Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191267 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #300 : 17 Nisan 2012, 17:29:52 »
Birinci video zemheride -5-6 derecede yaptığımız ördek avı videosu. Biz bulur vururuz deniliyor ama o bataklıkta, dibi çamur olan o gölde nasıl alacaklar onu düşünemediler galiba ;D ;D ;D

İkinci video grafın HZP sınavındaki ördek kaldırma viodesu. Bizim gerçek avlarımızın menusünde ördek kaldırıp vurma yok. Antalyalı drahthaarcılar onu çok yaparlar. Ellerinde çoktur.

Aşağıdakilerde sezonda yaz güneşinde 8-9-10-11 gibi muhtelif saatlerde Adana ve Yalvaçta ağustostaki bıldırcın avları. Daha istenirse 3 saatlik video var. Keser keser göndeririz. Bir şeyler ispatlama gayesi ile değil paylaşım amaçlıdır. Gözler gönüller açılsın. Keklik avları videolarıda var ama telefondan bilgisayara yükleyemedik hala. Bir kart reader bulursak onlarıda yükleriz inş. Bu arada videodaki pointerler hala hayattalar. Hiçbirini yemediler Allaha şükür ;D ;D Kardeş kardeş kuzu kuzu geçindiler ;D ;D ;D Her telden çalıyoruz. Pointerin, setterin ve DD nin aynı avda, aynı anda tadını çıkartıyoruz. Arkadaşlar ben hiçbir zaman pointer için 5 para etmez gibilerinden kelime kullanmadım, kullanamamda. Çünkü burada bir şeyler ispatlamaya çalışan pointer ve settercilerin bir çoğunun hayallerinde bile göremeyeceği kalitedeki pointer ve setterler ile ava gidiyorum. Bunların artılarını çok çok iyi görüyorum ama benim avlarıma ve bana hitap eden köpek kesinlikle DD.

« Son Düzenleme: 17 Nisan 2012, 17:51:56 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #301 : 17 Nisan 2012, 17:31:17 »
MAŞALLAH MAŞALLAH bütün köpeklerinize hele hele son ördek ferma videosu ve kaldırması süper.. tebrik ederiz
rıdvanın mesajındaki soruları okuyup yanıtlayamadığınız gibi benim videonun üzerindeki yazıyıda okuyamamışsınız ULVİ bey.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #302 : 17 Nisan 2012, 17:49:20 »
Ulvi abi boşver ördeği fermayı davetimize ne diyorsun? Yemişim ördeği sizden kıymetlimi abi.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #303 : 17 Nisan 2012, 18:18:30 »
Davetin  için teşekkürler rıdvan sizin gibi türkiyenin her yerinden dostlarımızdan davet geliyor ama malum iş güç bir yere ayrılamıyoruz geçen sezon ufukla avlanmak bir türlü kısmet olmadı ama bu sezon bıldırcın veya çulluk avında allah kısmet ederse mutlaka av yapacağım iddia olsun olmasın ..

Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #304 : 17 Nisan 2012, 23:28:45 »
bu topic çok uzamış haluk bey en doğrusunu yazmış. bu tip topicleri ebediyen kilitlemek lazım. herkesin köpeği kendine iyidir. tartışılarak nereye varılmaya çalışılıyor anlamıyorum.

Nasıl bir konu açalım acaba? Kimlere danışalım ? Kimlerden izin alalım. Kilitlemek,kapatmak,yasaklamak;aslında şaşırmamak lazım her 10 yılda bir darbe olan memleketimde insanlar ister istemez bazı şeylerden etkileniyor demekki. Forumu sadece ferma fotğraflarıyla,av videolarıyla sınırlayacaksak;bilgi alışverişinde bulunmayacaksak,saygı çerçevesinde tartışmayacaksak terk edelim forumu,nasıl olsa internet ortamında bir çok av videosu gibi şeylere ulaşmak mümkün. Şu tüfek nasıldır sormayın herkesin kendi tüfeği kendine iyidir,fişekte sormayın herkes farklı markalardan randıman almış olabilir. Tartışıpta nereye varacağızki.. Bu son yorumum. Kafama takılan bu konuda yaşayan bilir diyerek danıştığım DRAHTHAAR bölümünde ki avcı abilerim ve arkadaşlara verdikleri cevaplar için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak kazasız belasız nice avlar yapmanızı nasip etsin..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #305 : 18 Nisan 2012, 10:53:55 »
Bu konun kilitlenmesini neden isterler biri bana anlatsın konu ..neden kilitlenir anlayamadım kötü kelam yazılan yazılar silinir kişiler uyarılır ..yada daha kolay yolu var sitede görmek istemediğiniz konuları kilitlerseniz

Ben paylaşımlara yine devam edeceğim setterin ne kadar doğru bir köpek olduğu ve sezonda avcıya tüfekli tüfeksiz dahi ne kadar zevk verdiğini sizlerle paylaşmaya çalışacağım bunu yapmak içinde bazıları beğenmesede elimizden başka bir şey gelmediği için tabiki video ve fotoraflarla göstereceğim..

papy ferma 1
papy ferma 2
papy ferma 3
papy ferma 4
papy ferma 5
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #306 : 18 Nisan 2012, 12:18:51 »
Bu da bizim Cesi kendi çapında birşeyler yapıyor ama su ve dayanıklılık konusunda DD ile mukayese edilemez tabi :)

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2012, 12:19:55 Gönderen: Bilal PAZVANT »

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #307 : 18 Nisan 2012, 12:35:08 »
Bu konun kilitlenmesini neden isterler biri bana anlatsın konu ..neden kilitlenir anlayamadım kötü kelam yazılan yazılar silinir kişiler uyarılır ..yada daha kolay yolu var sitede görmek istemediğiniz konuları kilitlerseniz
[size=12pt]Arkadaşlar,
Tartışmalarda seviye düşmediği sürece konular kilitlenmez,
Sitede görmek istemediğimiz konuları sileriz.
Sitemizde üyelerimize en üst seviyede demokratik bir ortam sağlamaya çalışıyoruz,
Her türlü eleştiriye -hakaret sınırına gelmedikçe- açık olmaya çalışıyor ve üyelerimizin yorum ve kararlarına saygı duyuyoruz.
Karşılığında yönetimin aldığı kararlara da saygı duyulmasını istiyoruz.
Dün başkaları sitemizde yöneticiydi,Bu gün biz yöneticiyiz,yarın başkaları yönetici, biz üye olacağız.
Maksadımız işler yolunda yürüsün, kimseye karşı art niyetimiz yoktur.
Bizim göstermeye çalıştığımız iyi niyeti sizler de gösterirseniz hiç sorun çıkmayacaktır.
Kısacası yönetimin kararlarında art niyet yoktur.
Öküz altında buzağı aramaya da gerek yoktur.
Keyifli paylaşımlar dilerim.[/size]
[/size][/color]
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2012, 12:36:17 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #308 : 19 Nisan 2012, 00:27:32 »
:'(  bu seneki çulluk yarışmamızda sayıyı şu an hatırlayamadığım yada hatırlamak istemediğm bir farkla (ufuk hatırlatır nasıl olsa ) sn ufuk arkadaşıma geçilmiş bulunmaktayım nasıl oldu ne oldu bilmiyorum ama malesef siçtuk  ::)   ama ezilmeduk deyip konuyu kestirmeden kapatıyorum .bu konuyla ilgili yorum yapmanıza hiç gerek yok(Bu  benim düşüncem tabi ) hayır kendinizi yormayın anlamında demek istedim.seneye allah kerim deyip yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.eFenDİM yOk yA KIZZMIIYOORUUUM  >:D

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,151265.new.html#new

Bu mesajı marmara bölümüne açan abim Ufuk abinin ekibindeki setterci bir abimiz. Kendisi güzel, köpeği güzel değerli bir abim. 2 senedir DD ile yarış yapmaktalar. Kısmetse seneyede bu yarış  tatlı çekişmeli olarak kesin devam edecek. Onların yarışı, rekabeti olmazsa avın tadı olmaz ;D

Keşke gırgır ve muhabbet olsun diye yarışıpta burada bunu paylaşan Yahya çavuşumun yerine DD hakkında söylenmedik şey bırakmayıp, hodri meydan çekipte avda 29-30 fermaya karşı 3-4 fermada kalan büyükçekmece, küçükçekmece tarafındaki av bayisi abimizde bir şeyler söylese.. Onuda burada bir şeyler karalamaya bekliyoruz. Yada ben ona teselli vereyim. "Üzme abicim tatlı canını. Seneye bir daha denersin" Yada artık DD hakkında sağda solda atıp tutmazsın olur biter.  Gerçi Ufuk abisen o abiyle  15.000 tl civarlarındaki setterine iddiaya girmiştiniz. Ne oldu alabildinmi yada aldınmı 3'ün birini ;D ;D ;D ;D ;D Verdimi setteri ;D ;D
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2012, 00:32:30 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #309 : 19 Nisan 2012, 08:36:34 »
Nasıl bir konu açalım acaba? Kimlere danışalım ? Kimlerden izin alalım. Kilitlemek,kapatmak,yasaklamak;aslında şaşırmamak lazım her 10 yılda bir darbe olan memleketimde insanlar ister istemez bazı şeylerden etkileniyor demekki. Forumu sadece ferma fotğraflarıyla,av videolarıyla sınırlayacaksak;bilgi alışverişinde bulunmayacaksak,saygı çerçevesinde tartışmayacaksak terk edelim forumu,nasıl olsa internet ortamında bir çok av videosu gibi şeylere ulaşmak mümkün. Şu tüfek nasıldır sormayın herkesin kendi tüfeği kendine iyidir,fişekte sormayın herkes farklı markalardan randıman almış olabilir. Tartışıpta nereye varacağızki.. Bu son yorumum. Kafama takılan bu konuda yaşayan bilir diyerek danıştığım DRAHTHAAR bölümünde ki avcı abilerim ve arkadaşlara verdikleri cevaplar için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak kazasız belasız nice avlar yapmanızı nasip etsin..

Boşver Fatih abicim. Hayırlı olsun demişmiydim ben sana. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Mercan güzel tercih. Av kanları yüksek köpekler çıktığını görüyor ve duyuyorum her zaman. Hayatındaki en doğru ve pişman olmayacağın tercihlerden birisini yaptın.  Beklentilerinin üzerinde çıkar inş.

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #310 : 19 Nisan 2012, 10:58:48 »
Boşver Fatih abicim. Hayırlı olsun demişmiydim ben sana. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Mercan güzel tercih. Av kanları yüksek köpekler çıktığını görüyor ve duyuyorum her zaman. Hayatındaki en doğru ve pişman olmayacağın tercihlerden birisini yaptın.  Beklentilerinin üzerinde çıkar inşallah.

Rıdvan bey gùzel temnnileriniz için teşekkùr ederím.. Aslında Mercandan Ömer bey ile 6 -7 ay kadar ònce gòrùşmeye başladık.İlk yazıldığım encekler yaşamadı,tabì bu zaman zarfında çevremdeki avcı  arkadaşlar başımın etini yediler drahthaar alacağım diye. Tamam katılıyorum, kimse ayranım ekşi demez, Drahthaarın avantajlarını, dezavantajlarını hiç drahthaar górmemiş,avlanmamış,arkadaşlardan değilde , bu ırkla haşir neşir olmuş arkadaşlara sordum ,Allah razı olsun, gùzel, tatmin edici cevaplar, bilgíler aldık birşeyler òğrendik sağolun. .

Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #311 : 19 Nisan 2012, 14:47:36 »
Ufuk abi
"lafta DRAHTHAAR yarısını bulamaz SETTER karşısında hatta 40 kuşu seter bulur DD 1tane bulursa falan deniyor" cümlen sanki Bilal kardeşimin cümlesiymiş gibi algılanabilir. Ama bu cümleyi 2-3 senedir belkide kelimesi kelimesine iddialı şekilde söyleyenler vardı. Bunlardan ses seda çıkmaz oldu nedense. 4-5 senedir bu sitelerde bunun polemiğini yaparım. İstanbullu avcılar o zamanlar çok rest çektilerdi. Getirde görelim diye. Hem mesafe hemde çulluk avında o restlere rest çekecek kadar tecrübeli köpeklerim olmadığı için sadece klavye başında atışır dururduk. Ama pars Ufuk abiye geleli 3 seneyi geçmiştir. 3 senedir onları tek bir avda susturduğu ve susturmayada devam ettiği için Ufuk abimi tebrik ederim.

Bu konu hakkında avcıların kafasındaki soru işaretleri ve bu ırk hakkındaki önyargı ve bilinmezlikleri kırmak açısından Yaban tv'de yayın yapan Süleyman beyi arayıp "abicim, proğramınız güzel, çekimler kaliteli, fermalar ve avlarda güzel. Ne olursunuz 1 kerede Ufuk abimi yanınızda götürün" diye teklif götüreceğim. Benim Süleyman Şişman beyle 3-5 sene önceden samimiyetimiz olmasada sanal ortamdan bir tanışıklığımız vardı. Ama eğer içinizde veya setterciler arasından Süleyman beyle dostluğu ve arkadaşlığı olan bir kişi yada tanıdığınız varsa bu teklifimizi onlara götürün. Ufuk abinin böyle bir teklif karşısında yine kaşınmaya başlayacağını tahmin ediyorum. Bizde belkide bu sayede ayda yılda bir açtığım yaban tv'yi yeniden izleme imkanına kavuşuruz. ;) Önümüzdeki sezona davetler çok. Bu davetlerin sonucunu Yahya çavuş gibi cesurca burada açıklayacak olan varmı bilmiyorum. Ufuk abim eğer gelecek sene setterler ile avlandığın yerde pars 3 tane çulluk bulup fermalayamazsa buradan yazacakmısın? ;D ;D  :o :(

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #312 : 19 Nisan 2012, 15:12:31 »
Değerli arkadaşlar mesajımı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum bu başlıktaki bütün yorumları okudum iddia ve nazik tartışma güzeldir ama müsadenizle ben bu başlığa biraz eleştiri yapıcam.

Ben geçen yıl ilk defa köpek sahibi olan birisiyim köpeğim şu an 10 aylık geçen sezon köpeğime av gösteremedim küçüktü ilk defa bu yıl köpeğimin hünerlerini göreceğim bir arkadaş sağolsun vasıtası ile pointer sabibi oldum şu anda ne pointeri övecek bilgim var nede diğer köpekleri kötüleyecek.
Ancak bu başlık altındaki yorumları okudukca sanki köpeğimden soğuyorum başlık güz<el olabilir tartışmalarda güzel olabilir ancak bazen tartışmanın dozunun kaçtığını gördüm avcı camiası sanki drathaarcı,setterci,kurzharcı ve pointerci diye bölünmüş durumda kimse başkasının köpeğine saygı göstermiyor drahthaarcı nın yorumunu okuyorum sanki dünyada avlanacak başka köpek yok gibi hissediyorum kendimi ve acemi bir köpek sahibi olarak aceba pointer alarak çokmu yanlış yaptım drahthaarmı alsaymışım diye korkuya düşerek üzülüyorum,sonra bir setterci yorumu okuyorum neden setter almadım çok yanlış yapmışım benim köpekten bana hayır gelmez diyorum,daha sonra bir pointerci yazısı okuyorum tamam diyorum tam istediğim köpeğe sahip olmuşum diyorum ve yorumları okudukca böyle devam ediyor neden kimse başkasının köpeğine saygı göstermiyor ben ilk defa köpek sahibi ve köpek konusunda acemi  bir avcı olarak şimdiden bir taraf seçmem gerekiyor bu başlıktaki yorumları okuyunca  öyle olman gerekiyor yani durum ona getirilmiş.

Kimse şunu soylemesin arkadaşım biz yapacağın ava,iklime ve coğrafi yapıya göre köpek sahibi olunmasından yanayız demesin haklı olabilirsiniz haksızsınız demiyorum,ancak  ilk kez köpek sahibi olacak kişi bu faktörleri göz önünde bulundurmaz genelde böyle oluyor köpek sahibi olmanın heyecanıyla gözünüz hiç bir şeyi görmüyor ve köpeğinizi büyük beklentilerle yetiştirmeye başlıyorsunuz en azın ben öyle oldum sonra yorumları okudukça köpeğinizden soğuma hissi geliyor,yanlış köpek seçimi yaptığını ve boşa emek verdiğini düşünüyorsun, kısacası bu tür yorumlar bizler gibi tecrübesiz köpek sahiplerini olumsuz yönde etkiliyor.

Tecrübeli köpek sahibi bütün avcı arkadaşlardan ricam şudur köpeğiniz hangi ırk  olursa olsun köpeğinizden bahsederken lütfen diğer köpekler hakkında olumsuz yorumlar yapmayalım köpeğiniz harika olabilir lütfen yapıcı yorumlar yapalım,olay köpek bilgi paylaşımından çıkmış sanki takım ve parti fanatikliği gibi tartışılmaya başlamış lütfen  işi bu dereceye getirmeyelim yorumlarımızda daha yapıcı olalım ve bizler gibi acemi köpek sahibi avcıları bilgilendirelim.
Durum bizi azmış engel olunamaz hal almış ama yinede ben bir ricada bulunayım...
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2012, 15:19:44 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #313 : 19 Nisan 2012, 15:13:03 »
Ben buradayım Rıdvan kardeşim sözümde sözdür.Her zaman beklerim.Yazmıyorum diye vazgeçtiğimi düşünmeyin :)Çekimi burada da yaparız Süleyman Şişmana yollarız onun olmasına gerek yok :D olmaz mı ?Pars özel bir köpek olabilir ve bu setter-çulluk genellemesine istisna oluşturabilir.Bir şey demiyorum.Özel bir DD olabilir ama onun yeteneklerinde bir setter her zaman Çulluk avında bir adım önde olacaktır.Zaten bahsettiğim köpeği de ferma da yada bulma konusunda geçerse tamam diyeceğim.Tüm tabularımı yıktınız.Söz :)
Bu arada Süleyman Şişmanın Kali de kalça çıkığı var uzun soluklu av yapamıyor bildiğim kadarı ile.Biz bize yeteriz gerek yok kardeşim.Saygılar

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #314 : 19 Nisan 2012, 15:20:42 »
osman kardeş karar senin DD ci arkadaşlar kendi ırkları özetledi biz ingilizciler kendi ırklarımızı özetledik bunda bazen videolar bazende fotolar koyarak gösterdik sizlerde bunları iyi inceleyerek iyi etik ederek istediğiniz köpeği bakabilirsiniz
karar sizin ..
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #315 : 19 Nisan 2012, 15:51:37 »
Değerli arkadaşlar mesajımı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum bu başlıktaki bütün yorumları okudum iddia ve nazik tartışma güzeldir ama müsadenizle ben bu başlığa biraz eleştiri yapıcam.

Ben geçen yıl ilk defa köpek sahibi olan birisiyim köpeğim şu an 10 aylık geçen sezon köpeğime av gösteremedim küçüktü ilk defa bu yıl köpeğimin hünerlerini göreceğim bir arkadaş sağolsun vasıtası ile pointer sabibi oldum şu anda ne pointeri övecek bilgim var nede diğer köpekleri kötüleyecek.
Ancak bu başlık altındaki yorumları okudukca sanki köpeğimden soğuyorum başlık güz<el olabilir tartışmalarda güzel olabilir ancak bazen tartışmanın dozunun kaçtığını gördüm avcı camiası sanki drathaarcı,setterci,kurzharcı ve pointerci diye bölünmüş durumda kimse başkasının köpeğine saygı göstermiyor drahthaarcı nın yorumunu okuyorum sanki dünyada avlanacak başka köpek yok gibi hissediyorum kendimi ve acemi bir köpek sahibi olarak aceba pointer alarak çokmu yanlış yaptım drahthaarmı alsaymışım diye korkuya düşerek üzülüyorum,sonra bir setterci yorumu okuyorum neden setter almadım çok yanlış yapmışım benim köpekten bana hayır gelmez diyorum,daha sonra bir pointerci yazısı okuyorum tamam diyorum tam istediğim köpeğe sahip olmuşum diyorum ve yorumları okudukca böyle devam ediyor neden kimse başkasının köpeğine saygı göstermiyor ben ilk defa köpek sahibi ve köpek konusunda acemi  bir avcı olarak şimdiden bir taraf seçmem gerekiyor bu başlıktaki yorumları okuyunca  öyle olman gerekiyor yani durum ona getirilmiş.

Kimse şunu soylemesin arkadaşım biz yapacağın ava,iklime ve coğrafi yapıya göre köpek sahibi olunmasından yanayız demesin haklı olabilirsiniz haksızsınız demiyorum,ancak  ilk kez köpek sahibi olacak kişi bu faktörleri göz önünde bulundurmaz genelde böyle oluyor köpek sahibi olmanın heyecanıyla gözünüz hiç bir şeyi görmüyor ve köpeğinizi büyük beklentilerle yetiştirmeye başlıyorsunuz en azın ben öyle oldum sonra yorumları okudukça köpeğinizden soğuma hissi geliyor,yanlış köpek seçimi yaptığını ve boşa emek verdiğini düşünüyorsun, kısacası bu tür yorumlar bizler gibi tecrübesiz köpek sahiplerini olumsuz yönde etkiliyor.

Tecrübeli köpek sahibi bütün avcı arkadaşlardan ricam şudur köpeğiniz hangi ırk  olursa olsun köpeğinizden bahsederken lütfen diğer köpekler hakkında olumsuz yorumlar yapmayalım köpeğiniz harika olabilir lütfen yapıcı yorumlar yapalım,olay köpek bilgi paylaşımından çıkmış sanki takım ve parti fanatikliği gibi tartışılmaya başlamış lütfen  işi bu dereceye getirmeyelim yorumlarımızda daha yapıcı olalım ve bizler gibi acemi köpek sahibi avcıları bilgilendirelim.
Durum bizi azmış engel olunamaz hal almış ama yinede ben bir ricada bulunayım...
OSMAN KARDEŞİM polemik olsun diye söylemiyorum ancak BU YOLUN BAŞI POİNTER ,,SONUDA DRAHTHAARDIR biz yaşadık denedik gördük sende sırasıyla göreceksin inşlhh ümidim YOLUN KISA BAHTIN AÇIK OLSUN....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #316 : 19 Nisan 2012, 15:57:57 »
osman kardeş karar senin DD ci arkadaşlar kendi ırkları özetledi biz ingilizciler kendi ırklarımızı özetledik bunda bazen videolar bazende fotolar koyarak gösterdik sizlerde bunları iyi inceleyerek iyi etik ederek istediğiniz köpeği bakabilirsiniz
karar sizin ..
SN.ŞAFAK sitemizde nerde drahthaar ile ilgili bir konu varsa sizde oradasınız ,,anlıyorumki sizde gizliden gizliye bu ırka merak salmaya başladınız YOLUN SONU YAKLAŞTI SANIRIM bizede hoş geldiniz demek düşer AFYONDAN SELAMLAR.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #317 : 19 Nisan 2012, 16:41:10 »
SN.ŞAFAK sitemizde nerde drahthaar ile ilgili bir konu varsa sizde oradasınız ,,anlıyorumki sizde gizliden gizliye bu ırka merak salmaya başladınız YOLUN SONU YAKLAŞTI SANIRIM bizede hoş geldiniz demek düşer AFYONDAN SELAMLAR.....

Ben o yolları çoktan aştım bakmak isteyene bakar bakanada hayırlı uğurlu olsun
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #318 : 19 Nisan 2012, 18:30:53 »
Sevgili avcı dostlarım,

Konuyu izliyor ve bazende yazılarım ile katılıyorum. Konu oldukça güzel gitmekte. Drahthaar'ın ülkemizde yanlış anlaşıldığını veya yanlış bilindiğini düşünmekteyim. Ama herkes buradaki paylaşımlar neticesinde drahthaar'ın gerçek yeteneklerini ve amacını, sanırım kabul etmiştir.

Pointer veya setter ırkları av yetenekleri acısından drahthaar ile kendi alanlarında mücadele edebilir ama drahthaar diğer alanlardaki yetenekleri ile hep bir adım öne çıkacaktır. Hatta şunu söylemekte isterim. Drahthaar'ın kendi sınıfından olan kurzhaar ile dahi av yetenekleri açısından karşılaştırıldığında önemli farkla önde olduğu görülecektir.

Ancak, unutulmaması gereken bir konu varki, zevler ve renkler tartışılmaz. İsteyen pointer besler, isteyen alman kurdu vs...

Bu yazıyı yazmamdaki amaç ise, yeni başlayan veya karar verme aşamasında olan dostlarımızın, eğer yapacağı av türleri fazla ise, karar sürecinde drahthaar'ın üzerinde biraz daha fazla durmalarıdır.

Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #319 : 19 Nisan 2012, 18:36:37 »
SEWGİLİ ARKADAŞLAR GÖRÜYORUM Kİ ATEŞLİ BİR TARTIŞMA İÇİNE GİRMİŞSİNİZ NEYSE BEN SİZE Bİ GÜZELLİK YAPAYIMDA MEVZUYU KOKTEN ÇÖZEYİM. EN AVCI OLANI TABİKİ BENİM ŞİLAM SİZİNKİLER HİKAYE :))) SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ DOĞADAKİ EN AVCI HAYVAN CİNSİ KEDİLERDİR. :) E BENİM KÖPEĞİMDE SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ ANKARA KEDİSİ ŞİLA OLDUĞUNA GÖRE HEÇ KUSURA BAKMAYIN MEVZUYU KÖKÜNDEN KAPAMIŞTIR. SİZLER DERDİNİZE YANIN :) BENİM KEDİM ŞİLA DOSTLARIMIN KÖPEKLERİNİN   ALAYINA :)))) NOT EN İYİ KÖPEK SAHİBİNİN KÖPEĞİDİR.
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #320 : 19 Nisan 2012, 23:00:19 »
Rıdvan Abi Yaban Tv ye giren köpeğin İce ın soyundan olması lazm .Drahthaar da olsa ice soyundan olmak zorunda yoksa sokmazlar tv ye  :D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #321 : 20 Nisan 2012, 09:01:02 »
Ben buradayım Rıdvan kardeşim sözümde sözdür.Her zaman beklerim.Yazmıyorum diye vazgeçtiğimi düşünmeyin :)Çekimi burada da yaparız Süleyman Şişmana yollarız onun olmasına gerek yok :D olmaz mı ?Pars özel bir köpek olabilir ve bu setter-çulluk genellemesine istisna oluşturabilir.Bir şey demiyorum.Özel bir DD olabilir ama onun yeteneklerinde bir setter her zaman Çulluk avında bir adım önde olacaktır.Zaten bahsettiğim köpeği de ferma da yada bulma konusunda geçerse tamam diyeceğim.Tüm tabularımı yıktınız.Söz :)
Bu arada Süleyman Şişmanın Kali de kalça çıkığı var uzun soluklu av yapamıyor bildiğim kadarı ile.Biz bize yeteriz gerek yok kardeşim.Saygılar

Bilal kardeşim pars özel bir köpek değil. Şöyle söyliyeyim. Köylü cahil fatma teyze ile cahil osman amcanın çocukları okursa doktor yada mühendis olabilir ama avcılık geni ve kanı olmayan iki ırk çiftleşirse kimse ondan muhteşem yaratıklar beklemesin. Avcı ana ve babadan doğma hangi ırk olursa olsun avcı olma ihtimali çok yükseklerde. Bizler her sakallıya drahthaar demediğimiz gibi her drahthaar ile çiftleştirme yapmayız. Burnumuzun dibinde drahthaar varken bineriz arabamıza yüzlerce km gider geliriz. Dolayısıyla çiftleştirmede dikkat edersen doğacak yavruların hepsi özeldir.
Emrah Erdal kardeşim elindeki ritasını Antalyaya Turgay abimdeki bodo ile çiftleştirdikten sonra dönüşte yanıma uğramışlardı. Bende  çok muhteşem bir eşleşmenin olduğunu doğacak yavruların kabiliyeti konusunda hayal bile kuramadığımı söylemiştim. Aynen öyle oldu. Yavruların birisi HZP sınavında bu zamana kadarki Sırpların verdikleri en yüksek puanı alarak birinci oldu. Bir diğeri Eyhafta continental şampiyonu oldu. Balıkesirdeki bir diğeri elindeki diğer köpekleri sattırtıp tek köpeğe indirdi. Özel, tüzel yada sözel farketmez, bizim ellerimizdeki DD. 
Süleyman Şişman abinin Kaliye geçmiş olsun . Niyetimiz onlarla yarıştırmak değil. Yaban tv de biraz fazlada konuşsa muhabbeti sevilen ve izlenen proğramlardan birisi. Çekim kaliteleri ve ferma yakalama konusundaki maharetleri Dr Ali postasından daha iyi. Bu proğramın Yaban tv de sevilen, izlenen ve sayılan proğramlardan birisi olduğunu duydum ve ağırlıklı olarak da çulluk avları yapıyorlar. Yinede samimiyetin varsa onlarıda korkutmamak adına yarış yaptırıyoruz  diye değilde drahthaarcı bir arkadaşta sizlerle 1 proğramlığına ava gitmek istiyor diye teklifimizi götürürsen geri çevireceğini sanmam.
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2012, 16:06:57 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #322 : 20 Nisan 2012, 09:16:26 »
Osman Korukçu kardeşim bir başka konu altında keklik, tavşan, çulluk, bıldırcın ve ördek avları gibi çeşitli avlara gittiğini ve pointer tercih ettiğini belirtmiş ve acaba yanlış ırkmı seçmişim diye sormuşsun. Bencede kesinlikle av çeşidin çoksa yanlış tercih yapmışsın.
Irklar hakkında tartışırız ama kimsenin köpeğine kötü demeyiz. Güney amerikadaki avcılarda tek tük dd varken kuzey amerika avcılarının %80 i drahthaarcıdır. İklim, mera vs. muhabbetlerimizde doğru. Eğer bu konu 1-2 sene önce açılsaydı bu konuya denk gelseydin eminimki bir daha düşünürdün. Bu konu başta başlığın ilginç olması nedeniyle binlerce kişinin okuduğu ve düşüncelerini tekrar gözden geçirmesine neden olan bir konu.

Geçmiş senelerde elimde 1 adet drahthaar yavru vardı. Satılık ilanına koymuştum. İzmirli bir abimiz aradı, talip oldu. Hangi avlara gidiyorsun dedim Bel fıtığı olduğunu ve sadece bıldırcına gittiğini söyledi. Bende bu köpek senin avlanabileceğin bir köpek değil, işine yaramaz dedim ve yavruyu vermedim. Keşke yavru satanlarda gel hemşerim al götür diyeceğine bazı detayları gözden geçirseler.

Bazı pointerci arkadaşların koku, sürat,ve estetik haricinde sertlik ve soğuğa mukavemet konusunda dd ile çekiştiklerini ve fanatikliğie girdiklerini görüyorum. Bu sene zor kış şartlarında köpeklerim yuvalarına bile girmeden karın altında uyurlarken Akşehirde 4 adet pointer soğuktan öldü. Ve bazen pointerci arkadaşlarla ava gittiğimiz zaman sadece karlı havalarda bile köpeklerinin ayaklarının soğuktan kızardığını ve köpeklerinin tiril tiril titrediğin gördüm. Eğer yakınlarında bir drahthaar varsa sadece ayaklarının tabanını bir kontrol etsen, birde pointerin ayak tabanlarını kontrol etsen tamamen farklı bir yapıda ve sivri kayalık dikenlik arazilere göre nasıl Allah tarafından yaratıldığını anlarsın. Ayrıca ayaklarının perdeli olması ve kıllarının çift katman olması yüzme yeteneğinin daha doğmadan verilmiş olmasının göstergelerinden biridir.
Başka bir sitede muhabbeti olan; derenin karşı tarafına düşen ördeği almak için kış gününde setterci ve pointerci arkadaşların don kilot kalıpta zıngırdaya zıngırdaya uğraşmalarını buraya aktarsam konuya gülmekten 3-5 gün devam edemezsiniz.

Osman kardeşim. Elindeki köpekle sen yada ben köpeğimizin eksikliğini görmeyiz yada görmek istemeyiz. Onbinlerce yıldır insanlar telefon ihtiyacı hissetmemişler. Ama benim 1 gün cep telefonum yanımda olmasa hayatım durar. Acemi bir köpekle yada başka memlekette köpeğimin olmadığı avlarda kesinlikle usta köpeğimin yokluğunu ararım. Ama diğerlerine baktığım zamanda hallerinden çok memnun olduklarını ve o manzaranın onlara yettiğini görürüm.

Benim tavsiyem 500-1000 tl gibi fiyatlarla köpek almadan önce arayın settercileri, pointercileri, drahthaarcıları kardeşim otobuse biniyorum yanına geliyorum beni ava götür. Görelim bakalım köpeklerinizin marifetlerini diyin olan 50-100 liranıza olsun. Sonuçta aileye 10-12 sene yoldaşlık edecek bir evlat geliyor olmuşken kaliteli olsun.
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2012, 09:21:13 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #323 : 20 Nisan 2012, 09:18:34 »
SEWGİLİ ARKADAŞLAR GÖRÜYORUM Kİ ATEŞLİ BİR TARTIŞMA İÇİNE GİRMİŞSİNİZ NEYSE BEN SİZE Bİ GÜZELLİK YAPAYIMDA MEVZUYU KOKTEN ÇÖZEYİM. EN AVCI OLANI TABİKİ BENİM ŞİLAM SİZİNKİLER HİKAYE :))) SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ DOĞADAKİ EN AVCI HAYVAN CİNSİ KEDİLERDİR. :) E BENİM KÖPEĞİMDE SİZİNDE BİLDİĞİNİZ GİBİ ANKARA KEDİSİ ŞİLA OLDUĞUNA GÖRE HEÇ KUSURA BAKMAYIN MEVZUYU KÖKÜNDEN KAPAMIŞTIR. SİZLER DERDİNİZE YANIN :) BENİM KEDİM ŞİLA DOSTLARIMIN KÖPEKLERİNİN   ALAYINA :)))) NOT EN İYİ KÖPEK SAHİBİNİN KÖPEĞİDİR.

Yahya abi av köpekleri ikiye ayrılır.

1. Şila
2. diğerleri

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Rıdvan Abi Yaban Tv ye giren köpeğin İce ın soyundan olması lazm .Drahthaar da olsa ice soyundan olmak zorunda yoksa sokmazlar tv ye  :D

Ersinim hayatta olsaydı akraba yapardık onlarla ama rahmetli oldu garibim. En azından parsımız var erkek dişi, kedi köpek, farketmez.  ;D ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #324 : 20 Nisan 2012, 11:21:33 »
çok fazla köpek geçmişi olmayan ama 3 yıldır köpek besleyen biri olarak şunu belirtirim herzaman benim için her ırk güzel ve hepsini beslerim ama ekonomik durumlar malum. ancak
şunu belirtmek isterim şuan setterim var 37 günlükken bana geldi ve benim ailemin bir parçası çok tereddütlerim oldu ya ırk değiştirsem mi değiştirmesem mi diye aklınıza hayalinize gelmeyecek sitede tanımadığım insanlarla görüştüm mesajlar attım. ve görüştüğüm bazı kişilerin teçrübeleri okadar hoşuma gitti ki bir sıkıntı oldu mu direkt onları arar oldum.
hınzır avı hariç her ava giden biriiyim. bu yüzden ingilize olur mu diye kendime her soruşumda setterim benim kafamda ki soru işaretlerini sildi.
afganistan görevim dolayıısı ile geçen sezon ava düşen setterim bana tavşanda vurdur du ve aportladı çelgini mi de buldu ördek avında ördeğin yerini de gösterip fırattan ördeği aldı geldi daha aport demeden ( fırat yazın bile çok soğuktur)
secereli almanlarla gidip bir tane keklik bulamamalarına rağmen o avda kekliği bulan setterimdi avda kirpi ile boğuşup okları yemelerinden yara bere içerisinde kalan dd ve dk da gördüm
bunları yazmak istemesemde yazmak zorunda kalıyor insan
benim köpeğim setter evet domuz avı hariç her avı yapıyor. bu sezonda yapar inşallah. ben mutluyum.
yorumları okuyorum dd besleyen arkadaşlar başka ırkları kötülemediklerinden bahsediyorlar ama her defasında sözleri oraya çıkıyor. tamam sizin köpeğiniz iyi olsun  arkadaşlar belki de öyledir yada değildir
ama şunu iyi bilin bir kişi ingiliz besliyorsa genel olarak bu kişinin avı uçar avını daha fazla sevmesindendir. ben şahsen genel avım keklik üzerine. tavşana pek hoş bakmam avını pek sevmem. ona göre köpek besliyorum.
ha bunları yazdım okursunuz okumazsınız bilememkabul eder veya etmezsiniz ama yarışmalarda bile farklı alanda yarışan köpeklerin kıyası bence hiç hoş olmuyor
dd güzel köpek ama her dd de güzel köpek değil suya girmeyen o kadar dd var
burda yazan arkadaşların köpeklerine gerçekten hayranım güzel köpekler herkese köpekleriyle bol avlar diliyorum
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU