Gönderen Konu: AV İKİ GÜN OLSUN DİYENLERE ÖNERİM P.TESİ-PERŞEMBE!...  (Okunma sayısı 9616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
Arkadaşlar razamazan hocam bir başlık altında av hergün serbes olsun mu diye başlık atmış şu an ortalama %60 a %40 gibi av açık olsun diyen çoğunluğu var.yorumda bulunanlars iki gün yeterli diyenler çoğunlukta.yorumların hemen hepsini okudum.ALİ SÜLÜN abim bir cevap yazmış benim şahsi görüşümle tamamen örtüşüyor.
   benim memleketimde bir çok kişi fabrikalarda çalışıyor.izin günleri belli değil avcı da çok kimisi salı kimisi cuma günleri izinli.siz şimdi avcısınız ava giderseniz bohçacı sayılacaksınız.gidermisniz gitmezmisiniz.yoksa sabreder sabreder en sonunda yeter artık ne olacaksa olsun mu dersiniz.
   c.tesi ve pazar olsun diyenler eminimki o gün kendi işlerine göre müsait olduğu için yorumda bulunuyorlar.benim önerim o avlaklardaki avcı baskısını azaltır diyenlere önerim PAZARTESİ VE PERŞEMBE günü av serbes olsun böylece avcı baskısı azalacak ve devlette memuruna c.tesi pazar çalıştırarak fazladan mesai parası ödememiş olacak.bir taşta iki kuş ne dersiniz.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı İrfan GÜNAL

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AV İKİ GÜN OLSUN DİYENLERE ÖNERİM P.TESİ-PERŞEMBE!...
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2012, 12:21:23 »
Fatih beye aynen katılıyorum,benim izin günüm ptesi avın serbest olduğu günler vardiyamı ayarlayıp gece vardiyasına gitmem gerekiyor ve öğlene kadar av yapabiliyorum ve  maalesef yanlız avlanabiliyorum,iki gün olsun diyen arkadaşların tuzu kuru tabiki ama bıldırcın ve çulluk zamanı gelince bugün av yasak neden yasak bugün yağmurlu vs vs bu şekilde serzenişte bulunan avcı arkadaşta çok,hergün avın açık olması taraftarıyım zaten hergün ava gidebilecek kaç tane avcı varki?
İrfan GÜNAL
1977-Çanakkale

Çevrimdışı Serkan ERTENLİCE

• *
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2012, 12:41:16 »
herşeyin fiyatı almış başını gidiyor hergün açık olsa hergün ava gidecek kaç avcı çıkar zaten onlarda gitmek istedikten sonra yurt dışı özel avlak derken avlarını yapıyorlar.hergün açık olursa en azından izin günü uymayanlar avını yapar hayvanlar içinde iyi olur hafta sonu avcı yoğunluğundan kaçacak yer bulamıyorlar ben şahsen hafta sonu gideceğime hafta içi gitmeye bakarım yoksa bu dar alanlarda avlanmaktan nerdeyse birbirimizi vuracağız.
Serkan ERTENLİCE
1977 GAZİANTEP
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2012, 09:34:45 »
   :)
 benim memleketimde bir çok kişi fabrikalarda çalışıyor.izin günleri belli değil avcı da çok kimisi salı kimisi cuma günleri izinli.siz şimdi avcısınız ava giderseniz bohçacı sayılacaksınız.gidermisniz gitmezmisiniz.yoksa sabreder sabreder en sonunda yeter artık ne olacaksa olsun mu dersiniz.
   c.tesi ve pazar olsun diyenler eminimki o gün kendi işlerine göre müsait olduğu için yorumda bulunuyorlar.benim önerim o avlaklardaki avcı baskısını azaltır diyenlere önerim PAZARTESİ VE PERŞEMBE günü av serbes olsun böylece avcı baskısı azalacak ve devlette memuruna c.tesi pazar çalıştırarak fazladan mesai parası ödememiş olacak.bir taşta iki kuş ne dersiniz.

Fatih beye KATILIYORUM HERZAMAN KENDİMİZİ DÜŞÜNMEMEMİZ LAZIM
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2012, 22:02:53 »
bencede hergün açık olması lazım işçiler haftada bir gün ava çıkıyor o günde ava açık güne rastlamazsa bu avcının şuçu ne ....
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2012, 00:32:38 »
bencede hergün açık olması lazım madem demokrasi bir bir ulkede yasiyorsak avin 7 de 7 acik olmasi lazim saygilar
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2012, 00:50:04 »
bencede hergün açık olması lazım madem demokrasi bir bir ulkede yasiyorsak avin 7 de 7 acik olmasi lazim saygilar
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2012, 22:37:01 »
Bu konu da şunu söyleyebilirim bohcacılara avlakları terk ettik 7 gün av yaptığımız günlerde oldu.O günleri özlüyorum avcı baskısı olmuyordu avlaklar herkese yetiyordu avın belirli günlerde olması saçmalık göçmen kuşlarla pazarlıkmı yapacağız fabrikada mesaim var bekle uçma yarın izin günüm sakın gitme fırtına durmasın yarın cumartesi daha söyleyeyim mi .Bu devirde kimse yedi gün istesede avlanamaz.Bilinçli yapılan oyunlara geldik hepsi bu avlaklar daraltılıyor av günleri kısıtlanarak avcı aynı avlakda buluşturuluyor resmi gözünüze getirin onlarca avcı aracı köpeği avlakta sonra köylü isyan ediyor sonra avcılığa karşı olan dernekler devreye giriyor.Birde içimizden miş gibi bizi  avcıları satanlar cebindeki parayı nasıl alsak diyen özel avlakcılar neyse hayırlısı olsun.Geçtiğimiz seneler de bıldırcın avını salı günüde yapa biliyorduk o işte bitti hatırlatırım.Saygılarımla

• *
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2012, 10:04:49 »
her zaman söylerim hiç kimsenin evet hiç kimsenin ne gücü yeter ne de parası hergün avlanmaya.beni çarşamba,c.tesi ve pazar günleri ava gitmeye zorlayan bir zihniyet var.çünkü ben biliyorum ki çarşamba gidemessem bir daha taa c.tesi gidebileceği o yüzden kendimi çarşamba günü ava gitmek için şartlndırıyorum.pek bilmem ama pisikolojide buna koşullu şartlanma diyorlar.zannediyorlar ki av açık olsa hergün ava gidecek onlarca insan var adam bir gider iki gider üçüncü gün der ki yeter ne ayaklarımda derman ne cebimde para kaldı.alın size denizlerde olta ile balık tutmak 7/24 sebest hergün ava gidebilen biliyor musunuz.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Fatih KARACA

• *
  • Geleceğin çiçekleri,geçmişin kökleriyle beslenir.
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2012, 00:18:08 »
Haftanın 7 günü açık olsa bile ,sadece  pazar tatilim var. Başka gün gidemem. Çok olmuştur, sezonunda cumartesi bıldırcının ve çulluğun bol olduğu, pazar günü biz ava gittiğimizde de tüfek bile atamadğımız..Şansmı desem bilmiyorum..
Fatih KARACA
1976 Sarıköy/ Gönen/BALIKESİR

Çevrimdışı Mehmet GÜNEL

• *
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2012, 11:47:01 »
Bence av günü avcıya tahsis edilmeli.Örneğin  sezonda 50 av günün var.ister arka arkaya kullan bitir ister izinli günlerinde kullun.verilecek bir pul yada barkodla avcının günü takip edile bilinir.bu iş içinde dernekler kullanıla bilinir.böylece dernekleride aktif olarak avcılığın korunmasında katkı sağlar.mesela ben yarın ava gideceğim akşamdan derneğimden kaçıncı av günümse bandrolümü alırım takip defterine yapıştırırım .avda kontrolde takip defteri olmayana veya pul almayanada ayrıca cezalar düzenlenir.BÖYLECE AVA BASKI BİTER.AVCIYA İZİNLİ GÜN DERNDİ BİTER.

Mehmet GÜNEL
1984 Balıkesir GÖNEN
Havran
Dursunbey

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 14 Mayıs 2012, 12:52:43 »
Benim gibi kamu görevlilerinin ava gidememesi için güzel bir uygulama olur. Teşekkürler  :)
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2012, 15:02:35 Gönderen: Serkan KESKİN »
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı Nezih KUTUCU

• *
  • RASTGELE
« Yanıtla #12 : 14 Mayıs 2012, 13:21:45 »
Bana sorarsanız avın yedi gün olmasından yanayım arkadaş ortamları bile dağıldı bu avın kısıtlanmasından dolayı serbset olduğu günler arkadaşların işleri oluyor ne eski muhabbetler kaldı ne eski avlar. kısıtladılarda sanki av hayvanlarımı çuğaldı alakası yok. açıkolsadahi hergün ava gidebilecek kaçkişi çıkarki maddi yönden güç yetmez zaten yetsede kaç kişinin gücü teter. avın serbest olduğu günler millet birbiriyle resmen meralarda yarış ediyor sen bulcan ben bulcam diye hayvan lara kaçış şansı kalmıyor hertaraf avcı nereye saklansın vahimbir durumdayız işallah hayılısı olur.
Nezih KUTUCU
1980 GELİBOLU

Çevrimdışı Yasin MUTLU

• *
« Yanıtla #13 : 14 Mayıs 2012, 13:39:17 »
bende avın hergün açık olmasını istiyorum.

Avı belirli günlerde yaptırmanın bohçacılığa engel olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. hatta aksine yasal avcıları kısıtlayarak bohçacıların ekmeğine yağ sürülüyor. av hergün serbest olsa devletin ulaşamayacağı yerlerde yasal avcılar olacak ve birnevi buralar kontrol altında tutulacaktır. ama devlet gerekli denetimleri yapamayınca işin kolayını yani yasaklamacılığı yapıyor.tıpkı 'şu öğrenciler ve öğretmenler olmasa bakanlığı ne iyi yönetirim'diyen bir bakanın zihniyeti gibi şu avcılar olmasa avlakları ne iyi yönetirim zihniyetidir bu.

hele şu göç hayvanlarını ülkemizde misafir edip sonra elimizi sallayarak uğurlamamıza ve elin avrupasında aynı kuşlarla çekilen videoları izlediğim zaman çok sinirr oluyorum. sonra neymiş avrupada böyle ,şöyle. yahu ozaman sistemini baştan sona aynı hale getir avrupayla . ama yok işimize gelince avrupanın şu ülkesi bu ülkesi, işimize gelmeyince burası türkiye.işte bilindik yurdum manzaraları.
İNSANIN TAMAMEN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ TEK ŞEY
KENDİSİDİR.

Yasin MUTLU 1980
SINIF ÖĞRETMENİ MANAVGAT

Çevrimdışı Serdar ŞEN

• *
« Yanıtla #14 : 14 Mayıs 2012, 14:26:57 »
bende avın 7 gün olmasından yanayım haftada bir gün izinim var tatil günü hava iyi olursa gittiğin merada ava rastlarsan av yaptım diyicem ama malesef olmuyor 2 sezondur ne avdan bişey anlar olduk nede bi ekibimiz kaldı valla haftada bi gün gidebiliyoruz hafta sonu ettiğin masrafamı yanarsın gözün gibi bakıp ne heveslerle av günü beklediğin o köpeğe git gel av gösteremediğine mi yanarsın o dağlarda bi umutla akşama kadar gezip boşa yorulduğuna mı bide verdiğin vergisi pul parası dernek parası v.s yazık haftanın 7 günüde av serbest olsa benim yine bi gün iznim olacak ama havanın iyi olduğu gün gitme şansım olacak herkesle üst üste avyapmadan rahat rahat avımı yapıp dönecem kendi görüşümdür ... saygılar ;D
Serdar ŞEN
1985 BOLU

Çevrimdışı Kamil SİNER

• *
« Yanıtla #15 : 14 Mayıs 2012, 15:10:03 »
Her gün av serbest olursa tüm tartışmalar sona erer kanısındayım

Hali hazırda 3 günümüz mevcut , av günleri biz avcıların gereksinimlerine göre belirlenmelidir

Avın 7 gün olması esasında devletin de işine gelir daha çok ava gidilecek avcılar daha çok masraf yapacak fişek alacak yakıt alacak vs zaten denetim ancak şikayet olursa oluyor yoksa memur yatışta
Kamil SİNER
1989 MUĞLA
Muğla Üniversitesi

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #16 : 14 Mayıs 2012, 15:11:09 »
avın hergün serbest olmasına bi tek yerli avcılar karşı çıkar zira onlar bizlerin olmadığı günlerde curnatayı yakalayıp 3 saat içinde yeterince av vurup hemen evlerine hatta işlerine gidiyolar ama bizlerin sadece meraya varmamız 2 saatimi zi alıyor dönüşte aynı yani 4 saat yolda gidiyor.onların yerinde bende olsam istemem her gün açık olsun :)
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Turan ÇETİN

• *
« Yanıtla #17 : 14 Mayıs 2012, 16:01:08 »
Haftanın belirli günleri biz avcılara av serbest, yerel avcılar her gün av yapıyorlar ve bu konuda hiç kimse engel olmuyor, bu şartlar altında avı neden 2-3 gün ile sınırlandırıyoruz, haftanın her günü açık olsun, isteyen istediği gün av yapsın,
Turan ÇETİN
1960-Burdur

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #18 : 14 Mayıs 2012, 17:06:44 »
Bende avın hergün açık olmasını istiyorum. av hergün her yerde serbest olur inşallah

c.tesi ve pazar olsun diyenler eminimki o gün kendi işlerine göre müsait olduğu için yorumda bulunuyorlar.
benim önerim o avlaklardaki avcı baskısını azaltır diyenlere önerim PAZARTESİ VE PERŞEMBE günü av serbes olsun böylece avcı baskısı azalır:))

Avı belirli günlerde yaptırmanın bohçacılığa engel olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. hatta aksine yasal avcıları kısıtlayarak bohçacıların ekmeğine yağ sürülüyor.

hele şu göç hayvanlarını ülkemizde misafir edip sonra elimizi sallayarak uğurlamamıza ve elin avrupasında arabında aynı kuşlarla çekilen videoları izlediğim zaman çok sinir oluyorum. 
burası Türkiye işte yurdum manzaraları.
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı İdris TEK

• *
  • 05355597890
« Yanıtla #19 : 14 Mayıs 2012, 17:41:42 »
Bu yasaklarlan hiç bir şey olmaz.Avrupalı her gün avlanır.Bizde de yerlisi istediği gibi avlanır.Bir yandan da maliye ye para yatırırız ve o para bize dönmez.Neden orman bakanlığı için alınan para bizim için harcanmıyor.Neden otomatikler 2 adet fişeklen yasaklanıyor.Neden avcı lara katilmiş gibi yaklaşılıyor.Neden gece avına kimse engelliyemiyor.Neden göçmen kuşlara fazla yasak konuyor ama başka ülkeler sınır bile koymuyor.Daha çok nedenlerim var ama olmuyor bir şeyler eksik galiba
İdris TEK
1981 İSTANBUL

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #20 : 15 Mayıs 2012, 15:08:50 »
hepimize soruyorum siz hiç yaban korumanın yasak olduğu günlerde gezdiğini gördünüz mü yada yasak günlerin gecelerinde ben çok nadir gordum duydum oda göz korkusu vermek adına saygılarımla
Yahya HEKE
1968-İstanbul

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #21 : 15 Mayıs 2012, 15:26:27 »
av hergün açık olursa bu memlekette vuracak kuş bulamassınız.Avcı ne yapar eder gider.Şu an ki günler ideal.Sadece aynı dönem başlasın av.eğer bölgeler arası fark olursa avcı kendi bölgesini geziyor avın durumuna görede başlıyor o memleket senin bu memleket benim gezmeye...
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

• *
« Yanıtla #22 : 16 Mayıs 2012, 12:42:45 »
denizlerde 7/24 olta ile av serbes ama trolcünün yapıtğı zararı bir oltacı ömrü billah yapamaz.bir ziraat ilacını bir bölgeye verdiği zararı avcılarda mümkün değil veremez.ilaç kökünü kazır avcı azaltır.her gün av açık olsa hiç bir şey değişmez.çok çok daha iyi olur.devlet bizimle uğraşacağına zirai ilaçlarla uğraşsın.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı M.Ceyhan YILMAZ

• *
« Yanıtla #23 : 19 Mayıs 2012, 03:32:21 »
Bu yasaklarlan hiç bir þey olmaz.Avrupalý her gün avlanýr.Bizde de yerlisi istediði gibi avlanýr.Bir yandan da maliye ye para yatýrýrýz ve o para bize dönmez.Neden orman bakanlýðý için alýnan para bizim için harcanmýyor.Neden otomatikler 2 adet fiþeklen yasaklanýyor.Neden avcý lara katilmiþ gibi yaklaþýlýyor.Neden gece avýna kimse engelliyemiyor.Neden göçmen kuþlara fazla yasak konuyor ama baþka ülkeler sýnýr bile koymuyor.Daha çok nedenlerim var ama olmuyor bir þeyler eksik galiba
M.Ceyhan YILMAZ
1977-İstanbul- B.çekmece/44

Çevrimdışı Yahya HEKE

• *
« Yanıtla #24 : 21 Mayıs 2012, 17:46:19 »
denizlerde 7/24 olta ile av serbes ama trolcünün yapıtğı zararı bir oltacı ömrü billah yapamaz.bir ziraat ilacını bir bölgeye verdiği zararı avcılarda mümkün değil veremez.ilaç kökünü kazır avcı azaltır.her gün av açık olsa hiç bir şey değişmez.çok çok daha iyi olur.devlet bizimle uğraşacağına zirai ilaçlarla uğraşsın.
konunun en guzel özeti sadece göl ve dereleri kirleten tabiatı yok edenler unutulmuş. avcıların avı tüketeceği söylentisi cambaza bak demekten öte bişey değildir bizler cambaza bakmaya devam edelim.ya sewe sewe yada ağaç dike dike bu arada çewreye verdiği zararlardan dolayı afişe edilen ceza kesilen fabrikalar duydunuzmu katliamcı manşeti altında :) 1 lt yağ bin ltre suyu kirletiyor.ama kime neee 4 tane fazla vuranın vay haline
Yahya HEKE
1968-İstanbul