Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191174 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #125 : 02 Nisan 2012, 13:10:00 »
meydanı boş sanma hakanım
hay hay hakanım sen uzaktasın ben uzakta biz en iyi site bu sezon avda çekilmiş elimizde olan ferma fotolarını videolarını paylaşalım hem arkadaşlarımız eğlensin hemde biz HODRİ MEYDAN köpeklerini göstermiş oluruz dostlara
avda av sonu vurulan avları,,yenen yemeği ,,muhabbetin güzelliğini,,grubun mutlu yüzlerini göstermek amaçlı fotolar harici birşeyler ispatlamak için ne foto nede video çekme fırsatım olmuyor herzaman av hırsımız ağır basıyor ancak bu sezon sadece bunu ispatlamak için bir kamera alacağız herhalde.....
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 13:12:36 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #126 : 02 Nisan 2012, 13:13:11 »
Bir kaç kişi bu köpekleri ne kadarda çok büyütüyorsunuz arkadaşlar sanki bizler bu köpek ırkını tanımasak bilmesek..
bıldırcın avında aportta koca  agız sert çene kuş  ıslak ..
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
iki erkek köpek yan yana getiremezsin..
sahibinden başkası kafesinden çıkaramaz..
kalaba köpeklerin yanında yemek yediremezsin ..

Ulvi abim demekki senin bildiklerin yalanmış yada dediğin gibi bilmiyormuşsun. Seni fena kandırmışlar. Drahthaar diye sanada draftar vermesinler ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #127 : 02 Nisan 2012, 13:17:49 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bu arada HODRİ MEYDANI henüz yedi aylık olan eylül başındada 1 YAŞINDA OLACAK bu sezon sadece 1,5 ay avda yanımda gezdirme fırsatı bulduğum 5-6 keklik,5-6 tavşan ve 25-30 kadar ördek aportu yapmış bir sefer kekliklere ferma vermiş tüm av tecrübesi bundan ibaret bir köpek ile yapıyorum... bu kadarda drahthaarıma güveniyorum..bırakın polemik yaratacak tahrik edecek yazıları ,,GELİN AVLANALIM HODRİ MEYDAN....VARMI BUNDAN ÖTESİ....

Alican bey kardeşim. Eksilerini ben her zaman söylerim, eğitim zayıf olduğu  takdirde saydıklarının hepsi doğru. Ama eğitimi, kokusu ve tecrübesi tam olan bir drahthaarın tek eksi yönü yanınızdaki diğer ırkların, diğer köpeklerin yada elindeki yumruğunu balyoz sananların uğradıkları hüsran ve buhran. ;D ;D ;D Ava gidiyoruz stres atalım diye yanındakilerin can sıkıntısı moral bozuklukları sanada etki ediyor ister istemez seninde canın sıkılıyor. Buda bir eksi tabiki ;D ;D ;D

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #128 : 02 Nisan 2012, 13:22:52 »
Ayrıca şunuda söyliyeyim. Bende çok hodri meydan çektim. Elimdeki köpekleri extra köpekler olduğunu hiçbir zaman iddia etmedim. Türkiye doğumlu bir drahthaarım ve daha av tecrübesi olmayan genç bir drahthaarım. Bunlarla bile gereken yerde gerekli kimselere cevabımızı çok verdik. Extra olmamasının bazı olumsuz yönlerini gördük. Ama bu sitede ve daha bilgisayarın ekranını televizyon sanan köylü usta abilerin ellerinde drahthaarlar varki inanın kendi yumruğunu balyoz değil inşaat güllesi sansa yinede mahcup gönderecek kalitedeler. Bence ırklar içerisinde her yönüyle bulaşmamanız gereken bir ırk varsa oda bu konu altındaki ırk ;D ;D

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #129 : 02 Nisan 2012, 13:32:09 »
Konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Setter pointer vede drahtaar besledim. Kurtzaar olan ekiple de birkaç ava gittim.
Futboldaki 10 numaraları tartışabiliriz çünki aynı görevi yapması gereken adamlar. Ama bence hiçbir köpek ırkı diğerleriyle karşılaştırılma yapılmaz. Cunki değişik ihtiyaçlar için üretildiler. Pointer skor avcılığı için, setter ağla yapılan kuş avları için. Ikisinin de genelde aportları zayıf. Alman irklari bana göre daha büyük avların köpeği. Vede köpeğine kolay eğitim verip rahat av yapmak isteyenlerin. Ama kimse kusura bakmasın. Ben fermadaki estetiğe, avda yaptığı yaramazlıklarla uğraşmayacaksam evde otururum. Şimdi bakıyorum pointer eğitmeyi beceremeyen, avda kullanamayan herkes alman ırklarına dönüyor. Bahane belli pointer iz takibi yapmıyor, söz dinleniyor gibi. Bir araştırın bakalım iz takip rekoru kimde. Vede lodos havada sizi yelveye 20 25 metre kedileyerek götürecek kaç köpek var. Ileride belki bende bir alman ırkı beslerim. Ama önce cook yaşlanmam lazım çook
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #130 : 02 Nisan 2012, 13:56:39 »
Konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Setter pointer vede drahtaar besledim. Kurtzaar olan ekiple de birkaç ava gittim.
Futboldaki 10 numaraları tartışabiliriz çünki aynı görevi yapması gereken adamlar. Ama bence hiçbir köpek ırkı diğerleriyle karşılaştırılma yapılmaz. Cunki değişik ihtiyaçlar için üretildiler. Pointer skor avcılığı için, setter ağla yapılan kuş avları için. Ikisinin de genelde aportları zayıf. Alman irklari bana göre daha büyük avların köpeği. Vede köpeğine kolay eğitim verip rahat av yapmak isteyenlerin. Ama kimse kusura bakmasın. Ben fermadaki estetiğe, avda yaptığı yaramazlıklarla uğraşmayacaksam evde otururum. Şimdi bakıyorum pointer eğitmeyi beceremeyen, avda kullanamayan herkes alman ırklarına dönüyor. Bahane belli pointer iz takibi yapmıyor, söz dinleniyor gibi. Bir araştırın bakalım iz takip rekoru kimde. Vede lodos havada sizi yelveye 20 25 metre kedileyerek götürecek kaç köpek var. Ileride belki bende bir alman ırkı beslerim. Ama önce cook yaşlanmam lazım çook
AHHHH AHHHHH ne söylesek ,,ne anlatsak boş VEYSEL KARDEŞİM şuan orta yaşı geçmiş olabiliriz ancak ben çok genç yaşlarda 1980-1994 yılları arasında tabiri caizse zıpkın gibi iken drahthaar ile avlanmanın ayrıcalığını ve keyfini yaşamış bir avcı olarak o ırktan sonra gelip geçen onlarca köpeğe rağmen içlerinde çok iyi avcılarda olmasına rağmen DRAHTHAARDAN başkası yalan kardeşim yaşamayan görmeyen anlayamaz bunu ,, bu ırkın fanatiği falan değiliz YAŞADIK,, GÖRDÜK ,, TECRÜBE ETTİK,,KARAR VERDİK..... YOLUN SONUNA GELDİK...
Hakan AKMAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #131 : 02 Nisan 2012, 13:58:19 »
Vede köpeğine kolay eğitim verip rahat av yapmak isteyenlerin. Ama kimse kusura bakmasın. Ben fermadaki estetiğe, avda yaptığı yaramazlıklarla uğraşmayacaksam evde otururum. Şimdi bakıyorum pointer eğitmeyi beceremeyen, avda kullanamayan herkes alman ırklarına dönüyor. Bahane belli pointer iz takibi yapmıyor, söz dinleniyor gibi. Bir araştırın bakalım iz takip rekoru kimde. Vede lodos havada sizi yelveye 20 25 metre kedileyerek götürecek kaç köpek var. Ileride belki bende bir alman ırkı beslerim. Ama önce cook yaşlanmam lazım çook

Veysel kardeşim drahthaar eğitimi en kolay olan ırklardan birisidir. Ama ingilize bile eğitim veremeyen kimsenin bulaşmaması gereken tek ırk drahthaardır. İlgi alaka, merak, deneyim ve hevesi olmayan bir insan drahthaar besler ise sonuç felaket. Ayrıca iz takibi rekoru 350-400 metre gibi bir skorla ingilizde diye burada paylaşmıştı arkadaşlar ama kusura bakmaksan o skor ingilizler arasında. Çünkü drahthaar VJP yani gençlik sınavında 8-9 aylık drahthaarlara bile geçen seneki çeşmede sürükledikleri tavşan 150-200 metre civarlarındaydı ve sınavda kalanda olmadı ;D Bu skoru yapan ve onaylayan kimse ben o skoru egale edecek yüzlerce drahthaarcıdan birisiyim. Eğer ingiliz ve drahthaar kıyaslaması yapılıyorsa bence iz takibi konusuna hiç girmeyelim. Baştan 1-0 olmasın.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #132 : 02 Nisan 2012, 14:01:55 »
Veysel kardeşim aşağıdaki 1. video geçen seneki HZP sınavından iz takibi videosu. Köpeğin tavşana gidişi 1 dakikanın üzerinde sürdü ve arazideki gözlemci hakemler köpeğin kokudan hiç çıkmadığını hiç sapma yapmadan en mükemmel şekilde iz takibini yaptığını söyledi. Ayrıca 2. video da  hakemlerin bu konudaki ayrıca yorumlarıda mevcut. O iz sürümede tavşan en az 300 metre sürüklendi. Ve iddialıyım KIF yada FCI bunun tescilini onayını yapan kurum varsa 1 km'ye kadar köpeğime tavşan iz takibi yaptırırım, yaptırdımda.

« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 14:08:21 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #133 : 02 Nisan 2012, 14:17:51 »
ırk dil renk ayırmam iyi si olsun ırkının özelliklerini taşısın hepsi benim olsun hepsinin güzellikleri ayrıdır
saygı...... sevgilerimle...... doscakalın .....hoşca kalın.........

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #134 : 02 Nisan 2012, 14:17:55 »
*Bıldırcın da yada keklikte bir pointer ile drahthaar beraber salınsa Drahthaar kuşu daha erken bulur.Uzun avlanma süresinde bu Drahthaarın daha çok kuş bulacağı düşüncesini de beraberinde getirir.
*Çulluk avında bir setter ile beraber salınan Drahthaar setterden daha çok kuş bulur.
Böyle mi yani?Eğitimle bunu sağlayabilirmiyiz?

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #135 : 02 Nisan 2012, 14:27:22 »
Veysel kardeşim aşağıdaki 1. video geçen seneki HZP sınavından iz takibi videosu. Köpeğin tavşana gidişi 1 dakikanın üzerinde sürdü ve arazideki gözlemci hakemler köpeğin kokudan hiç çıkmadığını hiç sapma yapmadan en mükemmel şekilde iz takibini yaptığını söyledi. Ayrıca 2. video da  hakemlerin bu konudaki ayrıca yorumlarıda mevcut. O iz sürümede tavşan en az 300 metre sürüklendi. Ve iddialıyım KIF yada FCI bunun tescilini onayını yapan kurum varsa 1 km'ye kadar köpeğime tavşan iz takibi yaptırırım, yaptırdımda.

Abi ınan şu an cep telefonundan yazıyorum ama en kısa zamanda izleyeceğim videoları. Benim kastetmek istediğim, pointer iz takibi yapmaz merada çelgin kalır olayı. Bu zamana kadar ağırlıklı olarak ıngiliz ırkı besledim vede hiçbir hayvanı merada bırakmadım. Ama köpeklerin geneli doğru düzgün otur komutunu bile bilmezlerdi. Aport manyağı yapardım köpekleri...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #136 : 02 Nisan 2012, 15:20:20 »
abi şimdi seysettim. maşallahı var.

ama benim kasttmek istediğimi yine söylüyorum, herkesin zevki başkadır. öyle olmasaydı allah bütün canlıları çeşit çeşit yaratmazdı. en basitinden açın televizyonda evlilik programlarını herks farklı karakterde insanlar arıyor. bence köpekte de bu. bazısı beni uğraştırmasın derken bazısı da ara ara nefesin kesilmesi, sesin kısılması, saç baş yolmak lazım diyor.

ama illa karşılaştırmaysa ben size birşey anlatayım.  15 yada 16 yaşlarındayım. babadan tüfek amcadan köpek çalarak ara ara ava kaçıyorm (masum bir bohçacı olarak :D ) köpeğin ismi rocky. az tüylü kısa sakal bi drahtaar. çulluğa gittim birşey bulamayınca dönüş yolunda bir üzüm bağının içinden geçmem grekiyor. asmalarda tek tük üzümler kalmış kekliklerde bunlarda yayılmış. köpek ize bir düştü yarım saatten fazla. ama ferma mesafesi kısa olmuştu. benim o anki düşüncem drahtaar kokuya iyice yaklaşıp kuş kaçma sınırında fermada kalıyor olmuştu. aradan 1 2 yıl geçti. setter ile anı merada uzun süre mıtlama (izde saptirik saptirik gzme), sonrasında tekrar havadan koku takibiyle keklikleri bulduğunu gördüm. demekki fema mesafesi daha uzundu. yada yaklaşmaktan korkuyordu. uzun yıllar setterlerle milleti uyuz ettim. köpeğine güveniyorsan getir diye. çullukta sıralama yapsak 1. setter 2. setter 3. setter diyordum. geçen yıl gemlikten misafirlerim vardı çulluğa gittik. güneş tabak gibi, hafiften lodos var. ben milletle dalga geçiorum ''köpeklerinize kızmanıza gerek yok. benim köpek çulluk profesörü köpekleriniz ne yapsın'' diye. neyse ava başladık misafirin köpk fermaya durdu. biz daha köpeğe aklaşamadan kuş kalktı. sonra 1 ferma daha sonra 1 ferma daha. akşam olunca değerlendirme raporu: kurtzaar: 1 çulluk(çantada) seter:2 çulluk(manke) pointer:30 üzeri ferma(1 çantada) o gün iyice takip ettim. benim köpek kokuya girince soylanmaya başlıyor ama pointer kokuyu alır almaz direk odun çarpmış gibi oluyordu. şu an pointer besliyorum. 8,5 aylık falan. 6 yada 7 kuş kaçırdım önünden bu sezon. 3 tanesini vurdum. 2si fermalı biri benden kaçan. 2 tanesi de denk gele çelgin gitti. akşama tilkilere ziyafet verdik derken buldu köpek kuşları.

NEYSE ÇOK UZATTIM TOPLAYAYIM. O KÖPEK BUNU YAPMAZ BU KÖPEK ŞUNU YAPMAZ OLAYINI Bİ KENARA BIRAKMAK LAZIM Bİ YERDEN SONRA. HER IRKIN KENDİNE HAS MİZAÇLARI OLABİLİR AMA GENEL OLARAK AV KÖPEĞİDİR. İYİ BİR EĞİTİMLE OLMAYACAK YOKTUR. YETERKİ SİZ İSTEDİĞİNİZ KAPORTAYI BULUN. ASLINDA DAHA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA KONUNUN DAĞILMASINI İSTEMEM. BAŞINIZI AĞRITTIYSAM ÖZÜR DİLERİM
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #137 : 02 Nisan 2012, 15:25:27 »
Veysel kardeşim drahthaar eğitimi en kolay olan ırklardan birisidir. Ama ingilize bile eğitim veremeyen kimsenin bulaşmaması gereken tek ırk drahthaardır. İlgi alaka, merak, deneyim ve hevesi olmayan bir insan drahthaar besler ise sonuç felaket. Ayrıca iz takibi rekoru 350-400 metre gibi bir skorla ingilizde diye burada paylaşmıştı arkadaşlar ama kusura bakmaksan o skor ingilizler arasında. Çünkü drahthaar VJP yani gençlik sınavında 8-9 aylık drahthaarlara bile geçen seneki çeşmede sürükledikleri tavşan 150-200 metre civarlarındaydı ve sınavda kalanda olmadı ;D Bu skoru yapan ve onaylayan kimse ben o skoru egale edecek yüzlerce drahthaarcıdan birisiyim. Eğer ingiliz ve drahthaar kıyaslaması yapılıyorsa bence iz takibi konusuna hiç girmeyelim. Baştan 1-0 olmasın.

abi yakınen şahit olduğum bir olay. adam ingiliz alıyor. ayda bir av. böyle olunca köpek oluyor barut. bakıyorki milletin continental ırkları amuda kalk dese kalkacak. diyor bnde gideyim bir drahtaar bi kurtzaar alayım. nasıl olsa birine eğitim verdiririm.
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #138 : 02 Nisan 2012, 16:35:11 »
kırmadan kırılmadan yapılan her yorum güzeldir çok güzel bir tartışma ortamı oluşmuş, ben pointerciyim yıllardır sayısız pointer yetiştirdim ve pointerle avlandım tabi aralarda değişik ırk köpeklerlede avlandım ama pointerin verdiği zevki ve heyacanı başka ırklardan alamadım şu anda 2 köpeğim var biri pointer biri darhthaar köpeğim var 2 side çok güzel oğlum pointerle avlanıyor ben drahthaarla avlanıyorum oğlum uzakta avlanırken darhthaar çok özel geliyor ama oğlumla yan yana gelince her şey değişiyor pointer gerçekten başka benim için , peki neden drahthaar besliyorsun derseniz 10.10.2011 günü ağır bir kalp krizi geçirdim ve artık pointerin hızına yetişemez oldum onun yerine daha iteatkar olan darhthaarla avlanmaya karar verdim .

ama tek gerçek var, benim yıllardır edindiğim tecrübeye göre her kes sevdiği ırkla avlandığı sürece  mutlu olur onun için en güzel ırkta odur BİR KÖPEK SAHİBİNİ MERADA MUTLU EDEBİLİYORSA VARSIN İNGİLİZ POİNTERİ , DRAHTHAAR , KURZHAAR VS OLSUN ,
EN İYİ KÖPEK BENİ MUTLU EDEN KÖPEKTİR...
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #139 : 02 Nisan 2012, 16:59:13 »
Çok fazla girmesem de ırk tartışmasına .450 500 metre iz takibi yapıyorsa en iyisi çoban köpeğimle bile yaparm o mesafeyi :D Ben köpeğime ki şu an 6 aylık iz takibi bile sayılmamasına rağmen tavşan postunu 500 metre sürüklesem gider bulur aport yapar gelir.Kaldı ki bir çok kopay da bu mesafe km ler ile ölçülür .Irk konusunda da ihtiyaçlar yada bir ırka gönül vermek belirler en iyisini .
İletimi Ercüment Bey in şu cümlesine katılarak bitiriyorum :  ama tek gerçek var, benim yıllardır edindiğim tecrübeye göre her kes sevdiği ırkla avlandığı sürece  mutlu olur onun için en güzel ırkta odur BİR KÖPEK SAHİBİNİ MERADA MUTLU EDEBİLİYORSA VARSIN İNGİLİZ POİNTERİ , DRAHTHAAR , KURZHAAR VS OLSUN ,

Saygılar ,
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #140 : 02 Nisan 2012, 17:00:04 »
Hiç bir ırka karşı bir ön yargım yok ,,her ırkın iyiside var ,,kötüsüde ancak % olarak iyileri,, vasatları ve kötüleri kıyasladığımızda ırk bazında bir değerlendirme yapıldığında pointer ve setterde iyisine rastlamak binlerce köpek içerisinde şans işi ise kuurzhaar ve drahthaarda ise iyisine rastlamak 100 birey içerisinde şansa kalıyor , ırklar arasındaki fark burada başlıyor zaten ,,yoksa bizim pointerinde,, setterinde,,bragueninde,,brettonunda iyisine bir lafımız yok ,, çok çok iyi avlayan pointerlerde setterlerde ve diğer ırklardanda köpekler var ama % olarak kaç bireyde bir tane bulacağız işin ?? kısmı burada ,,ama kuurzhaarın veya drahthaarın iyiside olmasa kötüsü % 1 bilemedin 2 olur gersi vasatta olsa iyibir pointerin ve setterin avda verdiği verimi zaten veriyor....nacizane  bunlarda benim tecrübelerim...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #141 : 02 Nisan 2012, 17:18:19 »
Benimde billgilerim iki türlü av köpeği vardır ..

Kanatlı peşinde koşan.
Dört ayaklı peşinde koşan. 

kararı siz verin köpeğiniz hangisindendir

kanatlı derseneniz pointer settercilerle yarıştırın ...
Dört ayaklı derseniz kopaycılarla yarıştırın..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #142 : 02 Nisan 2012, 17:22:57 »

ama tek gerçek var, benim yıllardır edindiğim tecrübeye göre her kes sevdiği ırkla avlandığı sürece  mutlu olur onun için en güzel ırkta odur BİR KÖPEK SAHİBİNİ MERADA MUTLU EDEBİLİYORSA VARSIN İNGİLİZ POİNTERİ , DRAHTHAAR , KURZHAAR VS OLSUN ,
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #143 : 02 Nisan 2012, 17:31:42 »
abicim merhaba ben az çok anlarım bu işten tecrübemde çok fazla yok ama bende bi görüşümü aktarmak istedim pointeri kısaca açıklayacak olursak havadan kokulu süratli arama köpeğidir ferması zaten tartışılmaz kokuyu drahtaar a göre belki çok az daha önce bulabilir ama şuda varki kokusu bazende es geçebilir av yapacak olduğunuz mera açık ise eğer pointer idealdir ama pinar ormanı falan ise pointeri zaptetmeniz çok zor çünkü hızlı arayan bir ırk olduğu için köpek ister istemez açılır pinar ormanındada köpeği görmenz biraz zor olur ferması çok keskin ve sağlamdır ama işte şahsen ben isterimki köpeğim en fazla 40 metre önümde zik zak arasın fazla açılmasın bnm av yaptığım meralar pinar ormanı kurzhaar ile avlanıyorum drahtaar e gelincede safkan olanı gerçekten alman ırklarının içinde koku olarakda sahibini korumak ile en üst seviyede olan köpekler tmm belki kurzhaar veya pointer gibi hızlı aramaz ama kokuyu es geçmesi imkansız bir köpek soğuk ortamlarada alışkın bir ırk diğer köpeklere istinaden biraz sert derler ama bu bence eğitimden meydana gelir bnm arkadaşımın drahtaar ı var 5 yaşında çocuğu köpeğin ağzından kemiği alıyor köpek bakmıyor bile o tarafa av  yapcak olduğunuz yer pinar ormanı veya ormanlık çalılık ise benim tavsiyem drahtaar hiçkimse zannetmesinki pointer veya drahtaarı övüyor sadece içimden gelenleri söyledim birde usta yaşlı avcı dedelerimin kullandığı meşhr bir kelimeyi paylaşmak istedim yolun sonu drahtaar derler bununda sebebini drahtaar besleyen abilerim bilir saygılarımı sunarım...

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #144 : 02 Nisan 2012, 17:40:17 »
ulvi abi drahtaar ırkını bu kadar kötülemeye gerek yok safkan ları gerçekten mükemmel bir köpektir ki adam çoban köpeğini eğitimle av köpeği yapıyor herşein başı eğitim bu linke tıklayın adam nasıl eğitim veriyor köpeğe bi bakın http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,150413.0/topicseen.html

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #145 : 02 Nisan 2012, 17:49:12 »
her cins birbirinden avantajlı
4 büyükten bakmadığım kurzhaar kaldı
amma
bence yolun sonu drahthaar
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 18:17:51 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #146 : 02 Nisan 2012, 18:44:00 »
Benimde billgilerim iki türlü av köpeği vardır ..

Kanatlı peşinde koşan.
Dört ayaklı peşinde koşan. 

kararı siz verin köpeğiniz hangisindendir

kanatlı derseneniz pointer settercilerle yarıştırın ...
Dört ayaklı derseniz kopaycılarla yarıştırın..

Ulvi abi sakın bu cümlelerinin akabinden drahthaar tecrüben olduğunu söyleme, çünkü bu sözler trajikomik. YAda bundan önceki yazılanları okumadan konuya direk 5-6. sayfadan başlamışsın. Ömer Faruk arkadaş öyle dememiş mi?. Havada karada suda buzda ne varsa herşey..

Sen demişsinya abi. Benim bildiğim 2 tür av köpeği var diye. Ahmet Çetin abimin 1-2 sayfa önce yazdığı bir cümle var. Bir drahthaar vardır, birde diğerleri. Senin bildiğin 2 tür köpek diğerleri kısmına giriyor abi.
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 19:24:17 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #147 : 02 Nisan 2012, 18:51:46 »
Deniz ben drahthaarı ve hiç bir arkadaşımın köpeğini kötülemedim öyle algılanmasın ..

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2012, 10:11:44 Gönderen: Ulvi ŞAFAK »
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #148 : 02 Nisan 2012, 19:01:40 »
Rıdvan abi bak burda belli olmuyomu ya :).Çok güzel bir drahthaar var ama görüntüleri izle .Drahthaar var ama ferma yok :).Seterler götürüyo  işi :) :).Neden bulamıyo bu arkadaş kuşları yolun sonu olduğu için mi  :) :) :)

Samimiyetine güvenerek yayınladım abi videoları.Sevgiyle kal...
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #149 : 02 Nisan 2012, 19:02:45 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR konuyu birazda başka yönlerden inceleyelim ve siz avcı arkadaşlarımıza maddeler halinde birkaç soru sorayım
   1-Avda ister açık arazi isterse çalı,,meşe,,orman içi en çok sahibini kaybeden köpek ırkı sıralaması nedir..?

2-en çok çalınan ve dağda bayırda gezerken diğer avcılar tarafından bulunan köpek ırkı sıralaması nedir..?

3-avda çoban köpekleri tarafından boğulan köpek ırkları sıralaması nedir..?

4-avda ferması en çok boş çıkan köpek ırkı sıralaması nedir..?

5-kışın karlı havalarda av yaparken donma tehlikesi geçiren ,, hatta donarak ölen köpek ırkı varmıdır..??

VS.VS.VS soruları çoğaltmak mümkündür......
Hakan AKMAN