Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191169 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #75 : 28 Mart 2012, 16:24:52 »
Maksat muhabbet tabi Rıdvan abi.Av işi nasip işi doğru söylüyorsun.Yoksa mahluk napsın malik değil mi.Her yiğidin bir yoğurt yemesi varmış bende çok bıldırcın üstüne basan drahthaar gördüm.Kuşun burnuna gireyim derken uçuran kurzhaarlar drahthaarlar gördüm ha bu demek değildir hepsi böyle.Benzer hareketleri yapan pointerler yok mu onlarda var  elbet.Ya bir merada ya bir etkinlikte karşılaşmak dileğiyle

Hüseyin kardeşim mesajımda da dediğim gibi avın üstüne basıp geçen yada avı atlayan köpek ırkı ne olursa olsun benim için sıfırdır. Bu bütün ırklar için geçerlidir. Ben iyi ırk değil ırkınında en iyileri olsun isterim herkeste. Vasat pointer kadar drahthaarda çok avcılarda. İyi kalitedeki pointerlerle ben burada ava çıkıyorum devamlı. İnanın iyi pointerin zevki bambaşka. Her pointer, her drahthaar aynı kefede değildir. Her zaman kapımız açıktır. Yolunuz düşerse beklerim.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #76 : 28 Mart 2012, 16:27:30 »
Arkadaşlar Pointercilerin fazla kullanmadığı Drahthaar bölümene; Pointermi Drahthaar mı diye bir konu açılırsa buradan çıkacak cevap zaten bellidir ve pointer ırkına ve sevenlerine haksızlık olur. Bir anlamda kendiniz çalıp kendiniz oynamış oluyorsunuz. Irkların kıyaslamasının kısır çekişmeden öteye geçmeyeceğini düşünmekle beraber konu açılacaksa genel bir bölüme açılmalı.
Konuyu açan arkadaşımız Pointer bölümüne açsın cevapların tam tersi olduğunu görecektir.

Orhan abi aslında bu polemik senelerin eskitemediği bir polemik. Bu konu pointer sayfası hatta veteriner hekim sayfasında bile açıldı zamanında. Başlık "Pointermi, drahthaarmı" olunca zaten herkesin dikkatini çeker. Ben drahthaar başlığının haricinde başka bir yere neredeyse hiç girmem. Yeni gönderilen mesajlara bakarım tanıdığım bir arkadaşımın yada dikkat çekici bir başlık varmı diye bakarım. Eminim bu başlık kopaylar bölümünd bile olsa herkesin dikkatini çeker. Ama genel olarak bu muhabbet eskiden beri herkesi sıktığı için çoğu kimse mesaj bile yazmak istemez. Saygılar

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #77 : 28 Mart 2012, 16:50:57 »
Açıkcası bende bu msj a şaşkınım . Sorunun cevabı bende ama söylemicem gibi bir yaklaşım olmuş . Komik geldi bana . Ben biliorm ama sölemeeeeeeeeeeeeemm :) bir de 3 nokta koyulunca bir merak havası uyandırmış fakat başka da cevap yok . Ercüment bey lütfen cevabı söylermisiniz :)
ersin kardeşim drahthaarımla dolaşırken işte aradığım köpek bu yıllarca boşunamı ingiliz pointeriyle uğraşmışım diyorum özellikle aport konusunda amaa ava pointer'im ve drahthaar'ımla aynı anda çıktığım zaman her şey değişiyor kendi adıma söylüyorum iyi bir pointerle avlanmak gerçekten muhteşem bir zevk ,
drahthaar'ında pointerden üstün özellikleri var aport olsun itaat olsun vs her şeye rağrem ben drahthaar'la, oğlum pointerle avlanmaya devam edeceğim aradaki farkı bu sezon yaşayarak öğreneceğiz.

ISPARTADAN SELAMLAR
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
« Yanıtla #78 : 28 Mart 2012, 16:54:11 »
"hem pointer hemde drahthaar la avlanmış, tecrúbe sahibi olanlara sormak istedim".Diyor konuyu açan arkadaş,ben iki ırklada avlanmadığım için kendimi söz sahibi hissetmiyorum.gerçekten bu iki ırklada uzun yıllar avlanmış arkadaşlardan iki ırkın artılarını eksilerini bende öğrenmek isterim.bu arada Hakan  işkembeden atmış bataklığın içinde değil gölün içinde ördeklere ferma veren köpekler var.nasılki kişilerin bireysel hataları ve kusurları topluma mal edilmediği gibi,hayvanlardaki eksiklikler zayıf noktalar kusurlar ırka mal olamaz,neticede onlarda canlı dilindende anlamıyoruz,rahtsızlığınıda bilmiyoruz o gün bir sorun varsa eğer mutlaka av performansını etkileyecektir.hepsinin türlü türlü meziyetleri var her avcı kendine hitap eden birini seçer.bazı ırkların bakımı biraz daha fedakarlık ister,kimininki daha kolaydır.neticede yerli ucuz bir tüfekte av vuruyor,pahalı bir markada vuruyor.kaliteli tüfek üreten bir firmanın gel seninle yarışalım benim tüfeğim senin ucuz tüfeğinden çok vurur diye bir boy ölçüşmeye girdiğini görmedim,karşılaşmadım.neticede her insan kendi yapısına avcılığına ekonomik durumuna ona ayıraca zaman göre ırk tercihi yapıyor.şu anda drahtar şöylekötü dersemde haksızlık yapmış olurum,pointer böyle kötü desemde haksızlık yapmış olurum.bu açıdan yorumlar biraz daha objektif ve fanatizmden uzak olursa gerçekte bu işte yeni olan arkadaşlara ışık tutar.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #79 : 28 Mart 2012, 17:36:14 »
Irktan çok köpek önemlidir.. kötü bir drahtarla iyi bir pointeri yarıştır pointer kazanır.. kötü bir pointerla  iyi drahtarı yarıştır drahtar kazanır..  nerede nasıl kullanacağınız eğitiminiz önemlidir.. sitede var adam kopaya keklik, suda ördek aportu, (tavşanı zaten var) öğretmiş..  eğitim herşeyin başı... EĞİTİM ŞART ))))))))))))))))
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 28 Mart 2012, 19:48:44 »
"hem pointer hemde drahthaar la avlanmış, tecrúbe sahibi olanlara sormak istedim".Diyor konuyu açan arkadaş,ben iki ırklada avlanmadığım için kendimi söz sahibi hissetmiyorum.gerçekten bu iki ırklada uzun yıllar avlanmış arkadaşlardan iki ırkın artılarını eksilerini bende öğrenmek isterim.bu arada Hakan  işkembeden atmış bataklığın içinde değil gölün içinde ördeklere ferma veren köpekler var.nasılki kişilerin bireysel hataları ve kusurları topluma mal edilmediği gibi,hayvanlardaki eksiklikler zayıf noktalar kusurlar ırka mal olamaz,neticede onlarda canlı dilindende anlamıyoruz,rahtsızlığınıda bilmiyoruz o gün bir sorun varsa eğer mutlaka av performansını etkileyecektir.hepsinin türlü türlü meziyetleri var her avcı kendine hitap eden birini seçer.bazı ırkların bakımı biraz daha fedakarlık ister,kimininki daha kolaydır.neticede yerli ucuz bir tüfekte av vuruyor,pahalı bir markada vuruyor.kaliteli tüfek üreten bir firmanın gel seninle yarışalım benim tüfeğim senin ucuz tüfeğinden çok vurur diye bir boy ölçüşmeye girdiğini görmedim,karşılaşmadım.neticede her insan kendi yapısına avcılığına ekonomik durumuna ona ayıraca zaman göre ırk tercihi yapıyor.şu anda drahtar şöylekötü dersemde haksızlık yapmış olurum,pointer böyle kötü desemde haksızlık yapmış olurum.bu açıdan yorumlar biraz daha objektif ve fanatizmden uzak olursa gerçekte bu işte yeni olan arkadaşlara ışık tutar.
SALİH BEY beni tanırsın işkembeden atmayacağımıda çok çok iyi bilirsin bu güne kadar ister benim ister babamın dayımın ve av grubumuzdaki büyüklerimin olsun pointer,,setter,,fransız brague,,kuurzhaar,,yerli kırma pointer,,drahthaar bir sürü köpekle avlandım 10-12 yıldır yer sorunu ve drahthaardan sonra başka köpek beslememe düşüncem nedeniyle köpeksiz avlanıyordum.. ancak bu sezon sonlarına doğru yer problemim devam etmesine rağmen 3 aylık bir drahthaarın hediye edilmesi üzerine şuan bir kaç gün sonra 7 aylık olacak drahthaarı büyütüyorum sezon başlayınca gerçek manada oda ava başlayacak birliktede avlanır 1 yaşında olacak olmasına rağmen marifetlerini sanada gösteririm ,, fakat sonrasında güzelim setterlerinden olursun ona üzülürüm.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #81 : 28 Mart 2012, 19:52:57 »
Arkadaşlar Pointercilerin fazla kullanmadığı Drahthaar bölümene; Pointermi Drahthaar mı diye bir konu açılırsa buradan çıkacak cevap zaten bellidir ve pointer ırkına ve sevenlerine haksızlık olur. Bir anlamda kendiniz çalıp kendiniz oynamış oluyorsunuz. Irkların kıyaslamasının kısır çekişmeden öteye geçmeyeceğini düşünmekle beraber konu açılacaksa genel bir bölüme açılmalı.
Konuyu açan arkadaşımız Pointer bölümüne açsın cevapların tam tersi olduğunu görecektir.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, amacım tartışma veya polemik yaratmak değildir. Forumun amacı birşeyler paylaşmak,fikir alışverişinde bulunmak,yeni yeni dostlar kazanmak değilmidir..

Orhan bey ben konuyu açtığımda dikkat ederseniz "kesin bilgiyi hem pointer hemde drahthaar la avlanmış, tecrúbe sahibi olanlara sormak istedim" diye bir cümle kullandım.Daha önce senelerce pointerle avlamış, sonrasıda drahthaar ile avlanmış abilerimden ve arkadaşlardan deneyimlerini,tecrübelerini öğrenmeyi istemiştim. Şuandada drahthaar'a gönül vermiş,halihazırda avlanan ,drahthaarı daha iyi bilenlerin bulunduğu bu bölüme konuyu açtım.Konunun başında belirtmiştim pointerci bir abinin söylemleri sonucu açmıştım. Abim kusura bakmasın (bende dahil) drahthaarı avda,merada bırakın; canlısını dahi görmemiştir. Onun için bunu yaşayanlara sormak en mantıklısı değilmidir..

Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
« Yanıtla #82 : 28 Mart 2012, 20:26:08 »
karada, denizde, çölde
çatakta, batakta, sazda,
ormanda, dağda, bayırda,
soğanlıkta, ovada, buzda,
dikende her zaman ve heryerde,
tüm ırkların alayına,
bıldırcın
çulluk
keklik
tavşan
ördek
domuz
vs aklınıza
itle yapılan hangi av geliyorsa,
karma ve tamgün avlanmak
şartı ile hepsine varım,
adanalı ne demişti; maçan sıkıyosa konuş.

ünyeden saygılar seamlar
           Ömer Faruk GÜNER
AKINCI ÖMER ..gine  coştun be aslanım.ezme diğer ırklara bakan arkadaşları.    ben paşadan sonra 4 köpek aldım,nafile.Nasipse abdulkadirle sen  ne  zaman  yavru  alırsan  yine trahthaar  inşaallah.alıştım  sat komantolarına bahriyeli askerler  kesmiyor.selam ve  dua ile.  O0
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #83 : 29 Mart 2012, 12:05:15 »
AKINCI ÖMER ..gine  coştun be aslanım.ezme diğer ırklara bakan arkadaşları.    ben paşadan sonra 4 köpek aldım,nafile.Nasipse abdulkadirle sen  ne  zaman  yavru  alırsan  yine trahthaar  inşaallah.alıştım  sat komantolarına bahriyeli askerler  kesmiyor.selam ve  dua ile.  O0

Ahmet abi bu sorunun asıl muhataplarından birisi sensin. Drahthaar, pointer, seter, kurzhaar. Her telden çalıyorsun maşallah. Sende fikirlerini söyliyeydin. Ustalara soruyorum denmiş. Ustalardan dedikleri kısma sen giriyorsun abicim. Tecrübe, bilgi, deneyim, deneme yanılma, efendilik, abilik, ustalık. Hepside sende var. ;)

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #84 : 29 Mart 2012, 12:12:44 »
 :D :) ;)
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
« Yanıtla #85 : 29 Mart 2012, 12:49:04 »
Ama ben artık hodri meydan işini bıraktım. Yarış felan değilde sadece buyrun gelin misafirimiz olun. Yemeklerimizi yiyelim, çaylarımızı içelim, muhabbetin alasını yapalım. Bu arada da ava gideriz drahthaarın keklik avlarında zayıf olduğu söylenir. Sadece keklik avlarında. çelginlerde, iz sürmede, tavşanda, nasibimize denk gelirse domuzla boğuşmalarını görmüş ve bilgi sahibi olmuyş olursunuz diyorum. Çünkü geçmişte hodri meydan çekişmeler genellikle kalp kırılmalarına gitti. Drahthaar tam olarak bilinmediğinden avcıların ön yargıları mevcut. Ben sadece bu önyargıların kırılması açısından gidelim diyorum. Köpek yarıştırmak arazilerimizde mümkün değil. Kekliğin nerede olacağı belli değil. Senin gittiğin yerde değildir benim tarafımdandır. Yada tam tersi. Ama ben köpeği şuradan bilirim. Geçtiğiniz yerden kuş kalkarsa işte o köpeği çöpe atın geçsin. Köpeğim yeri gelmiştir çelgin bulamamıştır. Yeri gelmiştir ferma vermemiştir. Yeri gelmiştir aport yapmak istememiştir vs. vs. ama hiçbir zaman lusinin fermasında vurduğum keklik 200, tavşan 60-70, çulluk 20- tilşki 5- domuz 5 i geçmiştir. hiçbir zaman geçtiği yerden av çıkmamıştır. Ama ben milletin geçtikleri yerlerden çok limit doldurdum. Köpek muhabbeti adı üstünde sadece muhabbet.
MAAŞALLAH   Rıdvan ünüversite bitirdiğin  belli  oluyor.Ömer farukla aranda İnce bir nezaket var. Vurun abalıya ver gazı yansın.Ahmet abiniz .AMA İKİNİZDE  AYNI  MEYDANI  OKUYORSUNUZ.ne yani bizim redantis setter  var diye culluk haric  bu kadar  ezmeyin.be kardeşim. Bana göre  İKİ CİNS  AV  KÖPEĞİ  VARDIR.TRAHTHAAR VE DİĞERLERİ.Bu tanım    ben  her ortamda ve her  ava giderim diyen icin. Rıdvan senin   .siyah tankına da maaşallah. :D :D
« Son Düzenleme: 29 Mart 2012, 14:10:27 Gönderen: Ahmet ÇETİN »
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #86 : 29 Mart 2012, 13:43:39 »
   Arkadaşlar ,

Şahsım adına ,
1 -  En önemlisi kanında olacak hayvanın .
2-   Ne avlayacaksın ? mühim olan bu .
3-   Partnerinden ne bekleyeceksin ? 
 yat - kalk -surun - öl  Mü ?    Ferma - aport mu ?  Aport ederken yolda avı yememesi mi ?  Avı sıkmaması mı ? Tufekten korkamaması mı ? Ördek avcısıysan golde  aport mu ?  Yabancılara yanaşmaması mı ? Çoban kopeklerınden Korkması ya da kormaması mı ? 
4- Bu gönül işidir ya !  Ben mercedese bınerım - sen Bmv cısındır ,  . Ben almancıyımdır Otomobılde , sen Japondan şaşmassın . budur . Sonuçta hepsi Otomobildir ve aynı amaca hizmet eder ;).
BEn messı yı ızlerım , sen Ronaldoyu ızlersın. İkiside İyi topçudur .
5- Kılı tuyu seversın  , Setter - Drahthaar beslersın , Kılsız dersın  Pointer - Kurzhaar beslersın  , Tıpını seversın beslersın , Fermasına vurulursun beslersın . Çoban kopeklerıne gıder yapsın dersın  gereğini beslersın . Uzar gıder .
Bence kesınlıkle görecelı bır kavramdır bu ,

Şahsen ben,  Avını cok begenıyorum mest oluyorum , ama tıpınden ,  seklınden şemalınden hoşlanmıyorum dıyen bırı o kopeği avı için beslemezzz..
Görecelidir yani bu iş .

Saygılar
« Son Düzenleme: 29 Mart 2012, 17:24:11 Gönderen: Birol TURAN »
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #87 : 29 Mart 2012, 20:43:45 »
ahmet abicim paşada adelde sana feda istediğini al götür, bir yıl içerisinde 4 köpek değiştirdin üst düzey kanlardı hepside ama sende söylüyorsun yavan geliyor DD den sonra diye, hele paşa gibi stndart dışı bir it den sonra seni hiçbiri kesmez, aklın yolu birdir...........
coşkum akıncı ruhumdan gelir ahmet abi, coşturanlar sağolsun, aslında bu konunun anlaşılması için 4 sayfa sürmesi de beni coşturuyor, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az misali,
aslında görünen köyde  kılavuz istemiyor adamların yarası var kaşınıp duruyorlar bende coşup kaşıyorum işte,
bu kaşıntısı olanlar amerikayı yeniden keşfetmeye çalışıyorlar, her seferinde titanic gibi DD okyanusunda boğuluyorlar.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2012, 20:51:21 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #88 : 29 Mart 2012, 21:03:36 »
   Arkadaşlar ,

Şahsım adına ,
1 -  En önemlisi kanında olacak hayvanın .
2-   Ne avlayacaksın ? mühim olan bu .
3-   Partnerinden ne bekleyeceksin ? 
 yat - kalk -surun - öl  Mü ?    Ferma - aport mu ?  Aport ederken yolda avı yememesi mi ?  Avı sıkmaması mı ? Tufekten korkamaması mı ? Ördek avcısıysan golde  aport mu ?  Yabancılara yanaşmaması mı ? Çoban kopeklerınden Korkması ya da kormaması mı ? 
4- Bu gönül işidir ya !  Ben mercedese bınerım - sen Bmv cısındır ,  . Ben almancıyımdır Otomobılde , sen Japondan şaşmassın . budur . Sonuçta hepsi Otomobildir ve aynı amaca hizmet eder ;).
BEn messı yı ızlerım , sen Ronaldoyu ızlersın. İkiside İyi topçudur .
5- Kılı tuyu seversın  , Setter - Drahthaar beslersın , Kılsız dersın  Pointer - Kurzhaar beslersın  , Tıpını seversın beslersın , Fermasına vurulursun beslersın . Çoban kopeklerıne gıder yapsın dersın  gereğini beslersın . Uzar gıder .
Bence kesınlıkle görecelı bır kavramdır bu ,

Şahsen ben,  Avını cok begenıyorum mest oluyorum , ama tıpınden ,  seklınden şemalınden hoşlanmıyorum dıyen bırı o kopeği avı için beslemezzz..
Görecelidir yani bu iş .

Saygılar
birol bey; çok mütevazi olmak veya olmaya çalışmak bunlar başka şey,
               adamlar gözüne gözüne abanarak vuruyor ve çomak sokuyor bunlara nezeket göstermek ayrı şey,
               siz yinede nezaketi elden bırakmayın ama
               muhatablarınızın hangi dilden anladığını hatırlatmak isterim.
               birde DD İLE DİĞER IRKLARIN ARASINDAKİ FARKIN, SADECE TERCİH MESELESİ GİBİ BİR DÜŞÜNCE
               İÇİNDE OLMANIZA KATILMIYORUM.....
               BANA GÖRE DD İLE DİĞER IRKALRIN ARASINDAKİEN BELİRGİN ÖZELLİK; SADECE ALLAHI BİR.............

« Son Düzenleme: 29 Mart 2012, 23:35:20 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #89 : 30 Mart 2012, 09:01:27 »
  Ö. Faruk bey ,

Ben DRAHTHAAR  besliyorum .
bkz.  Şah  ;)

Saygılar
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #90 : 30 Mart 2012, 12:21:51 »
birol bey; çok mütevazi olmak veya olmaya çalışmak bunlar başka şey,
               adamlar gözüne gözüne abanarak vuruyor ve çomak sokuyor bunlara nezeket göstermek ayrı şey,
               siz yinede nezaketi elden bırakmayın ama
               muhatablarınızın hangi dilden anladığını hatırlatmak isterim.
               birde DD İLE DİĞER IRKLARIN ARASINDAKİ FARKIN, SADECE TERCİH MESELESİ GİBİ BİR DÜŞÜNCE
               İÇİNDE OLMANIZA KATILMIYORUM.....
               BANA GÖRE DD İLE DİĞER IRKALRIN ARASINDAKİEN BELİRGİN ÖZELLİK; SADECE ALLAHI BİR.............

Ömerim zaten bu ırkın gittikçe artan meraklısı ve tecrübelilerden bu ırka geçişler çoğaldığı için diğerlerinden bazıları yani bazı fanatik ve üreticiler hazım sorunu çekiyorlar. Yeni avcıların, yada internet klavye avcıları felan drahthaara geçse ttamam ama senelerin ustaları ve bu işte yıllarını eskiten kişiler geçince insanın biraz dengeleri alt üst olabiliyor. Her ırka mesafeli yaklaşan yada tercih meselesi diyerekden zevkten dolayı bu ırkı seven ve avlanan kişilere saygım ve sevgim sonsuz. Avda estetik isterim, hız isterim, açılsın isterim gibi sebepleri yeterli bulanlar için tamam. Amma avcılık ve av genleri konusunda iddialar attıkları için bizlerde bu iddialara karşı zamanında videolar ve resimler çok yolladık. O eski çamur atanlardan kalmadı. Birçoklarıda eminimki bilmedikleri için ya temkinli konuşuyor yada sessiz kalıyorlar. Hazım sorunu çekenler içinde ağır konuşmaya gerek yok. Onlara bu süreç ve takvim gerekli cevapları veriyor. Ben bazen Almanlara hatta her ırkta tecrübeli avcılardan oluşan bazılarına "felanca ırk drahthaarın rakibi buralarda" diyince alman "shucks. ich lachte auch" shucks Türkçedeki "hadi be, yuh, vavv, tüh, saçma anlamlarına gelen bi kelime galiba.  ich lachte auch gülmekten yırtıldım gibilerinden bir şey olsa gerek. Almanca bilenlere sormak gerek.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2012, 12:24:22 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #91 : 30 Mart 2012, 12:28:06 »
Ama en güzeli keşke her iki ırka bakma imkanı olsa her ikisi ile ava gidilse. Hele hele av grubunda birinde drahthaar diğerinde pointer olunca muhabbet daha başka oluyor. Kalp kırmadan sataşmalar, laf çarpmalar, espriler havalarda uçuşuyor. Kazara yaralı tavşan yada çelgin kekliği bulamadığımız zaman bütün ekibi karşıma alıyorum ben. Neler çekiyorum neler ;D ;D Ferma olayına gelince grubumuzda çok şahane pointerler var. Harika fermalar görme imkanına da şahit oluyoruz.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #92 : 30 Mart 2012, 12:33:24 »
 ;D ;D ;D Rıdvan bu samimi bir itirafınmı?  ;) Yoksa şakamı yapıyorsun  :) :D ;D
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #93 : 30 Mart 2012, 12:46:24 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bakıyorumda daha birkaç yıl öncesine kadar bu ırkın adını dahi duymamış ,,teleffuz dahi edemeyen insanlar ,, şimdi çıkıp ahkam kesip bu ırkı karalamıyorlarmı anlayamıyorum...bakınız konunun başlığında arkadaşımız hem pointer hemde drahthaar ile avlanmış tecrübeli abilerimizin yorumlarını duymak isterim demiş bizde elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz.. 1978 yılında tanıştım ilk drahthaar ile henüz çocuktum iki yıl sonunda zehirlenerek ölünce köpeğimiz,, 80 yılında bir drahthaar daha gönderdi dayım almanyadan 94 yılında ölene kadar arkasında tam 14 yıl boyunca muhteşem avlar yaptık aynı yıllarda birde fransız brague,ımız vardı oda çok güzel bir köpekti ancak sonraki yıllarda 2000 senesine kadar elimden gelip geçen hiçbir köpekten(yerli pointer,,pointer,,kuurzhaar) drahthaardan aldığım hazzı ve zevki alamadım ve o günden sonra hep köpeksiz avlandım taa ki bu yıl bir yavru drahthaar edinene kadar kısmetse bu yıl sezon başı 1 yaşında olacak olan drahthaarımla başlayacağım sezona HERKESE SELAMLAR......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #94 : 30 Mart 2012, 13:51:14 »

Abla bunu herkes biliyor ;D ;D Biz avı zirvelerde yaşıyoruz ;D ;D Türkiyenin  en kaliteli pointerlerin çoğunluğunu elinde bulunduran Akgün av köpekleri ile de ava devamlı gidiyoruz. Bu iki anlama gelir. 1.cisi hem pointer hemde drahthaarla avlananlar denmiş her ikisi ilede avlanıyoruz. 2. cisi Eğer Türkiyenin en kaliteli pointerlerinin çoğunluğunun olduğu bir av grubunda ki hepside site üyesi. Murat Akgün, Hasip Alparslan, Fatih Parpar, Zafer Yılmaz, Kazım Karip ve Önder Akkaya. Bu kişilerin önünde drahthaar vasat yada zayıf bir köpek olsa şimdiye kadar çokdan buralardan duyulmuştu ;D ;D Yien aynı şekilde pointer 5 para etmez bir köpek olsaydı bende bunu buradan sağır sultana bile duyururdum. ;D Biz sadece grubumuzda pireyi deve yapıp birbirimize ufacık şeylerden dolayı çatar dururuz ama bunların hepsi orada kalır geçer. Burada pointer, drahthaar tartışması yaparken ben seter, pointer, kurzhaar ve drahthaarlardan oluşan bir ekiple ava gitmenin tadını yaşıyorum. Yinede bu zevk işi.
« Son Düzenleme: 30 Mart 2012, 13:52:56 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #95 : 30 Mart 2012, 16:49:23 »

Walla ne yalan söliyeyim bunu bende isterim . Hem pointerim hemde drahthaar ile ava gitmek . Keşke imkan ve mekan yönünden bir sorunumuz olmasa da her iki ırkın da güzel temsilcilerini besleyebilsek ve hepsinin keyfini de sürebilsek .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #96 : 01 Nisan 2012, 19:44:19 »
Helal olsun 5 sayfa doldurmuşsunuz. Böyle giderse, araya diğer ırklar bizde drahthaardan daha iyiyiz diye girecek. Olurmu 15-20 sayfa ? Uğraş dur.

Şunu söyleyeyim sezona kadar vaktiniz var. Konuşun, dökün içinizi. Klavye başı kolay...

Sezon gelecek... Av sahasında drahthaar konuşacak.
Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #97 : 01 Nisan 2012, 20:20:15 »

Her zamanki gibi diyorsun yani ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 01 Nisan 2012, 21:33:08 »
Helal olsun 5 sayfa doldurmuşsunuz. Böyle giderse, araya diğer ırklar bizde drahthaardan daha iyiyiz diye girecek. Olurmu 15-20 sayfa ? Uğraş dur.

Şunu söyleyeyim sezona kadar vaktiniz var. Konuşun, dökün içinizi. Klavye başı kolay...

abı bende unyeliyim amazon avcı kulubu var termede ordakı arkadaslara sorarmısın  erzuurmdakı polıs gokhanın yanına gıden arkadaslar olmus  kopek deyınce aklınıza ne gelıyor dıye bu seneyavru alıyormusun kopegınden dıye en az 20 kısı aradı :D :D :D
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2012, 21:34:55 Gönderen: Gökhan KARABIYIK »
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 01 Nisan 2012, 21:35:23 »
buraya gelen ıstanbuldanda dahıl gelen dostlarımdakı draftarlar domuz kovalamktan keklıge bbakamadı garıplerım :D
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2012, 21:37:33 Gönderen: Gökhan KARABIYIK »
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...