Gönderen Konu: Bahçede beslenen keklik bıldırcın vs. av köpeğini bozarmı?  (Okunma sayısı 1770 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Alper SEFEROĞLU

• Müdavim Üyemiz
Değerli avlak üyeleri ; bir konuda deneyiminizden faydalanmak istiyorum. İşyerimin arka bahçesinde iki çift keklik ve yaklaşık 4 çift te güvercin mevcut. Yeni bir av köpeği aldım , kısmetse nisan15 gibi bende olacak. Tüm avları görmüş  deneyimli bir pointer. Fakat arka bahçede bu beslemekte olduğum hayvanlarla aynı ortamı paylaşacak. Acaba sıkıntı olur mu....?
Alper SEFEROĞLU
1981 TRABZON
''Arı bal yapar fakat nedenini açıklayamaz..''işte avcılıkta böyle birşey...

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
Evcil hayvanlarla doğadaki hayvanların kokusu farklı olur.Köpekte av tejrübesine sahipse sorun olmaz diye düşünüyorum köpek açısından.yanlız kuşlar keklikler eline geçerse işte o zaman o hayvanlara yazık olur
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
hiç tecrübe edinmedim ama şöyle bir düşününce köpekte bu alışkanlık yapacağından hırsını bozar, sürekli taze kokunun yanında olacağından fermasını bozar yeteneğini çürütür, bu avınada yansır, bence hiç yaklaştırma 100 metre yakınında dahi olmasın, avı kokuyu avda yaşasın.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
Akadaşlar ben 1992 li yıllada 3-4 yıl üst üste olmak üzere yılda 3500-4000 keklik yetiştirdim, ayrıca 500 kadarda sülün. iki tane av köpeğim vardı ancak bunlar daha öncedende ustaydılar, zaman zaman kuşların kıpIrdaması kaynaşması onları heyecanladıryordu ancak avda hepside asil görevlerin tam olarak yerine getiryorlardı. Zaten onlarda avda yapmaları gereken bir görevleri olduğunu biliyorlar.
Ayrıca yine bazı arkadaşlar meraklarından dolayı değişik av hayvanlarını evlerinde beslediklerini gördüm onlardanda bir şikayet görmedim. Belki ustalaşmamış yavru veya genç köpekler evde değiişiklik gösterebilirler oyun kabul edebilirler ancak avda ustalaşınca sıkıntı olmaz. Saedece av hayvanlarınızın kümeslerini sağlam yapın ki dışarıya kaçanlar olursa köpeklerin eline geçenler oynarken telef olabilir.
sonuç olarak ben sıkıntı olmayacağını bizzat yaşayarak gördüm .
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
benim köpeğimde 16 17 aydır bıldırcın yetiştiren ve keklik sülün yetiştirmeye çalışan bi abimizin yanında duruyo sezonda hiç soun yaşamadım köpek usta olunca evcil ve yabani av kokuları farklı olduğu için sorun yaşamadım (ama köpeğin acemi olmaması lazım) dediğinize göre ustaysa sorun oolmaz diyebilirim kendi deneyimim bu yönde
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon