Ulvi Şafak abim. Şimdi meseleyi uzatmadan şöyle diyelim.
Pointer ve drahthaar atışmasından anladığımız yada sizin anlatmaya çalıştığınız 1-2 nokta var.
Pointer sıcak havalarda daha iyi performans verir.
Düz arazide iyi koşar.
Kokusu daha iyidir.
Bu konular genellikle hemen hemen bütün pointercilerin kabul ettiği bir nokta.
Bende size bazı sorular sormak isterim. Genellikle pointerciler sorduğum soruların arasından cımbızlayarak istedikleri yada cevap vermek istedikleri konulara cevap verirler.
Şimdi ben sorularımı maddeler halinde sorucam.
Lütfen sizde maddeler halinde cevap veriniz.
1. Sıcak havada pointer, soğuk havada drahthaar iyidir. Bu bir gerçek. Madem bu iş yarıştırma havalarına girdi. Bende şunu soruyorum size. Ben ağustos sıcağında sabahtan akşama kadar Adana çukurovada ve Yalvaçta yaptığım avların fermalarını, aportlarını ve sabah 6 da başlayan avın 1-2'ye kadar kesintisiz devam ettiği videoları yayınlayacağım. Ayrıca zemheride ıspartada -13 derecede sabahtan akşama kadar gölde köpeğimle yaptığım ördek avlarının videolarını yayınlayacam. Madem bu yarış. Sizde bu konuda videoları yayınlarmısınız? Yada önümüzdeki sezon ben gelemesemde temsilcimiz Ufuk abiyle birlikte Edirne yada Tekirdağ civarlarında ördek avına gidip bu videoları bizim yayınlamamızı istermisiniz? Bu 1. soruydu
2. Uzun kokulu videolar muhabbeti yapıyorsunuz. Peki şunu sorayım. 100 metre civarlarında koku alıp fermalar verebilen bir pointer yada Setter biraz önce yürüyüp geçmiş çelgin bir keklik yada tavşanın yerdeki kokusunu 30-40 cm'den alamazmı? Dolayısıyla çelginde iz takibinde neden continentalleri ön plana başta sizler çıkartıyorsunuz.
3. Madem köpekleri yarıştırıyoruz. Bizler bu işi FCI'den daha iyimi biliyoruz. FCI kurallarına göre bir drahthaardan sınavlarda beklenenler.
Başta ferma. Ferma vermeme elenme nedenidir. Sanki drahthaar ferma vermeyen bir hayvan gibi ithamlar var aranızda.
Silah sesine olumsuz tepki. Kaçmak elenme nedenidir.
Kanatlı iz takibi
Postlu iz takibi
Sazlıkta ördek arama
Suda ördek arama
Sesli yada sessiz kovma belirlenme
Genel yetenek yani kafayı taşıma, sahibi ile uyum, göz teması, arazi gezme teknik ve stili
Av'a karşı sertlik değerlendirme. Yurt dışında tilki, porsuk yada kedi ile deneme.
24 yada 48 saat önce geçmiş yaralı ceylanın iz takibi
Belirli aralıklarla damlatılmış (yani 3-5 metre arayla) kan takibiPeki şimdi soruyorum Ulvi abim. Elinizdeki ırklar bunların kaç tanesini yapıyor. Yada FCI sizin ırklarınızın sınavı yada yarışmasında bunların hangisini istiyor.
FCI bunu sizden istemişmi, sizler yarış içerisine girmek istiyorsunuz.
Bu sorularıma madde madde cevap istiyorum.
donanımhaber.com sitesinde araba fanatikleri arasında aynen buna benzer kapışma gördüm. Fort, suzuki ve hondacılar model kapıştırıyorlar.
Hondacının birisi aynen öyle demiş. "Bir hondayı ancak başka bir honda geçer" Elinizdeki ırklar drahthaar yada kurzhaar ile kapıştırılacak ve yarıştırılacak ırklar değil. Pembe rüyadan uyanın artık. O devir bitti. Pointer cumhuriyetide Osmanlı devleti gibiydi. Bir devirde muhteşem hüküm sürmüş, gurur kaynağı olmuş ama zamanı gelince ortadan kalkmış. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti var. Almanlar en iyisini üretmişler.
Haaaaa derseniz.. "Kardeşim sana ne bu ırktan. Ben bu köpeğin iyi yada kötü olmasına bakmıyorum. Ben sadece avda fermayı verdimi gerile gerile izleyip keyiflenmek istiyorum. Bana ferması yeter" Ben onu diyen adamın elini öperim. Haklı. Biz o konuda tartışmaya girmeyiz. Ama moderatörün dediği gibi sidik yarışına girdimi mahcup oluyorsunuz. Bu sorularımın cevaplarını bende, sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Sadece sizinde ağzınızdan duyalım. Bu konu içerisindeki tartışma amaçlı son mesajım. Aşağıdaki resimde "finish him" olsun
75.000 tane oldumu tekerlekli sandalye veriyorlarmış.