Başlayın.
Bakmadım ama size inanıyorum. Fiyatlar öyle ise çok fazla kazanç var demektir. Getirici de tek vede paragöz olunca olan olur. Tüfekler de ithal ve 2-3 misli gibi görüyoruz ama fişek neden kat be kat? Başka izahı yok; yersen diyor.
Sabot kurşunlara çoğumuzun da ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Amerika'da sabot ucuzmuş ama orada bile sabot olmayanlar bildiğim kadar daha yaygın. Geyik avında bile bazı eyaletler yivli tüfeğe izin vermiyor. Bazen de sezonun bir bölümünü yivsiz tüfeklerle geyik avına izin veriyor veya buna benzer bir şeyler var. Atış mesafesi 60-80 m falan olunca ve gezli slug namlu da varsa yeter. O fişeklere her tüfek de dayanmaz. Bazıları için yivli şok bile yetmiyor, komple yivli slug namlu gerekiyor. Demek değil ki sabot ucuz olmasın, kullanmayalım; kullanalım, isteyen ava veya havaya nere istiyorsa atsın.
İmalatı ülkemizdeki fişek fabrikaları için olmayacak bir şey değildir bence. Uygun plastik kalıp ve özel şekilli bir kurşun ile tamamdır. Sadece yivli namlu temini meselesi kalır.
O olmazsa bile benzerini yapanlar buraya yorum yazmışlardı. "Domuz fişeğini kendi dolduran" diye bir konuda okumadıysanız, tavsiye ederim. Çok deneyimli kurşuncular var. Birinde, normal külahlı fişek tapasının içine bir alt kalibrenin tek kurşununu koymuş ve çok isabetli neticeler almış. O da sabot değilse de denemeye değer.