Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191110 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #25 : 23 Mart 2012, 22:38:00 »
Bundan 10 yıl önce Erzurum şenkaya taraflarında av yaparken yorgun bitkin bir enik buldum çilli tüğlü bişe tahminen 8-9 aylık erkek neyse aldık yanımıza zaten kendi peşime takıldı. internet  bu kardar yaygın değil bir şekilde D.D. olduğunu öğrendik enik güzel , bende pointer var yurtdışı secereli hız stil vs herşey var. Kışlar sert e bizim pointer kıymetli kıyamadım soğukta ava götürmeye aldık yanımaza eniği çıktık meraya o gün tam 5 tavaşan kaldırdı kopay gibi kovdu neyse 2 tane davşanı çantaya koyduk bir ara arkadaşa köpek nerde diye sordum cevap '' bilmiyom nerde '' geriye döndük sesde vermiyor ardıcın dibine basmış fermayı la genemi davşan dedik gel yok bas yok uzaktan ardıca bir taş harrr harrr anam keklik diye bildi dursun ali . avın kapanışına doğru bizimki kendi buldu sahibini adam Trabzonlu laz uşağu dövecek bizi köpeği çaldınız diye neyse ikna ettik adamı pazar kaybetmiş köpeği biz çarşamba bulduk dedikte zor şer inandı..
Sonra pointere devam ne o öyle sınıııfff sınıfff ferma harrr gümmm getir oğlum...avgünlerimiz çok monotonlaşmaya başlamıştı ...pointerin gözünü seveyim.....

Serkan kardeşim tavşanları vurdurmuş,kekliğe fermayı basmış ,yani geçtiği yerde nasıl av varsa işini yapmış.Kusura bakma ben anlamadım (ne o öyle sınıııfff sınıfff ferma harrr gümmm getir oğlum...avgünlerimiz çok monotonlaşmaya başlamıştı ...pointerin gözünü seveyim) beğenmediğiz yanı neydi.. ? :-\ :-\
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #26 : 24 Mart 2012, 00:22:33 »
Avcı abilerim,arkadaslarim ben bugüne kadar pointer baktım,pointerle avlandım.Drahthaar ile hiç avlanmadim.Allah nasip ederse drahthaar edincem.Fakat bir avcı abi "drahthaar ağır kalıyor pointer hızlı aradığı için daha çok av bulur hava kokusu daha iyidir" deyince en doğru ve kesin bilgiyi hem pointer hemde drahthaar la avlanmış, tecrúbe sahibi olanlara sormak istedim. Çùnkù bizim buralarda   drahthaar yok (ben gõrmedim). Yardımcı olursanız sevinirim.

bak kendin yazmışsın buralarda drahtar yok diye neden macera arıyorsun çevrendeki ustalar ne besliyorsa o türü besle merana en uygun köpek odur.herkese kendi beslediği iyi gelir kimse ayranım ekşi demez.ancak ülkemizde kırmalık olmayan drahthaar sayısı diğer ırklara göre çok az.iyi bir kan bulmak ve yetiştirmek çok zor.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #27 : 24 Mart 2012, 02:45:37 »
Ya ben şunu anlamyorum.Şu cins çok iyi yada kötü diye yorumları.Çünkü her cinsin iyişeri.vasatları ve kötüleri var.Diyebilirizki ben şu cinsi besledim ama iyi değildi.İllaki sizin beslediğinize göre genelleme yapmayalım.Bize genelde vasat av yapan bir cinsin çok uç noktada bir bireyi denk gelmiştir illaki bu cinsten başkası fasa fiso demek yanlış.Kötü köpek yoktur.Kötü kan vardır
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #28 : 24 Mart 2012, 09:33:26 »

Serkan kardeşim tavşanları vurdurmuş,kekliğe fermayı basmış ,yani geçtiği yerde nasıl av varsa işini yapmış.Kusura bakma ben anlamadım (ne o öyle sınıııfff sınıfff ferma harrr gümmm getir oğlum...avgünlerimiz çok monotonlaşmaya başlamıştı ...pointerin gözünü seveyim) beğenmediğiz yanı neydi.. ? :-\ :-\
bende yorumu okuduktan sonra ne demeye çalışıyor anlamamıştım. demekki sadece ben anlamamış değilim.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #29 : 24 Mart 2012, 11:03:09 »
Ben de sizin gibi bu konuyu araştırırken değerli bir abi bir söz söylemişti.' Pointer kendine DRAHTHAAR sana av yapar'
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #30 : 24 Mart 2012, 11:27:23 »
bak kendin yazmışsın buralarda drahtar yok diye neden macera arıyorsun çevrendeki ustalar ne besliyorsa o türü besle merana en uygun köpek odur.herkese kendi beslediği iyi gelir kimse ayranım ekşi demez.ancak ülkemizde kırmalık olmayan drahthaar sayısı diğer ırklara göre çok az.iyi bir kan bulmak ve yetiştirmek çok zor.

Halil bey buralarda drahthaar olmaması veya avlanılmaması bence bir ölçü değildir. Formdan gördüğüm kadarı ile İstambuldan  tutunda türkiyenin bir çok yerinde drahthaar bakan var.Pointer in estetikliği muhakkak tartışılmaz ama benim tecrübelerim ve çevremde gördüğüm kadarı ile başına buyruk arkada patron varmış bir bakayım yok koş bakalım koş bizim bir avcı abimiz iyi poiter bakar,bazen merada denk gelir köpek benim yanımdam geçiyor 10 dak. sonra arkasından avcı "abi rasgele falan" mubarek soluk soluğa kalmış cevap veremiyor arkasından devam. Benim av arkadaşımdada güzel bir poiter var aportu,ferması çok güzel bir gün bizim meradayız köy 3-4 km aşağıda köyün hocası cemaatle camini önünde oturuyorlar bizim arkadaşta köpek alıp alıp gidiyorya o istiyor sağa sola yönlendireyim caaaaan,caaannnnnn bağır bakalım bağır ,hocayla cemaat fırlamişlar "ne oluyor yav bayırda kavgamı var,acaba jandarmayamı haber versek" orada cemaatten eski bir domuz avcısı amca "domuz avı vardır domuz çeviriyorlardır " deyince jandarmayı aramaktan vazgeçmişler. Hoca anlattı bana öldüm gülmekten. Ben ava gidiyorum sitres atmak deyin nederseniz deyin böyle koş bakalım koş 150m ferma koşa koşa tam gidersin kuş kaymış,herzaman ava çıkarken bakkalda boğazları yumşatmak için nanelimidir nedir şeker al zaten harç.avlanma pulu birsürü masraf. Drahthaar da böyle yaparsa perişan olduk demektir yaş gidiyor, bir at kırk yıl koşmaz.   :'( :'( :'(
« Son Düzenleme: 24 Mart 2012, 23:03:10 Gönderen: Fatih KARACA »
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #31 : 24 Mart 2012, 12:06:57 »
Anlatmak istedigim aslinda D.D. Ile monotonlasmaya baslamisti av heyacanimizi aldi gitti ama cok av yaptik arkasinda .. sanirim biz hiz ve stil seviyorduk. Pointer kendine D.D. cantaya derlerdi kibrista ....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 24 Mart 2012, 12:36:35 »
Bundan 10 yıl önce Erzurum şenkaya taraflarında av yaparken yorgun bitkin bir enik buldum çilli tüğlü bişe tahminen 8-9 aylık erkek neyse aldık yanımıza zaten kendi peşime takıldı. internet  bu kardar yaygın değil bir şekilde D.D. olduğunu öğrendik enik güzel , bende pointer var yurtdışı secereli hız stil vs herşey var. Kışlar sert e bizim pointer kıymetli kıyamadım soğukta ava götürmeye aldık yanımaza eniği çıktık meraya o gün tam 5 tavaşan kaldırdı kopay gibi kovdu neyse 2 tane davşanı çantaya koyduk bir ara arkadaşa köpek nerde diye sordum cevap '' bilmiyom nerde '' geriye döndük sesde vermiyor ardıcın dibine basmış fermayı la genemi davşan dedik gel yok bas yok uzaktan ardıca bir taş harrr harrr anam keklik diye bildi dursun ali . avın kapanışına doğru bizimki kendi buldu sahibini adam Trabzonlu laz uşağu dövecek bizi köpeği çaldınız diye neyse ikna ettik adamı pazar kaybetmiş köpeği biz çarşamba bulduk dedikte zor şer inandı..
Sonra pointere devam ne o öyle sınıııfff sınıfff ferma harrr gümmm getir oğlum...avgünlerimiz çok monotonlaşmaya başlamıştı ...pointerin gözünü seveyim.....
doğru söylemişsiniz ŞENER BEY  drahthaar ile herzaman bol avlı monoton av günleri yaşamak bazı avcılarımızın tarzı olmadığı için onlar bol fermalı ,,boş fermalı ,,çok atışlı,,az vuruşlu ,, ingiliz köpeklerin verdiği adrenalini tercih ediyorlar....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 24 Mart 2012, 15:45:13 »
Arkadaşlar ben o yuzden şöyle bişey söyledim . ya meranız çok uygun olucak besleyeceğiniz ırka yada bir ırka gönül verip besleyeceksiniz . Ben kocaeli de ikamet etmekteyim ve genelde çulluk avı yapılır dolayısı ile ağrılıklı olarak setter beslenir fakat ben drahthaar a gönül verdiğim için drahthaar besliyorum . Hani olmaz ama en kötü ihtimal şöle diyelim varsın setterden 3 kuş az bulsun . önemli olan gönül vermek .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #34 : 24 Mart 2012, 15:54:13 »
dimi Rıdvancım çaktırmadan konuşuver duyarsa GREİF ile LUSİ senide yer Alimallah ;) ;) ;) >:D >:D >:D >:D >:D ;D ;D ;D.heee unutmadan Dr. ALİ bile biz avcıları düşündüğünden hatta çok düşündüğünden kendini bu terbiyesizlere karşı riske atıp HAMMAL demiştir ordan anlayın artık ne menem bi cinstir,biliyonuz yaban store pardon yaban tv biz avcılar için ne derse ne düşünürse doğrudur. ;) ;) ;) >:D >:D >:D >:D >:D

Ufuk abi drahthaara hamal dedi diye istanbullu drahthaarcıların Dr aliyi aportlattıklarını duydum. ;D ;D ;D Zaten son günlerde Yaban tv de pek gözükmüyor. İnsan yermiş. Dr Aliyi bile yedikten sonra dişine göre yiyemeyeceği yok galiba ;D ;D

Arkadaşlar ben o yuzden şöyle bişey söyledim . ya meranız çok uygun olucak besleyeceğiniz ırka yada bir ırka gönül verip besleyeceksiniz . Ben kocaeli de ikamet etmekteyim ve genelde çulluk avı yapılır dolayısı ile ağrılıklı olarak setter beslenir fakat ben drahthaar a gönül verdiğim için drahthaar besliyorum . Hani olmaz ama en kötü ihtimal şöle diyelim varsın setterden 3 kuş az bulsun . önemli olan gönül vermek .

Ersinim seterlerle ava giden bir drahthaarcı var İstanbulda. İsmini tam hatırlayamadım ama baş harfi Ufuk olsa gerek ;D ;D ;D Senin mesajın üst tarafında mesajı var. Ufuk abi ve pars ile seter ve pointerlerin olduğu gruba karşı yarışında son skor kaçmış soruvereyim bi ara ;D ;D ;D

doğru söylemişsiniz ŞENER BEY  drahthaar ile herzaman bol avlı monoton av günleri yaşamak bazı avcılarımızın tarzı olmadığı için onlar bol fermalı ,,boş fermalı ,,çok atışlı,,az vuruşlu ,, ingiliz köpeklerin verdiği adrenalini tercih ediyorlar....

Yok Hakan abi tadı çıkmıyo. Ava başlayalı 15-20 dakkada limit dolup dönüyoz avdan. çıkmıyo tadı. Acık koşup bağırmak istiyom ama ben epilasyonlu köpeklere alışık değilim. Bazıları kıllı sever derlerya ondanız biz ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 24 Mart 2012, 17:23:14 »
Ben de sizin gibi bu konuyu araştırırken değerli bir abi bir söz söylemişti.' Pointer kendine DRAHTHAAR sana av yapar'
kim söylemiş ise yalan söylemiş.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 24 Mart 2012, 19:51:13 »
bu sorunun cevabı bende hem ingiliz besliyorum hem darhthaar ....
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

Çevrimdışı Cem ÇOKDAŞ

• *
« Yanıtla #37 : 24 Mart 2012, 22:17:39 »
merakla bekliyoruz videoları. güzeli seyretmek ayrı bir keyif verecek...
Alim bey, drahtarın başka ırlara göre olumlu yada ollumsuz yönleri adlı forum bölümünde 3. sayfada HZP şampiyonu MAX sin eğitim videosu var seyrettinizmi? seyretmediyseniz seyretmenizi tavsiye ederim bence keyif verir. ve drahtarları yeren arkadaşlar daha o sayfada BODO ,RİTA, ADOF resitallerinide seyrede bilirsiniz!!
« Son Düzenleme: 24 Mart 2012, 22:29:47 Gönderen: Cem ÇOKDAŞ »

Cem ÇOKDAŞ
1974 kütahya

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #38 : 25 Mart 2012, 01:27:55 »
ezberlemeye fazla bişey kalmadı abi. ben yenilerini bekliyorum...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 25 Mart 2012, 04:36:50 »
karada, denizde, çölde
çatakta, batakta, sazda,
ormanda, dağda, bayırda,
soğanlıkta, ovada, buzda,
dikende her zaman ve heryerde,
tüm ırkların alayına,
bıldırcın
çulluk
keklik
tavşan
ördek
domuz
vs aklınıza
itle yapılan hangi av geliyorsa,
karma ve tamgün avlanmak
şartı ile hepsine varım,
adanalı ne demişti; maçan sıkıyosa konuş.

ünyeden saygılar seamlar
           Ömer Faruk GÜNER
« Son Düzenleme: 25 Mart 2012, 10:22:42 Gönderen: Ö.Faruk GÜNER »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #40 : 25 Mart 2012, 20:36:31 »
Yok Hakan abi tadı çıkmıyo. Ava başlayalı 15-20 dakkada limit dolup dönüyoz avdan. çıkmıyo tadı. Acık koşup bağırmak istiyom ama ben epilasyonlu köpeklere alışık değilim. Bazıları kıllı sever derlerya ondanız biz   
karada, denizde, çölde
çatakta, batakta, sazda,
ormanda, dağda, bayırda,
soğanlıkta, ovada, buzda,
dikende her zaman ve heryerde,
tüm ırkların alayına,
bıldırcın
çulluk
keklik
tavşan
ördek
domuz
vs aklınıza
itle yapılan hangi av geliyorsa,
karma ve tamgün avlanmak
şartı ile hepsine varım,
adanalı ne demişti; maçan sıkıyosa konuş.

VALLA USTALAR KONUŞMUŞ HAKİKATEN İYİ KONUŞMUŞ GÖNÜLLERİNE SAGLIK SIKAN VARSA BUYURSUN ABİ
BEN BAKTIM AV VURAMADIM TİBET ZORUNAMI GİDİYO NE ÇÖZEMEDİM DAHA Bİ KAÇIYO YA TAVŞAN GÖNDERİYO VUR DİYE YADA KEKLİKLER BANA DORU UÇUYO ABİ ALLAH İÇİN VUR BİZİ DİYE BU DELİDEN KURTAR BİZİ DİYO:):)
PEŞİNDENDE BU GELECEK NASİPSE

jpeg image hosting

image host
« Son Düzenleme: 25 Mart 2012, 20:39:00 Gönderen: Mustafa BİTMEZ »
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 25 Mart 2012, 21:29:07 »
Mustafa Bey , kendinize bir yavru seçmişsiniz anlaşılan :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #42 : 26 Mart 2012, 15:27:20 »
kim söylemiş ise yalan söylemiş.
Doğrusunu söyleyin de biz de bilelim Sebahattin bey.Güzel güzel fikirlerimizi paylaşıyoruz neden tanımadığınız kişiye yalancı diyorsunuz?

Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 26 Mart 2012, 16:13:49 »
bu sorunun cevabı bende hem ingiliz besliyorum hem darhthaar ....

Açıkcası bende bu msj a şaşkınım . Sorunun cevabı bende ama söylemicem gibi bir yaklaşım olmuş . Komik geldi bana . Ben biliorm ama sölemeeeeeeeeeeeeemm :) bir de 3 nokta koyulunca bir merak havası uyandırmış fakat başka da cevap yok . Ercüment bey lütfen cevabı söylermisiniz :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Tarık OĞUZ

• *
« Yanıtla #44 : 26 Mart 2012, 17:45:03 »
en doğrusunu Hakan Akman bey yazmıştır aynen katılıyorum.
Tarık OĞUZ
1961 İZMİR
                     İzmir  Hatay  Avcılar  Derneği

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #45 : 26 Mart 2012, 17:57:51 »
Pars ördekte çalı içinde 3 çulluk daha vurdur,2de fermada ben kaçırdım ama naptım onları saymadım ;D ;D ;D ;) ;) ;) 8) 8) 8) ;D ;D.ördekte fermalıda olsa saymayalım hesabı oldu 8) 8)

puahhahaha neden bir gün içinde 15-16 kadar fermadaki çullukları vuramadığını anlatmıyon Ufuk abi. hehehheh. MErak etme avcı adam kaçırırda. Eğer her fermayı vursaydın senin o günki avın 20 dakkada bitecekti. İyikide vuramamışsın. Yoksa hazır çavuşa kuş kalmıcakmış ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #46 : 26 Mart 2012, 18:03:17 »
dd sahipleri arkadaşlar maşallah pek güzel köpekleriniz var rastgele
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #47 : 26 Mart 2012, 19:50:06 »
teşekkür ederiz Kemal bey gerçektende süper köpeklerimiz var... sizede rasgele...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #48 : 26 Mart 2012, 20:35:09 »
Drathaar için söylenecek tek şey şu;Dağların ölümsüz Ramboları
Her av için Alman yapımı tanklar bunlar.Ama her avın en iyisini her cinsin en kaliteli damarı yapıyor.pointer çulluk yapamaz,setter bıldırcın yapamaz,DD keklik yapamaz denilemez.İyi kan her avı yapıyor pointerde tek düze bir köpek değil bana göre yani Versatile bir anlamda tez olarak gözümde çürümüş vaziyette.Ben eski bir Drahthaarcıyım bu köpekten acıma(kendine),yumuşaklık(çalı,diken,balkan),yorulma beklemeyin.Tavşan ve Ördek ve Çullukta bu köpekle yarışacak köpek yok,SON DURAK BU beğensenizde beğenmesinizde pala bıyıkta dense,kaba saba,tüyüyle uğraşılmaz,kısa kokuluda dense(bende diyorum yalan değil-RIDVAN kulakların çınlasınnnnn)bu köpek son durak arkadaşlar.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #49 : 26 Mart 2012, 22:32:35 »
Valla burdaki yorumlardan korkmuştum.Ama burda bir abide drahthaar gördüm tipine hayran kaldım ve inşallah mayısta yavruları doğunca 1adet sakallı da ben alıcam.Selamlar
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu