Gönderen Konu: Drahthaar mı Pointer mi?  (Okunma sayısı 191094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
Ynt: Drahthaar mı Pointer mi?
« Yanıtla #100 : 01 Nisan 2012, 21:38:52 »
buraya gelen ıstanbuldanda dahıl gelen dostlarımdakı draftarlar domuz kovalamktan keklıge bbakamadı garıplerım :D

Gökhan bey konuşmayım dedim ama tutamadım kendimi, sezonda köpeklerinizle sizi davet edeyim keklik avına. Ondan sonra bakarız kim domuz kovalıyor, kim nal topluyor. ;)
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Gökhan KARABIYIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #101 : 01 Nisan 2012, 21:44:23 »
olur abı bız herturlu ankara ekibının  mısafrı oluruz serkan abı dahıl sevdıgımız arkadaslarımzı var her kopek bır olmaz o ayrı bırsey ama draftar abı  buyuk avın kokusunu gorunce genelı ona gıdıyo erzurumdada domuz avcısı yok her avda en az 2-3 tane dere yataklarında denk gelıyorum keklıkte o nedenle benım ıcın dez avantaj ama ordek avına cok fazla gıtsem alabılecegım bır kopektı  bızımkı sadece her kopegın kendıne farklı ama guzel mezıyetlerı oldugu
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #102 : 01 Nisan 2012, 21:51:42 »
O zaman siz davet edersiniz domuzlu derelerde gezeriz kekliğe. :)
Emrah ERDAL
1980-Ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #103 : 01 Nisan 2012, 21:52:54 »
O zaman siz davet edersiniz domuzlu derelerde gezeriz kekliğe. :)
tabıkı hocam  sezonda tayınım cıkmazsa neden olmasın ;) ;) ;) ;)
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Emrah ERDAL

• *
« Yanıtla #104 : 01 Nisan 2012, 21:58:08 »
tabıkı hocam  sezonda tayınım cıkmazsa neden olmasın ;) ;) ;) ;)

Sağolasın kardeşim. Mesafeler çok uzak olmasa gelirdik. Hem sizin oralarda alabalık olayıda güzel oluyor. :)
Emrah ERDAL
1980-Ankara

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #105 : 02 Nisan 2012, 06:40:45 »
buraya gelen ıstanbuldanda dahıl gelen dostlarımdakı draftarlar domuz kovalamktan keklıge bbakamadı garıplerım :D

Abicim senin bahsettğin draftarmış. Biz drahthaardan bahsediyoruz. :D Bu arada o draftar denilen ırk domuzcumu acaba :D Şaka bi yana kim olursa olsun arkadaşımda olsa köpeği domuz yada tilkiye gittiğinde geri çeviremiyorsa, sözü geçmiyorsa atsın geçsin çöpe. Bizim gurur duyduğumuz olay köpeklerimizi fermadayken bile geri çağırmaktır. Bu tabi bazıları için hayal. Görmedikleri için o şekil manzara ;D ;D Sen Emrahla bizi çağırsana sezonda. Emrahım bende gelem draftarımla. ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 02 Nisan 2012, 09:13:47 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D beklerım her zaman
Gökhan KARABIYIK/ERZURUM
benım kangalLım...

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #107 : 02 Nisan 2012, 11:10:07 »
Bir kaç kişi bu köpekleri ne kadarda çok büyütüyorsunuz arkadaşlar sanki bizler bu köpek ırkını tanımasak bilmesek..
bıldırcın avında aportta koca  agız sert çene kuş  ıslak ..
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
iki erkek köpek yan yana getiremezsin..
sahibinden başkası kafesinden çıkaramaz..
kalaba köpeklerin yanında yemek yediremezsin ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #108 : 02 Nisan 2012, 12:05:56 »
Bir kaç kişi bu köpekleri ne kadarda çok büyütüyorsunuz arkadaşlar sanki bizler bu köpek ırkını tanımasak bilmesek..
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
doğru benim köpeğim büyük. bıldırcın ağzında sadece ayak ve kafa görünür ıslakta olabilir ama canlı gelir. doğru hız yok. insana motor takılırsa başkasını beslerim. her ferması kısa mesafe değil ama oda doğru olsun. karşı yamaçta köpek fermada koş koş bi nefes var kuş bekle. inşallah o kadar koşmuşsun ferma dolu olsun. yakın uzak ferma dolu av olsun yeterki. iki erkek değil 10 erkek köpekle odaya kapat gık çıkarmaz. doğru kafesten benden başka kimse çıkaramaz. ama benim köpeğimi çıkar gezdir ama ava götürme çünkü sana aport yapmaz. istediğin şekilde yemek yedir fark yapmaz. tek tek yazdım ama bunlar her drahthaar için geçerli olmayabilir. SADECE ve SADECE EĞİTİM MESELESİ. saygılar teşekkürler...
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #109 : 02 Nisan 2012, 12:08:52 »
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
evet doğrudur bizim köpeklerimiz büyük aportladığı zaman değil bıldırcın küçük ördekler bile ağzında kayboluyor sn.şafak bakın bakalım drahthaar nasıl aport yapıyormuş henüz beş aylıktı ördeği nasıl incitmeden kanadının ucundan getiriyor
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 12:11:51 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #110 : 02 Nisan 2012, 12:16:44 »
BU arada kontrolsüz güç güç değildir ancak sezon açılsın buyrun misafirim olun iç anadolunun kurak yakıcı sıcağında drahthaarlarımızla ,,pointer ve setterlerinizi getirin avlanalım.... geçtim gün boyunca avlanmayı,, öğleye kadar avlanalım,, aradaki farkı görürsünüz.. HODRİ MEYDAN ,, HIZZA HIZ,,İTEATSE İTEAT ,,GÜÇSE GÜÇ,,FERMA İSE FERMA ,,APORT İSE APORT ,,DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE HERTÜRLÜ AVA HODRİ MEYDAN ,,SIKAN VARSA BUYURSUN GELSİN... BUKADARDA İDDİALI KONUŞUYORUM....
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 12:18:27 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #111 : 02 Nisan 2012, 12:18:57 »
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
sahibinden başkası kafesinden çıkaramaz.
   Aslında bütün mesele eğitimle ilgili desek te av köpeklerinin hepsinin ayrı  karakter yapılarının da önemi büyük.
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2012, 12:20:31 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #112 : 02 Nisan 2012, 12:25:33 »
avda hız yok sürat yok
fermada kısa mesafe
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #113 : 02 Nisan 2012, 12:31:32 »
EVET gerekli eğitim verilmesse GÜCÜ VE KANININ VERDİĞİ GENETİK YAPILARI GEREĞİ bir drahthaara diğer av köpeklerinide,,hatta çoban köpeklerini bile,,keçiyi,,koyunu,,atı eşeğide APORT yaptırabilirsiniz şahsen ben güçlü köpekleri seviyorum... ama benim köpeğim asla ve asla ben komut vermedikten sonra bu tür hayvanlara saldırmaz ve saldırmamalı,,ama gerektiğinde komut verdiğimde canı pahasınada olsa SAHİBİ İÇİN HERŞEYİ YAPABİLECEK BİR KÖPEKLE AVLANMAK İSTERİM....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #114 : 02 Nisan 2012, 12:34:25 »
BU arada kontrolsüz güç güç değildir ancak sezon açılsın buyrun misafirim olun iç anadolunun kurak yakıcı sıcağında drahthaarlarımızla ,,pointer ve setterlerinizi getirin avlanalım.... geçtim gün boyunca avlanmayı,, öğleye kadar avlanalım,, aradaki farkı görürsünüz.. HODRİ MEYDAN ,, HIZZA HIZ,,İTEATSE İTEAT ,,GÜÇSE GÜÇ,,FERMA İSE FERMA ,,APORT İSE APORT ,,DİLEDİĞİNİZ ŞEKİLDE HERTÜRLÜ AVA HODRİ MEYDAN ,,SIKAN VARSA BUYURSUN GELSİN... BUKADARDA İDDİALI KONUŞUYORUM....

bizde derlerki !! Elin tokadını yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış ..güzel köpek seyretmekten zevk alırım inşallah sizinkilerinide seyrederiz

Ah  ah size ne anlatsamda size ne söylesem boş ne diyelimki artık !!sen mutlu, ben mutlu, rezzan mutlu, herkes köpeğinli mutlu olsun..
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #115 : 02 Nisan 2012, 12:37:28 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bu arada HODRİ MEYDANI henüz yedi aylık olan eylül başındada 1 YAŞINDA OLACAK bu sezon sadece 1,5 ay avda yanımda gezdirme fırsatı bulduğum 5-6 keklik,5-6 tavşan ve 25-30 kadar ördek aportu yapmış bir sefer kekliklere ferma vermiş tüm av tecrübesi bundan ibaret bir köpek ile yapıyorum... bu kadarda drahthaarıma güveniyorum..bırakın polemik yaratacak tahrik edecek yazıları ,,GELİN AVLANALIM HODRİ MEYDAN....VARMI BUNDAN ÖTESİ....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #116 : 02 Nisan 2012, 12:40:04 »
bizde derlerki !! Elin tokadını yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış ..güzel köpek seyretmekten zevk alırım inşallah sizinkilerinide seyrederiz

Ah  ah size ne anlatsamda size ne söylesem boş ne diyelimki artık !!sen mutlu, ben mutlu, rezzan mutlu, herkes köpeğinli mutlu olsun..
SN.ŞAFAK gelin görelim sizin pointerlerinizin setterlerinizin tokatını,, bizde size drahthaarlarımızın yumruğunu gösteririz ondan sonra kim mutlu kim mutsuz HODRİ MEYDAN.......
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #117 : 02 Nisan 2012, 12:41:13 »

valla bende sizi anlamıyorum. biz diyoruz herşey eğitim diye, siz diyorsunuz köpekleriniz beş para etmez diye. bu yazdığınızdan başka bişey çıkaramadım. rezzanı boşver biz mutlu olalım yeter. herkez kendi köpeğini över. ırkların kendine göre özellikleri farklılık gösterir. sizinde demek istediğinizde doğruluk payı var ama her köpek için geçerli değil. eğitim eğitim eğitim....
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #118 : 02 Nisan 2012, 12:43:11 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bu arada HODRİ MEYDANI henüz yedi aylık olan eylül başındada 1 YAŞINDA OLACAK bu sezon sadece 1,5 ay avda yanımda gezdirme fırsatı bulduğum 5-6 keklik,5-6 tavşan ve 25-30 kadar ördek aportu yapmış bir sefer kekliklere ferma vermiş tüm av tecrübesi bundan ibaret bir köpek ile yapıyorum... bu kadarda drahthaarıma güveniyorum..bırakın polemik yaratacak tahrik edecek yazıları ,,GELİN AVLANALIM HODRİ MEYDAN....VARMI BUNDAN ÖTESİ....

:) :) :) neyine güveniyorsun bu kadar hakan 1.5 av bir kaç ferma görmüş köpeğin biz önünde yüzlerce bıldırcın çulluk görmüş köpeklerimizi acemi sayıyoruz ..çok merak ettim doğrusu bu köpeği şöyle çekilmiş bir kaç av videosunu görmek isterim doğrusu
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #119 : 02 Nisan 2012, 12:44:02 »
bana bir drahtarla avlanmak nasip olmadı ama  ustalarımdan çok methini duyduk.bence diğer ırklardan aşağı olacağını düşünmüyorum kesinlikle.ancak eğitim tabiki çok önemli.sonuçta ne verirseniz onu alırsınız. bu kıyaslamalar genellikle sıkça oluyor birinin memnun olduğundan diğeri şikayet ediyor.suç acaba  hayvanlarda mı yoksa bizde mi ?

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #120 : 02 Nisan 2012, 12:53:58 »
SN.ŞAFAK gelin görelim sizin pointerlerinizin setterlerinizin tokatını,, bizde size drahthaarlarımızın yumruğunu gösteririz ondan sonra kim mutlu kim mutsuz HODRİ MEYDAN.......

meydanı boş sanma hakanım
hay hay hakanım sen uzaktasın ben uzakta biz en iyi site bu sezon avda çekilmiş elimizde olan ferma fotolarını videolarını paylaşalım hem arkadaşlarımız eğlensin hemde biz HODRİ MEYDAN köpeklerini göstermiş oluruz dostlara
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Alican DAĞLIGİL

• *
« Yanıtla #121 : 02 Nisan 2012, 12:54:12 »
ARKADAŞLAR BU DD RI O KADAR ÖVDÜNÜZKÜ, BİRDE NEGATİF YÖNLERİNİ KONUŞSANIZA. DD NIZ ERKEKSE AVDA HER ZAMAN BAŞINIZA BELADIR. ÇOBAN KÖPEĞİNE  YANINDAKİ ARKAŞINIZIN KÖPEĞİNE  SARAR KAVGACI BİR IRK. BUDA HİÇ HOŞ DEĞİL. DİŞİ BİR DD LA AVLANMAK  ÇOK GÜZEL.  ERKEK BİR DD LA AVLANMAK İSE EZİYET BENCE. ARKADAŞLARININ KÖPEKLERİDE ERKEKSE İNAN SENİNLE AVA GİTMEYECEKLERDİR. ÇÜNKÜ HERKEZİN KÖPEĞİ NE OLURSA OLSUN KENDİNE GÜZELDİR KİMSE KÖPEĞİNİ PARÇALATMAK İSTEMEZ.
Alican DAĞLIGİL
64 UŞAK

Çevrimdışı İdris TEK

• *
  • 05355597890
« Yanıtla #122 : 02 Nisan 2012, 12:59:13 »
Her avda koku önemlidir.Kokusu ve ferması ile saf kan pointerin yanında sönük kalır.
İdris TEK
1981 İSTANBUL

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #123 : 02 Nisan 2012, 13:02:01 »
ARKADAŞLAR BU DD RI O KADAR ÖVDÜNÜZKÜ, BİRDE NEGATİF YÖNLERİNİ KONUŞSANIZA. DD NIZ ERKEKSE AVDA HER ZAMAN BAŞINIZA BELADIR. ÇOBAN KÖPEĞİNE  YANINDAKİ ARKAŞINIZIN KÖPEĞİNE  SARAR KAVGACI BİR IRK. BUDA HİÇ HOŞ DEĞİL. DİŞİ BİR DD LA AVLANMAK  ÇOK GÜZEL.  ERKEK BİR DD LA AVLANMAK İSE EZİYET BENCE. ARKADAŞLARININ KÖPEKLERİDE ERKEKSE İNAN SENİNLE AVA GİTMEYECEKLERDİR. ÇÜNKÜ HERKEZİN KÖPEĞİ NE OLURSA OLSUN KENDİNE GÜZELDİR KİMSE KÖPEĞİNİ PARÇALATMAK İSTEMEZ.
SN.DAĞLIGİL herşeyin başı eğitim ,, butür olumsuz durumlar her ırkta olabilir,,drahthaarda daha fazladır,, azdır bunu tartışmıyoruz ,, ben drahthaara ve çoban köpeklerine kafa tutan setterde gördüm koyun sürüsünün içine hemde çoban köpeklerine rağmen dalan ve  bir koyunu aportlayıp getiren pointerde ,,avda gruptaki diğer köpekleri boğmaktan millete illah dedirtmiş kuurzhaarda,, hatta kendimize ait olmakla birlikte eşeği bile devirip aportlamaya çalışan drahthaarda gördüm konunun özü EĞİTİM ,,EĞİTİM,,EĞİTİM
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #124 : 02 Nisan 2012, 13:06:37 »
:) :) :) neyine güveniyorsun bu kadar hakan 1.5 av bir kaç ferma görmüş köpeğin biz önünde yüzlerce bıldırcın çulluk görmüş köpeklerimizi acemi sayıyoruz ..çok merak ettim doğrusu bu köpeği şöyle çekilmiş bir kaç av videosunu görmek isterim doğrusu
sn. şafak BİZİM BURALARDA BİR LAF VARDIR << ADAM OLACAK ÇOCUK,, ...OKUNDAN BELLİ OLUR >> DERLER  henüz yedi aylık olan sezon başı yaşına girecek ve ilk defa bıldırcınla karşılaşacak köpeğime bu güne kadar edindindiğim av tecrübelerime ve hislerime dayanarak güveniyorum
Hakan AKMAN