ve DD Almanya üretim sorumlusu Ludwig Mittrup, Alex Geismann, Siegfried Knoop'un yönettiği bir DD gençlik sınavı yaptık Uşakta
biz bu sınavları geçen yıl vermemize rağmen gittik 2 gün boyunca takip edip soru sorduk, öğrendik
öyle bilmem kaç yılında şu oldu bu oldu değil işi pirlerinden öğreniyoruz
sizin çayır yarışı dediğiniz
sınavlara getirin bakalım köpeğinizi kaç aşama geçebilecek
unutmadan siz köpeğin kalitesini kulağı damgalı olmasıyla ölçüyorsanız her kulağı damgalı iyi kan mıdır?
ya da her sakallı dede midir cevabınızı bekliyorum
almanyada 50 euroya tonla dd dk ep vs bulursunuz hem de kulakları damgalı
zaten ülkemiz köpekçiliği de bunlar yüzünden uzun yıllar boyunca zarar görmüştür
zaten "tecrübe" dediğiniz hayatta yenen kazıkların bileşkesi değil midirzamanında ne kadar ön bahçe köpeği varsa getirilmiş ülkemize ve sonuç gen çöplüğü
laf söz dinelemeyen ep'ler es'ler vs vs vs
sonra kardeşi kardeşe çek ortaya troll gibi mahluklar çıksın sonra ben ne köpekler getirmiştim lafları dönsün dursun
dr ali de mama reklamında maamadan hiç bahsetmez de kendi köpeklerini över durur
siz de köpeklerinizden, yavrularından ve şöhret yapan köpeklerden bahsediyorsunuz ya
bence siz de o reklama katılabilirsiniz
bilinçli hiçbir yetiştirici bırakın aynı batından 4 kardeş almayı aynı kandan bile 2 tane almaz
birbirine uyum gösterecek farklı kanlar alır ki ortaya zenginlik ve kalite çıksın
avcılık yönüne diğer msjda devam edeceğim öyle acele yok