Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191262 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali KARADENİZ

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #275 : 07 Nisan 2012, 13:38:42 »
Oy oy oy oyyyyy..'

Konu nereden nereye gelmiş. Sanmış ki birileri ben av sahasına ava değilde çatışmaya çağırıyorum. Sanmışlar ki köpekler av yapmayacak biz güreş tutacağız. Lütfen konuyu kişisel algılamayalım. Konu Drahthaar ve drahthaar mahallesinde pointerci arkadaşımızın sorduğu soru.

Yahu köpekler av yapacak. Kimi uçuracak kimi kaçıracak.

BİZLER GÜLÜP KEYFİNİ YAPACAĞIZ, AMA İNCE KALIN İĞNE DE YAPMAK MECBUR.

AMAÇ AV ZEVKİ DEĞİL Mİ ? DOSTLUK DEĞİL Mİ?

Avcı iddalı olur. Ama dostluk ve saygı sınırları aşmadan. Ben bürokrat değilim arkadaşlar.
Öyle büyük yazı, yok kırmızı, olmadı mavi anlamam. Eğer hakaret etmek isteseydim harflerin renklerine takılmazdım.
Kimse hakaret olarak almasın. O amaç ile yazılmış değil. Klavye başı kahramanlar, kalitesiz tüccarlar bol.

Amaç siz değerli avcı dostlarımı av sahasında görmek, değerlendirmeler yapmak. Bu site gibi paylaşımlarda bulunup. Tanışıp kaynaşmak. Drahthaar gerçeğini görmek.

Arkadaşlar yine söylütorum. Sezon gelecek ve av sahasında ekrandaki yazıların cevabı verilecek.

SEZON ÇOK KEYİFLİ GEÇECEK. ÇOOOOOOOOOK...

ünyeden saygılar selamlar
                  Ömer Faruk GÜNER

selmalrımla vitali ve nenna nasıl
hangi çöplükte
burda kızmanıza gerek yok sorulan sorulara cevap vermeklazımdı
Ali KARADENİZ
1965 İSTANBUL

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
« Yanıtla #276 : 07 Nisan 2012, 16:35:34 »
hersene bir köpek degiştirmekten bıkmadıgınızın kanatindeyim demek ki sizlerde egitim ve tercübe konusunda sıkıntı bulunmakta
9 ayrı av yaptıgınızı söylemişsiniz bize sayarmısınız ünlü köpeginizi ..........?
ve bu 9 ayrı av yapan köpeginizle 9 farklı resimleri görebilirmiyim........................? sonuçta güzel av demek 9 farklı
 O0
                                                                                                                                                                                                                             Ali bey sorularınız.gayet yerinde.4 köpek    olup her  sene değil  2 senede  değişti.1.bretondu.3 üde setterdikarışık  avlarda soğuk ve arazinin  zorluğuda tetikledi.şu  an retantis  setterim var kayet güzel  ama karışık avlarda birden cok köpek  bakmak lazım  zor  iş.
Ama köpeklerin eğitimden eksikliktenmi  yoksa drahthaardan  sonra aldığım içinmi BUYURUN  SİZİ MİSAFİR EDELİM siz  karar  verin  sizden noksan olan  yönlerimizi  tamamlayalım.
meşhurmudur bilmem  ama MERCAN AVDAN  ALDIĞIM PAŞA-LİNDADAN OLMA  paşa isimli drahthaardı.
dikkat edin hepsini beraber denemek  kaydıyla,bıldırcın,keklik,culluk,ördek,kaz,sülün,domuz,tavşan,serbest bölge ücretini  siz  vererek yaralı keçi  takipi.
resimmi, ben kendi  resmimi bile mecbur  kalmadan cekmiyorum.
ALİ BEY canlı beraber denemek  kaydıyla.
not,paşa  ünyeden ömer  faruk  günerdedir. ama bana  kalırsa sizin ömer  farukla  şahsi  meselesi  olan bir  kurzuharcı  olduğunuzu  sanıyorum.benim meselem değil ama   .yanılıyorsamda  özür  dilerim.öyleyse  paşa ünyede .selamlar. :)

« Son Düzenleme: 15 Nisan 2012, 10:31:57 Gönderen: Ahmet ÇETİN »
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #277 : 07 Nisan 2012, 17:32:42 »
Ali Bey,

Burada 12 sayfa yazı yazıldı. Herkes pointer ve drahthaar ın özelliklerinin farklı olduğunu biliyor. Kimse diğerinden de daha cahil değil.
Ancak, sizler sanki bu kadar insana köpekten anlamıyor, avcılık nedir bilmiyor, hangi köpek ne işe yarar bilmiyor havasında yazmışsınız.

Emin olun ki burada ki tüm avcı dostlar herşeyi gayet iyi biliyor.

Bakın, bu konuda insanlar birbirlerini, sezonda davet ediyor. Tatlı bir rekabet ve iyi dotluklar var. Köpek bahane...

Tavsiyem,
sorular ile akıl bulandırmayınız.
Köşeye sıkıştırma taktikleri içinde olmayınız.
Samimi olunuz.
Şahsi saldırı yapmadan saygı sınırları içinde kalınız.

Merakınız var ise, herkes gibi sezonu bekleyip. Bir koşu buraya gelmeniz ve gözleriniz ile görmeniz.
Olmadı, oralarda da size gerekli görselliği sunacak bir avcı dostumuz vardır.
Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #278 : 07 Nisan 2012, 18:02:38 »
Bu tarz açılan her konu sonunda kilitleniyor  ;)

Herkesin köpeği kendine güzel....
DD cilere ingilizci olun diyen yok...
İngilizcilere DD ci olun diyen yok.

Elinizdeki köpeklerin kıymetini bilin yeter arkadaşlar...

Konunun soğuması için konuyu şimdilik kilitliyorum.
Maksat kalpler kırılmasın.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #279 : 15 Nisan 2012, 20:41:11 »
fatih kardeşim iyi avlanan ana babadan  drahthaar yavru alın memnun kalmassanız ben size pointer alıcam  alıcaksın dd  avlanıcan avın zevkini çıkarıcaksın  her zor şartların köpegi drahthaardır  yok koyuna keçiye yok çoban köpeklerine dalıyomuş  yok tavuk bogarmış  yerden arar mış  hepsi hikaye  yaşamadan kimse bilmez  o zevki yaşıyacaksın  tabiki avcı köpek istiyosan
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #280 : 15 Nisan 2012, 21:16:43 »
selmalrımla vitali ve nenna nasıl
hangi çöplükte
burda kızmanıza gerek yok sorulan sorulara cevap vermeklazımdı

bizlerdende size selamlar ali bey,
biz burada kızmıyoruz, paylaşım ve konu tartışıyoruz,
eeee sen şimdi soruyosun doğal olarak yere göğe sığdıramadığın hege-haus ların hangi çöplükte,
vitali vom gestmoor (hege-haus) ve yine bir hege-haus olan nena seninde içinde bulunduğun çöplükteler,
yine idda ediyorum dk denilince hege-haus derim,
ama dd leri görünce ve onlarla avlanınca birşeylerin eksik olduğunu gördüm geçen zamanımın heba olduğuna yanıyorum,
tavsiyem odurki size, buyrun beraber avlanalım sizde görün, ezberi bozalım tabularınızı yıkın, bırakın ticari kaygıları çıkın perde arkasından mert olun dürüst olun bir fotonuzu bir cemalinizi görelim cesaretli olun lütfen.

aradaki fiziksel farklardan bir kaçtanesini fotolar anlatıyor, ha şimdi birkaç fotoda sen atbilirsin su avı ile ilgili tabi perde arkasından çıkabilirsen, belirtmek isterimki ağustos ayında avlanmadık biz, sadece su aportuda yaptırmadık tamgün o avlaktan çıkmıyoruz............
dd ni farlılıklarını ve gücünü anlatmakla bitmez avlanmak gerek görmek gerek hele birde karakter ve kişilik farkı varki, orası dd ye has sadece.

ünyeden saygılar selamlar
         Ömer Faruk GÜNER

DD sıcakta av yapamaz diyorsan........

http://www.izlesene.com/video/pasa-unye/4800933/embed

haa birde faça farkı var, o ne diye sorarsanız; dikenden çıktınmı çok belli oluyor ;D ;D ;D ;D

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #281 : 16 Nisan 2012, 10:50:35 »
fatih kardeşim iyi avlanan ana babadan  drahthaar yavru alın memnun kalmassanız ben size pointer alıcam  alıcaksın dd  avlanıcan avın zevkini çıkarıcaksın  her zor şartların köpegi drahthaardır  yok koyuna keçiye yok çoban köpeklerine dalıyomuş  yok tavuk bogarmış  yerden arar mış  hepsi hikaye  yaşamadan kimse bilmez  o zevki yaşıyacaksın  tabiki avcı köpek istiyosan

Ramazan abi, mercandan paşa ve hera'nın yavrularından aldım. Şuan 2 aylık . Dört aylık olduğunda alıcam. Sağsalim büyürse görücez. Mercandan Ömer beye de teşekkür ediyorum ilgi ve alakalarından dolayı. Ramazan abi anada babada iyi hayırlısı olur inşallah..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Salih ÖNBAŞ

• *
« Yanıtla #282 : 16 Nisan 2012, 11:27:33 »
ali bey nena ve vıtalinin çöplükte kazandıkları yavruları bende hatta samsunda alperbeyde de var  ben kımseye kopegim şöyle boyle demem eger yurek varsa nena ve vitali veya nena ve amasyada yalcın beyın kopeginden olma axs hiç farketmez gelırsınız bakarsının o çoplukte hangı yavrular yetısmıss oyavrulardan bırıde unyede  yarısmalarda 1. olmuss sorun arastırınn konusmalarınızı buna gore yapınn kopek benım av dostum bendostuma coplukte yasıyolar denılmesını tavsıp etmıyorum nenayı  kadır beyden sonra ben aldımm ama avsezonunda calındıı  aramalarımıza ragmen bulunamadı ve hala kayıp ....saygılar...
Salih ÖNBAŞ
1981 Fatsa ORDU

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #283 : 16 Nisan 2012, 12:34:27 »
iş hakarete varmaya başladı.Anlayışlı olalım lütfen
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #284 : 16 Nisan 2012, 13:17:43 »
iş hakarete varmaya başladı.Anlayışlı olalım lütfen

Anlayışlı olalım lütfen..

Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #285 : 16 Nisan 2012, 13:39:27 »
evet drahthaar ve pointercilerin merakla kilidinin açılmasını beklediği konu nihayet açılmış hayırlı olsun bütün atışmacı arkadaşlara
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #286 : 16 Nisan 2012, 13:55:07 »
izledigim videoda bekle,bekle,bekle, bekle oglum,yat.... hepsi bu itaat egitimi.....boravalının nerosu dahil  video izleyemedim daha.....  konu ırkların av yapıp yapmadıgı degildir... üretildiklerine göre adıda fermalı köpekler olduguna göre illaki yapacaklardır asıl konu nasıl yaptıklarıyla ilgilidir......

Birol bey bu yazın senin iyice sallmasyona geçtiğinin kanıtıdır.

Sana bir yaşanmış olay anlatayım bakış açısıyla ilgili.
Eshabı Kiram mescide girerken kapının kenarında bir sokka köpeği görmüşler ve peygamber efendimize şöyle demişler.
-Efendim!. Kapıda üstü başı bit pire, kene dolu tüyleri dökülmüş, kaşınıp duran bir sokak köpeği var. Ne yapalım? At derseniz atalım, itlaf edin derseniz edelim.
Peygamber efendimiz kapıya çıkıp köpeğe baktıktan sonra.
- Ne güzel gözleri var demiş.

Şimdi buradan anlaşılan konu var ayrıca bakış açısı var.
Bakış açısı eshabın sokak köpeği gözüyle bakışı, peygamberinde her ne kadar kötü de olsa iyi yanından bakın mesajı.
Ama sen o zamanlar olsan galiba ne eshab nede peygamberin bakış açısı değilde köpeğin üzerindeki bit pire ve kenelerin morfolojisi ve genetiği yani entomolojisi ile ilgilenirdin ;D ;D ;D ;D

Sen diyorsunki 4 senedir buradayım, uzun fermalı drahthaar göredim diyorsun.
Bende sana al uzun ferma diyorum.
Sende otur yat bekleden bahsediyorsun.
Bakış açını değiştir Birol bey. Sen videodaki ferma mesafesi hakkında yorum yap. Yada daha doğrusu videonun sesini kıs öyle izle ;D ;D ;D
Ahmedin Mehmedin köpeği değilde bir drahthaar olduğu için koydum oraya. Sadece yayınlanma ve telif hakları konusunda problem olmasın diye güzel insan Turgay babanın videosunu koydum. Dediğim gibi uzun ferma kimyanı bozdu ;D ;D ;D Daha dur bu sene çok göreceksiniz. Hatta çekimini kendi ellerimle yapıcam İstanbulda. Bende gelicem kısmetse. Sende ekip ayarla. Biz 2 kişiyiz, sadece. Sezon öncesi inşallah, mutlaka bekleriz vs. diye değilde kesinlikle ekibi ayarla. Ben gelemesemde 1 kişi gelicek ekibinize. Kısa kokulu drahtharı olan bir abim. Dostlukları, muhabbetleri, kameraya alıcaz.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #287 : 16 Nisan 2012, 14:22:47 »
Ulvi Şafak abim. Şimdi meseleyi uzatmadan şöyle diyelim.

Pointer ve drahthaar atışmasından anladığımız yada sizin anlatmaya çalıştığınız 1-2 nokta var.
Pointer sıcak havalarda daha iyi performans verir.
Düz arazide iyi koşar.
Kokusu daha iyidir.

Bu konular genellikle hemen hemen bütün pointercilerin kabul ettiği bir nokta.

Bende size bazı sorular sormak isterim. Genellikle pointerciler sorduğum soruların arasından cımbızlayarak istedikleri yada cevap vermek istedikleri konulara cevap verirler.
Şimdi ben sorularımı maddeler halinde sorucam.
Lütfen sizde maddeler halinde cevap veriniz.

1. Sıcak havada pointer, soğuk havada drahthaar iyidir. Bu bir gerçek. Madem bu iş yarıştırma havalarına girdi. Bende şunu soruyorum size. Ben ağustos sıcağında sabahtan akşama kadar Adana çukurovada ve Yalvaçta yaptığım avların fermalarını, aportlarını ve sabah 6 da başlayan avın 1-2'ye kadar kesintisiz devam ettiği videoları yayınlayacağım. Ayrıca zemheride  ıspartada -13 derecede sabahtan akşama kadar gölde köpeğimle yaptığım ördek avlarının videolarını yayınlayacam. Madem bu yarış. Sizde bu konuda videoları yayınlarmısınız? Yada önümüzdeki sezon ben gelemesemde temsilcimiz Ufuk abiyle birlikte Edirne yada Tekirdağ civarlarında ördek avına gidip bu videoları bizim yayınlamamızı istermisiniz? Bu 1. soruydu

2. Uzun kokulu videolar muhabbeti yapıyorsunuz. Peki şunu sorayım. 100 metre civarlarında koku alıp fermalar verebilen bir pointer yada Setter biraz önce yürüyüp geçmiş çelgin bir keklik yada tavşanın yerdeki  kokusunu 30-40 cm'den alamazmı? Dolayısıyla çelginde iz takibinde neden continentalleri ön plana başta sizler çıkartıyorsunuz.

3. Madem köpekleri yarıştırıyoruz. Bizler bu işi FCI'den daha iyimi biliyoruz. FCI kurallarına göre bir drahthaardan sınavlarda beklenenler.
Başta ferma. Ferma vermeme elenme nedenidir. Sanki drahthaar ferma vermeyen bir hayvan gibi ithamlar var aranızda.
Silah sesine olumsuz tepki. Kaçmak elenme nedenidir.
Kanatlı iz takibi
Postlu iz takibi
Sazlıkta ördek arama
Suda ördek arama
Sesli yada sessiz kovma belirlenme
Genel yetenek yani kafayı taşıma, sahibi ile uyum, göz teması, arazi gezme teknik ve stili
Av'a karşı sertlik değerlendirme. Yurt dışında tilki, porsuk yada kedi ile deneme.
24 yada 48 saat önce geçmiş yaralı ceylanın iz takibi
Belirli aralıklarla damlatılmış (yani 3-5 metre arayla) kan takibi

Peki şimdi soruyorum Ulvi abim. Elinizdeki ırklar bunların kaç tanesini yapıyor. Yada FCI sizin ırklarınızın sınavı yada yarışmasında bunların hangisini istiyor.
FCI bunu sizden istemişmi, sizler yarış içerisine girmek istiyorsunuz.

Bu sorularıma madde madde cevap istiyorum.

donanımhaber.com sitesinde araba fanatikleri arasında aynen buna benzer kapışma gördüm. Fort, suzuki ve hondacılar model kapıştırıyorlar.
Hondacının birisi aynen öyle demiş. "Bir hondayı ancak başka bir honda geçer" Elinizdeki ırklar drahthaar yada kurzhaar ile kapıştırılacak ve yarıştırılacak ırklar değil. Pembe rüyadan uyanın artık. O devir bitti. Pointer cumhuriyetide Osmanlı devleti gibiydi. Bir devirde muhteşem hüküm sürmüş, gurur kaynağı olmuş ama zamanı gelince ortadan kalkmış. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti var. Almanlar en iyisini üretmişler.

Haaaaa derseniz.. "Kardeşim sana ne bu ırktan. Ben bu köpeğin iyi yada kötü olmasına bakmıyorum. Ben sadece avda fermayı verdimi gerile gerile izleyip keyiflenmek istiyorum. Bana ferması yeter" Ben onu diyen adamın elini öperim. Haklı. Biz o konuda tartışmaya girmeyiz. Ama moderatörün dediği gibi sidik yarışına girdimi mahcup oluyorsunuz. Bu sorularımın cevaplarını bende, sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Sadece sizinde ağzınızdan duyalım. Bu konu içerisindeki tartışma amaçlı son mesajım. Aşağıdaki resimde "finish him" olsun ;D ;D 75.000 tane oldumu tekerlekli sandalye veriyorlarmış. ;D ;D ;D

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #288 : 16 Nisan 2012, 20:12:34 »
fatih kardeşim aldıgın yavrynyn ana baba iyi köpekler canıda tanırım  çok meraklısdır  dd kötü köpek bakmaz  hayırlı olsun gönene selamlar
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Haluk ÇETİNTAŞ

• *
« Yanıtla #289 : 16 Nisan 2012, 20:47:11 »
arkadaşlar merhaba;

Öncelikle Fatih Yeni köpeğin ile nice avlar yapmanı güzel günler geçirmenizi dilerim.

Konuyu baştan beri takip ediyorum ama biraz tatsızlaştı.Hepimizin bir amacı var oda avlanmak ve güzellikler yaşamak.Ben iki köpek bakıyorum birisi pointer diğeri drahthaar.Birini diğerine değişmem.çünkü ikisinin yaradılış olarak stil farkı var.dolayısı ile almak isteyen arkadaş ne istediğini ve nasıl av yapmak istediğine karar vermeli.Pointerime araba çarptı ve platinlerle hayatını sürdürecek belki ava hiç gidemeyecek ama ölene kadar benimle yaşayacak.Önemli olan hepsini sevmek.Onunla yaptığım hiç bir avı unutmadım ilk keklik fermasını hiç unutmadım.Önemli olan aldığın köpeğe değer verip bakmak.O olmadı at gitsin bu olmadı vur gitsin dememeli köpeğine kızıp vuran bir sürü avcı duymuşuzdur. Sebep çok açılıyor,veya herkese saldırıyor.vs.

Bana göre DD 4*4 ise poiterde ferrari.sen hangisini istersen.

Birisini birisine kıyaslamak çok zor
O yüzden kimse kimseyi kırmadan kendi köpeği ile mutlu ve sağlıklı avlar yapabilsin gerisi teferruattır.
Saygılarımla  ^-^
Haluk ÇETİNTAŞ
1970 eskişehir

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #290 : 16 Nisan 2012, 22:26:16 »
Konu bi şekilde nerelere gelse de bence bir arama motoruna pointer mi drahthaar mı yazıp bilgi arayan tüm arkdaşlara harika bir kaynak oluştu.Konuya emeği geçen herkese teşekkürler . Ayrıca Fatih Bey de kararını verip yavrusunu almış . Hayırlı uğurlu olsun.Aramıza hoş geldiniz :)
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2012, 22:27:50 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #291 : 16 Nisan 2012, 23:12:06 »

Ramazan abi, mercandan paşa ve hera'nın yavrularından aldım. Şuan 2 aylık . Dört aylık olduğunda alıcam. Sağsalim büyürse görücez. Mercandan Ömer beye de teşekkür ediyorum ilgi ve alakalarından dolayı. Ramazan abi anada babada iyi hayırlısı olur inşallah..

Fatih bey hayırlısı olsun.Avı kanlı olsun inşallah
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #292 : 16 Nisan 2012, 23:17:15 »
arkadaşlar merhaba;

Öncelikle Fatih Yeni köpeğin ile nice avlar yapmanı güzel günler geçirmenizi dilerim.

Konuyu baştan beri takip ediyorum ama biraz tatsızlaştı.Hepimizin bir amacı var oda avlanmak ve güzellikler yaşamak.Ben iki köpek bakıyorum birisi pointer diğeri drahthaar.Birini diğerine değişmem.çünkü ikisinin yaradılış olarak stil farkı var.dolayısı ile almak isteyen arkadaş ne istediğini ve nasıl av yapmak istediğine karar vermeli.Pointerime araba çarptı ve platinlerle hayatını sürdürecek belki ava hiç gidemeyecek ama ölene kadar benimle yaşayacak.Önemli olan hepsini sevmek.Onunla yaptığım hiç bir avı unutmadım ilk keklik fermasını hiç unutmadım.Önemli olan aldığın köpeğe değer verip bakmak.O olmadı at gitsin bu olmadı vur gitsin dememeli köpeğine kızıp vuran bir sürü avcı duymuşuzdur. Sebep çok açılıyor,veya herkese saldırıyor.vs.

O yüzden kimse kimseyi kırmadan kendi köpeği ile mutlu ve sağlıklı avlar yapabilsin gerisi teferruattır.
Saygılarımla  ^-^
ağabeyim ağzından bal damlamış. ne güzel bir yorum. ;)

Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #293 : 17 Nisan 2012, 11:10:06 »
Ulvi Şafak abim. Şimdi meseleyi uzatmadan şöyle diyelim.

Pointer ve drahthaar atışmasından anladığımız yada sizin anlatmaya çalıştığınız 1-2 nokta var.
Pointer sıcak havalarda daha iyi performans verir.
Düz arazide iyi koşar.
Kokusu daha iyidir.

Bu konular genellikle hemen hemen bütün pointercilerin kabul ettiği bir nokta.

1. Sıcak havada pointer, soğuk havada drahthaar iyidir. Bu bir gerçek. Madem bu iş yarıştırma havalarına girdi. Bende şunu soruyorum size. Ben ağustos sıcağında sabahtan akşama kadar Adana çukurovada ve Yalvaçta yaptığım avların fermalarını, aportlarını ve sabah 6 da başlayan avın 1-2'ye kadar kesintisiz devam ettiği videoları yayınlayacağım. Ayrıca zemheride  ıspartada -13 derecede sabahtan akşama kadar gölde köpeğimle yaptığım ördek avlarının videolarını yayınlayacam. Madem bu yarış. Sizde bu konuda videoları yayınlarmısınız? Yada önümüzdeki sezon ben gelemesemde temsilcimiz Ufuk abiyle birlikte Edirne yada Tekirdağ civarlarında ördek avına gidip bu videoları bizim yayınlamamızı istermisiniz? Bu 1. soruydu

2. Uzun kokulu videolar muhabbeti yapıyorsunuz. Peki şunu sorayım. 100 metre civarlarında koku alıp fermalar verebilen bir pointer yada Setter biraz önce yürüyüp geçmiş çelgin bir keklik yada tavşanın yerdeki  kokusunu 30-40 cm'den alamazmı? Dolayısıyla çelginde iz takibinde neden continentalleri ön plana başta sizler çıkartıyorsunuz.

3. Madem köpekleri yarıştırıyoruz. Bizler bu işi FCI'den daha iyimi biliyoruz. FCI kurallarına göre bir drahthaardan sınavlarda beklenenler.
Başta ferma. Ferma vermeme elenme nedenidir. Sanki drahthaar ferma vermeyen bir hayvan gibi ithamlar var aranızda.
Silah sesine olumsuz tepki. Kaçmak elenme nedenidir.
Kanatlı iz takibi
Postlu iz takibi
Sazlıkta ördek arama
Suda ördek arama
Sesli yada sessiz kovma belirlenme
Genel yetenek yani kafayı taşıma, sahibi ile uyum, göz teması, arazi gezme teknik ve stili
Av'a karşı sertlik değerlendirme. Yurt dışında tilki, porsuk yada kedi ile deneme.
24 yada 48 saat önce geçmiş yaralı ceylanın iz takibi
Belirli aralıklarla damlatılmış (yani 3-5 metre arayla) kan takibi

Peki şimdi soruyorum Ulvi abim. Elinizdeki ırklar bunların kaç tanesini yapıyor. Yada FCI sizin ırklarınızın sınavı yada yarışmasında bunların hangisini istiyor.
FCI bunu sizden istemişmi, sizler yarış içerisine girmek istiyorsunuz.

Bu sorularıma madde madde cevap istiyorum.

Rıdvan

Birinci sorun..Fermalı av köpeğinin ördek avında işi ne onu anlamıyorum fermalı av köpeğinin yapacağı iş kuşu bulur fermalar sahibide gider vurur ..bunun başka bir izahı yoktur ..Bizim köpekler fermalıdır fermalı tüm avlarda
soğuk sıcakta avlanırız ve varız  ..

RIDVAN bu sorununa istinaden DD ile ördek avı diye söyleyip duruyorsunuz bana bir tane DD nin ördek bulup kaldırdığını yada fermaladığını Türkiyeden bir video ile ispatlayanız ..

ikinci sorun..Ferma mesafesi 100 mt biraz fazla olmuş rıdvan ben bu yaşıma kadar bıldrıcın yada çulluk avında 100 mt den ferma duran köpek görmedim..erğerki pointerci ,setterci ,DD cilerden böyle köpek varsa  videolarını görmek isterim..

Benim bilgilerimde çelgin kuşu kafayı yere koyan daha çabuk bulacağıdır bunuda sebebi kuşun yerden bırakacağı molekül kokusudur ..

üçüncü sorun.. hangi yazımızda dd nin ferma veremediği söylenmiştir..Bizlerin savunduğu dd nin diğer köpeklere göre agrasif sert köpek olduğudur yada kısa mesafe burnun ucuna ferma verdiğidir ..

Rıdvan her zaman yazdığım gibi yine yazıyorum bizim baktığımız köpekler fermalı av köpekleridir hiç bir zaman tilki kurt çakal ördek ceylan peşinde koşmazlar ve sahipleride koşturmakta istemezler..

işte sizinle bizim burada farklığımız çıkıyor neden diye soracak olursan ben çulluk avı yapıyorsam sezon açıldığında köpeklerimle bıldırıcın zamanı bıldırcın ve daha sonra sadece çulluk avı yaptırım eğerki köpekleri bir bıldırcına bir tavşana ,kekliğe devamlı sokarsam.. mesala köpek açıkta kuş bulduysa devamlı açığa kayacaktır aslında sizin hedefiniz dere çataklarını aratmanızdır sok bakalım şimdi dereye köpeği sokabilrsen .Ben bir çok avcı arkadaşımın ağzından şu kelimeleri çok duyarım'' tomyy hadi kızım haydı oğlum  yerden dereye taş atmalar '' bağırmalar çağırmalar olmaz olmaz ..

Bir avcının köpeği ya kuş avı yapar yada dört ayaklı avı yapar bunun başka izahı yoktur  ..
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Haluk ÇETİNTAŞ

• *
« Yanıtla #294 : 17 Nisan 2012, 11:34:15 »
Alıntı
Alıntı yapılan: Haluk ÇETİNTAŞ - 16 Nisan 2012, 20:47:11
arkadaşlar merhaba;

Saygılarımla 
[/color]
Alıntı
ağabeyim ağzından bal damlamış. ne güzel bir yorum.
[/size] [/color]
Sağol Kemal kardeşim nacizane fikrim.
Haluk ÇETİNTAŞ
1970 eskişehir

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #295 : 17 Nisan 2012, 12:46:56 »
bu topic çok uzamış haluk bey en doğrusunu yazmış. bu tip topicleri ebediyen kilitlemek lazım. herkesin köpeği kendine iyidir. tartışılarak nereye varılmaya çalışılıyor anlamıyorum.
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #296 : 17 Nisan 2012, 16:10:32 »
galatasaray fenerbahçe rekabetine döndü. ikiside süper takım. birinin diğerinden üstünlüğü yok. bence köpeklerimizde öyle. 2 yaşında galatasaraylı drahthaarım var:)))şimdide inşallah haziranda pointer yavrum doğacak oda fenerbahçeli olacak.:)) birgün biri galip birgün diğeri. bu konununda bundan başka gideri yok bence herkez kurtlarını döktü. saygılarımla.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #297 : 17 Nisan 2012, 16:22:48 »
rıdvan allah aşkına şu konuya cevap verme kardeşim yaa. ben hayatımda böyle saçma bir tartışma görmedim. yazılanlara bakıyorum birkaç arkadaşın yazdıkları hariç hepsi sataşma hepsi aşağılama.herkes sezon açılsın yarışalım diyor kimsede çıkmadı özel bir avlakta bu hafta sonu köpekleri kapıştıralım diyen. maden bu kadar çok güveniyorsunuz köpeklerinize çıkın avlağada bu hafta sonu görelim kimde ne varmış ne yokmuş bizde görelim.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #298 : 17 Nisan 2012, 17:03:21 »
rıdvan allah aşkına şu konuya cevap verme kardeşim yaa. ben hayatımda böyle saçma bir tartışma görmedim. yazılanlara bakıyorum birkaç arkadaşın yazdıkları hariç hepsi sataşma hepsi aşağılama.herkes sezon açılsın yarışalım diyor kimsede çıkmadı özel bir avlakta bu hafta sonu köpekleri kapıştıralım diyen. maden bu kadar çok güveniyorsunuz köpeklerinize çıkın avlağada bu hafta sonu görelim kimde ne varmış ne yokmuş bizde görelim.

Abi zaten son mesajım kapak  mesajıydı. Anlayana dicem ama zaten bunu dünya anlamış kabullenmiş. Verdikleri cevaptada zaten iyice saçmalanmaya başlandığınıda gördük. Drahthaar bilir, avlanmıştır, tamam ama bir kimse "DD ile ördek avı diye söyleyip duruyorsunuz bana bir tane DD nin ördek bulup kaldırdığını yada fermaladığını Türkiyeden bir video ile ispatlayanız .." diyorsa o kimse en basit, en vasat, avcılığı en zayıf bir drahthaarın bile bunu yaptığını bilir. Demekki baştan beri söyledikleri bir yarıştan ziyade bilmedikleri bir ırk hakkında kişilerin sağdan soldan kulaktan duymalarla seninde dediğin gibi sataşmaktan öte değil.
Uğur abi avlakta avlanma demişsin. Bende şöyle diyorum. Ufuk durak abim önümüzdeki günlerde Serhat Serin kardeşimle beraber uşak'a sülün avına gelecekler. Arabalarında 1 adet köpek var. Oda setterler ile ava gitmeye alışık. Bende Yalvaçtan oraya gidicem bende de 1 yada 2 köpek olur. Bu zamana kadarda bir pointer yada setter yemişlikleri yok. Av köpekleri açısından zararsız yaratıklar. Bu zamana kadar çok davet ettim, hodri meydan çektim ama olmadı, olamadı. Geçmiş senelerde burada bana rest çekipte bu taraflara gelecek olanlar varsa bile benim geldiğimi duyduktan sonra proğramlarını ipal etttiler. Ulvi abimi Uşaka davet ediyorum. Geliş ve gidiş masrafını biz karşılayacaz. 2 yada 3 hafta sonra gelicekler. Ulvi abim proğramını ona göre ayarlasın, buyursun gelsin. Başımızın üstünde yerleri var. İnternette agrasif gibi gözüken kimseler olabiliriz ama muhabetimiz, neşemiz kahkahalarımız boldur Allaha şükür. Taa sezondaki daveti beklemeye gerek yok. Bu işi 2 hafta içinde neticelendirelim. Ben yarışmalarda iyi dereceler alamadım. Köpeklerim yarışma köpekleri değil. Ama meralarda 25-30 pointerci, 15-16 setterci, 50 kadar köpeksiz kişileri drahthaarcı yapmış köpekler. Buyrun gelin.

DD ile ördek avı diye söyleyip duruyorsunuz bana bir tane DD nin ördek bulup kaldırdığını yada fermaladığını Türkiyeden bir video ile ispatlayanız ..

Bu sorunun cevabı niyetinde videoyu az sonra yayınlıyacam inş.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #299 : 17 Nisan 2012, 17:29:00 »
MAŞALLAH MAŞALLAH bütün köpeklerinize hele hele son ördek ferma videosu ve kaldırması süper.. tebrik ederiz
Ulvi ŞAFAK