Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191114 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #450 : 25 Nisan 2012, 23:20:59 »
avcı gökhan.Bak şimdi kardeş.avcılar arasında saygı ve sevgi çerçevesinde sataşmalar muhabbete neşe katar.Ama sen farklı söylüyorsun.Haklılığını yazılanları saptırarak arıyorsun.Ben sütten bahsederken yarışmadan kaçmam anlamında bir söylemdi.Sen gittin yaşlı dedin kemik erimesi için süt iç dedin ne kadar ayıp biliyormusun.Bir gün sen de bu yaşlara geleceksin.Allah ömür versin gel.Ama allah bilir belki bu yaşa geldiğinde avı bırakacaksın yada av seni bırakacak.Ama ben sana bu yaşta meydan okuyorum tabiiki avcılık konusunda.akıl tabiiki baştadır.ama tecrübe akıl birleşirse daha bir başka olur.baban bunu başarmış seni yetiştirmiş.Senin 5 veya 10 sene neyse kaçyıllık avcı olduğun önemli değil köpek tecrüben ava başladığın yıllarda aynimi.Bak şimdi daha iyisini bulmuşssun köpek olarak.İşte tecrube bu.eski camlar bardak oldu diyorsun yani sizin devriniz geçti diyorsun işte gene saygısız bir kelime.Her yaşın bir güzelliği vardır.Senin gibi genç bir avcının benim yaşımda ava giden avı seven birine gıpta etmesi gerekir.Keşke bu yaşa gelince elim ayağım tutsada ava gidebilsem demesi gerekir.Çayır şampiyonasına gelince kusura bakma oçulluk profösörü omeşe ormanlarında piren çalılığında kara dikenlerin,sarmaşık dikenlerinin içinde yetişti.Anlamaz çayırda dolaşmaktan.tarzı değil çünkü.Ayni batın yavru meselesine gelince 4 yavrunun içinden ben bir tanesini aldım diğer yavruların 3 ünü arkadaşlarım aldı.Sen burayıda kendine göre yorumlamışsın.Ben yüzlerce ing.pointer ürettim.Köpek üretmeyi çok iyi bilirim.Avrupadaki köpek üreticilerinin köpeklerini nasıl çaprazladıklarını sana uygun bir zamanda anlatırım.Sen deneme yanılma yolu bitti diyorsun.Yanılıyorsun.Senin kullandığın kanlar nasıl geliştirildi sanıyorsun.Saf kan ırk çok uzun uğraş ve deneyler sonuçlarında ortaya çıkmıştır.Drahtar deneylerle geliştirlmiş bu günkü şeklini almıştır.Sen sen ol yanlışolma.olayları menfaatlarin uğruna yorumlama.Selam ve sevgiler

unutmadan, hem bana saygıdan bahsediyorsunuz hem de benim olayları menfaatime göre yorumladığımdan bahsediyorsunuz
hangi menfaatlerden bahsediyorsunuz açıklayın o zaman
Ufuk abinin dediğinin ben de arkasındayım arada güme gitmesin
bu köpek işinden yıllarca kimin menfaat kazandığını cümle alem biliyor o menfaatlerle bizim işimiz olmaz

bir de istediğim kuş avında benimle yarışacağınız ve haz duyacağınız konusunda görüşünüz vardı
ben de açıkça davetimi yineledim ve planı da söyledim resimler ve videolarla da bir öngörü oluşturdum
videoları ve resimleri inceleyin
kabul ederseniz bekliyorum
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 23:26:29 Gönderen: Gökhan TÜRK »
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #451 : 25 Nisan 2012, 23:38:43 »
Alıntı yapılan: Ufuk DURAK - 24 Nisan 2012, 23:21:30

Arkadaşlar meyva veren ağaç elbette taşlanacak,ancak özellikle Marmara bölgesinde başta seter ve yine birçok bölgede seter ve pointer ticari bir araç haline gelmiştir.şimdi sonradan piyasada tanınmış bir Drahthaar ın kalkıpta bu piyasayı bozması elbette hoş karşılanmıyacak ve DRAHTHAAR büyük tepkilere hedef olacaktır.Ancak kötü örnekler bu ırkın zafiyetleri olarak gösterilip kötülenecek ancak GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMIYACAĞINDAN  ırkın ülke avcılarında çohalması tanınması ve lider duruma gelmesi elbette önlenemiyecek bir gidişattır.şimdi açıkça söylemek gerekirse benim ve birçoğunun ticari yönden herhangi bir endişesi olmadan yazdığı çizdiği bir gerçek bu konu içinde,buna diğer ırk besliyenlerde dahil sadece DD ciler değil.ancak DD ırkının adına sürülen birçok leke ticari amaçları olan avcı yada şahıslardan başlamış daha sonra ırkın kötülerini görenlere yada kulaktan dolma bilenlere siraet etmiştir.bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama kimisi tükürdüğünü yalamak istemiyor kiminin öyle işine geliyor kimide yanlışı gördüğünden her bireyi yapılan söylemlerden dolayı yanlış bir ırk diye kabulleniyor.
yazımın bu kısmına hiçbir yanıt gelmedi arkadaşlar.DRAHTHAAR ticari emta lara zarar verdiği içinmi bu kadar taşlanıyor acaba ne dersiniz?

Ufuk abi hiç tereddütsüz katılyorum. Bundan 5-6 sene önce işten çıktım,arkamdan biri seslendi baktım, daha önce kulüp başkanlığı yapmış  N. abi "abi ne oldu hayrola" dedim. "Kardeşim köpeği çektik bi encek vereyim sana" dedi. Dedim "abi kardeşini edindir o zaman" Ne dedi biliyormusunuz bana "kesenin ağzını aççeksin kardeşim" Şok oldum, ben bedava encek istemiyordum ki ,çok zoruma gitti. Kardeşide lise arkadaşımdı ,onada bir şey demedim,sustum. 1 ay önce falandı av arkadaşım kardeşinin yanından tel. açıyor 5000 tl köpeği satıyorlar diye. Dedim 5000 tl değil bedava bile onlardan köpek almam. Kese muhabbetinden sonra ta Uşak Eşme'den bir abiden kara kafa 8 aylık pointer almıştım, geçen yaz yılan yüzünden kaybettim. Bunlar üç arkadaş (tı) şu encek,bu köpek derken birbirleryle konuşmaz oldular.Hızlı bir rekabet başladı aralarında avda çektikleri videoları yayılamalar,reklamlar .Tabi ardından encek satışları ve para için gelinen nahoş durum.

Tamam rekabet olur,tartışılır ,birbirlerine takılınılır ama saygı çerçevesinde. Daha iyiye,güzele,doğruya ulaşmak için..Para veya şahsi çıkar için değil..
Ufuk abi yazını okuyunca beynimde bir şimşek çaktı. Dediklernizle yaşadıklarım örtüşüyordu.

Ha unutmadan söyleyeyim iki gün önce keseci abim yine geldi. Kahvede çay içtik dediki "sana bi encek ayarlıyayım  A şecere" Dedim "abi artık pointer bakmıycam,drahthaar aldım" ve sessizlik....
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #452 : 25 Nisan 2012, 23:43:27 »
avcı gökhan.Bak şimdi kardeş.avcılar arasında saygı ve sevgi çerçevesinde sataşmalar muhabbete neşe katar.Ama sen farklı söylüyorsun.Haklılığını yazılanları saptırarak arıyorsun.Ben sütten bahsederken yarışmadan kaçmam anlamında bir söylemdi.Sen gittin yaşlı dedin kemik erimesi için süt iç dedin ne kadar ayıp biliyormusun.Bir gün sen de bu yaşlara geleceksin.Allah ömür versin gel.Ama allah bilir belki bu yaşa geldiğinde avı bırakacaksın yada av seni bırakacak.Ama ben sana bu yaşta meydan okuyorum tabiiki avcılık konusunda.akıl tabiiki baştadır.ama tecrübe akıl birleşirse daha bir başka olur.baban bunu başarmış seni yetiştirmiş.Senin 5 veya 10 sene neyse kaçyıllık avcı olduğun önemli değil köpek tecrüben ava başladığın yıllarda aynimi.Bak şimdi daha iyisini bulmuşssun köpek olarak.İşte tecrube bu.eski camlar bardak oldu diyorsun yani sizin devriniz geçti diyorsun işte gene saygısız bir kelime.Her yaşın bir güzelliği vardır.Senin gibi genç bir avcının benim yaşımda ava giden avı seven birine gıpta etmesi gerekir.Keşke bu yaşa gelince elim ayağım tutsada ava gidebilsem demesi gerekir.Çayır şampiyonasına gelince kusura bakma oçulluk profösörü omeşe ormanlarında piren çalılığında kara dikenlerin,sarmaşık dikenlerinin içinde yetişti.Anlamaz çayırda dolaşmaktan.tarzı değil çünkü.Ayni batın yavru meselesine gelince 4 yavrunun içinden ben bir tanesini aldım diğer yavruların 3 ünü arkadaşlarım aldı.Sen burayıda kendine göre yorumlamışsın.Ben yüzlerce ing.pointer ürettim.Köpek üretmeyi çok iyi bilirim.Avrupadaki köpek üreticilerinin köpeklerini nasıl çaprazladıklarını sana uygun bir zamanda anlatırım.Sen deneme yanılma yolu bitti diyorsun.Yanılıyorsun.Senin kullandığın kanlar nasıl geliştirildi sanıyorsun.Saf kan ırk çok uzun uğraş ve deneyler sonuçlarında ortaya çıkmıştır.Drahtar deneylerle geliştirlmiş bu günkü şeklini almıştır.Sen sen ol yanlışolma.olayları menfaatlarin uğruna yorumlama.Selam ve sevgiler

tuncer isamil abicim;
sizin yaşınıza ve şahsiyetinize saygımız sorgulanamaz,
lakin sizde bizlere dünkü çocuk muamelesi yaparak
olayı kişiseleştirerek farklı boyuta çekiyosunuz,
burda etki tepki meselesi ortaya çıkıyor tabiki
yani lafı söyleyene değil söyletene bak deyimi bunu daha iyi açıklıyor zannedersem,
sizin tecrübelerinizden bizlerde faydalanmak isteriz elbette ama saygı çerçevesinde,
bizler bundan büyük haz alır ve memnuniyet duyarız.

ünyeden saygılar selamlar
           Ömer Faruk GÜNER

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #453 : 25 Nisan 2012, 23:47:00 »
Uşağa gidelim avlağa uşağa :)). Çok fena belgesel olur.kameraman getireyim profosyonel.Ama neye göre yarışacaz ufuk abi :).Kim daha fazla vuracak mı ?
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #454 : 26 Nisan 2012, 10:19:04 »
gökhan bey selamlar... siz aydın dasınız ben muğlada . siz de bende yaşıtız...
siz DD ci ben  SETTER ci.. sizle  burda ava gitmek isterim sizi çulluk zamanı bekliorum.. ama bir şartım var..
sizin DD benim köpeğime yada bana saldırırsa karışmam ...
av sonrası köpeğinizi av meramda bırakıp gitmek yok, yarından sonra  başımıza bela olur...
bahane kabul etmem, oydu buydu arazi çok sertti diken çoktu bilmem...
10 kuş ben bulurum sen şansın yaver giderse 1-2 ancak baştanda skoru söyleyeyim...
:)
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #455 : 26 Nisan 2012, 10:40:35 »
herkese selam,ortaokullu yıllarda elimizde cetvel kiminki daha uzun diye ölçer dururduk.bence hangi ırk daha iyidir gibi''CEVABI OLMAYAN GEREKSİZ BİR SORU''yu sormanın ve cevabını aramanın oramızı buramızı ölçmekten farkı yok.

arkadaş, en iyi köpek''SAHİBİNİ EN ÇOK MUTLU EDEN''köpektir.bu konu bu kadar basit.

ben şahsen başka bir ırkla 10 tane vuracağıma ,pointerimle 2 tane vurmayı TERCİH ederim.herkes sarışın sevicek diye bir şart yok.

SN.PİLGİR kimsenin pointere kötü köpek dediği yok ALLAH herkese istediği zevk aldığı ırkla avlanmayı nasip etsin 20 sayfayı bulmuş olan topicteki konuyu dikkatlice takip etti iseniz drahthaar almayı düşünen bir arkadaşımız SN.KARACA
<<pointermi - drahthaarmı daha önce iki ırkıda kullanmış arkadaşlarımızın ,,abilerimizin fikirlerini almak istedim artıları eksileri nedir ..>>
diye bir soru sormuş bizde doğal olarak yaşadıklarımızdan ,,gördüklerimizden ,,edindiğimiz tecrübelerden ,,bahsederek bu soruya kendimizce cevaplar veriyoruz ..ancak SN.TUNCER İSMAL ve ULVİ ŞAFAK beylerin yer,yer saygısız ve ukala,,çok bilmiş ve alaycı tavırlarına elimizden geldiğince YAŞLARINA HÜRMETEN saygı çerçevesinde cevaplar veriyoruz... şimdi ben SN.TUNCER İSMAİL bey,in YARIŞALIM AVDA ,,YAPTIĞIM AVLARIN RESİMLERİNİ GÖNDEREYİM BAKIN BENİ TANIRSINIZ,,DAHA DÜNKÜ ÇOCUKSUNUZ TAVIRLARINA VE RESTLERİNE ...... SN.İSMAİL öyle klavye başında atmakla olmuyor ,, benim bugüne kadar vurduğum avları siz bir ömür boyu her gece rüya kurarak yapmaya çalışsanızda yapamazsınız desem olurmu hiç ,,,,, olmaz değilmi,,,, işte bizde bu çerçevede seviyeyi kaybetmeden paylaşmaya çalışıyoruz,, zamanında biz izmirli kuyumcu levent,in babası ASUMAN BEY,İN dayım NİYAZİ ÖĞÜN ile afyonda avlanmaya geldiğinde öve öve bitirilemeyen tüm izmire ve türkiyeye ün salmış gerçekten güzel ancak bir DD karşısında bir hiçten ibaret pointerlerinide çok gördük ,,dayımla birlikte avlanmaya geldiklerinde kasım kasım kasılan şöyle atan,, böyle vuran,, burjuva,,aristokrat takılan av üzerine herşeyi bildiklerini zanneden nice zatı muhteremlerin boyunun ölçüsünüde çookkkk aldık,, mahcubiyetlerindense zevk falan almadık sakın yanlış anlamayın anlatmak istediğim atam sözü ile <<EL YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİNİNKİNİ DEVECİ ARMUDU SANIRMIŞ..>>deyimini hatırlatmaktı.......  AFYONDAN SELAMLAR.....
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 10:53:04 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #456 : 26 Nisan 2012, 10:57:09 »
siz DD ci ben  SETTER ci.. sizle  burda ava gitmek isterim sizi çulluk zamanı bekliorum.. ama bir şartım var..
av sonrası köpeğinizi av meramda bırakıp gitmek yok, yarından sonra  başımıza bela olur...
10 kuş ben bulurum sen şansın yaver giderse 1-2 ancak baştanda skoru söyleyeyim...
bana meydan okumadınız ama bi nevi ddcilere demiş gibi oldu.
hala aynı meseleler. yok senin dd benim köpeği yerse yok bana saldırırsa. şimdiye kadar kaç dd size veya köpeğinize saldırdı. bunlar av eğitimi alan köpekler insana ve köpeğe saldırmaz. her ingiliz besleyen kişi ddlere böyle deyince kızıyorum. kardeşim ava gidin o dediklerinizi yaparsa yaptı diye burda paylaşın. olmuyor ama. bu kapışmanın sonucunu merakla bekliyorum.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #457 : 26 Nisan 2012, 12:32:57 »
495 Yanıt
7003 Gösterim

Ne oldu karar veremedik mi daha ?
Poınter mi DD mi  ;)

Karar veremeyenler benim gibi yapsın,
Hem poınter, hem DD beslesin :)

1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Bünyamin KÖK

• *
  • DAĞLAR AŞILMAZ DEĞİL YETERKİ AV OLSUN!
    • av avlak avcı
« Yanıtla #458 : 26 Nisan 2012, 12:42:08 »
495 Yanıt
7003 Gösterim

Ne oldu karar veremedik mi daha ?
Poınter mi DD mi  ;)
İşte bu güzel kapak olmuş işin rast gelsin Abi.

Karar veremeyenler benim gibi yapsın,
Hem poınter, hem DD beslesin :)
İşte bu güzel kapak olmuş işin rastgelsin...Abi...
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 12:43:26 Gönderen: Bünyamin KÖK »
Bünyamin KÖK
1983 KAYSERİ
Elektrik Elektronik
Metal İşleri Teknisyeni

Çevrimdışı Ali AKILLIOĞLU

• *
« Yanıtla #459 : 26 Nisan 2012, 12:44:35 »
herkesin görüşüne saygı duyarım...
ama ben bir pointer aşığı olduğum için  benim arazi şartlarımda pointere elverişliği olduğu için gerisi benim için tefahruhtur
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 12:55:19 Gönderen: Ali AKILLIOĞLU »
Ali AKILLIOĞLU
1985 ADANA / KOZAN

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #460 : 26 Nisan 2012, 13:17:39 »

Burak bey adresim yukarıda. Keklik ve tavşan sezonunda da bize beklerim.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #461 : 26 Nisan 2012, 13:24:15 »
Uşağa gidelim avlağa uşağa :)). Çok fena belgesel olur.kameraman getireyim profosyonel.Ama neye göre yarışacaz ufuk abi :).Kim daha fazla vuracak mı ?

Hüseyinim bizim ekip tamam gibi, ayarlıyorum. 4 kişiyiz. benim haricindekiler pointerci. ;D ;D ;D Yalnız bu muhabbeti anlatınca hele hele sülün avında ve kameralar olunca arkadaşlar vazgeçer gibi yaptılar. 2 gündür onları ikna için uğraşıyorum. Lusinin doğumdan sonra tüylerinin bir kısmı döküldü. Gidince "uyuz bi köpek geldi ortalığı darmadağın etti" dedirtmeyiz diyorlar ;D ;D Bu muhabbetleri seviyorum yawwwww...
Adanada bıldırcın avında zaman zaman turaçlarda kalkıyordu arazide. Kendisine ferma verdirtmeyen bir kuş olduğunu söylerler. Turaça ferma veren köpeğin alnını öperik derlerdi. 2 saat içinde 5 turaçı fermalayınca şapır şapır öptürtmüştüm kıllı yanaklarından ;D ;D ;D ;D

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #462 : 26 Nisan 2012, 13:27:43 »
herkesin görüşüne saygı duyarım...
ama ben bir pointer aşığı olduğum için  benim arazi şartlarımda pointere elverişliği olduğu için gerisi benim için tefahruhtur

İşte gerçek yorum bu. Aslına bakarsanız sayfa 20 olmuş ama benim baştan beri savunduğum nokta budur. Tebrikler kardeşim.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #463 : 26 Nisan 2012, 14:19:20 »
..ancak SN.TUNCER İSMAL ve ULVİ ŞAFAK beylerin yer,yer saygısız ve ukala,,çok bilmiş ve alaycı tavırlarına elimizden geldiğince YAŞLARINA HÜRMETEN saygı çerçevesinde cevaplar veriyoruz...

Sayın akman sizi şidetle kınıyorum ..saygısız, ukala, çok bilmiş  ve alaycı tavırları kimler benmi yoksa sizlermi  bununda kararını siteyi takip eden üyeler versin ..

Bu konuya son yazılarımdır .. sizden ricam bundan sonraki yazılarına beni katmayın ..

Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #464 : 26 Nisan 2012, 15:04:33 »
Burak bey adresim yukarıda. Keklik ve tavşan sezonunda da bize beklerim.
SİZİDE BEKLERİM  RIDVAN BEY, hem misafirim,olun hem avlanalım...
alim özgörü beye itafen:
valla arkadaşlar ben gayet iii hatırlıorum eyhaf yarışması idi selçukta yapılan ilk yarışma... bir cift kabin araç vardı siyah renkli sahibi kim bilmiom... bagajda 2-3 DD vardı hepsinin boynunda şok tasması, köpekler bagajda birbirini yiyor adam ver şoku ver şoku hatta bir ara bagaj kapağını açıyor köpeklerin kafasına çarpıodu... c tesi gece sabah oldu ama köpekler yediler birbirlerini... pazar sabah oldu bu sefer recep ilgin in baron isimli köpeğini kahvaltıda  çerez niyetine yiyorlardı zor kurtardık,ki sırtında 7-8 diş deliği ile kurtuldu zavallım.... daha sonra  kendi sahibini ısırdılar ben bunu kendi gözlerimle gördüm bana mabal okumayın... DD serttir , neymiş değilmiş...bakın bu köpeklerin sahibi tr de gerçekten ii eğitim veren de  bir abimizdir, o bile o ortamda üstesinden gelemiosa bu köpekler serttir... bu köpeklerin ırk özelliğidir...
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 15:14:25 Gönderen: Burak KALLEM »
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #465 : 26 Nisan 2012, 15:11:51 »
Bu tarz açılan her konu sonunda kilitleniyor  ;)

Herkesin köpeği kendine güzel....
DD cilere ingilizci olun diyen yok...
İngilizcilere DD ci olun diyen yok.

Elinizdeki köpeklerin kıymetini bilin yeter arkadaşlar...

Konunun soğuması için konuyu şimdilik kilitliyorum.
Maksat kalpler kırılmasın.

Bu konunun varacağı yer tecrübeyle sabit diye yazmıştık.
Konuyu kilitledik diye bazı arkadaşlar bizi eleştirmişti bile.

Bu konuya yorum yazan çok sevdiğimiz arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve abilerimiz var.

Tekrar ediyorum, bu konunun sonunda dargınlıklar ve kırgınlıklar olacak,
Kaldı ki biz,bir arkadaşımızın bile kalbinin kırılmasını istemiyoruz..........

Yorumlarımızda daha hassas olalım lütfen............

Çevrimdışı Ali AKILLIOĞLU

• *
« Yanıtla #466 : 26 Nisan 2012, 15:12:44 »

İşte gerçek yorum bu. Aslına bakarsanız sayfa 20 olmuş ama benim baştan beri savunduğum nokta budur. Tebrikler kardeşim.
rıdvan abi konu uzamış gitmiş ..aslında bunu çözemicek avcı yoktur senin arazin neye elverişli ise köpek olarak onu besleyeceksin.....bazende bu tür konular iki arkadaş arasında dahi kırgınlığa yol açıyor hepimizin kardeşiz sen abisin diğerleride senin abin veya din kardeşindir
Ali AKILLIOĞLU
1985 ADANA / KOZAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #467 : 26 Nisan 2012, 15:14:31 »
bizde derlerki !! Elin tokadını yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış ..güzel köpek seyretmekten zevk alırım inşallah sizinkilerinide seyrederiz

Ah  ah size ne anlatsamda size ne söylesem boş ne diyelimki artık !!sen mutlu, ben mutlu, rezzan mutlu, herkes köpeğinli mutlu olsun..
Bir kaç kişi bu köpekleri ne kadarda çok büyütüyorsunuz arkadaşlar sanki bizler bu köpek ırkını tanımasak bilmesek..
bıldırcın avında aportta koca  agız sert çene kuş  ıslak ..
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
iki erkek köpek yan yana getiremezsin..
sahibinden başkası kafesinden çıkaramaz..
kalaba köpeklerin yanında yemek yediremezsin ..
yorumsuz....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #468 : 26 Nisan 2012, 15:16:44 »
Benimde billgilerim iki türlü av köpeği vardır ..

Kanatlı peşinde koşan.
Dört ayaklı peşinde koşan. 

kararı siz verin köpeğiniz hangisindendir

kanatlı derseneniz pointer settercilerle yarıştırın ...
Dört ayaklı derseniz kopaycılarla yarıştırın..
:) :) :) neyine güveniyorsun bu kadar hakan 1.5 av bir kaç ferma görmüş köpeğin biz önünde yüzlerce bıldırcın çulluk görmüş köpeklerimizi acemi sayıyoruz ..çok merak ettim doğrusu bu köpeği şöyle çekilmiş bir kaç av videosunu görmek isterim doğrusu
yorumsuz...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #469 : 26 Nisan 2012, 15:18:36 »
Benim yaşım 32 benden küçük yada benden büyük çok avcı buraya bu konuya yorum yazmış....
bazı arkadaşlar da kırgınlık olur demiş...
Köpek bu ya ...
köpekten ötürü kırgınlık olmaz olamaz...köpek bugün var yarın yok en kral köpek 10 yıl yaşar ama bir insan 70 yıl yaşar. (ortalama)
tartışma olur, restleşme olur,KIRGINLIK asla olmamalı...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #470 : 26 Nisan 2012, 15:20:52 »
Benim adım hıdır değil ama elimdeki köpeklerim budur..

Ben ne boravalının köpeğini  tanırım nede tırnavalı alinin köpeğini  ben elimdeki köpeğimi bilirim sizede tavsiyem
elinizdeki köpekleri gösterin

uzaklardan rest atan arkadaşlarımada işte meydan(site) gösterin iyi kötü köpekleri de herkes köpek görsün

işte ben benim köpeklerim ..abe ben  bu ka sülerim  ;)

[/url]

yorumsuz....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #471 : 26 Nisan 2012, 15:22:44 »
Rıdvan!! ufuk arkadaşımızın köpeğini sen hiç avda seyrettinmi bu kadar iddalı mesajlar atıyorsun ..
iyi bir setterin yanında drahthaarın işi çoookkk zorrrrr hemde çulluk avında
Tilki ,tavşan, domuz, suda aportta deseniz tamam derimde çullukta işiniz çok zor arkadaşlar .

neden diyeceksiniz

Biliyorsunuz istanbul avcısı dedinizmi çullukla yatar çullukla kalkar siz hiç duydunuzmu istanbulda veya diğer bölgelerde efsane olmuş kaç tane DD vardır..

Setter, pointer deyince yüzlerce efsane köpek sayılır ..Fermalı av köpeğini yeniden kefşetmeye gerek yok arkadaşlar..

Köpek vardır insanı yıllarca sevindirir  .. köpek vardır  bir alırken sevinirsin birde verirken sevinirsin ..karar sizin

Not : Bizim baktığımız köpekler müslüman mahallaesindede tutulur hırıstiyan mahallesindede tutulur, pazarımız çoktur baktığımız köpeklerden korkumuz yoktur ..

yorumsuz...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #472 : 26 Nisan 2012, 15:26:25 »
DD bakan eninde sonunda böyle olaya maruz kalır ..
SON BOMBAYI PATLATIYORUM  ;D ;D ;D ;D

ilk önce şunu dele getireyim yanlış anlaşılma olmasın üstte yemek yiyen köpekler benim değildir ..

Bakalım bu fotoya rıdvan arkadaşımın yorumu ne olacaktır ..Bu köpek kimin acaba !!!!

ufuk allah uzun ömür verirse inşallah bu sezon hep beraber avlanırız ..rastgele

yorumsuz...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #473 : 26 Nisan 2012, 15:28:43 »
Benim yaşım 32 benden küçük yada benden büyük çok avcı buraya bu konuya yorum yazmış....
bazı arkadaşlar da kırgınlık olur demiş...
Köpek bu ya ...
köpekten ötürü kırgınlık olmaz olamaz...köpek bugün var yarın yok en kral köpek 10 yıl yaşar ama bir insan 70 yıl yaşar. (ortalama)
tartışma olur, restleşme olur,KIRGINLIK asla olmamalı...

Olmamalı ..... kısmına katılıyorum Burak Bey. :)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #474 : 26 Nisan 2012, 15:35:59 »
Banene elalemin üç koyunundan keçisinden ben gördüğümü beslediğimi söylerim abi ..

Arkadaşımda ana baba kaliteli bir DD vardı bir gün arabaya koydu emniyet kemerini yedi başka bir gün karısının ayakkabılarını yedi allahtan elinden çabuk çıkardıda kurtuldu yoksa arabada kemirmedik bir yer bırakmayacaktı
Allah aşkına buynundaki tasmayı kesip kemiren bir köpeği insan nasıl zap eder..

Yine kendi köpeğim olan pointeri bir arkadaşa verdim ,arkadaşın dacia custer arabasına bir gün gizlice girmiş bir gün bir gece arabada gizlice kalmış..

soruyu soruyorum
şimdi bu köpek DD arabada olsaydı ne olurdu ..pointer de ne olurdu..
yorumsuz....
Hakan AKMAN