Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191154 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #425 : 25 Nisan 2012, 12:30:59 »
ulvi videolardan gördüğüm kadarıyla sizinkilerin kokusu bayaaaa uzun maşallah,
videolardan çok etkilendim bende birtane inigiliz edineceğim ertan abimin bana sözü var,
ama ben yanımda sürekli bornoz ve saç kurtma makinası taşıyamamki,
bunlar benim yanımda bir sene de felç olur veya ölürler diye korkuyorum. ;D ;D ;D ;D

Sizlere ne söyleyeyimki alaycı tavırlarınıza devam ediyorsunuz ..sanada ferma mesafesi hakında bir bilgi vereyim hiçbir zaman bir köpek çayırda verdiği fermayı biçilmiş buğday(anız )tarlasında vermez bu hem estetik olarak hemde fermada mesafe olarak bunuda sakın unutma ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #426 : 25 Nisan 2012, 12:35:29 »
neyse benim çarşıya inmem gerekiyor :)) siz kavga etmeden tartışmaya devam edin.. byeee

hakan o video bilgilerinde pointers champıons yazıyordu...... o yüzden paylaştım....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #427 : 25 Nisan 2012, 12:37:30 »
EVET ULVİ BEY BU KADAR YAZIYORSUNUZ VİDEO YÜKLÜYORSUNUZ ISRARLIYIM DİYORSUNUZ BENİM TEKLİFİMİ SİZDE DESTEKLEYİNDE CİDDİYETİNİZİ GÖRELİM.

Kardeşim sezona ne kaldı allah uzun ömür verirse hepsini göreceğiz ve ben kimin kilosu ne çektiğini görüyorum benim uzaklara gidecek zamanım yok şu an için..geçen sezon bir kaç kez saraya gittim serdar abik ve nazım öksüz ustalarımın yanına güzel verimli gün geçirdik bu sezonda ufuk arkadaşın yanına mutlaka gideceğim hep beraber göreceğiz setteri DD yi burada paylşacağız ..
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 12:39:35 Gönderen: Ulvi ŞAFAK »
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #428 : 25 Nisan 2012, 12:39:12 »
neyse benim çarşıya inmem gerekiyor :)) siz kavga etmeden tartışmaya devam edin.. byeee

hakan o video bilgilerinde pointers champıons yazıyordu...... o yüzden paylaştım....
ABİ KÖPEK bir pointer değil kuurzhaar kanı%80-90 ---- pointer kanı%10-20 olabileceğini düşündüğüm güzel bir melez.....hatta kuyruğu kesilmemiş %100 bir kuurzhaarda olabilir yani pointer olmadığı kesin ALMAN-BRAGUE
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 12:48:11 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #429 : 25 Nisan 2012, 12:58:05 »
gökhan bey istediğin yerde istediğin kuş avında seninle yarışmak bana haz verir.Yerini sen belirle sütten dönenin kaşığı kırılsın.Sen 6 yaşında iken ben almanyadan avcı bir almancının getirdiği kulakları damgalı drahtar yavru edindim.onu çulluk avında yetiştirdim.Benim gibi 3 arkadaşım daha bu yavrulardan aldı.büyüttüler.(Yıl 1987 ) ama yeterli randımana kimse ulaşamadı.Ve drahtarcılığı hep beraber bıraktık.Aslında meralarımız çulluk için idealdi.Ama bizlerin istediği özelliklere sahip değildi.Bizleri tadmin etmedi.45 yılı aşkın avcılık geçmişim var.Kullanmadığım ırk yoktur.buna kopaylarda dahil.Kurhzaar kullanan avcı arkadaşlarla ava giderim.onların köpekleriylede av yapıyoruz.Köpek tutkusu gönül işidir.Ama yaş olarak artık gönül işini aştım.En iyi avcı köpek benim tercihim olur.Burda konu drahtarın kuş köpeği olup olmamasıdır.Benim tecrube ve bilgilerime göre değil.Çünkü drahtarlar iz avına daha yatkınlardır.Mesala çulluk veya keklik avında domuza bakabilir.Keçi sürüsüne koyun sürüsüne dalabilir.Bunları yaşamış bir avcıyım.Arkadaşım çulluk avında drahtarı yüzünden koyun parası ödedi.Kırma köpekler bile iyi avcı çıkabilir.Önemli olan iyi av genlerinin toplandığı kanı bulmaktır.Benim iddiam drahtarların kuş avı yapmaması değil kesinlikle.Selam ve sevgiler

sevgili Butik İsmail bey
iş paylaşmaksa paylaşalım ama sataşıp sabote etmek ve kalp kırmaksa bilelim
burada amaç kalp kırmadan paylaşmaktır

ammaaaa öyle yok sen 6 yaşındayken,,, yok süt müt muhabbeti yapacaksanız ona göre yazalım
bunu söylerken de bir edebiyatçı olduğumu ve işi lafbazlık boyutuna getirip çaktırmadan sataşmak istiyorsanız bu durumun alasını bizim derslerde öğrettiğimizi de belirteyim de ona göre yazın
bu arada süt bana lazım değil ama belki size lazımdır kemik erimesine de iyi gelir

öncelikle sizin sadece bu yazdıklarınızdan birçok söz sizi ele veriyor tek tek size aktarayım

hep tecrübe diyorsunuz ya; bir atasözümüz der ki "akıl yaşta değil baştadır" öyle her yaşça büyük her şeyi biliyor olsaydı vay halimize
hem herkes bilir ki "Eski çamlar bardak oldu"
devir bilgi ve teknoloji devri
herşeyi deneme yanılma yoluyla öğrenmeye gerek yok. araştırıyoruz izliyoruz okuyoruz gidip yerinde görüyoruz
öyle resimlerine bakmıyoruz
daha bu ayın başında Almanya'nın bir numaralı hekemleri ve DD Almanya üretim sorumlusu Ludwig Mittrup, Alex Geismann, Siegfried Knoop'un yönettiği bir DD gençlik sınavı yaptık Uşakta
biz bu sınavları geçen yıl vermemize rağmen gittik 2 gün boyunca takip edip soru sorduk, öğrendik
öyle bilmem kaç yılında şu oldu bu oldu değil işi pirlerinden öğreniyoruz
sizin çayır yarışı dediğiniz sınavlara getirin bakalım köpeğinizi kaç aşama geçebilecek

unutmadan siz köpeğin kalitesini kulağı damgalı olmasıyla ölçüyorsanız her kulağı damgalı iyi kan mıdır?
ya da her sakallı dede midir cevabınızı bekliyorum
almanyada 50 euroya tonla dd dk ep vs bulursunuz hem de kulakları damgalı
zaten ülkemiz köpekçiliği de bunlar yüzünden uzun yıllar boyunca zarar görmüştür

zaten "tecrübe" dediğiniz hayatta yenen kazıkların bileşkesi değil midir
zamanında ne kadar ön bahçe köpeği varsa getirilmiş ülkemize ve sonuç gen çöplüğü
laf söz dinelemeyen ep'ler es'ler vs vs vs

sonra kardeşi kardeşe çek ortaya troll gibi mahluklar çıksın sonra ben ne köpekler getirmiştim lafları dönsün dursun
dr ali de mama reklamında maamadan hiç bahsetmez de kendi köpeklerini över durur
siz de köpeklerinizden, yavrularından ve şöhret yapan köpeklerden bahsediyorsunuz ya
bence siz de o reklama katılabilirsiniz

bilinçli hiçbir yetiştirici bırakın aynı batından 4 kardeş almayı aynı kandan bile 2 tane almaz
birbirine uyum gösterecek farklı kanlar alır ki ortaya zenginlik ve kalite çıksın

avcılık yönüne diğer msjda devam edeceğim öyle acele yok
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #430 : 25 Nisan 2012, 13:11:44 »
Maşallah ne başlık olmuş, yazan yazana:)

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
« Yanıtla #431 : 25 Nisan 2012, 13:29:27 »
yarışma talebinize ben sonuna kadar açığım buyrun gelin başımız üstünde taşırız
bahane olur tanışır sohbet ederiz

ne şekil av olacağı hakkında bilgi vereyim

Rıdvan'ın da dediği gibi siz bizi klavye avcısı sansanız da eski avcı değiliz amma naçizane  avlarız bir şeyler

öncelikle sizin köpekleriniz hangi kuşu av olarak biliyorsa ona göre mera seçelim
bizim burada anız tarlaları yoktur ve teyple anıza indirilmiş zavallıları avlamayız
burada pamuk mısır vardır

bıldırcın için setter tavsiye etmem olursa da domuz pıtrağına karşı ağlamalarına ne kadar dayanırsınız bilemem

sadece çulluk bıldırcın değil de eğer sizin köpeğiniz kekliği ve ördeği de kuş olarak tanıyorsa şöyle bir planla biz avlanıyoruz

bazen hem çulluk hem ördek hem bıldırcın aynı merada olur (ovada)

tabi bu arada bu mera için bazen köpeğinizin şu hareketleri de yapabilmesi gerekir

9 aylık köpeklerim Centa ve Liza keklik arar gibi -2de menderes nehri taşkınında ördek arıyorlar, öyle sudan aport falan değil ha dikkatli izleyin

bazen de çulluk ve keklik

meramız ( sizin sıklık(?) meşelerinize yanaşamaz ama bizim azıcık pinarlarlık meramız )

bu da o merada avlanan henüz yavru olan ve zehirleme sonucu rahmetli olan köpeğim Liza

bu da  o av sonu keyfimiz

« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 14:36:23 Gönderen: Gökhan TÜRK »
Gökhan TÜRK

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #432 : 25 Nisan 2012, 14:13:34 »
Arkadaşlar her ırkın iyisi,kòtûsû olabilir. Ben 13-14 yıl minder,yağlı gûreş yaptım. Spor hayatım boyunca haftanın 5-6 gûnû koşu,kondùsyon çalışmalarıyla geçtí. Dağda,bayırda yaptığımız o ağır koşular artık geçmişte kaldı. Ozaman amacımız başkaydı.
Ya şimdî, kırkpınarda baş'a gúreşecekmiş gibi koşmanın,kendini paralamanın anlamı yok. Koşmaktan şikayetçi değilim, pointerlerin arkasından çook koştuk.
Bazı arkadaşlar drahthaar ile ilgili olumlu,olumsuz tecrûbelerini yazmışlar. Benim drahthaar ile tecrùbem yok, ama pointer ile ilgilî bir iki şey sòylemek istiyorum.
Devamlı ava gittiğimiz değerli arkadaşım Aydın Beyîn yakışıklı bir pointeri var. Bir gûn avdayız bir Pıynar ôbeğine öyle bîr ferma verdiki olmaz böyle bir şey, mubarek uzadı lastik gibi. Zaten  benim için ònemıî olan bu anlar.Tamam dedim çok sağlam heyecan,adrenalin ne istersen hepsi var. Arkadas çıkarmış tel. foto. çekiyor. Bir ara gözùme birşey iliştî, o da ne tarla faresi bu pıynardan çıktı õbùr taraftaki çalıya girdi. Daha ònce  bòyle şeyler olmuştu,baktım Aydın bey hala foto. çekiyor. Ben perişan olmuşum,100 -150 mt, ormanı yarmışım köpeğİn başına dikilmişİm ÇUlluk beklerken tarla faresi çıkınca,moralîm bozuldu tabî, Aydın beni çek dedim, tùfeği attım yere daldım pıynarın İçine ,yidim oralarını hertarafım çizildi.
Foto.koyucam kópek 8-9 aylıkken kulúp başkanlığı yapmış bir abimizden alındı kendisi kòtú kòpek bakmaz.Şuan köpek 7 yaşında şecereyse şecere,kansa kan hepsi var. Altın kaplama kurusıkı tabancan olsa ne olacak.
Ben haticeye değil netíceye bakarım. .
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 15:16:59 Gönderen: Fatih KARACA »
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #433 : 25 Nisan 2012, 15:14:09 »
Bu arada konu setter konusu değil ki , yada ingiliz alman tartışması değil ki .Pointer ve Drahthaar arasında ilerliyor . Onada dikkat etmek gerekir .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #434 : 25 Nisan 2012, 15:15:32 »
Arkadaşlar bu konu uzar gider. Kimse kimseyi kırmasın, bir arkadaş yazmış her ırkın iyisi de, kötüsü de olabilir. Bu beğeni meselesi. Kim hangi ırk köpekten hoşlanıyorsa onu beslesin. Zamanında hiç işe yaramaz av köpeği melezlerini alır, eğitir, onlarla av yapardık. Kimisi bu gün dahi benim diyen safkana taş çıkartırdı. Şimdi çok şanslıyız. Parasını bastıkmı istediğimiz ırk köpeğe sahip olabiliyoruz. Bir de her ava her köpek ırkı olmayacağı gibi, her bölgede de her ırk köpek randıman vermiyor. Ben bölgemde her iki ırk köpeği de tercih etmiyorum. Saygılar.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #435 : 25 Nisan 2012, 17:26:22 »
izle ve kendine gel :)) :)) bu hareketi bir pointer yapar birde pointer yapar...... :)) :)) eger bu video daki köpek dd olsaydı vallahi bende dd ci olurdum.......
.[/url]
BİROL ABİ bu arada yeminde etmişsin yaa yemin parası dağıt,,yada kuurzhaaarcı ol.... SEÇİM SENİN.... :o :o :o :o :o :-* :-* :-*
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #436 : 25 Nisan 2012, 17:31:33 »
Foto.koyucam kópek 8-9 aylıkken kulúp başkanlığı yapmış bir abimizden alındı kendisi kòtú kòpek bakmaz.Şuan köpek 7 yaşında şecereyse şecere,kansa kan hepsi var. Altın kaplama kurusıkı tabancan olsa ne olacak.
Ben haticeye değil netíceye bakarım. .
HAAHHHH.... İŞTE ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ DELİK TAM BURASI SN.KARACA TAM O DELİĞE BASTINIZ PARMAĞINIZI ÇABUK ÇEKİN ÇOK KÖTÜ BİR SES  ÇIKIYOR ÇOOOKKKKKKKK...... :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #437 : 25 Nisan 2012, 18:23:06 »
BİROL ABİ bu arada yeminde etmişsin yaa yemin parası dağıt,,yada kuurzhaaarcı ol.... SEÇİM SENİN.... :o :o :o :o :o :-* :-* :-*

hakan köpek pointer 2009 şampiyonuymuş... adımlamalarından belli olmuyormu... kafasını kaldırıp hedefe yürüyen kaç tane kurzhaar gördün ..... o pointer olmasaydı enaz 10 kez yeri koklardı.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #438 : 25 Nisan 2012, 18:49:44 »
hakan köpek pointer 2009 şampiyonuymuş... adımlamalarından belli olmuyormu... kafasını kaldırıp hedefe yürüyen kaç tane kurzhaar gördün ..... o pointer olmasaydı enaz 10 kez yeri koklardı.....
BİROL ABİ o köpeğede pointer dedinya pes diyorum artık videonun sonunu iyi izlememişsin herhalde ,, abi VİDEONUN 3.44sn,de görünen köpeğe pointer diyorsan sen söyleyecek söz kalmamıştır ne diyebilirimki,, sen hiç bu renkte,, bu kafa göz ve burun özelliklerinde pointer gördünmü hiç ,, bunu inanarakmı söylüyorsun yoksa kara mizah yapıp bizle kafamı buluyorsun.. ,,,,, keşke bende yavru iken drahthaarımın kuyruğunu kestirmeseydim ,,sakallarınıda traş ederdim SİZ POİNTER FANATİKLERİ O ZAMAN BELKİ BENİM DD,NİN MARİFETLERİNİ GÖRÜNCE ONADA haaah işte pointere bak neler yapmış neler derdiniz....... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D VALLAHİ GÜLMEKTEN KARNIM AĞRIDI.....
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 19:09:54 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #439 : 25 Nisan 2012, 19:15:31 »
arkadaşlar çok güzel gidiyosunuz herşey güzel sezon sabırsızlıkla bekliyorum ama dd ci gardaşlarım hünerleini göstermen valla av kalmaz memlekette ben kendim yaşadım ve çok denk geldim pointer ve seterin avladıgı avlaklarda çok tavşan vurdum onlar dd olsaydı vuramazdım o tavşanları :)varaolsun pointer ve seter:):))))))))))))))))))))))))))))benim pointer..esat vural abimizden çıkmaydı kan olarak harikaydı...kuş kakar gider pointer hala gerilir nevar kızım bas dersiniz ama sonu hüsran çok boş ve yakalamak mümkün degildi...seterde zonguldaktan can arkadaşımından alınmıştı harikaydı kanatlıda ama uzun kulakta hiç fermasını görmedim...ama tibetimin hem kanatlıda zirve yaptım  hemde kulaklıda zirve yaptım allah ali edizden razı olsun nediyeyim :)))))))puanterle degiştim tibeti.. kafam diniz ada boş  allaha şükür hiç gelmedim

image upload

upload images
sonuç hüsran ava tüfek atmayı özledigim sıralarda KARŞIMA BU GÜZELLİK ÇIKTI HALA DUA EDİYOM BANA TİBETİ VESİLE OLAN ARKADAŞLARA

gif hosting

« Son Düzenleme: 25 Nisan 2012, 20:02:15 Gönderen: Mustafa BİTMEZ »
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #440 : 25 Nisan 2012, 19:32:08 »
Biz senin yaşındaki avcıları orayı aradınmı burayı boş geçme sıkı ara diye yönlendirip av aramayı öğretiyoruz.Sen kalkmışsın marsa gitmekten bahsediyorsun.toplasan 1o yıllık avcısın.kaç köpek eskittin ki.Sen daha bu işin başındasın.Bana deki şu köpekle 7 yıl avlandım,bu köpekle 9 yıl avlandım.Bunları söylemen için köpeğinle beraber olgunlaş.Ben dışarılara ava gitmeyi pek severim.Toroslara keklik avına davet et gelelim.boşa konuşmaya gerek yok.avcı, köpek merada belli olur gerisi boş.Rıdvan kardeşim.Sonra sen benim ne demek istediğimi gayet iyi anladında işi marsa dünyaya bağlamaya uğraşıyorsun.Sen giderken biz geliyoruz.

1986 dan itibaren sayabilirsiniz İsmail abim. Çantacılık yapmaya başladığım ilk senem 1986 yılında 16 cal. tek kırma ile ilk atışımı serçeye yapmış ve lastik sapandan sonra ilk defa fişek ile kuş avlamıştım. 1987 yılında ingiliz pointer fermasında yerdeki yatan tavşanı vurmuş ve o zamanlar çok sevinmiştim. 1991 yılında ilk defa fermada keklik vurmuştum. Topu topu 10 yıl dediğiniz o zamanlardan başladı.

Davetmi dediniz? Tam anlayamadımda!.. ;D ;D ;D ;D Buyrun gelin başımızın üstünde yeriniz var. Bende Ufuk abiye çatmıştım bugün, marsa gönderecek bissürü adamın oldu darısı bize diye.

Fatih mah. Zambak sok. No:32 Kırkbirevler- Yalvaç, Isparta. Telefon 0 545 464 4805. Bu sene mutlaka bekliyorum. Boş konuşmayalım icraata bakalım. ;D ;D ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #441 : 25 Nisan 2012, 20:27:09 »
ufuk abin her zaman koltuğumuzun altında o bize yakın sen onu merak etme.biz onunla her hafta yarışırız.Önemli olan sen sin.Meraklanma keklik sezonu açılsın ordayım allah nasip ederse.Selam ve sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #442 : 25 Nisan 2012, 22:16:46 »
herkese selam,ortaokullu yıllarda elimizde cetvel kiminki daha uzun diye ölçer dururduk.bence hangi ırk daha iyidir gibi''CEVABI OLMAYAN GEREKSİZ BİR SORU''yu sormanın ve cevabını aramanın oramızı buramızı ölçmekten farkı yok.

arkadaş, en iyi köpek''SAHİBİNİ EN ÇOK MUTLU EDEN''köpektir.bu konu bu kadar basit.

ben şahsen başka bir ırkla 10 tane vuracağıma ,pointerimle 2 tane vurmayı TERCİH ederim.herkes sarışın sevicek diye bir şart yok.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
« Yanıtla #443 : 25 Nisan 2012, 22:20:43 »
yazılarıma cevap bekliyorum
duyurulur :)
Gökhan TÜRK

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #444 : 25 Nisan 2012, 22:27:01 »
avcı gökhan.Bak şimdi kardeş.avcılar arasında saygı ve sevgi çerçevesinde sataşmalar muhabbete neşe katar.Ama sen farklı söylüyorsun.Haklılığını yazılanları saptırarak arıyorsun.Ben sütten bahsederken yarışmadan kaçmam anlamında bir söylemdi.Sen gittin yaşlı dedin kemik erimesi için süt iç dedin ne kadar ayıp biliyormusun.Bir gün sen de bu yaşlara geleceksin.Allah ömür versin gel.Ama allah bilir belki bu yaşa geldiğinde avı bırakacaksın yada av seni bırakacak.Ama ben sana bu yaşta meydan okuyorum tabiiki avcılık konusunda.akıl tabiiki baştadır.ama tecrübe akıl birleşirse daha bir başka olur.baban bunu başarmış seni yetiştirmiş.Senin 5 veya 10 sene neyse kaçyıllık avcı olduğun önemli değil köpek tecrüben ava başladığın yıllarda aynimi.Bak şimdi daha iyisini bulmuşssun köpek olarak.İşte tecrube bu.eski camlar bardak oldu diyorsun yani sizin devriniz geçti diyorsun işte gene saygısız bir kelime.Her yaşın bir güzelliği vardır.Senin gibi genç bir avcının benim yaşımda ava giden avı seven birine gıpta etmesi gerekir.Keşke bu yaşa gelince elim ayağım tutsada ava gidebilsem demesi gerekir.Çayır şampiyonasına gelince kusura bakma oçulluk profösörü omeşe ormanlarında piren çalılığında kara dikenlerin,sarmaşık dikenlerinin içinde yetişti.Anlamaz çayırda dolaşmaktan.tarzı değil çünkü.Ayni batın yavru meselesine gelince 4 yavrunun içinden ben bir tanesini aldım diğer yavruların 3 ünü arkadaşlarım aldı.Sen burayıda kendine göre yorumlamışsın.Ben yüzlerce ing.pointer ürettim.Köpek üretmeyi çok iyi bilirim.Avrupadaki köpek üreticilerinin köpeklerini nasıl çaprazladıklarını sana uygun bir zamanda anlatırım.Sen deneme yanılma yolu bitti diyorsun.Yanılıyorsun.Senin kullandığın kanlar nasıl geliştirildi sanıyorsun.Saf kan ırk çok uzun uğraş ve deneyler sonuçlarında ortaya çıkmıştır.Drahtar deneylerle geliştirlmiş bu günkü şeklini almıştır.Sen sen ol yanlışolma.olayları menfaatlarin uğruna yorumlama.Selam ve sevgiler
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
« Yanıtla #445 : 25 Nisan 2012, 22:42:05 »
izle ve kendine gel :)) :)) bu hareketi bir pointer yapar birde pointer yapar...... :)) :)) eger bu video daki köpek dd olsaydı vallahi bende dd ci olurdum.......

sadece bu video ve yazıya bakarak birol beyin mizah yaptığını düşünmüştüm
 lakin şu yorumu okuyarak çok şaşırdım

zira bu derecede iddialı bir pointercinin bu hatayı yapmasına gülmekten kendimi bir türlü alamadım

o videonun görüntüsünden anlaşılamadıysa bile açıklamasından anlaşılırdı sanırım

""""""Champion German Shorthair Pointer, ISVCH, ISCH, INTUCH Rugdelias KMS Teitur hunting ptarmigan with his owner in the mountain of Iceland.""""""

ama belki evrilmiş pointerdir
Gökhan TÜRK

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #446 : 25 Nisan 2012, 22:52:40 »
videodaki köpek kurzhaar.zaten videonun sonunda net bir fotosuda var.ama bir pointer sevdalısı olarak şunu söylemeliyimki,köpeğin kokuyu sürme şeklindeki pointere olan benzerliğin sebebi karşıdan gelen kuvvetli rüzgar.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #447 : 25 Nisan 2012, 22:53:20 »
Champion German Shorthair Pointer....
............................................................
pointer yazıyormu yazmıyormu :)) :))

artık Shorthair Pointerci oluyorumda nerden bulacaz bu Shorthairi.........

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #448 : 25 Nisan 2012, 23:02:48 »
Aslında biz hatayı nerede yapıyoruz biliyor musunuz, drahthaar kelimesini kullanarak. German Wirehaired Pointer desek ingilizcileri de daha rahat kafalıya biliriz belki. ;) Nede olsa pointer geçiyor ya! Yada tam türkçesi ile Fırçatüğlü Alman Pointeri.
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
« Yanıtla #449 : 25 Nisan 2012, 23:10:43 »
avcı gökhan.Bak şimdi kardeş.avcılar arasında saygı ve sevgi çerçevesinde sataşmalar muhabbete neşe katar.Ama sen farklı söylüyorsun.Haklılığını yazılanları saptırarak arıyorsun.Ben sütten bahsederken yarışmadan kaçmam anlamında bir söylemdi.Sen gittin yaşlı dedin kemik erimesi için süt iç dedin ne kadar ayıp biliyormusun.Bir gün sen de bu yaşlara geleceksin.Allah ömür versin gel.Ama allah bilir belki bu yaşa geldiğinde avı bırakacaksın yada av seni bırakacak.Ama ben sana bu yaşta meydan okuyorum tabiiki avcılık konusunda.akıl tabiiki baştadır.ama tecrübe akıl birleşirse daha bir başka olur.baban bunu başarmış seni yetiştirmiş.Senin 5 veya 10 sene neyse kaçyıllık avcı olduğun önemli değil köpek tecrüben ava başladığın yıllarda aynimi.Bak şimdi daha iyisini bulmuşssun köpek olarak.İşte tecrube bu.eski camlar bardak oldu diyorsun yani sizin devriniz geçti diyorsun işte gene saygısız bir kelime.Her yaşın bir güzelliği vardır.Senin gibi genç bir avcının benim yaşımda ava giden avı seven birine gıpta etmesi gerekir.Keşke bu yaşa gelince elim ayağım tutsada ava gidebilsem demesi gerekir.Çayır şampiyonasına gelince kusura bakma oçulluk profösörü omeşe ormanlarında piren çalılığında kara dikenlerin,sarmaşık dikenlerinin içinde yetişti.Anlamaz çayırda dolaşmaktan.tarzı değil çünkü.Ayni batın yavru meselesine gelince 4 yavrunun içinden ben bir tanesini aldım diğer yavruların 3 ünü arkadaşlarım aldı.Sen burayıda kendine göre yorumlamışsın.Ben yüzlerce ing.pointer ürettim.Köpek üretmeyi çok iyi bilirim.Avrupadaki köpek üreticilerinin köpeklerini nasıl çaprazladıklarını sana uygun bir zamanda anlatırım.Sen deneme yanılma yolu bitti diyorsun.Yanılıyorsun.Senin kullandığın kanlar nasıl geliştirildi sanıyorsun.Saf kan ırk çok uzun uğraş ve deneyler sonuçlarında ortaya çıkmıştır.Drahtar deneylerle geliştirlmiş bu günkü şeklini almıştır.Sen sen ol yanlışolma.olayları menfaatlarin uğruna yorumlama.Selam ve sevgiler

bakın beyfendi
benim hem aile hem de tahsil eğitimim Allah'a çok şükür saygıyı da sevgiyi de öğretti merakınız olmasın
ama siz güzel laflar edip arada laf karıştırmayı çok iyi biliyorsunuz yine aynısını yapmışsınız
biz bu avı büyüklerimizden öğrendik öyle de devam ediyoruz
saygımız gerçekten sonsuz
ayrıca ben bu siteye dün üye olmadım beni bilen bilir
kime tek kelime saygısızlık etmişim varsa söylesin
ama siz çok tecrübeli biri olduğunuzu söyleyip hem de "pilav" kelimesini "süt" yapacaksınız
ardından sen 6 yaşındayken diyeceksiniz sonra da yok ben öyle demek istemedim şunu demek istedim diyeceksiniz
olmadı şimdi
adet böyleyse ben de sizin faydanıza söyledim süt işini
yaşımız belki sizin yaşınızın yarısı olabilir ama biz de kelam etmesini de anlamasını da iyi biliriz

ayrıca yazınızın tek kelimesini kendime göre yorumlamadım neyse onu yazdım
yazdıklarınızı tekrar okuyun
DD'a kopay kırığı benzetmesi yapan, kuş köpeği değil diyen, süt vs karıştıran, istediğin kuş avında yarışırım deyip rest çeken, daha dünkü çocuk muhabbeti yapan, sonra da demagoji yapıp duygu sömürüsüne geçen ben değilim sizsiniz

aynı batından 4 yavru aldık 1 tanesi bende kaldı demiştiniz ya 1987de o bölgede 4 aynı batım yavrunun genlerini dağıtacak kaç adet safkan DD buldunuz ya da sizin elinizdeki 1 tane yavruyu kaç farklı kan bulup çoğalttınız bu da ayrı bir merak konusu oldu şimdi çünkü Genetik bilimi bunun aksini söyler
bakın burası da çok önemli : Alman ırkı köpekler gereken av ve karakter sınavlarını geçmeden ırk değerlendirmesi yapılmadan üretilmezzz
siz bu yakın kanları öylece üretmişsiniz ve bir de avrupadaki üretim tekniklerinden  bana öğreteceğinizden bahsediyorsunuz hayli ilginç

çayır şampiyonu mevzusunu da ben değil siz çıkarttınız dikkatinizi çekerim
bir DD o sınavları geçmeden üretilemez ve Greif vd Hegamühle de hem sınavlarını üst düzey puanlarla geçmiş hem de genç yaşına rağmen kendi avda fazlasıyla kanıtlamış bir köpektir
varsa bu sınavları geçecek köpeğiniz veya köpeğiniz olmasına da gerek yok en azından yerinde görmek adına sizi organizasyonlarımıza bekleriz

Gökhan TÜRK