Gönderen Konu: AVCI ARKADAŞLAR AV TÜFEĞİNİN AĞIRLIĞI VEYA HAFİFLİĞİ KALİTESİNİ BELLİ EDERMİ?  (Okunma sayısı 5511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Bazı avcı arkadaşlarımız, av tüfeğinin ağır olması onun kaliteli olduğunun göstergesidir demektedirler.  Bir bayan avcı arkadaşınız olarak size soruyorum, av tüfeğinin iyi çalışması mı, yoksa ağırlığı veya hafifliği mi kalitesini belli eder?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Sevgili ablacım ilk ben yazıyım bir kaç cümle
                Bana göre av tüfekleri iki bölüme ayrılır uçar avı tüfekleri bek avı tüfekleri uçar avı tüfeklerinde genelde hafif tüfekler tercih edilir 12 cal bir tüfekten bahsetmek gerekirse bugüne kadar edindiğim tecrübeler bana şunu göstermektedir 2.900 dan hafif 3150 den ağır olmamalıdır istisnalar hariç tabi  bek avına gelince özellikle ördek avında ağır doluların kullanıldığını hatırlarsak tüfekte taşınmıyacağı için ne kadar ağır olursa o kadak makbuldür3.400 3.500 gibi çünkü yüksek gramajlı fişekleri ancak ağır tüfekler absorbe eder.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
ağır av tüfeği kaliteli olacak diye bir şey yok tabiki..önce tüfekleri sınıflandırmak gerek..çelik kasa aliminyum kasa alaşım kasa diye...
ben her zaman çelik kasa tüfeği tercih ederim kaliteli ve uzun yıllar kullanılacak evladiyelik bir tüfek düşünürsem.ideal bir çelik kasa av tüfeği 71 cm namlu da 3200-3400 gram gelebilir.tüfekte denge unsuru çok önemli..3200 gr gelipte ortadan tuttuğun zaman dengesiz bir tarafa yıkılan çok yerli tüfek gördüm..

tüfekte kaliteden kasıt  çeliğin kalitesinden işçiliğin kalitesinden dir..ağırlığından değil..ağır tüfeğin avantajı 36-40-50-63 gram gibi fişekleri rahatlıkla kullanmanızı sağlar..alaşım kasa 2900 gram yerli tüfekle daha 200 fişekte ejektör arızası el kundağı çatlatma kurma arızası gibi bir çok sorunlar yaşayan arkadaşlarım da var..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 yeterli açaıklama yapılmış. ağırlık tek başına tüfek kalitesini belli etmez. ekstra bir çok parametre var.
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bir A-5 y.oto 4 okka geliyor, kalitesiz mi? Kalitesini belli eder derim ama demesem daha iyi. Bazı kaliteli malzemeler düşük kalite olanlardan hafif oluyor. Yani ağırlık kalitenin göstergesi dersek anlamsız olur.

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
ağır av tüfeği kaliteli olacak diye bir şey yok tabiki..önce tüfekleri sınıflandırmak gerek..çelik kasa aliminyum kasa alaşım kasa diye...
ben her zaman çelik kasa tüfeği tercih ederim kaliteli ve uzun yıllar kullanılacak evladiyelik bir tüfek düşünürsem.ideal bir çelik kasa av tüfeği 71 cm namlu da 3200-3400 gram gelebilir.tüfekte denge unsuru çok önemli..3200 gr gelipte ortadan tuttuğun zaman dengesiz bir tarafa yıkılan çok yerli tüfek gördüm..

tüfekte kaliteden kasıt  çeliğin kalitesinden işçiliğin kalitesinden dir..ağırlığından değil..ağır tüfeğin avantajı 36-40-50-63 gram gibi fişekleri rahatlıkla kullanmanızı sağlar..alaşım kasa 2900 gram yerli tüfekle daha 200 fişekte ejektör arızası el kundağı çatlatma kurma arızası gibi bir çok sorunlar yaşayan arkadaşlarım da var..
katılmakla birlikte   3400 gr  civarı bir tüfeğin  uygun olduğunu düşünüyorum.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
çelik kasalı tüfekler için konuşursak, ağırlık tek başına bir kalite veya kalitesizlik göstergesi değildir. Ancak bir çelik kasalı tüfeğin hafif, örneğin 2.900gr gibi imali işçiliği çok arttırır. Çünkü artık gramın hesabı yapılmaktadır. Alınabilecek her fazlalık alınmalıdır. Ancak bunuda çelik kalitesi mümkün kılar. Kanaatimce bir up land tüfeği 3.000 artı-eksi 100gr olmalıdır. 3.200gr ortalama bir ağırlıktır. Fazlası artık bek avı tüfeğidir. Modelini anımsamadığım bir baretta sp tüfek görmüştüm. Namluyu inceledim. Adam kağıt gibi açmış. Demakki çeliğine güveniyor, işçilikten de kaçmıyor. Yerli tüfeklerse tamamına yakını kurşun gibi Ejektörsüz alelade bir huğlu sp m vardı 3.400 gr. yapamadım verdim bir yakınıma. 3.500gr vs hala vaka-i adiye. Niye imalat bu kadar ağır dedim, sağlamlığa önem veriyoruz dediler! dayımın 222 robustu çelik kasa (zaten o dönemde aliminyum alaşım yoktu tüfek imalatında) 2.900gr. neredeyse benimle yaşıt. Taş gibi sağlam. Yeterki düşürme.   
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Ben kullandığım brw.gold u hala unutamıyorum.3050 gr dı ve 18,8 namlu iç çapındaydı,buda ağır dolular için yapıldığını  gösteriyor. Sağlamlıksa bunu söylemeye gerek yok browning. Demekki hem sağlam hem hafif olabiliyor.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale