Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191251 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #325 : 20 Nisan 2012, 11:31:08 »
çok fazla köpek geçmişi olmayan ama 3 yıldır köpek besleyen biri olarak şunu belirtirim herzaman benim için her ırk güzel ve hepsini beslerim ama ekonomik durumlar malum. ancak
şunu belirtmek isterim şuan setterim var 37 günlükken bana geldi ve benim ailemin bir parçası çok tereddütlerim oldu ya ırk değiştirsem mi değiştirmesem mi diye aklınıza hayalinize gelmeyecek sitede tanımadığım insanlarla görüştüm mesajlar attım. ve görüştüğüm bazı kişilerin teçrübeleri okadar hoşuma gitti ki bir sıkıntı oldu mu direkt onları arar oldum.
hınzır avı hariç her ava giden biriiyim. bu yüzden ingilize olur mu diye kendime her soruşumda setterim benim kafamda ki soru işaretlerini sildi.
afganistan görevim dolayıısı ile geçen sezon ava düşen setterim bana tavşanda vurdur du ve aportladı çelgini mi de buldu ördek avında ördeğin yerini de gösterip fırattan ördeği aldı geldi daha aport demeden ( fırat yazın bile çok soğuktur)
secereli almanlarla gidip bir tane keklik bulamamalarına rağmen o avda kekliği bulan setterimdi avda kirpi ile boğuşup okları yemelerinden yara bere içerisinde kalan dd ve dk da gördüm
bunları yazmak istemesemde yazmak zorunda kalıyor insan
benim köpeğim setter evet domuz avı hariç her avı yapıyor. bu sezonda yapar inşallah. ben mutluyum.
yorumları okuyorum dd besleyen arkadaşlar başka ırkları kötülemediklerinden bahsediyorlar ama her defasında sözleri oraya çıkıyor. tamam sizin köpeğiniz iyi olsun  arkadaşlar belki de öyledir yada değildir
ama şunu iyi bilin bir kişi ingiliz besliyorsa genel olarak bu kişinin avı uçar avını daha fazla sevmesindendir. ben şahsen genel avım keklik üzerine. tavşana pek hoş bakmam avını pek sevmem. ona göre köpek besliyorum.
ha bunları yazdım okursunuz okumazsınız bilememkabul eder veya etmezsiniz ama yarışmalarda bile farklı alanda yarışan köpeklerin kıyası bence hiç hoş olmuyor
dd güzel köpek ama her dd de güzel köpek değil suya girmeyen o kadar dd var
burda yazan arkadaşların köpeklerine gerçekten hayranım güzel köpekler herkese köpekleriyle bol avlar diliyorum
Kemal bey yazdıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum.Bu sezon çulluk avında seterlerimizin 6 kez domuza ferma verdiğine şahid olduk.Daha ilk sezonları olduğu için biz anlayamadık ilk fermalarında ama sonradan farkettik olayı.Çünkü kuşa verdiği ferma ile domuza verdiği ferma farklı.He vurabildik mi derseniz vuramadık tabi ki :) Çünkü domuz avcısı değiliz.1 kere tavşana gittik inanılmaz mesafelerden verilen fermalarla 4 tane tavşan vuruldu.Bir daha da gitmedik zaten.Yukarıda Pointerimin ördek apportu vidyosunu paylaştım.Pointer suya girmez derler.Yok öyle bişey.Karşı tarafta bir abinin de Kurzhaar ı var ve öyle bakıyor Cesiye.He avın başında sokmam köpeğimi suya.Av biter hadi kızım topla bakalım derim gider toplar.Kurularım havluyla haydi arabaya :)Avrupa da yapılan avlara bakarsak adamlar kırma köpeklerle bile av yapıyorlar.Yeter ki olayı o yöne kanalize edin.O yüzden herkesin köpeği kendine güzeldir ve herkes kendi köpeğinin ne yaptığını bilir.Buraya öyle böyle şöyle yazarak gereksiz polemikler yaratmak istemiyorum.Saygı ve sevgilerimle..
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2012, 14:04:35 Gönderen: Bilal PAZVANT »

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #326 : 20 Nisan 2012, 13:37:36 »
Yahya abi av köpekleri ikiye ayrılır.

1. Şila
2. diğerleri

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  HA HA HA RIDVANIM BU ESPİRİNE HARBİDEN KOPTUM KALİTELİ VE İNCE OLMUŞ DÜŞÜNCENE SAĞLIK :)))))))

Ersinim hayatta olsaydı akraba yapardık onlarla ama rahmetli oldu garibim. En azından parsımız var erkek dişi, kedi köpek, farketmez.  ;D ;D ;D ;D ;D
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #327 : 20 Nisan 2012, 14:25:49 »
haticeye bakacaklar sola neticeye bakacaklar sağa gibi bişe olmuş yürümüş konu  ;D ;D
bende ikiside var ama ganları 0 Rh (-) nadir bulunanladan ;D ;D yani ganı enderse avıda liderdir  :)

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

Çevrimdışı Hasan BAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #328 : 20 Nisan 2012, 15:52:00 »
katılıyorum bilal bey..
1985-edirne

Çevrimdışı Mahmut NERGİZ

• *
« Yanıtla #329 : 20 Nisan 2012, 16:07:57 »
      Pointer ...

Mahmut NERGİZ
1979 ANTALYA
http://www.aktifavci.com/index.php

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #330 : 20 Nisan 2012, 16:30:24 »
         KEDİİİİİİİİ    YANİİİİİ ŞİİİLAAAAAAA
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #331 : 20 Nisan 2012, 16:43:12 »
         KEDİİİİİİİİ    YANİİİİİ ŞİİİLAAAAAAA
SN.HEKE bizim bu DD,ler kedi düşmanı ne olacak şimdi...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #332 : 20 Nisan 2012, 16:56:44 »
  hahahaaa çaktırma Rıdvanım ::) ::) ::) ;D ;D ;D,unutmadın dimi ogünü :-[ :-[ :-[.telefonda kendimi yiyodum vuramıyorum diye tepiniyordum :-[ :-[ :-[ :-[.bizim terbiyesiz çavuş akşamdan daha vuramazsın inşallah diye yırtınıyodu :( :( :-\ :-\.sabahta rastgele diyeceğine totem yaptım hatim indirdim tüm gece, vuramazsın vuramıcan dedi beni bitirdi ogünü :-\ :-\ :-\ :( :(.27 ferma lı kuş uçurdu bana pars ogünü ben anca limit yaptım ;) ;) :) :) :) ::) ::) :P :P :P :D :D.ama kendimi yedim ne gündü ^-^ ^-^ ^-^ ^-^.niye bukadar etkileniyorum biri vuramıyacaksın dediğinde hiç bilmiyorum :-\ :-\ :-\ :P :P.Allahtan seni dinledim bi duman tütürüp 10 dk. sakinleştimde limiti zarzor doldurmuştum :) :) :) ^-^ ^-^.ama bi önceki yıl çavuş parsın fermasında 40 ayakın kendi köpeğinin fermasında 6-7 çulluğa atıp SIFIR çekmişti rekor onun egale olmaz haaahhaaahhaaa ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D TABİ Kİ DOSTUM BEN TOTEM YAPIP SANA İŞALLAH BOL GÖRÜRSÜN AMA VURAMAZSIN DEMİŞTİM.SEN USTA SÖZÜ DİNLERSİN BİLİRİM . BENİM DİLLERE DESTAN OLAN MANKELERİME GELİNCE,, SANKİ BEN AVLANIRKEN SEN EVDE YATIYORDUN YAW,, ARTIK ÇATLATINIZ BENİ KİMSE UYANMIYODA,, BEN SORAYIM BARİ REZİLLİK DİZ BOYU OLSUN :) HA HA HA ULAN BEN 40 TANEYİ MUHTARA ŞİKAYETE GÖNDERİRKEN SEN NERDEYDİN SEN EWDE YATIYOMUYDUN SEN FERMANIN BAŞINDA DEELMİYDİN BİZİ UYDUDANMI İZLİYODUN HA HA HA
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #333 : 20 Nisan 2012, 17:00:43 »
SN.HEKE bizim bu DD,ler kedi düşmanı ne olacak şimdi...
  SIKMA CANINI HAKANIM BENİM KEDİM SİZE FEDA OLSUN ZATEN BENİM KEDİMİ SİZİNKİLER GÖRÜNCE GÖZLERİ KAMAŞIP AVI BİLE GÖREMİİLER :))
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #334 : 21 Nisan 2012, 13:44:30 »
Banene elalemin üç koyunundan keçisinden ben gördüğümü beslediğimi söylerim abi ..

Arkadaşımda ana baba kaliteli bir DD vardı bir gün arabaya koydu emniyet kemerini yedi başka bir gün karısının ayakkabılarını yedi allahtan elinden çabuk çıkardıda kurtuldu yoksa arabada kemirmedik bir yer bırakmayacaktı
Allah aşkına buynundaki tasmayı kesip kemiren bir köpeği insan nasıl zap eder..

Yine kendi köpeğim olan pointeri bir arkadaşa verdim ,arkadaşın dacia custer arabasına bir gün gizlice girmiş bir gün bir gece arabada gizlice kalmış..

soruyu soruyorum
şimdi bu köpek DD arabada olsaydı ne olurdu ..pointer de ne olurdu..
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2012, 13:47:34 Gönderen: Ulvi ŞAFAK »
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #335 : 21 Nisan 2012, 16:35:53 »
Banene elalemin üç koyunundan keçisinden ben gördüğümü beslediğimi söylerim abi ..

Arkadaşımda ana baba kaliteli bir DD vardı bir gün arabaya koydu emniyet kemerini yedi başka bir gün karısının ayakkabılarını yedi allahtan elinden çabuk çıkardıda kurtuldu yoksa arabada kemirmedik bir yer bırakmayacaktı

Yine kendi köpeğim olan pointeri bir arkadaşa verdim ,arkadaşın dacia custer arabasına bir gün gizlice girmiş bir gün bir gece arabada gizlice kalmış..

soruyu soruyorum
köpeğe eğitim vermeyle alakalı bir durum eğer bu konuda yetersiz kalıyorsanız DD,ye bulaşmanız hata olur evvela besleyeceğin köpeğin karakteristik özelliklerini bileceksin DD,ler bol eksersiz ve harekete ihtiyaç duyan aynı zamanda serbest kalmayı seven hayvanlar  bunula birlikte sahibinin sevgisini hisseden son derece zeki hayvanlar eğer bir DD ile başta sevgi bağını kuramamışsanız işiniz çok zor ayrıca sürekli bağlı veya kafeste kapalı kalan hayvanın kemirme huyu edinmeside çok normal bir durum işin özeti kısaca böyle....
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2012, 16:47:16 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #336 : 22 Nisan 2012, 09:02:49 »

soruyu soruyorum

ulvi bey sizi anlamakta güçlük çekiyorum!
her ırkın kendine göre meziyeti vardır
dd nin av meziyet zenginliği diğer ırklardan daha fazladır
diğer ırklar dd cilere avda az geliyor ve yavan oluyorlar
senin bunu anlama şansın yok benim anladığım kadarıyla,
veya anlamak istemiyorsun,
konuyu farklı boyutlara taşıyarak bir yere varamazsınız,
sana köpeğin yeterli geliyosa senin için en iyisi odur, sana iyi avlar dilerim köpeğinle,
emin olun benim yaptığım av kombinasyonunu dd haricinde hiçbir ırkla yapma şansım yok

tekrar söylüyorum, her ırk kendi alanında güzeldir
ama dd kontinantel ırkın özelliklerini en iyi yansıtan,
farklı karakter ve kişiliğe sahip güçlü ve zeki bir ırktır.

ünyeden saygılar selamlar
        Ömer Faruk GÜNER
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2012, 09:06:39 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #337 : 22 Nisan 2012, 10:04:31 »
Ulvi abi arabada köpek gezdirecek olsam aşağıdakini alırdım. ;D ;D ;D
Ayrıca arabanın bagajındaki LPG borusunu kemirip arabayı havaya uçurmaya çalışan bir ingiliz vardı bir abimde. Bagaja bindirmeye korkuyorlar. Birgün lpg diğer gün stop lambaları, öteki gün hoparlör sistemi ;D ;D Şimdi bu olay ingilizlerin kötü olduğunumu gösterir?

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Yıldırım YILMAZ

• *
« Yanıtla #338 : 22 Nisan 2012, 11:52:17 »
 rıdvan,kedidir o kedi  :D :D
Yıldırım YILMAZ
1972 AYDIN

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #339 : 22 Nisan 2012, 12:17:26 »
rıdvan,kedidir o kedi  :D :D

Yok abi Yahya abinin kedi marmara bölümünde "alma odunun ahını " başlıklı ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #340 : 22 Nisan 2012, 13:12:28 »
Ulvi abi arabada köpek gezdirecek olsam aşağıdakini alırdım. ;D ;D ;D
Ayrıca arabanın bagajındaki LPG borusunu kemirip arabayı havaya uçurmaya çalışan bir ingiliz vardı bir abimde. Bagaja bindirmeye korkuyorlar. Birgün lpg diğer gün stop lambaları, öteki gün hoparlör sistemi ;D ;D Şimdi bu olay ingilizlerin kötü olduğunumu gösterir?

rıdvan bu hangi ırktan, arabada uslu duran pointer in son hali bumuymuş :-* :-* :-*

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #341 : 23 Nisan 2012, 19:17:41 »
UĞARAŞMAYIN KEDİMLE DD CİLER UNUTMAYIN KEDİCİ DOĞULMAZ KEDİCİ OLUNUR BİR GÜN HERKES KEDİCİ OLACAK AYRICADA BEN ŞİLAMA SORDUM BUYUYUNCE ASLAN OLACAĞIM DEDİ :)  DD CİLER ÇATLASIN TABİKİ DOSTUM OLAN DD CİLER YOKSA DİĞER ARKADAŞLAR NEFSİNE AĞIR GELİPTE KIZMASINLAR BANA
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #342 : 23 Nisan 2012, 21:42:44 »
ingiliz pointeri dünyanın bilinen en eski kuşçu av köpekleridir.o zamandan bu zamana da en çok kullanılan kuş köpeğidir.Bunlara ingiliz setterleride sonradan dahil olmuşlardır..Sizlerin drahtarlarınız belki iyi kuş avı yapabilir.Eski yıllarda kopaylarla kırma pointer karışımı av köpekleri vardı.şahane kuş avı yaparlardı.İstisnalar kaideyi bozmaz.drahtar kuş avı yapabilir ama kuş köpeği değildir.İtalyan diana av dergileri gelirdi italyadan.87 ila 94 yılları arası odergilerde drahtarların karaca geyik avalarında kullanıldığını gördüm.Bu dergilerden istinye avcılar klb.de bulabilirsiniz.İz avlarında kullanılmışlardır genellikle Yurdumuzda kullanılan kuş köpeklerinin büyük çoğunluğu pointer ve setterlerdir.Kurhzaar ve drahtarlar sonra gelir.sizlerin şansınıza denk gelmiş.Bir pointerin bir setterin avda ki hareketleri estetik av arama ve fermaları diğer ırklarda kesinlikle yoktur.Ama her ne kadar o ırk bu ırk ta desek,En iyi köpek avcının kendi köpeğidir.Avcıya istediğni söyle ama köpeğine kötü kelam etme.Irkı ne olursa olsun av kanı iyi olsun av köpeklerinizin selam ve sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #343 : 23 Nisan 2012, 23:10:57 »
ingiliz pointeri dünyanın bilinen en eski kuşçu av köpekleridir.o zamandan bu zamana da en çok kullanılan kuş köpeğidir.Bunlara ingiliz setterleride sonradan dahil olmuşlardır..Sizlerin drahtarlarınız belki iyi kuş avı yapabilir.Eski yıllarda kopaylarla kırma pointer karışımı av köpekleri vardı.şahane kuş avı yaparlardı.İstisnalar kaideyi bozmaz.drahtar kuş avı yapabilir ama kuş köpeği değildir.İtalyan diana av dergileri gelirdi italyadan.87 ila 94 yılları arası odergilerde drahtarların karaca geyik avalarında kullanıldığını gördüm.Bu dergilerden istinye avcılar klb.de bulabilirsiniz.İz avlarında kullanılmışlardır genellikle Yurdumuzda kullanılan kuş köpeklerinin büyük çoğunluğu pointer ve setterlerdir.Kurhzaar ve drahtarlar sonra gelir.sizlerin şansınıza denk gelmiş.Bir pointerin bir setterin avda ki hareketleri estetik av arama ve fermaları diğer ırklarda kesinlikle yoktur.Ama her ne kadar o ırk bu ırk ta desek,En iyi köpek avcının kendi köpeğidir.Avcıya istediğni söyle ama köpeğine kötü kelam etme.Irkı ne olursa olsun av kanı iyi olsun av köpeklerinizin selam ve sevgiler.

Tuncer bey hayatınızda kaç kere safkan drahthaar beslediniz?
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #344 : 24 Nisan 2012, 00:06:20 »
          Dünya gelişiyor. Av köpekleride öyle.
          Elinizdeki bilinen en eski av köpekleri olabilir. Ama en iyisi veya amaca en iyi hizmet vereni olamayabilir. Tabi amacınızın ne olduğu da önemli bir konu.
          Ayrıca, o yıllarda bu köpekler üretilirken estetik fermaları değil kuşu göstermeleri vs. için üretildiğini herkes bilir. Günümüzde bir estetik merakı aldı başını gidiyor. Belkide estetik bir fermadan başka birşeyi kalmadığından olabilir. Bu konu o kadar önemli olsa emin olun almanlar başta olmak üzere, diğer ırklarda onu da yaparlardı.
          Daha önce de söylemiştim zevkler ve renkler tartışılmaz.
          Ama bilmeyene, göremeyene veya görmek istemeyene ne anlatırsan anlat inadını asla bırakmaz.

Bu arada her ikiside aynı sınıfta görünse bile kurzhaar ı drahthaar ile bir tutmayalım.
          Bir drahthaar var, bir de diğerleri...

Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #345 : 24 Nisan 2012, 01:57:27 »
          Dünya gelişiyor. Av köpekleride öyle.
          Elinizdeki bilinen en eski av köpekleri olabilir. Ama en iyisi veya amaca en iyi hizmet vereni olamayabilir. Tabi amacınızın ne olduğu da önemli bir konu.
          Ayrıca, o yıllarda bu köpekler üretilirken estetik fermaları değil kuşu göstermeleri vs. için üretildiğini herkes bilir. Günümüzde bir estetik merakı aldı başını gidiyor. Belkide estetik bir fermadan başka birşeyi kalmadığından olabilir. Bu konu o kadar önemli olsa emin olun almanlar başta olmak üzere, diğer ırklarda onu da yaparlardı.
          Daha önce de söylemiştim zevkler ve renkler tartışılmaz.
          Ama bilmeyene, göremeyene veya görmek istemeyene ne anlatırsan anlat inadını asla bırakmaz.

Bu arada her ikiside aynı sınıfta görünse bile kurzhaar ı drahthaar ile bir tutmayalım.
          Bir drahthaar var, bir de diğerleri...

eline sağlık abi gereken açıklamayı yapmışsın. avda bana her konuda hizmet edecek itaatkar gözüpek partner lazım. oda bence drahthaarda var. estetik estetik estetik başka ne var onuda yazın baride bilmediğimizide öğrenelim. iki köpeğim var bir drahthaar birde pointer. ikiside harika. estetik hareketler boy boy gidiyor ama drahthaarımın yerini tutamaz tutamayacakta. her zaman derim '' İYİKİ DRAHTHAAR ALMIŞIM İYİKİDE BÖYLE BİR DOSTA SAHİBİM''. saygılar.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #346 : 24 Nisan 2012, 10:02:38 »

şimdiye dek bu konudan uzak durmaya çalışsam da ilgiyle takip ediyorum ve cevap yazma ihtiyacı duyuyorum

Tuncer Bey,  son söylediklerinize şiddetle katılmakla beraber ilk söylediklerinizin ne kadar tarihi gerçeklerden uzak olduğunu belirtmek diğer köpek ırklarına gönderdiğiniz selamla kapanamayacak bir hata olduğunu açıklamak adına şu kaynakçayı ve cümleleri okumanızı isterim:

Bilinen en eskki kuş köpeği dediğiniz pointerın da bir atası var : nesli tükenmiş olan ispanyol pointer

diğer konuda ise drahthaarı kopay kırması kuş köpekleriyle benzetmeniz hatta ve hatta drahthaar kuş köpeği değil demeniz hayli ilginç
maksat benzetmekse elinizdeki en iyi estetik pointera nal toplatacak kırma sokak köpekleri olan avcılar var
buyrun gelin av merasında denemesi bedava

yaş itibariyle sizin tecrübenizdeki bir avcının bu hataya düşmesi bilgi eksikliği veya drahthaar hakkındaki bilgilerin yıllar önce gördüğü dergilerin sadece fotoğraflarına bakmakla sınırlı olmasındandır diye düşünmekten başka elden bir şey gelmiyor. Türkçe kaynakları da karıştırırsanız çok daha farklı şeylerin yazıldığını göreceksiniz
muhtemelen o yabancı dergiler geyik karaca vs avlayan drahthaarların, diğer avların yanında büyük hayvan avı da yaptığını anlatıyordur
kaldı ki drahthaar bugün Almanyada ve birçok avrupa ülkesinde av menüsündeki ördek, keklik, kaz, sülün, bıldırcın, çulluk v.b envayi çesit kuşun yanısıra tavşan, geyik, karaca, domuz, tilki, vb birçok kürklü ve büyük hayvan avını da başarı ile yapar
estetik fermaları olan pointerler ve diğer ingi,liz kuş köpekleri bu saydıklarımın arasında kaç av yapabilmektedir anlatmaya gerek yok sanırım

ha unutmadan; drahthaarların ancak zorlu av sınavlarını başarmaları sonucunda üretim izni aldıklarını, ancak pointer ve setterlerin böyle bir zorunluluğu olmayıp salonlarda ve sadece fermadan ibaret mera yarışmalarında kazandıkları estetik madalyaları ile değer kazandığını da belirtelim

oysaki bir av köpeği avı bulup işaret etmeli, yaralı bir avı gerekirse kaç metre olursa olsun iz sürerek bulmalı ve aport edebilmeli, suda ve sık sazlıktaki ördeği her türlü hava koşulunda bulup çıkararak avlatmalı ve aport etmeli, merada karşılaştığı yaralı bir tilkiyi boğup aport edebilmeli, kilolarca ağırlığındaki tavşanı iz takibiyle kovup  belki de birkaç tepe ardından aport edebilmeli vs vs vs yapabilmelidir
benim av anlayışım budur

ancak anlayış olarak sadece keklik bıldırcın avını ve yarışmaları sevenler için diyecek bir şey yok
pointer yeter

bu arada av yapan her av köpeği ırkını sevdiğimi ve önceki yıllarda çok iyi bir avcı olan pointerım ile de  avlandığımı belirtmek isterim

tüm avcı dostlara saygılar

Tarihçe

İngiliz Puanter’inin menşei 1600 lü yıllara uzanmaktadır. O tarihlerde Spanish Pointer denilen ve koku alma hassası yüksek olan ancak çok yavaş, hantal ve iri bir köpek, İngilterede Greyhound tazısı ve Foxhound gibi köpeklerle eşleştirilerek daha zarif ve süratli bir tür elde edilmiştir. Sonraları, başka ülkelerde de, mesela Almanyada, farklı Puanter’ler yetiştirilmiştir. Hepsinin menşeinde Spanish Pointer bulunmakla beraber, zaman içinde bu İspanyol köpeğinin puanter yetiştirilmesinde kullanılmasından tamamen vazgeçilmiştir.

İngiliz Puanter’inin avı gösterme ve ferma hassası eğitim ile geliştirilmiştir. Ondokuzuncu yüzyılda puanterler, setter’lerle eşleştirilmişlerdir. Bunun da sebebi, hayvanı eğitilebilmesi için daha yumuşak başlı hale getirmek ve mizacını daha fazla geliştirmek suretile avı kendi başına yakalama hevesine kapılmamasını yani fermada kalmasını sağlamaktır.

Zaman içinde, puanterler sırf eğlenmek için ava çıkan kişilerin özellikle tercih ettikleri bir köpek oldu. Umumiyetle çift olarak kullanılıyorlardı. Avcı, köpeklerin değişik açılardaki ferma duruşlarından avın yerini daha kesin olarak kestirebiliyordu.

Ondokuzuncu yüzyılda köpek show’ları popüler olmaya başladığında, puanter’ler en seçkin köpekler arasında yerlerini aldılar. Halen de çok faydalı bir av köpeği olarak hizmet vermeye devam etmektedirler.

Kaynaklar

- Encyclopedia of Dog Breeds – D.Caroline Coile,Ph.D.
- The Ultimate Dog Book – David Taylor
- The Perfect Match- A dog Buyer’s Guide – Chris Walkowitz
- Büyük Larousse
- Petit Larousse
- Ana Britannica
- İtalyanca-Türkçe Sözlük-Asim Tanış

20 yy
1901 - "F.Ch. Alford's John" whelped
1908 - "Fishel's Frank" lost the National Championship
1909 - First National Champion - "National Field Trial Champion Manitoba Rap"
1910s - "Comanche Frank" and "John Proctor"
1920 - "Nat. F. Ch. Mary Montrose" won her third National Championship
1925 - "Nat.F.Ch. Becky Broom Hill" won her third National Championship
1925 - Westminster Best-in-Show - "Int. Ch. Governor Moscow"
1927 - "Nat.F.Ch. McTyre"
1930s - Influential - Good or Bad ? - "Ch. Marlais Marksman"
1931 - Crufts RBIS - "Ch. Nancolleth Markable"
1932 - Westminster BIS - "Ch. Nancolleth Markable"
1934 - Westminster Group I - "Ch. Benson of Crombie"
1935 - "Sensation" and the Westminster Logo
1935 - Crufts Best-in-Show - "Pennine Prima Donna"
1939 - "Ch. Pennine Paramount of Prune's Own" - First National Specialty Winner
1950s - Four Time National Specialty Winner - "Ch. Vilmar's Lucky"
1950s - First Solid Orange Champion - "Ch. Vilmar's Skogis Herta"
1958 - Crufts Best-in-Show - "Ch. Chiming Bells"
1960s - "Ch. Maryjays Majesty"
1970 - "Ch. Counterpoint's Lord Ashley" wins his 20th BIS

1979 - First Orange and White National Specialty Winner - "Ch. Cumbrian Seabreeze"

1984 - "Ch. Cumbrian Black Pearl" breaks 48-year-old BIS record
1986 - Westminster Best-in-Show - "Ch. Marjetta National Acclaim
Late 1980s - First AKC and CKC Champion, Obedience, and Tracking Titles - "Can/Am Ch. Truewithem Lord Dupont, Can/Am CD, Can/Am TD"
1995 - AKC and CKC Champion and Hunting Titles - Liver with Tan Points - "Can/Am/Int'l Ch. Nowwithem Tried N True, JDJr, JH"

1999 - "Ch. Sydmar the Heartless Wench" becomes the "All Time Top Producing Pointer Dam"
2000 - "Best In Show - The Movie" - "Can/Am Ch. Nowwithem Accept No Substitute, CD, FD, JH"
2001 - Westminster AOM - Solid Liver - "Ch. Solivia's The Snowball Made It"

Read more: http://www.avyaban.com/forum/index.php/topic,24.0.html?PHPSESSID=octhoj988opt4eqf2svrd9t6a3#ixzz1sw7HeTiB
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #347 : 24 Nisan 2012, 10:30:55 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR işin içine birazda gırgır şamata katalım ;) ;) ;) ben ingilizleri(pointer-setter) GALATASARAYA,,,, drahhthaarlarıda FENERBAHÇEYE benzetiyorum..hafta sonundaki maçta olduğu gibi birisi kaleye 28 şut çeker,, 10 pozisyona girer ,, süper oynadı ,,sahada basmadık yer bırakmadı ,,söyle estetikti ,,böyle muhteşemdi denir ,,sonuçta serbest vuruştan bir gol atar.. >:D >:D >:Ddiğeri ise nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynar kaleye 6 şut çeker ,,4 pozisyona girer ,,2 sini gol yapar ikisinide kaleci ve defans zor uzaklaştırır,,estetikten yoksundu,,iyi koşmadı ,,ortalıkta gezindi durdu denir,,ama maç 1-1 olduktan sonra yine yapması gerekeni soğukkanlılıkla yapar ve skoru 2-1 e çevirir yetmezmiş gibi gardı düşen rakibe öldürücü son darbeyi vurmak için dk 80 den sonra 3,ü hatta 4,ü kovalar neticede 90. dk dan sonra TABELADA 1-2 YAZAR :P :P :P ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇER ... ^-^ ^-^ ^-^ İŞTE BÖYLE SEVGİLİ DOSTLAR BENDE İNGİLİZLER İLE DRAHHTHAARIN DURUMUNU AYNEN GS-FB MAÇLARINA BENZETİYORUM.. :-\ :-\ :-\sonucu belli olan maçları tartışmakta güzel oluyor... ;D ;D ;D ;D ;D.
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #348 : 24 Nisan 2012, 10:37:56 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR işin içine birazda gırgır şamata katalım ;) ;) ;) ben ingilizleri(pointer-setter) GALATASARAYA,,,, drahhthaarlarıda FENERBAHÇEYE benzetiyorum..hafta sonundaki maçta olduğu gibi birisi kaleye 28 şut çeker,, 10 pozisyona girer ,, süper oynadı ,,sahada basmadık yer bırakmadı ,,söyle estetikti ,,böyle muhteşemdi denir ,,sonuçta serbest vuruştan bir gol atar.. >:D >:D >:Ddiğeri ise nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynar kaleye 6 şut çeker ,,4 pozisyona girer ,,2 sini gol yapar ikisinide kaleci ve defans zor uzaklaştırır,,estetikten yoksundu,,iyi koşmadı ,,ortalıkta gezindi durdu denir,,ama maç 1-1 olduktan sonra yine yapması gerekeni soğukkanlılıkla yapar ve skoru 2-1 e çevirir yetmezmiş gibi gardı düşen rakibe öldürücü son darbeyi vurmak için dk 80 den sonra 3,ü hatta 4,ü kovalar neticede 90. dk dan sonra TABELADA 1-2 YAZAR :P :P :P ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇER ... ^-^ ^-^ ^-^ İŞTE BÖYLE SEVGİLİ DOSTLAR BENDE İNGİLİZLER İLE DRAHHTHAARIN DURUMUNU AYNEN GS-FB MAÇLARINA BENZETİYORUM.. :-\ :-\ :-\sonucu belli olan maçları tartışmakta güzel oluyor... ;D ;D ;D ;D ;D.
Avda ingilizler içinde merayı dağıttı,, basmadık yer bırakmadı ,,şöyle koştu ,,böyle uçtu,,şukadar ferma verdi,,şu mesafeden verdi,,şöyle estetikti,,böyle muhteşemdi denir..AVCIYA av sonunda sorarsın eeee ne oldu ,,ne yaptın,,abi ne yapacağım keklikler çok yılgın,,avcıyı sokmuyor,,tüfek bile atamadım,,sadece uzak uzak bir kaç tane sıktım ,,birkaç tanede arkadaşlardan uçan kaçan geldi hele şükür onlardan birisini kıvırdım,,ama oda çok derin bir vadiye düştü bulacağım diye anam ağladı tam 1,5 saat uğraştım ,,eeeee sonra ,,sonrası varmı abi akşam oldu zaten AV BİTTİ....... :o :o :o :o :o :o :o
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #349 : 24 Nisan 2012, 10:40:35 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR