Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191259 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #350 : 24 Nisan 2012, 10:44:31 »
Av da DD ın kat ettiği yol kaç km acaba hiç ölçen arkadaşımız var mı?(Sahibi ile orantılı olarak)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #351 : 24 Nisan 2012, 10:45:49 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR işin içine birazda gırgır şamata katalım ;) ;) ;) ben ingilizleri(pointer-setter) GALATASARAYA,,,, drahhthaarlarıda FENERBAHÇEYE benzetiyorum..hafta sonundaki maçta olduğu gibi birisi kaleye 28 şut çeker,, 10 pozisyona girer ,, süper oynadı ,,sahada basmadık yer bırakmadı ,,söyle estetikti ,,böyle muhteşemdi denir ,,sonuçta serbest vuruştan bir gol atar.. >:D >:D >:Ddiğeri ise nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynar kaleye 6 şut çeker ,,4 pozisyona girer ,,2 sini gol yapar ikisinide kaleci ve defans zor uzaklaştırır,,estetikten yoksundu,,iyi koşmadı ,,ortalıkta gezindi durdu denir,,ama maç 1-1 olduktan sonra yine yapması gerekeni soğukkanlılıkla yapar ve skoru 2-1 e çevirir yetmezmiş gibi gardı düşen rakibe öldürücü son darbeyi vurmak için dk 80 den sonra 3,ü hatta 4,ü kovalar neticede 90. dk dan sonra TABELADA 1-2 YAZAR :P :P :P ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇER ... ^-^ ^-^ ^-^ İŞTE BÖYLE SEVGİLİ DOSTLAR BENDE İNGİLİZLER İLE DRAHHTHAARIN DURUMUNU AYNEN GS-FB MAÇLARINA BENZETİYORUM.. :-\ :-\ :-\sonucu belli olan maçları tartışmakta güzel oluyor... ;D ;D ;D ;D ;D.
Yine avda drahhthaar ile avlanan bir avcı ile karşılaşırsın ,,rastgele dersin ,,hal hatır sorar iki muhabbet edersin ,,ne yaptın niye gruptan ayrısın ?? ne yapayım abi bizim gruptaki diğer tüm köpekler ingiliz ,,oraya buraya deli gibi koşturmaktan dilleri bir karış dışarıda koku falan aldıkları yok ,,onların pas geçtikleri kekliklerle tavşanlara tüfek atmaktan yoruldum limitleri doldurdum arkadaşların dönmesi için bende buralarda oyalanıyorum,, şu önümüzdeki vadiye pointerler bayaa bir keklik kovaladılar ,,arkadaşlar dönsünlerde benim drahhthaarla birde oraya girivereyim fermasında birkaç tüfekte onlara attırayım eve torba boş dönmek olmaz DEEERRRRRR.... ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #352 : 24 Nisan 2012, 10:54:55 »
Av da DD ın kat ettiği yol kaç km acaba hiç ölçen arkadaşımız var mı?(Sahibi ile orantılı olarak)
İYİ bakılmış ,, doğru beslenmiş,, fiziksel bir sıkıntısı olmayan,, iyi kondüsyon verilmiş bir DRAHTHAAR ile avda ne avlanılan süre,,nede mesafe ve performans olarak boy ölçüşecek başka bir ırk düşünemiyorum.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #353 : 24 Nisan 2012, 11:14:21 »

Ayhan abinin dediği gibi işe biraz mizah katacak olursak ben de şöyle demek isterim

eğer çok koşmak sonuca götürseydi bütün futbol takımlarında futbolcu yerine maratoncu atletler oynardı

bu arada Hakan abinin dediğine de aynen katılıyorum +11111
sağlıklı ve kondüsyonu iyi olan bir drahthaarın performansı sahibinin avı başlatması ve bitirmesi arasında geçen zamanı kadardır
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #354 : 24 Nisan 2012, 12:25:21 »
kuş köpeği olmayan estetik dışı drahthaarlardan örnekler

iz takibi

Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #355 : 24 Nisan 2012, 12:32:14 »

Ayhan abinin dediği gibi işe biraz mizah katacak olursak ben de şöyle demek isterim

eğer çok koşmak sonuca götürseydi bütün futbol takımlarında futbolcu yerine maratoncu atletler oynardı

bu arada Hakan abinin dediğine de aynen katılıyorum +11111
sağlıklı ve kondüsyonu iyi olan bir drahthaarın performansı sahibinin avı başlatması ve bitirmesi arasında geçen zamanı kadardır

doğru söze söylenecek laf yok. aynen katılıyorum. eline sağlık.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #356 : 24 Nisan 2012, 13:11:32 »

Ben bir ara pointeri ölçmeye çalıştım Ankarada Polatlıda. Ava başlarken gördüm, birde av bittiğinde arabanın yanında ;D ;D Zannedersem av bitinceye kadar Ankara, Konya yaptı geldi ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #357 : 24 Nisan 2012, 13:19:30 »
kuş köpeği olmayan estetik dışı drahthaarlardan örnekler

Gökhan hocam kuş avında kullanılıyor olabilir ama bu onun kuşçu olduğunu göstermez ;D ;D ;D ;D Ayrıca burnu dibine ferma vermiş hehe

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #358 : 24 Nisan 2012, 13:30:09 »
Arkadaşlar sormak istediğimi çok net bir şekilde anladınız aslında.Alakasız bir cevap vermişsiniz ama günümüz futbolunda da en az atlet kadar koşmayan topçu ancak Bank Asya 1.Lig de top oynar.Galatasarayı sürekli yenen Fenerbahçeli arkadaşların son zamanlarda yakından takip ettiği lig var ya (Bende biraz mizah katmak istedim)
Hiç şüphe yok ki DD ın avı bitireceğinden.Zaten bu şekilde anlaşılmasın diye sorduğum soru sahibi ile orantılı olarak diye not düştüm.Daha açık sorayım o zaman.1 saatlik zaman süresince DD kaç km lik alanı tarar?

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #359 : 24 Nisan 2012, 13:37:20 »
DD av olan alanı tarar boş olan merayı gezmez. :)Boş olup olmadığınada bakması yeter koklamasına gerek bile yok  :)
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #360 : 24 Nisan 2012, 15:37:07 »
gökhan bey istediğin yerde istediğin kuş avında seninle yarışmak bana haz verir.Yerini sen belirle sütten dönenin kaşığı kırılsın.Sen 6 yaşında iken ben almanyadan avcı bir almancının getirdiği kulakları damgalı drahtar yavru edindim.onu çulluk avında yetiştirdim.Benim gibi 3 arkadaşım daha bu yavrulardan aldı.büyüttüler.(Yıl 1987 ) ama yeterli randımana kimse ulaşamadı.Ve drahtarcılığı hep beraber bıraktık.Aslında meralarımız çulluk için idealdi.Ama bizlerin istediği özelliklere sahip değildi.Bizleri tadmin etmedi.45 yılı aşkın avcılık geçmişim var.Kullanmadığım ırk yoktur.buna kopaylarda dahil.Kurhzaar kullanan avcı arkadaşlarla ava giderim.onların köpekleriylede av yapıyoruz.Köpek tutkusu gönül işidir.Ama yaş olarak artık gönül işini aştım.En iyi avcı köpek benim tercihim olur.Burda konu drahtarın kuş köpeği olup olmamasıdır.Benim tecrube ve bilgilerime göre değil.Çünkü drahtarlar iz avına daha yatkınlardır.Mesala çulluk veya keklik avında domuza bakabilir.Keçi sürüsüne koyun sürüsüne dalabilir.Bunları yaşamış bir avcıyım.Arkadaşım çulluk avında drahtarı yüzünden koyun parası ödedi.Kırma köpekler bile iyi avcı çıkabilir.Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #361 : 24 Nisan 2012, 16:05:04 »
nettin tuncer usta bunlar kavgada sölenmez yaw :)
Yahya HEKE
1968-İstanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #362 : 24 Nisan 2012, 16:31:28 »
Arkadaşlar sormak istediğimi çok net bir şekilde anladınız aslında.Alakasız bir cevap vermişsiniz ama günümüz futbolunda da en az atlet kadar koşmayan topçu ancak Bank Asya 1.Lig de top oynar.Galatasarayı sürekli yenen Fenerbahçeli arkadaşların son zamanlarda yakından takip ettiği lig var ya (Bende biraz mizah katmak istedim)
Hiç şüphe yok ki DD ın avı bitireceğinden.Zaten bu şekilde anlaşılmasın diye sorduğum soru sahibi ile orantılı olarak diye not düştüm.Daha açık sorayım o zaman.1 saatlik zaman süresince DD kaç km lik alanı tarar?

Bilal kardeşim ilk 1 saatte ben pointerin ne kadar yol katettiğini söyledim sayılır. Nereyi gezdiği ile alakalı navigasyon teknolojisi yetmez pointerin. ;D ;D ;D ;D ;D Benden 5 km ileride ferma verse kimin işine yarayacak, ben o zaman kuşu değil köpeği vururum dermişim ;D ;D ;D

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #363 : 24 Nisan 2012, 16:56:30 »

Bilal kardeşim ilk 1 saatte ben pointerin ne kadar yol katettiğini söyledim sayılır. Nereyi gezdiği ile alakalı navigasyon teknolojisi yetmez pointerin. ;D ;D 

:) Navigasyon konusunda doğru diyorsun Rıdvan Hocam.

Benden 5 km ileride ferma verse kimin işine yarayacak, ben o zaman kuşu değil köpeği vururum dermişim ;D ;D ;D

İşte benim İngilizden yana senin de DD yana  tercih kullanmamızın  sebebi de bu.Pointer yada Setter tercih etmemin birinci sebebi ben 10 km geziyorsam onlar 60 gezecek,ben 15 km geziyorsam onlar  70 gezecek.Açılma olayı da eğitimle alakalı üstesinden gelinebilir bir konu o kadar da abartma :)Hep dersiniz ya ''YOLUN SONU DD'' diye,kesinlikle haklısınız...Ama yaş daha 32 :) Henüz DD için çok erken.Saygı ve sevgiler..
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 17:01:16 Gönderen: Bilal PAZVANT »

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #364 : 24 Nisan 2012, 17:15:15 »
:) Navigasyon konusunda doğru diyorsun Rıdvan Hocam.İşte benim İngilizden yana senin de DD yana  tercih kullanmamızın  sebebi de bu.Pointer yada Setter tercih etmemin birinci sebebi ben 10 km geziyorsam onlar 60 gezecek,ben 15 km geziyorsam onlar  70 gezecek.Açılma olayı da eğitimle alakalı üstesinden gelinebilir bir konu o kadar da abartma :)Hep dersiniz ya ''YOLUN SONU DD'' diye,kesinlikle haklısınız...Ama yaş daha 32 :) Henüz DD için çok erken.Saygı ve sevgiler..
anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az derler  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #365 : 24 Nisan 2012, 18:06:49 »
Daha açık sorayım o zaman.1 saatlik zaman süresince DD kaç km lik alanı tarar?
sn.PAZVANT sahibi o süre içerisinde ne kadar km,lik bir alanı taramasını istiyorsa,, o kadar km,lik bir alanı tarar,, bir DRAHTHAAR...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #366 : 24 Nisan 2012, 18:24:09 »
gökhan bey istediğin yerde istediğin kuş avında seninle yarışmak bana haz verir.Yerini sen belirle sütten dönenin kaşığı kırılsın.Sen 6 yaşında iken ben almanyadan avcı bir almancının getirdiği kulakları damgalı drahtar yavru edindim.onu çulluk avında yetiştirdim.Benim gibi 3 arkadaşım daha bu yavrulardan aldı.büyüttüler.(Yıl 1987 ) ama yeterli randımana kimse ulaşamadı.Ve drahtarcılığı hep beraber bıraktık.Aslında meralarımız çulluk için idealdi.Ama bizlerin istediği özelliklere sahip değildi.Bizleri tadmin etmedi.45 yılı aşkın avcılık geçmişim var.Kullanmadığım ırk yoktur.buna kopaylarda dahil.Kurhzaar kullanan avcı arkadaşlarla ava giderim.onların köpekleriylede av yapıyoruz.Köpek tutkusu gönül işidir.Ama yaş olarak artık gönül işini aştım.En iyi avcı köpek benim tercihim olur.Burda konu drahtarın kuş köpeği olup olmamasıdır.Benim tecrube ve bilgilerime göre değil.Çünkü drahtarlar iz avına daha yatkınlardır.Mesala çulluk veya keklik avında domuza bakabilir.Keçi sürüsüne koyun sürüsüne dalabilir.Bunları yaşamış bir avcıyım.Arkadaşım çulluk avında drahtarı yüzünden koyun parası ödedi.Kırma köpekler bile iyi avcı çıkabilir.Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler
SN.İSMAİL açıklamanızdada belirttiğiniz üzere

<<Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler>>

siz iyi av genlerine sahip olan dd,leri bulamamışsınız.. ayrıca adı üstünde DD continental bir ırk yani çok amaçlı hem kanatlı,, hem kürklü,, hem fermalı,,hem iz takipli,,hemde aportlu tüm avları yapsınlar diye üretilmiş yetiştirilmiş bir ırk DD bunu tartışmakta anlamsız bence AYRICA birde sorum olacak size 1987 yılında almanyadan bir almancının getirdiğini söylediğiniz DD ,nin türkiyede doğmuş diğer yavrularınıda arkadaşlarınızamı sahiplendirmiştiniz...bunu öğrenmek istemiştim..... SELAMLAR....
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 18:25:55 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #367 : 24 Nisan 2012, 18:36:46 »
ayni batın 4 yavru almıştık.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 18:38:07 Gönderen: Tuncer İSMAİL »
ismail tuncer
 (butik)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #368 : 24 Nisan 2012, 18:42:28 »
ayni batın 4 yavru almıştık.
SN.İSMAİL bir sorum daha olacak bu yavrulardan türkiyede üreyen oldumu hiç...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #369 : 24 Nisan 2012, 18:56:37 »
o yıllarda (yavrular Çorlu dan .alınmıştı.) almanyadan kesin dönüş yapan avcı arkadaşımızdan alınmıştı.1997 li yıllara kadar çeşitli başka kan drahtarlarla erkekler ve dişiler eşleştirildi.Ama sonraları yerlerini pointer ve setterlere bıraktılar.İçlerinden şöhret yapan bir köpek çıkmadı.selamlar.sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #370 : 24 Nisan 2012, 19:10:09 »
pointer tek amaçlı  köpek(tek amacı av bulmaktır)
çok amaçlı köpek-kurzhaar-drahthaar...(sahibini merada korur,kapı bekler,çiftlik bekler,dükkan bekler,çakala gider domuza gider,iyi aport yapar.... av bulmaya ferma vermeye gelince onun bulacagı avı bende bulurum :)) hatda bazı avcılar kesinlikle kurzhaarından drahthaarından daha fazla geziyordur merada  !!!!.... :)) :))
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #371 : 24 Nisan 2012, 19:24:54 »

Drahthaar kuş köpeği değildir derseniz sadece gülerim. Benim kuş köpeği olmayan sakallıların bir kaç fermasını paylaşayım bari. Bu sene nasip olursa kuş köpeği olmayan drahthaarlarla size özel çekimler yapacağım. :D

Bu arada bıldırcın videolarını hiç koymadım. Arzu ederseniz onlarıda eklerim. ;D
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #372 : 24 Nisan 2012, 19:48:00 »
o yıllarda (yavrular Çorlu dan .alınmıştı.) almanyadan kesin dönüş yapan avcı arkadaşımızdan alınmıştı.1997 li yıllara kadar çeşitli başka kan drahtarlarla erkekler ve dişiler eşleştirildi.Ama sonraları yerlerini pointer ve setterlere bıraktılar.İçlerinden şöhret yapan bir köpek çıkmadı.selamlar.sevgiler
SN.İSMAİL öğrenmek istediğimde buydu ilk DD ile tanıştığımda yıl 1978 di henüz 8-9 yaşlarında bir çocuktum ancak babamla birlikte her hafta ava giderdim o ilk DD mizi almanyada yaşayan dayım getirmişti ve yetişkin tahminim 2-3,lü yaşlarda bir köpekti 2 sene boyunca avlandık muhteşem bir köpekti yalnız kaderi güzel değilmiş belediyenin sokak köpeklerini zehirlediği dönemlerde bu zehirlerden oda maalesef öldü sonrasında 1980 yılının yazı dayım almanyadan uçakla takribi 1 yaşına yeni girecek bir  DD daha gönderdi ve o köpek ile 1994 yılına kadar tam 14 yıl avlandık ,, ŞİMDİ BUNLARI NEDEN ANLATTINIZ DİYE sorduğunuzu duyar gibiyim ... ve bu iki köpektende maalesef tek bir yavru bile alamadık sebebi neydi biliyormusunuz ALMANLAR yurt dışına çıkacak olan bu köpeklerin saflıklarını korumak için köpeklere iğne vurarak kısırlaştırıyorlardıda o yüzden ,, hatta bu ırkın 1986 yılına kadar kısırlaştırmadan yurt dışına çıkışı bile yasaktı taki almanyada nato üssünde çalışan amerikalı görevli subay av meraklılarının 2 çift DD,yi askeri avantajlar neticesi USA ,e kaçırmalarına kadar durum böyle idi.. bunula birlikte almanyada ortalama her yıl 45.000 civarı yavru DD ve DK dünyaya geliyor diye biliyorum ve bu yavrulardan sadece gerekli sınav periyodunu tamamlamış sadece 6.000 civarı yavru damızlık olmaya hak kazanıyor..diğer geriye kalan bireyler ise maalesef geçerli bir üretim sertifikasına sahip olamıyor ve 100 EURO- 200 EURO civarı fiyatlara alınıp satılıyor.. muhtemelen sizin edinmiş olduğunuz DD,ler bu bahsettiğim gruba giriyorduki kısırlaştırılmadan ülkemize girebilmişler yoksa sizinde söylediğiniz gibi İYİ BİR KAN VE GENETİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP AV YETENEKLİ BİREYLERDEN olmadıkları türkiyede üretilmiş ve yavruları elde edilmiş olduklarından belli oluyor zaten ... bu konuda sahip olduğum bu bilgileride paylaşmış olmak istedim... SELAMLAR....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #373 : 24 Nisan 2012, 20:06:44 »
herkez av kanı olmayan bir drahthaar görmüş gören 10 kişiye anlatmış onlarda vs. vs. arkadaşlar sizin bahsettiğiniz o drahthaar bizlerde yok. ben ava çıkınca o kadar rahatımki anlatamam. ingilizmi yermiş yemez, koyuna keçiyemi dalarmış dalmaz, gırtlak patlattırırmıymış patlatmaz, domuzamı gidermiş gitmez. biz bu DRAHTHAARlardan besliyoruz ama sizin bahsettiğinizden bizde yok. saygılar.

Alim ÖZGÖRÜ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #374 : 24 Nisan 2012, 20:15:03 »
pointer tek amaçlı  köpek(tek amacı av bulmaktır)
çok amaçlı köpek-kurzhaar-drahthaar...(sahibini merada korur,kapı bekler,çiftlik bekler,dükkan bekler,çakala gider domuza gider,iyi aport yapar.... av bulmaya ferma vermeye gelince onun bulacagı avı bende bulurum :)) hatda bazı avcılar kesinlikle kurzhaarından drahthaarından daha fazla geziyordur merada  !!!!.... :)) :))

Yukarıdaki cümleleri söyleyen kimse DD hakkında kulaktan dolmalarla işi götüren bir kişidir. Çünkü ben o cümleleri DD ile ava çıkmayan yada ilk defa çıkacak pointercilerden çok duyuyorum ama nedense avın başında öyle konuşanlar bi daha konuşamaz oluyorlar ;D ;D ;D ;D

Birol abi drahthaardan daha iyi av yapacaksan Almanlardan bu işi devralıp senden üretsek. Bu işi yapsan yapsan sen yaparsın ;D ;D ;D Bu arada videoyu sesini kısta öyle izle demiştim. Ne yaptın, izleyebildinmi? puhahahahhahaha Senin o mesafeden bende ferma veririm dediğin yerde 2 tane adam kuş arıyorda ;D ;D ;D ;D