Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191242 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #250 : 05 Nisan 2012, 20:45:49 »
SON BOMBAYI PATLATIYORUM  ;D ;D ;D ;D

ilk önce şunu dele getireyim yanlış anlaşılma olmasın üstte yemek yiyen köpekler benim değildir ..

Bakalım bu fotoya rıdvan arkadaşımın yorumu ne olacaktır ..Bu köpek kimin acaba !!!!

ufuk allah uzun ömür verirse inşallah bu sezon hep beraber avlanırız ..rastgele

Benim tahminim; köpeğin hırladığını sanmyorum,çünkü bayanlar köpeklere karşı daha hassas,köpeğin varlığı yeter.
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2012, 20:50:04 Gönderen: Fatih KARACA »
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #251 : 05 Nisan 2012, 20:48:41 »
ÖNCELİKLE TÜM DOSTLAR SELAMÜN ALEYKÜM.
KONU NEYDİ DRAHTHAARMI POİNTERMİ.
POİNTER ,İYİSİ HIZLI , KOKULU, SİTİLLİ VE ESTETİK.
YAŞAM  ALANI ILIMAN  İKLİM.
AVLANDIĞI MERALAR DAHA COK  TEMİZ VE KURU ARAZİLER.
AVLADIĞI AVLAR,KEKLİK,BİLDIRCIN,CULLUK,TAVŞAN,SÜLÜN........VB
SEVİLMİYEN  YÖNLERİ,GENELDE  ACIK  GEZEN,SOĞUK ALANLARDA  DURDUĞU ZAMAN ÜŞÜYEN,AYNI  GÜN  İÇİNDE  AVLAK DEĞİŞMEK  İÇİN ARACA BİNDİKTEN  SONRA İKİNCİ  MERADA CALIŞMASININ DÜŞMESİ,TİKENLİ  SAHALARDA   YIRTILMASI,VE TİKENTEN SOĞUMASI.......
DRAHTHAAR,İYİSİ,HIZLI,KOKULU,İTAATKAR,EĞİTİME CEVAP  VEREN,APORTU MÜKEMMEL,VURULMUŞ AVI  EN  KISA SÜREDE BULAN.
YAŞAM ALANI,DAHA COK SOĞUK VE ILIK
AVLANDIGI MERALAR.HER TÜR  ARAZİ.HATTA DOMUZUN BİLE GEZMEDİĞİ PİS  ARAZİLER,-10 DERECEYE KADAR HAREKET HALİNDE SU  APORTU.
AVLADIĞI AVLAR.AV OLACAK TÜM AVLAR.KÜRKLÜ VE KANATLI FARKETMEZ.
DRAHTHAAR  AV  SAHASINDA SAHİBİ İCİN  AVLANAN,BİTMEK  BİLMEYEN BİR  GÜCE SAHİPDİR
SEVİLMİYEN YÖNLERİ,İYİ EĞİTİLMEDİĞİ ZAMAN VEYA  SOSYELLEŞMESSE  SERTLESEN VE İTAATİ  ZOR  0LAN BİR IRKDIR.ÖZELLİKLE  KÜMES  HAYVANLARINA KARŞI.
NOT.YİNEDE YAŞADIĞINIZ BÖLGE VE AVLIYACAĞINIZ AV  ÖNEMLİDİR.
YOKSA HATALARIMIZIN OLMASI MUHAAKKAKDIR.
ŞAHSİ FİKRİM HER AVI YAPAN AVCI ARKADAŞ İÇİN SEÇİMİM DRAHTHAARDIR SELAMLAR
NOT. BÜYÜK HARF YAZDIM ÖZÜR DİLERİM MONİTÖRDE ANCAK SEÇEBİLİYORUM :) YAŞLILIK.

Elinize,yüreğinize sağlık Ahmet abi..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #252 : 05 Nisan 2012, 20:50:53 »
Bide bu video var. Eyhafda köpekler kuş ararken bodo yarışmaya girmeden kupayı vermişler göndermişler. ;D ;D ;D ;D Hatta bi arada Turgay abiye "sizin gelmenize gerek yok. Adresi söyleyin kupaları gönderelim. Yormayalım sizleri buraya kadar" demişler galiba dermişim ;D ;D ;D ;D

bodo eyhaf saha disindan ferma

Birol abi konuya direk 10. sayfadan lodoslama dalmayın. Önceki sayfalarada bakın derim. Bu arada "lodoslama" diyince aklıma bodo geldi. Allahtan içimizde video çekmesini becerebilen bi drahthaarcı abim varda susturuyo. Birde hepimiz çeksek acaba gıkınız çıkabilecekmi ;D ;D ;D İzledikden sonra yorumları alayım ;D ;D ;D ;D

bodo vom rosenvehn super ferma drahthaar avkopegi turgayttt

BİROL BEYE GÜZEL İKİ CEVAP OLMUŞ TEBRİK EDERİM PARSI VE RIDVAN KRDEŞİMİ.
BENİM BİROL BEYDEN RİCAM; KENDİ VİDEOLARINI VEYA ÇEVRESİNDEN BİR VİDEO PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM, NETTE GEZİNEN HERHANGİ BİR VİDEOYU PAYLAŞMAK VE BUNUN ARKASINA SIĞINMAK BANA GÖRE HİÇ ŞIK DEĞİL,
BİZ İSTİYORUZKİ SAVUNDUĞUN IRKIN, GÜZEL ÖRNEKLERİYLE VE EMEK VERDİĞİN BİR KÖPEKLE GEL KARŞIMIZA YOKSA BENİM İÇİN HİÇBİRŞEY İFADE ETMİYOR, BİRAAZ BELEŞCİLİK GİBİ GELİYOR BANA........
KALDİKİ O VİDEODA ESTETİK BİR FERMA VAR BANA GÖRE ÇOKTA HOŞ AMA YETERLİ DEĞİL, KISIR BİR YETENEK METHETTİĞİNİZ IRKIN TÜM YETENEKLERİ BUKADARLA SINIRLI OLMASA GEREK...............

NİTEKİM BİR KONU TARTIŞIYORUZ ÇAY SOHBETİ YAPMIYORUZ BURADA OKADAR OLACAK, HEM KONU DAHA YENİ YENİ HEYECAN KAZANIYOR BEKLEYİN GÖRÜN DAHA NE CEVHERLER VAR BİZDE HERŞEY SAYGI ÇERÇEVESİNDE TABİKİ,
BAŞKA  HANGİ KONUNUZ BUKADAR İLGİ GÖRDÜ KONU DD OLUNCA BAŞKA OLUYOR MUHABBETİDE..........
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2012, 21:28:40 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #253 : 05 Nisan 2012, 20:56:09 »
ÖNCELİKLE TÜM DOSTLAR SELAMÜN ALEYKÜM.
KONU NEYDİ DRAHTHAARMI POİNTERMİ.
POİNTER ,İYİSİ HIZLI , KOKULU, SİTİLLİ VE ESTETİK.
YAŞAM  ALANI ILIMAN  İKLİM.
AVLANDIĞI MERALAR DAHA COK  TEMİZ VE KURU ARAZİLER.
AVLADIĞI AVLAR,KEKLİK,BİLDIRCIN,CULLUK,TAVŞAN,SÜLÜN........VB
SEVİLMİYEN  YÖNLERİ,GENELDE  ACIK  GEZEN,SOĞUK ALANLARDA  DURDUĞU ZAMAN ÜŞÜYEN,AYNI  GÜN  İÇİNDE  AVLAK DEĞİŞMEK  İÇİN ARACA BİNDİKTEN  SONRA İKİNCİ  MERADA CALIŞMASININ DÜŞMESİ,TİKENLİ  SAHALARDA   YIRTILMASI,VE TİKENTEN SOĞUMASI.......
DRAHTHAAR,İYİSİ,HIZLI,KOKULU,İTAATKAR,EĞİTİME CEVAP  VEREN,APORTU MÜKEMMEL,VURULMUŞ AVI  EN  KISA SÜREDE BULAN.
YAŞAM ALANI,DAHA COK SOĞUK VE ILIK
AVLANDIGI MERALAR.HER TÜR  ARAZİ.HATTA DOMUZUN BİLE GEZMEDİĞİ PİS  ARAZİLER,-10 DERECEYE KADAR HAREKET HALİNDE SU  APORTU.
AVLADIĞI AVLAR.AV OLACAK TÜM AVLAR.KÜRKLÜ VE KANATLI FARKETMEZ.
DRAHTHAAR  AV  SAHASINDA SAHİBİ İCİN  AVLANAN,BİTMEK  BİLMEYEN BİR  GÜCE SAHİPDİR
SEVİLMİYEN YÖNLERİ,İYİ EĞİTİLMEDİĞİ ZAMAN VEYA  SOSYELLEŞMESSE  SERTLESEN VE İTAATİ  ZOR  0LAN BİR IRKDIR.ÖZELLİKLE  KÜMES  HAYVANLARINA KARŞI.
NOT.YİNEDE YAŞADIĞINIZ BÖLGE VE AVLIYACAĞINIZ AV  ÖNEMLİDİR.
YOKSA HATALARIMIZIN OLMASI MUHAAKKAKDIR.
ŞAHSİ FİKRİM HER AVI YAPAN AVCI ARKADAŞ İÇİN SEÇİMİM DRAHTHAARDIR SELAMLAR
NOT. BÜYÜK HARF YAZDIM ÖZÜR DİLERİM MONİTÖRDE ANCAK SEÇEBİLİYORUM :) YAŞLILIK.

GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN AHMET ABİCİM, ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK,  FANATİK BİR DD CİDEN BU KADAR MÜTEVAZİ YORUMU SADECE SİZ YAPABİLİRDİNİZ.

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53

Çevrimdışı Ahmet ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DÜNYA AHİRETİN KAZANILDIĞI İMTİHAN YERİDİR.
« Yanıtla #254 : 06 Nisan 2012, 11:40:30 »
GÜZEL ÖZETLEMİŞSİN AHMET ABİCİM, ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK,  FANATİK BİR DD CİDEN BU KADAR MÜTEVAZİ YORUMU SADECE SİZ YAPABİLİRDİNİZ.
Sağol ömerim.forma acılan sorunun izahı icin yapılmış  bir acıklama.tercih avcı  arkadaşların.
BENİM şahsi  kanaatim tabiiki drahthaar.
PAŞA ile 9 ayrı avı yapma zevkini tatmış biri olarak anlatılmaz  yaşanır sözünü  hatırlatırım.
Hic av olmayan bir  arazide akşama  kadar av  varmişcasına av  arayan.30 derece sıcakla-10 arasında avlanan   yüksek tempolu,kokulu,sitillil bir köpeğin  var.
Unutma her  köpek  paşa değildir.her arkadaş gördüğünü yorumlar.
türkiyenin bircok  avlağında  av  yaparak diğer ırkların  içinde hemen öne cıkan bir  avcı.Bu avcı  sayesinde  benim  bildiğim  15 adet  yavru  alındı Mercan  avdan.
bildiğin gibi paşadan  sonra  4 adet köpek  değiştim.ırkının en iyileriydi.  sonunda Paşa ve Adelden yavru almaya karar verdim.
BU TAMAMEN BENİM SAHSİ AVCI  GÖRÜŞÜMDÜR.her ırkın iyisi  avcıya zevk  verir     .Tüm ırkları bakan arkadaşlara köpekleriyle kazasız  belasız   avlanmak  dilerim.selam  ve dua  ile.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2012, 13:37:53 Gönderen: Ahmet ÇETİN »
Ahmet ÇETİN
1967 terme-samsun

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #255 : 06 Nisan 2012, 12:07:52 »
Her iki ırkın da iyisi iyidir. Kötüsü adamı verem eder :)

İki ırklada avlandım.
 DD ile poınter i kıyaslamak; 4x4 jeep ile lux spor arabayı kıyaslamak gibidir......

Sadece bir ırk av köpeğine kendini mahkum etmenin çok anlamlı olduğunu da düşünmüyorum.
Her ırkın en iyisiyle avlanmak bir şans ve tecrübedir.

Umarım bir gün herkese nasip olur.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #256 : 06 Nisan 2012, 14:17:02 »
Ben bu tarz konularda arada kalmamak adına susuyorum genelde..Ama bu kadar uzayan bir konu hatırına fikirlerimi tarfsızca yazmak istedim..Öncelikle şunuda belirteyim..Ben İstanbul'a gelene kadar yani geçtiğimiz sezona kadar pointer aşığıydım..Hız-stil vs vs...Hatta buraya gelmeden de beğendiğim bir dişiden pointer yavruda aldım..Halada mevcut.Sağolsun benim burda bakma imkanım olmadığı için site üyesi olan Mersinden Mustafa arkadaşım bakıyor.Açıkçası birazda Ufuk abimden dolayı böyle getirme çabasında bulunmadm..Her zaman sağolsun beraber gidiyoruz ve Pars 2mize yetiyor.Gelecek sezona yanında Simi de yetişecek..Ayrıca Mersin'de babamın kopoycu olmasına rağmen bıldırcında ve arada bir keklikte köpeksiz kalmaması adına getirtmedim..Çünkü İstanbul'da köepk bakmak çoğu avcı için çok büyük sorun..
Şimdi gelelim pointermi drahthaar mı..?Benim öncelikle her ırkın iyisi makbuldür..Ama daha önce Mersin'de hiç DD görmediğimi belirterek burda gördüğüm Drahthaar'ın ne pointerden nede başka bi ırktan kalır yanının olmadığı ve bunun yanında artılarının olduğudur..En basitinden Ördek avı su aportu..Ve geçen sezondaki Trakya'da gördüğüm pointer olarak  gezilen meradan bizim kuş 3 bazen 5 kaldırmamız bunların yanında fermadaki asilliği gözlerindeki keskinlik bana çekici kılmaya başladı..Hodri meydan gibisinden olaylara da şöyle söyliyim.İnşallah şu Edirne'ye iznim uyarda, ciger yemeye bende gelebilirim.Bu tür organizasyonlara katılmayı her zaman isterim.Yane av ve avcılğın olduğu her türlü ortamda bulunmak isterim,iznim doğrultusunda..Hangisi iyi iş çıkarır bu konuda birşey diyemem çünkü iddaa edilen setterlerinizle pointerinizle avlanmadım..Belki çok iyi setterlerdir, üstünde olabilir onu Allah bilir ve merada belli olur ama şunu söylemeden geçemiyeceğim yarısı kadar kuş bulsun lafı Pars için çok ağır olmuş diye düşünüyorum...Ben daha önce forumda paylaştığım Pars'la ilgili fotoları burdan da paylaşımda bulunayım..Tabi benim genç Asil oğlumuda unutmayalım..
Önce konumuzun bağlı olduğu DD'lardan  başlayalım..Pars ve  kızı Simi..

Gelelim benim Asil oğlana..Çocukluğundan bu güne..:)

Benim kendi köpeğimin daha 1 yaşında olması sebebiyle avına şahit olmadığım için av görüntüsü mevcut değil..Ama Pars'ın av fotolarınıda atayım tAm olsun..

« Son Düzenleme: 06 Nisan 2012, 15:07:50 Gönderen: Serhat SERİN »
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #257 : 06 Nisan 2012, 15:28:59 »
Ahh serhatım ahh şu videoları gönderemeden telefonun gittiya ne diyeyim ben. Kaderime tüküreyim ;D ;D

Bizim video çekme özürümüz var. Bu özürümüzü sağolsun Serhat avda resim ve video çekerek gidermeye başlamıştı. Bıldırcın avında hem gerektiğinden çok fazla açılabilen hemde iddia edilen kısa kokunun aksine çok uzun mesafeli fermaları telefonuna avda kaydettiğini söylemişti Serhat kardeşim. Bu videoları ya siteye at yada youtube gibi bi yerde paylaş bizde görelim, Birol abinin 4 senedir hala göremediği ferma videolarını bi gösterelim demiştim ;D ;D Serhat kardeşimde video yüklemesini bilmediğini söylemişti. Bende mail yoluyla gönder ben hallederim demiştim. Tam göndereceği günün yada bir sonraki akşamında van depremi olmuş ve Serhat kardeşimi görevi icabı Van'a göndermişlerdi. Vanda da telefonla konuştuk. İstanbula döner dönmez göndereceğini söylemişti. İstanbula gelir gelmezde Ufuk abi kanına girmiş çulluk avına götürmüş, avda da telefonunu düşürmüş. Dolayısıyla telefonamı acısak, rehberinemi acısak, foto ve videolaramı acısak bilemedik. Olmadımı olmuyor Birol abi. Sana bi video gösteremedik ;D ;D ;D Bu arada video dedin bi tanede olsa kel kör bi video bulduk bir şey demedin Birol abi. Senin yorumlarını bekliyorum.

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #258 : 06 Nisan 2012, 15:30:09 »
Serhatım resimdeki Ufuk abinin yanındaki avcı abiyi tanıyamadım. Kimdir o?  :o ???

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #259 : 06 Nisan 2012, 15:38:02 »
Rıdvan abi evet bıldırcın videoları epey vardı..İyiki fotoları attık da öncesinden onlar kaldı..Ama her şeyin başı sağlık..Sağlık el verdikçe herşey olur..Yeni sezonda yeni videolar fotolar çekilir...Özellikle bıldırcında çünkü çullukta epey profosyonel olmak gerekiyor..

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #260 : 06 Nisan 2012, 15:40:32 »
Sezon bittikten sonra pek ortalıkta görünmesede o bizim Yahya çavuşumuz Rıdvan abi..Neşe kaynağımız gülen yüzleri solmasın..Daha dün onlada telefonla görüştük yoğunmuş onunda işler felan..

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #261 : 06 Nisan 2012, 16:00:39 »
Sezon bittikten sonra pek ortalıkta görünmesede o bizim Yahya çavuşumuz Rıdvan abi..Neşe kaynağımız gülen yüzleri solmasın..Daha dün onlada telefonla görüştük yoğunmuş onunda işler felan..

Bende pek göremiyorum onuda ortalıklarda ;D ;D Bu muhabbete mutlaka katılması lazımdı ama şahitlik zor iş. ;D ;D Skoru yazacaklardı ama yazanda olmadı ;D ;D Neyse gelecek sezon öncesi için kendi aralarında değilde noterde tasdikletecez yarışı ;D ;D ;D Yahya çavuş gelsin artık özledik ;D

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #262 : 06 Nisan 2012, 16:05:18 »
Bu konuda yorum yapmak istemiyorum..:) :D ;)

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #263 : 06 Nisan 2012, 17:17:50 »
izledigim videoda bekle,bekle,bekle, bekle oglum,yat.... hepsi bu itaat egitimi.....boravalının nerosu dahil  video izleyemedim daha.....  konu ırkların av yapıp yapmadıgı degildir... üretildiklerine göre adıda fermalı köpekler olduguna göre illaki yapacaklardır asıl konu nasıl yaptıklarıyla ilgilidir......

ahmetin mehmetin köpegini konuşmuyoruz ırkları konuşuyoruz videolar rahatsızlık hazımsızlık yapıyorsa söyleyin birdaha atmayayım....
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2012, 17:23:24 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #264 : 06 Nisan 2012, 21:06:23 »

başından beri konuyu takıp ediyorum herkezin bir zevki vardir kimi mereda avlanmayı sever,kimi dagda,kimi benim gibi gölde batakta avlanmayı sever
bu avların hepsinin ekipmanı farklı farklıdır(gölde boy çizmesi,çullukta çizme,dağda bot gibi)bu avlarda herkezin sevdigi av köpegini seçmesi en dogal hakıdır.ben dd secerim,sen setteri,o kurzhaar  biri pointeri gibi av sezonu bitince benim dd  bana yardımcı oluyor çeltik toplatiyorum biraz gülelim sinirler yatısın

buda benim farem
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2012, 22:15:03 Gönderen: Ertan SERT »
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #265 : 06 Nisan 2012, 21:13:53 »
Caçando Nero burnunu güzel kullanan bir pointermiş..Buarada Ertan bey sizin DD da çok çok yönlüymüş..Ayakçılıkta yapıyormuş..:)  :D

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #266 : 06 Nisan 2012, 21:33:34 »
Caçando Nero burnunu güzel kullanan bir pointermiş..Buarada Ertan bey sizin DD da çok çok yönlüymüş..Ayakçılıkta yapıyormuş..:)  :D

evet serhat bey köpek eğitmek bir sanatır.bu sanatı nasıl öğretirsen o hizmeti alırsın.hem ona ayakçılk denmez bana is konumunda yardım ediyor ve çeneleri kuvetleniyor büyük avlarda rahat avı tasısındiye antraman yapıyor.
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #267 : 06 Nisan 2012, 21:36:14 »
Ayakçılık lafın gelişiydi..Ama antrmanda güzel..Çünkü meralarda iri tavşanı aportlamasında faydası olabilir..:D

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #268 : 07 Nisan 2012, 00:36:18 »
Rıdvan abi ben çektim bak ama acemisiyim bu işin :).Bir tane kamera aldım namluya tutturmaya çalıştım beceremedim onu da.Çektim bir video bu sene olmadı seneye bende çekmeye çalışacam.Kameradaki tarih yanlış değiştiremiyorum.Yalnız kuşu vuramıyorum gülme :) :)
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #269 : 07 Nisan 2012, 11:02:20 »
izledigim videoda bekle,bekle,bekle, bekle oglum,yat.... hepsi bu itaat egitimi.....boravalının nerosu dahil  video izleyemedim daha.....  konu ırkların av yapıp yapmadıgı degildir... üretildiklerine göre adıda fermalı köpekler olduguna göre illaki yapacaklardır asıl konu nasıl yaptıklarıyla ilgilidir......

ahmetin mehmetin köpegini konuşmuyoruz ırkları konuşuyoruz videolar rahatsızlık hazımsızlık yapıyorsa söyleyin birdaha atmayayım....

Ahmet abi Bodo'nun videosuna dikkatle bakın. bıldırcına olan ferması yakınımı uzakmı. fermadayken komutla yatıp hiç kıpırdamıyor. kuşu bulmak için kaldırıyor nerde kaldıysa ordan devam ediyor. acaba böyle bir video sizde varmı? yayınladığınız videolar neden hazımsızlık yapsınki. öyle bir sıkıntımız yok. ama Bodo hazımsızlık yaptıda bu videoyu yayınladıysanız onu bilemem...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #270 : 07 Nisan 2012, 11:02:49 »
Dd ci dostlarımıza Avcılığın başlayıp bittiği nokta ingiliz cumhuriyetinden başladığını söylesekte bir türlü ispatlayamadık..

Atacağım videoda bir arkadaşımızın köpeği ve kaç metreye ferma duruyor  ..Bir şey daha eklemek istiyorum DD ci dostlara bu köpeği verebilir..arkadaşımız  yeni bir köpek daha aldı yer yokluğundan ..

Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #271 : 07 Nisan 2012, 11:25:25 »
:)
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #272 : 07 Nisan 2012, 11:41:38 »
Dd ci dostlarımıza Avcılığın başlayıp bittiği nokta ingiliz cumhuriyetinden başladığını söylesekte bir türlü ispatlayamadık..

Atacağım videoda bir arkadaşımızın köpeği ve kaç metreye ferma duruyor  ..Bir şey daha eklemek istiyorum DD ci dostlara bu köpeği verebilir..arkadaşımız  yeni bir köpek daha aldı yer yokluğundan ..

avcılığın başladığı yeride biliyoruz yolun sonunuda. açık alan düz mera vede en önemlisi rüzgar. haklısınız gerçekten çok uzak ferma vermiş. köpeğin şansı varmışki esen o rüzgar 10 metreyi 20 metreye çıkarmış. başından beri konuyu takip ediyorum ama ddci dostların hiçbirinin ingiliz istediğini görmedim. sanırım yolun sonuna geldiğimiz içindir..saygılar. şuda bi gerçek iyiye iyi kötüye kötü güzel köpek.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ali KARADENİZ

• *
« Yanıtla #273 : 07 Nisan 2012, 13:29:43 »
merhabalar
bizler hala bu tip soruları soruyorsak bizim av köpeginden avladımız tartışılmalı bence....................

her köpegin kendine göre gerevleri ve hünerleri oldugunu kimseler anlarmamış
almanyada drahtarlar büyük avlarda ve soguk iklim nedeni ile tercih adilir
pointer uzun kokusu ve estetik ve düz ovadaki sürati fremaları zevk verir küçük kuş avlarında daha iyidir
bizler ilk önce nasıl av yapacagız hangi ava gidecegiz ve av köpeklerindeki bilgimizi
geliştirmemiz gerekir ..........yapılanlar yazılanlar sadece bir oylama bence..o kadar yazı boş hiç
herkez av sezonunda araba üstünü doldurur ama bir köpeginin ferma resmini çekip koyamaz neden???
7 8 kişi ava gider boy boy av resmi köpege gerek yokki o kalabalıkta
bir dd yaptıgını pointer bir pointerin yaptıgını dd yapamaz bizler bunu çözemediysek boş hiç iz...
Ali KARADENİZ
1965 İSTANBUL

Çevrimdışı Ali KARADENİZ

• *
« Yanıtla #274 : 07 Nisan 2012, 13:36:21 »
Sağol ömerim.forma acılan sorunun izahı icin yapılmış  bir acıklama.tercih avcı  arkadaşların.
BENİM şahsi  kanaatim tabiiki drahthaar.
PAŞA ile 9 ayrı avı yapma zevkini tatmış biri olarak anlatılmaz  yaşanır sözünü  hatırlatırım.
Hic av olmayan bir  arazide akşama  kadar av  varmişcasına av  arayan.30 derece sıcakla-10 arasında avlanan   yüksek tempolu,kokulu,sitillil bir köpeğin  var.
Unutma her  köpek  paşa değildir.her arkadaş gördüğünü yorumlar.
türkiyenin bircok  avlağında  av  yaparak diğer ırkların  içinde hemen öne cıkan bir  avcı.Bu avcı  sayesinde  benim  bildiğim  15 adet  yavru  alındı Mercan  avdan.
bildiğin gibi paşadan  sonra  4 adet köpek  değiştim.ırkının en iyileriydi.  sonunda Paşa ve Adelden yavru almaya karar verdim.
BU TAMAMEN BENİM SAHSİ AVCI  GÖRÜŞÜMDÜR.her ırkın iyisi  avcıya zevk  verir     .Tüm ırkları bakan arkadaşlara köpekleriyle kazasız  belasız   avlanmak  dilerim.selam  ve dua  ile.

hersene bir köpek degiştirmekten bıkmadıgınızın kanatindeyim demek ki sizlerde egitim ve tercübe konusunda sıkıntı bulunmakta
9 ayrı av yaptıgınızı söylemişsiniz bize sayarmısınız ünlü köpeginizi ..........?
ve bu 9 ayrı av yapan köpeginizle 9 farklı resimleri görebilirmiyim........................? sonuçta güzel av demek 9 farklı
Ali KARADENİZ
1965 İSTANBUL