gökhan bey istediğin yerde istediğin kuş avında seninle yarışmak bana haz verir.Yerini sen belirle sütten dönenin kaşığı kırılsın.Sen 6 yaşında iken ben almanyadan avcı bir almancının getirdiği kulakları damgalı drahtar yavru edindim.onu çulluk avında yetiştirdim.Benim gibi 3 arkadaşım daha bu yavrulardan aldı.büyüttüler.(Yıl 1987 ) ama yeterli randımana kimse ulaşamadı.Ve drahtarcılığı hep beraber bıraktık.Aslında meralarımız çulluk için idealdi.Ama bizlerin istediği özelliklere sahip değildi.Bizleri tadmin etmedi.45 yılı aşkın avcılık geçmişim var.Kullanmadığım ırk yoktur.buna kopaylarda dahil.Kurhzaar kullanan avcı arkadaşlarla ava giderim.onların köpekleriylede av yapıyoruz.Köpek tutkusu gönül işidir.Ama yaş olarak artık gönül işini aştım.En iyi avcı köpek benim tercihim olur.Burda konu drahtarın kuş köpeği olup olmamasıdır.Benim tecrube ve bilgilerime göre değil.Çünkü drahtarlar iz avına daha yatkınlardır.Mesala çulluk veya keklik avında domuza bakabilir.Keçi sürüsüne koyun sürüsüne dalabilir.Bunları yaşamış bir avcıyım.Arkadaşım çulluk avında drahtarı yüzünden koyun parası ödedi.Kırma köpekler bile iyi avcı çıkabilir.Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler
SN.İSMAİL açıklamanızdada belirttiğiniz üzere
<<Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler>>
siz iyi av genlerine sahip olan dd,leri bulamamışsınız.. ayrıca adı üstünde DD continental bir ırk yani çok amaçlı hem kanatlı,, hem kürklü,, hem fermalı,,hem iz takipli,,hemde aportlu tüm avları yapsınlar diye üretilmiş yetiştirilmiş bir ırk DD bunu tartışmakta anlamsız bence AYRICA birde sorum olacak size 1987 yılında almanyadan bir almancının getirdiğini söylediğiniz DD ,nin türkiyede doğmuş diğer yavrularınıda arkadaşlarınızamı sahiplendirmiştiniz...bunu öğrenmek istemiştim..... SELAMLAR....