Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191112 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
Drahthaar mı Pointer mi?
« : 21 Mart 2012, 17:29:32 »
Avcı abilerim,arkadaslarim ben bugüne kadar pointer baktım,pointerle avlandım.Drahthaar ile hiç avlanmadim.Allah nasip ederse drahthaar edincem.Fakat bir avcı abi "drahthaar ağır kalıyor pointer hızlı aradığı için daha çok av bulur hava kokusu daha iyidir" deyince en doğru ve kesin bilgiyi hem pointer hemde drahthaar la avlanmış, tecrúbe sahibi olanlara sormak istedim. Çùnkù bizim buralarda   drahthaar yok (ben gõrmedim). Yardımcı olursanız sevinirim.
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2012, 17:52:19 »
avlayacağın hayvana ve bölgenizdeki araziye bağlı. mesela bizim ısparta burdur yöresi çoğunlukla kurzhaar bakar. drahtarda uygundur. seterim vardı oranın arazisine pek uyum sağlayamadı kışın çok üşüdü. çalılık ve kayalık sert bi araziniz varsa tavşan avıda yapıyorsanız drahtar ve kurzhaar en güzeli bence
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2012, 18:31:46 »
o arazide ben olsam pointer veya seterden vazgeçmem
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2012, 18:41:27 »
valla ben --30-40 derece sogukları olan erzurum da poınter kopekle av yapıyorum ozellıkle kınalı avı yaptıgım yerler kayalık  draftarda harıka bır kopek sert calılık bolgelerde  culluk ve  ozellıkle ordege cok asırı duşşem emınımkı draftar bakardım ama batıdan yanıma avcı olarak gelen arkadaslarda draftarlarda gordugum hata keklıkteyken domuzun kokusunu gorunce domuzun pesıne gıtmelerı ve coban kopeklerıyle savasmaya calısmalarıydı tabıkı egıtımle daha randumanlı olur sız kopegınızı kullancagınız yerın ıklımını ve arazı yapısına uygun bır kopek secın
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2012, 18:44:54 »
bu konuları tartışmak bile saçma bence ama, sizlere çinli bir bilgenin laflarıyla açıklayayım. ÇİNLİ BİLGE DERKİ; BİZ MİLLET OLARAK ALMANLARIN İNGİLİZLERİN  HERŞEYİNİ TAKLİT EDEBİLİRİZ AMA, ALMANLARIN YAPTIKLARININ İÇİNDEN YAPAMAYACAĞIMIZ 2 ŞEY VARDIR HAYATTA 1.Sİ MERCEDES 2. DRAHTHAAR
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2012, 18:52:30 »
 :D Bir  setterci  olarak bir şey yazacağım yine birileri bunu gurur meselesi yapacak.  ;) Ya, bir şey yazmamak.  Ya da  safkan veya kırma her çeşit av köpekleri her ortam da çok iyi av yapar  demeli.  :)
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2012, 20:22:02 »
bu ırk konusu sürekli gündemde en güzeli tecrübe etmekle olur herkes kendi beslediği ırkı över buda gayet normaldir. bana kalırsa imkanın varsa al kardeşim besle bir ırkı aklında olan diğer ırklarla da avda kıyaslama yap baktın elinde ki sana uyar devam yok uymadı diğer ırka yönel yoksa çok bocalar durursun
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2012, 20:50:23 »
bu konuları tartışmak bile saçma bence ama, sizlere çinli bir bilgenin laflarıyla açıklayayım. ÇİNLİ BİLGE DERKİ; BİZ MİLLET OLARAK ALMANLARIN İNGİLİZLERİN  HERŞEYİNİ TAKLİT EDEBİLİRİZ AMA, ALMANLARIN YAPTIKLARININ İÇİNDEN YAPAMAYACAĞIMIZ 2 ŞEY VARDIR HAYATTA 1.Sİ MERCEDES 2. DRAHTHAAR

Abi onun orjinalini buldum ben ;D ;D

Hatta yine bir çin atasözü derki

akito maketu tsuni mayano

Yönünü nereye dönersen dön kıçın yine arkadadır ;D ;D ;D

Yani ne kadar anlatırsak anlatalım boş. Yaşamak lazım.

Ben sadece şöyle sorayım.  Av köpeğimi arıyorsunuz, avcı köpekmi arıyorsunuz?

Birisinin devamlı ferrari olduğu söylenir ama bizleri ferrari kesmiyor artık. Bugatti, Pagani, Koenigsegg, Maybach larla ilgileniyoruz bu aralarda. ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2012, 21:07:32 »
VALLA KARDEŞİM BEN SETER BESLEDİM ÇOK GÜZELDİ AMA PITIRAK SORUNU VE SU PROBLEMİ VARDI YOKSA MANYAK GÜZEL AV YAPIYORDU VE ONUN YANINDA HAARİKA İKİTANE PUANTER BESLEDİM VE DAF SÜPER KOKULU İDİ AMA DELİ GİBİ KOŞUYORDUM DUT DUTABİLİRSEN VE ALİ KARDEŞİMLE DAFI DEGİŞTİM 5 AYLIKTI SANIRIM DRAHTAARIM TİBET BANA GELDİGİNDE VE BUGÜN SYLENECEK Bİ LAFIM VAR AKLIN VARSA İYİBİR KAN DRAHTAAR AL KEYFİNE BAK TÜM ARAZİDE NE AV VARSA SANA VURDURUR VE ELİNİ VİCDANINA KOYMA AVIN KÖKÜNÜ KAZIR NESLİNİ KURUTUR VALLA BAK RESİMLERİNİDE ATAYIM DAFIN VE SETERİN  ÇOK GÜZEL KANLARDI.. AMA DRAHTAARIM TİBET Bİ BAŞKA KARDEŞİM HASTAYIM BEN ONA ODA BANA:)
image host

jpeg image hosting
BUDA KARA KIZIM TİBET NE AVI YAPARSANIZ YAPIN FARK ETMEZ ONUN  İÇİN

gif image hosting
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2012, 21:32:04 »
Fatih cim Zevklr ve renkler tartışılmaz, güzel herkese göre değişir. Senin avlanma stilin, bulunduğun bölge  arazi ve iklim şekli seçeçeğin köpeği belirler. Bunuda ne kadar başkalarına sorsan en sonunda sen beğenip karar vereceksin. birine göre çok iyi olan bir ırkdan bir köpek alırsın ama yi bir kan edinemezsen başkasındaki güzel olan sende rezil olur.
Senin yapacağın sana bölgene uyacağını düşündüğün bölgendeki avcıların çoğunlukla kullandı ırktan iyi bir kan edin. gerisi kendiliğinden gelir.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2012, 09:26:57 »
ben o kadar usta değilim ama arkadaşımda pointer var gerçekten güzel. bende drahthaar var. arazi şartına göre aldım vede iyiki almışım. çalıymış dikenmiş ne bileyim girmeyeceği yer yok. artısı tek komutla istediğini yapar. bence araziye göre bir ırk seç. hayırlı olsun...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Doğan TEKEL

• *
  • avcı,doğaya deger veren insandır
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2012, 09:30:36 »
Bende cok usta sayılmam ama tamamen tercih meselesi,
drathaar yada kurzhaar dayanıklılık
poınter estetiklik,gösterişlililk yazar her yer de ama en iyi avlandığın köpektir insana yakın olan,
ister secere olsun ister olmasın,
MEHMET DOĞAN KIVRAK
EDREMİT/1986 

[email protected]

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2012, 12:21:53 »
BİR AVCININ ,,BİR AV KÖPEĞİNDEN  NE BEKLEDİĞİYLE ALAKALI BİR KONU ,, TAMAMEN KİŞİSEL TERCİH VE ZEVK MESELESİ ,, EĞER BİR AVCI BEN AV KÖPEĞİNDEN AV İLE İLGİLİ NE VARSA EKSİKSİZ HERŞEYİ BEKLERİM DİYORSA SORUNUN CEVABI ZATEN BELLİ.... D.D
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2012, 13:17:47 »
Drahtarlar havadan kokulu mudur???
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 22 Mart 2012, 17:55:03 »

Hava, su, ateş ve tahtadan dahi koku alırlar. ;D ;D

Drahthaarın artısı bu noktada. Hem havadan hemde yerden koku alabilmeleri

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2012, 18:03:00 »
:)
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 22 Mart 2012, 18:07:07 »
ümit by kokusu üst düzey olmayan hiç bir köpek iz takibi yapamaz çelgini yaralı kuşu genellikle bulamaz fakat bu durum ALMAN ırkları için pek geçerli değildir drahthaar olsun ,,kuurzhaar olsun kokuyu iyice sabitlemedikten sonra hafif veya ağır her kokuya ferma vermedikleri için alman ırkları ingilizlere göre avcılar arasında sanki kısa kokuluymuş gibi bilinirler fakat gerçekte durum tam tersidir.. alman ırklarıda kokuyu çok uzak mesafelerden alırlar fakat çok zeki hayvanlar oldukları için ve direk netice almaya yönelik genetiksel özellikleri gereği ingilizler gibi fermaya çakılıp kalmayıp bir hayalet misali ava tüfek atılacak mesafeye kadar sokulup öyle fermaya geçerler ve boş ferma vermezler ,, genellikle verdikleri fermalar tüfek atış menzili içerisinde olduğu için kısa kokulu,,yakın fermalı diye değerlendirilirler ancak bu ırkların kullanıcıları gerçekleri biklir....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 22 Mart 2012, 18:10:08 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ağır göl,,bataklık içerisinde ördek kokusunu alan ve avlayan birtek ingiliz gösterin bana ondan sonra ingilizlerin kokusunun üst düzey olduğuna inanayım...
Hakan AKMAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 22 Mart 2012, 19:59:39 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ağır göl,,bataklık içerisinde ördek kokusunu alan ve avlayan birtek ingiliz gösterin bana ondan sonra ingilizlerin kokusunun üst düzey olduğuna inanayım...

Hakan abi bataklık yada suda patilerinin ıslanması korkusu olduğundan almamış havalarına yatıyorlar ;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #19 : 22 Mart 2012, 21:36:36 »
Yanıtlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Bizim buralada bıldırcın ve çulluk avcılığı olur,keklik hak getire. Arazi yeryer sert diyebileceğim,çalılık,pıynarlık,ormalık sık dere içleri çoktur.Ben öyle başını alıp giden,sert bağırmalardan sonra beni dinleyen yani kendisi için avlanan köpek tercihim değil.Aslında aşırı açılmayan köpek, kuşun huylu olduğu zamanlarda ferma basmasına fırsat vermeden kalkan kuşa tüfek doğrultma şansımız olabilir diye düşünüyorum.Kuş yataklaştıktan sonra önemli değil zaten fermada tepesine dikilirsin. Birazda tavşan merakım var onun için drahthaar düşünmüştüm.. ;) ;) ;) ;)
« Son Düzenleme: 22 Mart 2012, 21:40:22 Gönderen: Fatih KARACA »
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2012, 22:41:05 »
Walla tüm arkadaşların söylediklerine katılmakla birlikte , arazi yapınıza uygunsa yada bı ırka gönül veermişseniz kesinlikle drahthaar. Fakat ben , daha önce köpek beslememiş yada eğitimi ile uğraşmamaış kişilere tavsiye etmiyorum bu ırk ı. 
Bir çin atasözü de ben paylaşıcaktım ama zaten 3 tane atasözleri var :p
:)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Cem ÇOKDAŞ

• *
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2012, 17:46:01 »
denemeden belli olmaz kimnederse desin bence önce dene ikiside arkasında ADAM arar  :) :) ben seter hariç hepsinle avladım bana göre DRAHTAAR, kokuya gelince o kadar video yayınlandı bidahamı yayınlayalım kardeşim havadan yerden  suyun üstünden heryerde iyi kokulusu her ırka selam durdurur!! şu HZP sınavının nasıl yapıldığını bir araştırın diyoruz kaç ırk orda istenilenleri yapabilir ??? ???VJP  snavı ay sonu bitsin 10 aylık bir drahtaar neler yapıyor nasıl kokulu yayınlayayımda bazı sorulara cevap olsun.AMAAAA SICAĞI SEVMEZZZZ!!!!
« Son Düzenleme: 23 Mart 2012, 17:52:42 Gönderen: Cem ÇOKDAŞ »

Cem ÇOKDAŞ
1974 kütahya

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #22 : 23 Mart 2012, 18:15:12 »
merakla bekliyoruz videoları. güzeli seyretmek ayrı bir keyif verecek...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
« Yanıtla #23 : 23 Mart 2012, 19:18:26 »
ben drahthaar derim setterden de vazgecemeyenlerdenim ikisinide yerine göre götürürüm.saygılar.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #24 : 23 Mart 2012, 20:00:39 »
Bundan 10 yıl önce Erzurum şenkaya taraflarında av yaparken yorgun bitkin bir enik buldum çilli tüğlü bişe tahminen 8-9 aylık erkek neyse aldık yanımıza zaten kendi peşime takıldı. internet  bu kardar yaygın değil bir şekilde D.D. olduğunu öğrendik enik güzel , bende pointer var yurtdışı secereli hız stil vs herşey var. Kışlar sert e bizim pointer kıymetli kıyamadım soğukta ava götürmeye aldık yanımaza eniği çıktık meraya o gün tam 5 tavaşan kaldırdı kopay gibi kovdu neyse 2 tane davşanı çantaya koyduk bir ara arkadaşa köpek nerde diye sordum cevap '' bilmiyom nerde '' geriye döndük sesde vermiyor ardıcın dibine basmış fermayı la genemi davşan dedik gel yok bas yok uzaktan ardıca bir taş harrr harrr anam keklik diye bildi dursun ali . avın kapanışına doğru bizimki kendi buldu sahibini adam Trabzonlu laz uşağu dövecek bizi köpeği çaldınız diye neyse ikna ettik adamı pazar kaybetmiş köpeği biz çarşamba bulduk dedikte zor şer inandı..
Sonra pointere devam ne o öyle sınıııfff sınıfff ferma harrr gümmm getir oğlum...avgünlerimiz çok monotonlaşmaya başlamıştı ...pointerin gözünü seveyim.....
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır