Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191100 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #50 : 27 Mart 2012, 00:27:27 »
uFUK BEY , PARSIN  zaten maşşllahı varmış , mış diyorum daha görmedim çünkü :) Oda nasip olur inşallah . Ben 3 kuş az bulsun derken hani bulsa bile sorun değil sonuçta gönül verdim  anlamında söyledim .
 Bir ara bir muhabbet olmuştu aman sakın köpeğinize vurmayın DD ye diye . Rıdvan Bey de dövdükçe beni daha çok seviyor gibi bişey söylemişti .Bende katılıyorum bırakın sevmeyi benimki kafa tutuyor bana .Dövme derken lütfen kimse yanlış anlamasın ne Rıdvan Bey ne Ben köpeği alıp evire çevire dövmüyruz tabiki kulak tutma yada popusuna vurma anlamında söylüyorum ki ki elim acıyor popoya da vurmuoyorm artk :) o yüzden Erten Beyin de bu köpeğin kendine acıması yok lafına inanıyorum . Şimdi bu iletimi okuyan bir drahthaar alıp evire çevire dövmesin nasıl olsa acımıyor diye :D
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #51 : 27 Mart 2012, 13:04:42 »
uFUK BEY , PARSIN  zaten maşşllahı varmış , mış diyorum daha görmedim çünkü :) Oda nasip olur inşallah . Ben 3 kuş az bulsun derken hani bulsa bile sorun değil sonuçta gönül verdim  anlamında söyledim .
 Bir ara bir muhabbet olmuştu aman sakın köpeğinize vurmayın DD ye diye . Rıdvan Bey de dövdükçe beni daha çok seviyor gibi bişey söylemişti .Bende katılıyorum bırakın sevmeyi benimki kafa tutuyor bana .Dövme derken lütfen kimse yanlış anlamasın ne Rıdvan Bey ne Ben köpeği alıp evire çevire dövmüyruz tabiki kulak tutma yada popusuna vurma anlamında söylüyorum ki ki elim acıyor popoya da vurmuoyorm artk :) o yüzden Erten Beyin de bu köpeğin kendine acıması yok lafına inanıyorum . Şimdi bu iletimi okuyan bir drahthaar alıp evire çevire dövmesin nasıl olsa acımıyor diye :D

Ersinim köpek dövmek caniliktir, köpek dövülmez, herşey sevgiyle diyenler varsa drahthaarda şanslarını biraz zorlarlar. Patronculuk oynamayı seven bir ırktır. Her zaman kendini dövdürtmez. 1 yada 2 ;D ;D Dövme diyincede senin dediğin gibi tekme tokat Türk usulü değil. Canını yakmak yeterli.  İnce kırbaç türü hafif sızlatıcı bir şey ile 1 defa vurmak yeter ;D Ben lusiyi 7-8 aylıkken tavuklara saldırırken 1 defa elektrik teliyle evire çevire dövdüm. Hatta 1-2 defa vurduktan sonra öbür tarafını dönmüştü. Birazda bu taraftan der gibi. O yetti ona. 4 yaşına geldi onun hatırası hafızasında canlandıkça yanlış yapmaz hiç ;D ;D ;D Hatta tavukları gördükçe bende yumurtlasam olurmu gibilerinden  şefkat ve merhametle bakar.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #52 : 27 Mart 2012, 13:36:09 »
Ersinim köpek dövmek caniliktir, köpek dövülmez, herşey sevgiyle diyenler varsa drahthaarda şanslarını biraz zorlarlar. Patronculuk oynamayı seven bir ırktır. Her zaman kendini dövdürtmez. 1 yada 2 ;D ;D Dövme diyincede senin dediğin gibi tekme tokat Türk usulü değil. Canını yakmak yeterli.  İnce kırbaç türü hafif sızlatıcı bir şey ile 1 defa vurmak yeter ;D Ben lusiyi 7-8 aylıkken tavuklara saldırırken 1 defa elektrik teliyle evire çevire dövdüm. Hatta 1-2 defa vurduktan sonra öbür tarafını dönmüştü. Birazda bu taraftan der gibi. O yetti ona. 4 yaşına geldi onun hatırası hafızasında canlandıkça yanlış yapmaz hiç ;D ;D ;D Hatta tavukları gördükçe bende yumurtlasam olurmu gibilerinden  şefkat ve merhametle bakar.
ARKADAŞLAR SİZ KONUNUN NE OLDUĞUNU UNUTMUŞ KÖPEK NASIL DÖVÜLÜR BUNU TARTIŞIR HALE GELMİŞSİNİZ. BU BENCE AÇILAN KONUYA HAKARETTİR LÜTFEN DRAHTHAAR MI POİNTER Mİ BUNLARA CEVAP VERİN BİZENE SİZİN KÖPEĞİNİZİ NASIL DÖVDÜĞÜNÜZDEN ÇOK AYIP AMA :) :) ;)
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 27 Mart 2012, 13:59:19 »
anlaşılan dd ciler köpeklerini çok benimsemişler. ben çok dd ile çok ava gitmedim gittiğimdede çok fark görmedim ama setter veya kurzhaara göre pointer (zapdedilmiş bir safkan olmalı) çok daha kalitelidir.
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #54 : 27 Mart 2012, 14:49:47 »
anlaşılan dd ciler köpeklerini çok benimsemişler. ben çok dd ile çok ava gitmedim gittiğimdede çok fark görmedim ama setter veya kurzhaara göre pointer (zapdedilmiş bir safkan olmalı) çok daha kalitelidir.
servet kardeşim sana gerçek dd denk gelmemiş sen çakma dd lerle ava gitmişsin bence. sana kısaca bir çin ata sözüyle cevap vereyim. kakono hakiri, sokomoyu tokaji
(ne kadar dönersen dön, g.t yine arkaya düşer) :) :) :)
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Kadir HASDEMİR

• *
  • avcıkadir
« Yanıtla #55 : 27 Mart 2012, 15:54:31 »
Her ırkın iyisi, iyidir. Saygı duyarım. Yeterki avcı dostlarımız, ırkının iyi özelliklerinde ve kalitesinde bir partner bulsunlar.

Bakın kimseye iyi yada kötü demiyorum. Ama ülkemiz aynı zamanda bir çöplük oldu. Kötü özellikleri olan bir köpek ile karşılaşıp karar vermeniz, bir avcı dost olarak beni oldukça üzer.

Hemen hemen tüm ırkları denemiş biri olarak derim ki, drahthaar ı bir yaşayın. Ülkemizde çok güzel örnekler var. Gidin ziyaret edin. Görün...
Bana zamanında bu ırkı sorduğumda ustası, ''yaw anlatamıyom kadirim, yaşaman lazım'' diyordu.
Yalan yok, içimden ''mübalağa diyordum''.
Ama değilmiş...

Merak edene kapımız açık, Çayımız demli...
Kadir HASDEMİR
1973 Ünye ORDU

adult image hosting

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #56 : 27 Mart 2012, 16:45:22 »
ARKADAŞLAR SİZ KONUNUN NE OLDUĞUNU UNUTMUŞ KÖPEK NASIL DÖVÜLÜR BUNU TARTIŞIR HALE GELMİŞSİNİZ. BU BENCE AÇILAN KONUYA HAKARETTİR LÜTFEN DRAHTHAAR MI POİNTER Mİ BUNLARA CEVAP VERİN BİZENE SİZİN KÖPEĞİNİZİ NASIL DÖVDÜĞÜNÜZDEN ÇOK AYIP AMA :) :) ;)

Uğur abi oda lazım. ;D ;D soruya cevap vereyim.

Bi ara rüyamda karabasan gördüm. Elinde tırpan olan, çarşaflı gözleri ateş gibi yanan kara bi adam beni kovalıyordu. Bende kaçmaya çalışıyordum ama nedense ayaklarıma ağırlık bağlanmış gibi kaçamıyordum. Birden fırladım yataktan ve kabusmuş .Şükür çektim tekrar yattım ve 3-5 dakika sonra tekrar uyuyabildim.

Aradan 10 gün geçti. Rüyamda bi yere bıldırcın avına gittik. Meraya vardık arabadan inmeden sanki her yere teyip kurulmuş gibi bıldırcınlar "bıkbık" ötüyorlar. yaşasın dedim ve heyecanla tüfeği nasıl çıkardım, fişekleri nasıl koydum bilemiyorum. Fragman gibi saniyede yaptım galiba. Sonra bagajı bi açtım drahthaar yerine bagajdan pointer indi. Yataktan nasıl fırlamışım. Kabusların en kötüsü. Ne uyku kaldı ne battaniye. Nasıl uçmuşum. Tekrar uyuyayım dedim ama kaç yıl oldu uykularım kaçık hala. İnsomnia dedikleri uyuyamama hastalığına tutulmuşum o kabustan sonra. Gözünü seveyim karabasanın ;D ;D ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 16:46:43 Gönderen: Rıdvan KOCATAŞ »

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 27 Mart 2012, 18:44:36 »
Her ırkın iyisi, iyidir. Saygı duyarım. Yeterki avcı dostlarımız, ırkının iyi özelliklerinde ve kalitesinde bir partner bulsunlar.

Bakın kimseye iyi yada kötü demiyorum. Ama ülkemiz aynı zamanda bir çöplük oldu. Kötü özellikleri olan bir köpek ile karşılaşıp karar vermeniz, bir avcı dost olarak beni oldukça üzer.

Hemen hemen tüm ırkları denemiş biri olarak derim ki, drahthaar ı bir yaşayın. Ülkemizde çok güzel örnekler var. Gidin ziyaret edin. Görün...
Bana zamanında bu ırkı sorduğumda ustası, ''yaw anlatamıyom kadirim, yaşaman lazım'' diyordu.
Yalan yok, içimden ''mübalağa diyordum''.
Ama değilmiş...

Merak edene kapımız açık, Çayımız demli...

sn.HASDEMİR konunun özeti olarak ne söylenmesi gerekiyor ise söylemiş tamamıyla katılıyorum.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #58 : 27 Mart 2012, 18:53:52 »
rıdvan gardaşım valla  seni anlıyom ben aman dikkat et meralarda degiştiriller valla köpekleri belli olmaz bakarlar av yok sende av çok taklaya gelme gardaşım url=http://postimage.org/][/url]
image hosting
image hosting png
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #59 : 27 Mart 2012, 20:54:14 »
Her ırkın av yapanına doyum olmaz tabi.Benim gördüğüm drahthaarcılar işin reklam kısmında uzmanlaşmış :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #60 : 27 Mart 2012, 21:59:22 »
ucuz malın reklamı çok olur derler:)))) bu D.D. işi bal reklamına döndü...
bide pointer nasıl bilinç altlarına işlediyse rüyada bile korkmuşlar baksana :)))
işin şakası bir yana zevkler ve renkler tartışılmaz ...Bu D.D. tanıtan bir av filmi vardı sanırım 80 yapımı veya daha önce adını hatırlıyamadım bir çocuk vardı filmde başrolde drahthaarla avlanıyodu eski bir filimdi ...
Hatırlıyan varmı adını vs...
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 27 Mart 2012, 22:58:08 »
ucuz malın reklamı çok olur derler:)))) bu D.D. işi bal reklamına döndü...
bide pointer nasıl bilinç altlarına işlediyse rüyada bile korkmuşlar baksana :)))
işin şakası bir yana zevkler ve renkler tartışılmaz ...Bu D.D. tanıtan bir av filmi vardı sanırım 80 yapımı veya daha önce adını hatırlıyamadım bir çocuk vardı filmde başrolde drahthaarla avlanıyodu eski bir filimdi ...
Hatırlıyan varmı adını vs...

Serkan bey doğru söze ne denir :)  :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #62 : 27 Mart 2012, 23:03:38 »
Rıdvan bende bir ara öyle bir Drahthaar hastalığı vardıki kırmaya kafayı az kalmıştı.Alıp sattım bu köpeklerden bir ara 3-4 kadar sonra alaıcılardan arayan herkes ALLAH senden bin kere razı olsun pointerlerden bizi kurtardın dediler  o gün anladım çakma Pointer almış başını canım ülkemde.Milos Ivaniç den bir sarı kafa al veya Del biando bak pointer neymiş. :o
Yine diyorum DD son durak ama lütfen diğer ırklar konusunda fobi sahibi olmayalım.Bana kızan bir dostum var Isparta da çok tartıştık gece 03.00 de drahthaar pointer savaşı yaşamıştık hatta Mustafa Çil uyuyun be arkadaş kırmayın birbirinizi gecenin 3 ünde demişti.Şimdi o arkadaş Drahthaar edindi,memnunmu memnun ki doğru yoldayım diyor. Çok derin konular bunlar 7-8 yıl önce setterle çulluğa gittik bir büyüğümüz bize bağlayın şu köpeği limit out, amount in ;D demeye az kaldı demişti bakın şehrin kenarında o köpek en az 30 ferma verdi.Öldü ama unutulmadı adı Kuzendi İrlanda kırığının.her ırkta unutulmazlar var.
Pointer mi Drahthaar mı derseniz alın ikisidende aralıklarla farkı görün ama Drahthaar anlatılmaz gerçekten yaşanılır bir varlık.ben DD yi aslında yaban domuzuna yani azılıya benzetiyorum lütfen bir karşılaştırın bana hak vereceksiniz.İkiside çok asil ve vakur.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 23:08:39 Gönderen: Ertan ARIN »
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 27 Mart 2012, 23:31:32 »
servet kardeşim sana gerçek dd denk gelmemiş sen çakma dd lerle ava gitmişsin bence. sana kısaca bir çin ata sözüyle cevap vereyim. kakono hakiri, sokomoyu tokaji
(ne kadar dönersen dön, g.t yine arkaya düşer) :) :) :)
Uğur abi naptın konuyu saptırmışsı. Böle çinli g.t lu şeyler falan olmuyor sence drahthaar mı pointer mi  onu yazsaydın keşke :p :p :p :P :P :P   Yada sende benim keervana katıl pointhaar yapalm olsun bitsin :=))
  Bu arada Rıdvan Bey , orka da bi huy tutturdu yanımda deli gibi dönüp koşup zıplayıp hırr diip böle bi diş atmaya çalışıp gidiordu .Uyuz etti beni anlatamam nasıl sinirlendim kaç kes sabır sabır derken şimdi düzeldi yapmıyor artık . Ama inan bana pitbull beslerken daha az zorlandım gerçekten.Çok ilginç geldi bana tabi orka dan da kaynaklı olabilir durum.Ama hala ara ara kafa tutmaya çalışıyor .Kıçına vuruyosn dönüp elimi ağzına alıyor tabi ısırmıyor ama canımı sıkma bak dişlerim seni der gibi davranıyor işte o zaman tokatı yiyor ama elim acıyor :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Bünyamin ERTAN

• *
« Yanıtla #64 : 27 Mart 2012, 23:53:51 »
ümit by kokusu üst düzey olmayan hiç bir köpek iz takibi yapamaz çelgini yaralı kuşu genellikle bulamaz fakat bu durum ALMAN ırkları için pek geçerli değildir drahthaar olsun ,,kuurzhaar olsun kokuyu iyice sabitlemedikten sonra hafif veya ağır her kokuya ferma vermedikleri için alman ırkları ingilizlere göre avcılar arasında sanki kısa kokuluymuş gibi bilinirler fakat gerçekte durum tam tersidir.. alman ırklarıda kokuyu çok uzak mesafelerden alırlar fakat çok zeki hayvanlar oldukları için ve direk netice almaya yönelik genetiksel özellikleri gereği ingilizler gibi fermaya çakılıp kalmayıp bir hayalet misali ava tüfek atılacak mesafeye kadar sokulup öyle fermaya geçerler ve boş ferma vermezler ,, genellikle verdikleri fermalar tüfek atış menzili içerisinde olduğu için kısa kokulu,,yakın fermalı diye değerlendirilirler ancak bu ırkların kullanıcıları gerçekleri biklir....

Hakan Bey, zeka olarak ALMAN ırklarının daha üstün olduğunu bende düşünüyorum..ancak ferma konusuna takıldım..çünkü her sene av daha da azalıyor..kurzhaarların ferması da zayıf olduğundan sabırsız davranıp çabucak ve hazırlıksız çok kuş kaldırdığına şahit oluyorum..yani ava yaklaşamadan arazide kuş falan kalmıyor, uçurmuş oluyor hepsini..belki de sıkı eğitimle düzelebilir bu durum..
bence AVI AZ OLAN BÖLGEDE  kafası daha az çalışsa da ferması kuvvetli POİNTER daha faydalı olur kanaatindeyim.. ;D
ancak  DRAHTHAARI merak ediyorum..yani ferması, arazide fazla açılması  pointer ve kurzhaara göre kıyaslarsanız ne söylersiniz bize..saygılar..
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 23:55:52 Gönderen: Bünyamin ERTAN »
Bünyamin ERTAN
1975 OSMANİYE

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #65 : 28 Mart 2012, 00:00:41 »
Bnyamin bey sorunuza kendimce bir cvp vermek istiyorm izninizle ,
kurzharların ferması zayıf olduğundan değil de sizin gördüğünüz kurzhaar ın sabırsız olduğundan kaynaklı bir sorun diye düşünüyorm.Aksine pointer ler çok daha hızlı ve sabırsız hayvanlar diye düşünüyorm.Fakar bu bahsettiğimiz işin aslı aslnda sabır . Yani fermadki köpeğe sabır öğretilebilir elbette o zaman bu konuda bu iki ırkın birbirinden farkı kalmaz sabır anlamında . Fakat siz kuş az olduğu zaman , pointer daha faydalıdır demenize her ne kadar bir çok drahthaarcı arkadşım karşı çıksada katılıyorum . Pointer daha hızlıdır ve daha çabuk bulacaktır . Yanlız lütfen bunn bi genelleme olduğunu unutmayalm .Pointerden çok daha iyi av yapan çok sayıda da drahthaar vardır .
Arazi de açılması kurzhaarla aşşa yukarı aynıdır .Pointer alır başınnı gider koşar deli gibi fakat drahthaar ki geneli gider dönüp size bakar ona göre hareket eder .
Saygılar ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Bünyamin ERTAN

• *
« Yanıtla #66 : 28 Mart 2012, 00:10:25 »
Ersin Bey, teşekkürler.. ancak Hakan Bey in dediği gibi kurzhaarların karakteristik özelliğinden dolayı ava daha yakın ferma veriyorlar..ancak iyi bir pointerin ferması daha uzak mesafeli olabiliyor..tahminim bu da avcı açısından avı daha zevki hale getiyor..ancak dediğiniz gibi her ikisi de hızlı köpekler..
yanılıyor olabilirim ancak drahthaarın ferması da kısa diye biliyorum..drahthaar besleyen arkadaşlardan da özellikle ferma mesafesi hakkında görüşlerini alabilirsek sevinirim..
« Son Düzenleme: 28 Mart 2012, 00:11:34 Gönderen: Bünyamin ERTAN »
Bünyamin ERTAN
1975 OSMANİYE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #67 : 28 Mart 2012, 04:01:15 »
ufuk abi neye göre yarıştıracaz arabaları :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #68 : 28 Mart 2012, 12:25:59 »
ufuk abi neye göre yarıştıracaz arabaları :)

Çulluk yada Bıldırcın sezonunda gidersiniz yanına hangi kulvarda yarıştıracaksanız kararlaştırır yarıştırırsınız? Sonucunu bana söylemenize gerek yok ;D ;D ;D Ben biliyorum sonucu ;D ;D ;D İstanbulda Çulluk ve Bıldırcında. İsterseniz buraya buyrun gelin benim misafirim olun. Bende de keklik ve tavşan da yarıştırırz arabaları. Ördek demiyeyim baştan 1-0 başlanmasın yarış ;D ;D

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #69 : 28 Mart 2012, 12:31:06 »
Ama ben artık hodri meydan işini bıraktım. Yarış felan değilde sadece buyrun gelin misafirimiz olun. Yemeklerimizi yiyelim, çaylarımızı içelim, muhabbetin alasını yapalım. Bu arada da ava gideriz drahthaarın keklik avlarında zayıf olduğu söylenir. Sadece keklik avlarında. çelginlerde, iz sürmede, tavşanda, nasibimize denk gelirse domuzla boğuşmalarını görmüş ve bilgi sahibi olmuyş olursunuz diyorum. Çünkü geçmişte hodri meydan çekişmeler genellikle kalp kırılmalarına gitti. Drahthaar tam olarak bilinmediğinden avcıların ön yargıları mevcut. Ben sadece bu önyargıların kırılması açısından gidelim diyorum. Köpek yarıştırmak arazilerimizde mümkün değil. Kekliğin nerede olacağı belli değil. Senin gittiğin yerde değildir benim tarafımdandır. Yada tam tersi. Ama ben köpeği şuradan bilirim. Geçtiğiniz yerden kuş kalkarsa işte o köpeği çöpe atın geçsin. Köpeğim yeri gelmiştir çelgin bulamamıştır. Yeri gelmiştir ferma vermemiştir. Yeri gelmiştir aport yapmak istememiştir vs. vs. ama hiçbir zaman lusinin fermasında vurduğum keklik 200, tavşan 60-70, çulluk 20- tilşki 5- domuz 5 i geçmiştir. hiçbir zaman geçtiği yerden av çıkmamıştır. Ama ben milletin geçtikleri yerlerden çok limit doldurdum. Köpek muhabbeti adı üstünde sadece muhabbet.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #70 : 28 Mart 2012, 14:51:44 »
Yarış isteniyor ise ben size klasmanları söyliyeyim.

Kanatlı ferma
Postlu ferma
250 mt. Kanatlı iz sürüme ve iz takibi
250 mt. postlu iz sürme ve iz takibi
su arama, tarama, sazlıkta çalışma
suda ördek kovalama ve aport
arazi gezme stil
sahibi ile uyum
itaat
genel yetenek

Bahsedilen ırk zaten bunları yapabilecek bir  ırk olsaydı fci bu sınavları sadece continentallere getirmezdi. Demekki her yiğidin bir yoğurt yiyişi var ;D ;D ;D Ne demiş bir bilgin "Başarı insanı mutlu eder. Her insanın en büyük arzusu kendi alanında bir iş başarmak, kendi yeteneklerini ortaya koymaktır. Bir eser ortaya koymak, bir işi başarmak, bir işe yaramak başlı başına zevkli bir eylemdir. Hiçbir işe yaramamak, varlığını ispatlayamamak demektir. "
 Bu ırklar zaten kalitesini ve gücünü ispatlamış ırklar. Amerikayı yeniden keşfetmemek gerek. Almanlar ne diyorlar Wolksvagen için. Biz yenisini yapana kadar en iyisi bu. Demekki bundan 100-120 sene önce mevcut ırklar yeterli gözükseydi yeni arayış içerisinde drahthaar üretmezlerdi. İnsanoğlu daima en iyi için uğraşmışlar ve en iyiyi bulmak için uğraşmışlar. Wolksvagen firması her yeni modelin arkasından yeni bir model üretmek için uğraşıyorlar ama drahthaarda ve sınavlarda yenilik istmeiyorlar. Çünkü olabilecek son kapasiteye varmışlar ve noktayı koymuşlar. Denildiği gibi "yolun sonu"

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #71 : 28 Mart 2012, 14:54:51 »
Ama ben artık hodri meydan işini bıraktım. Yarış felan değilde sadece buyrun gelin misafirimiz olun. Yemeklerimizi yiyelim, çaylarımızı içelim, muhabbetin alasını yapalım. Bu arada da ava gideriz drahthaarın keklik avlarında zayıf olduğu söylenir. Sadece keklik avlarında. çelginlerde, iz sürmede, tavşanda, nasibimize denk gelirse domuzla boğuşmalarını görmüş ve bilgi sahibi olmuyş olursunuz diyorum. Çünkü geçmişte hodri meydan çekişmeler genellikle kalp kırılmalarına gitti. Drahthaar tam olarak bilinmediğinden avcıların ön yargıları mevcut. Ben sadece bu önyargıların kırılması açısından gidelim diyorum. Köpek yarıştırmak arazilerimizde mümkün değil. Kekliğin nerede olacağı belli değil. Senin gittiğin yerde değildir benim tarafımdandır. Yada tam tersi. Ama ben köpeği şuradan bilirim. Geçtiğiniz yerden kuş kalkarsa işte o köpeği çöpe atın geçsin. Köpeğim yeri gelmiştir çelgin bulamamıştır. Yeri gelmiştir ferma vermemiştir. Yeri gelmiştir aport yapmak istememiştir vs. vs. ama hiçbir zaman lusinin fermasında vurduğum keklik 200, tavşan 60-70, çulluk 20- tilşki 5- domuz 5 i geçmiştir. hiçbir zaman geçtiği yerden av çıkmamıştır. Ama ben milletin geçtikleri yerlerden çok limit doldurdum. Köpek muhabbeti adı üstünde sadece muhabbet.

Maksat muhabbet tabi Rıdvan abi.Av işi nasip işi doğru söylüyorsun.Yoksa mahluk napsın malik değil mi.Her yiğidin bir yoğurt yemesi varmış bende çok bıldırcın üstüne basan drahthaar gördüm.Kuşun burnuna gireyim derken uçuran kurzhaarlar drahthaarlar gördüm ha bu demek değildir hepsi böyle.Benzer hareketleri yapan pointerler yok mu onlarda var  elbet.Ya bir merada ya bir etkinlikte karşılaşmak dileğiyle
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #72 : 28 Mart 2012, 15:07:47 »
 uğur camuzcu maşallah çok seviyeli muhabbetin var. dediklerinin topic le hiç alakası yok.
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #73 : 28 Mart 2012, 15:20:57 »
Arkadaşlar Pointercilerin fazla kullanmadığı Drahthaar bölümene; Pointermi Drahthaar mı diye bir konu açılırsa buradan çıkacak cevap zaten bellidir ve pointer ırkına ve sevenlerine haksızlık olur. Bir anlamda kendiniz çalıp kendiniz oynamış oluyorsunuz. Irkların kıyaslamasının kısır çekişmeden öteye geçmeyeceğini düşünmekle beraber konu açılacaksa genel bir bölüme açılmalı.
Konuyu açan arkadaşımız Pointer bölümüne açsın cevapların tam tersi olduğunu görecektir.
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #74 : 28 Mart 2012, 16:16:47 »
Arkadaşlar Pointercilerin fazla kullanmadığı Drahthaar bölümene; Pointermi Drahthaar mı diye bir konu açılırsa buradan çıkacak cevap zaten bellidir ve pointer ırkına ve sevenlerine haksızlık olur. Bir anlamda kendiniz çalıp kendiniz oynamış oluyorsunuz. Irkların kıyaslamasının kısır çekişmeden öteye geçmeyeceğini düşünmekle beraber konu açılacaksa genel bir bölüme açılmalı.
Konuyu açan arkadaşımız Pointer bölümüne açsın cevapların tam tersi olduğunu görecektir.
sn aksoy zamanında oda çok yapıldı ancak sonuç sizin söylediğinizin tam tersi oldu belki köyün delisi olduk ama değdi doğrusu yavaş yavaş tüm av camiasında drahthaarın son nokta olduğu anlaşılıyor buda bizleri mutlu ediyor.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg