Gönderen Konu: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?  (Okunma sayısı 22191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Ynt: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?
« Yanıtla #50 : 20 Mart 2012, 12:02:53 »
Osman bey, haklı. özellikle belgesi onaylı olanlar ve her yıl yenilenmiş şekli ile imzalarının altına koyulsun. Forum yönetimide bu konuya ciddiyet ile bakarsa çok iyi olur.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #51 : 20 Mart 2012, 12:03:49 »
Konuyu yönetime taşıyacağım Osman Bey.
Diğer yönetici arkadaşlarla alınabilecek bir karar.
Bence mantıklı. Av resmi paylaşan üyelerimiz, belgeli avcı olduğunu ibraz etmekten sakınmayacaklardır diye düşünürüm.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 20 Mart 2012, 12:15:25 »
osman abinin fikirini destekliyorum ve  yönetimden kesin onay bekliyorum, bu mutlaka onaylanmalı ve belgesiz avcıların üyeliğine son verilmeli, hadi görelim bakalım maskeleri
« Son Düzenleme: 20 Mart 2012, 12:16:31 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Tamer YİĞİT

• Müdavim Üyemiz
  • ''AVCI AVINI ALIR''
« Yanıtla #53 : 20 Mart 2012, 12:34:14 »
Ramazan Hoca forumda yöneticisiniz,

resim atmayı seviyoruz. Face de ve başka yerlerde kaçak,usulsüz ve limit aşımı resimlere artık şikayet ile ceza kesilebiliyor.

Üyelerimize de standart getirelim.

Üyeler Avcılık Belgelerinin onaylanmış resimlerini imzalarının altına koysunlar.

Forum yönetimi de Üyemiz belgeli bir avcıdır, ibaresi koysun.

Belgesi olmayan kişi resim atamasın.
Tamer YİĞİT /1968 Eğirdir/ Arh+/Benelli Ethos /Beretta S56 /Armsan A612
 İkamet ANTALYA

Çevrimdışı Berkun EKEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 20 Mart 2012, 13:49:32 »
göçmen kuş avlarının bence 7 gün açık olmasında hiçbir sorun yok. hatta desteklerim. keklik ve tavşan avı bence aynı kalmalı.
Berkun EKEN KOCAELİ/İZMİT 1985
0544 977 1000

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #55 : 20 Mart 2012, 14:04:38 »
avın hergun acık olmasından zıya av alanalrı korunmalı kurutulan sahalar yenıden eskı halıne getirilmeli

ayrıca göcmen hayvanalrın avı herugn acık olmalı cünkü adı ustunde göcmen olan hayvanın ne zaman gelecegi ne zaman gıdecegı bellı degil yerlı hayvanlar korunmalı

ayrıca belge resmı koymaylamı avcı olunuyor nıce belgelıler var hıcbır kurala uymuyor burda bıle belgelı olupde kurallara lımıtlere tam uyan yuzde10 ancaktır.

belgeyle avcı olunmaz
« Son Düzenleme: 20 Mart 2012, 14:08:53 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
« Yanıtla #56 : 20 Mart 2012, 14:31:36 »
7 gün avın açık olması kesinlikle  av hayvanlarının azalmasına sebep olur.Ancak ava yasak alanların azaltılması bu konuda daha faydalı olur. Çünkü her tarafı yasaklarsan bütün avcılar kısmen az olan ava açık alana doluyor.Kalkan bütün kuşlar vuruluyor. Avcı baskısını azaltmak için ava yasak alanların kaldırılması veya azaltılması gerekir.Birde bu yüzden avcılar köylülerle papaz oluyor. Köylüler yeter artık niye hep buralara geliyorsunuz diye avcılarla kavga ediyorlar,arkalarına muhtarlarınıda alarak.Karakol da aman bizi köylülerle karşı karşıya getirmeyin derdinde.Yani avcı dağda sahipsiz. Köylülerde haklılar bilmiyorlarki her yer kapalı .
Birde ördek  gibi su avlarında sorun var.Ördek avlarınında süresi 2 hafta uzatılırsa avcının sorunu kalmaz sanırım.
Saygılar....
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Kamil SİNER

• *
« Yanıtla #57 : 20 Mart 2012, 22:15:59 »
Avı devletin korumasını beklersek daha çok bekleriz avcı kendi avını kendi korumalı

Av ın 7 gün serbest olması taraftarıyım

Av her gün serbest deyip de dağları yakacak değiliz herkez istediği zaman gider
-av günü--yasak gün-  muhabbetlerinden kurtulmuş oluruz

Hayatımızda av günü normal gün diye ayrımın olmaması gerçekten çok iyi olurdu  işimiz olduğunda işimizi görür boş vaktimizde hangi güne denk gelirse ava giderdik ama böyle bir uygulamanın yapılacağını hiç sanmıyorum

Avcının ve avın yararınadır diye düşünüyorum fakat devletin işine gelmez avcının 7 gün dağda olma ihtimali olacak dolayısıyla ( olmayan )denetim mekanizmasını daha çok kullanmak zorunda kalacak

« Son Düzenleme: 20 Mart 2012, 22:17:14 Gönderen: Kamil SİNER »
Kamil SİNER
1989 MUĞLA
Muğla Üniversitesi

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 20 Mart 2012, 22:23:09 »
sadece belgeli avcılara yasak var diğerleri 7 gün av yapıyor. av günü hava şartı uygun olmuyor. bıldırcında göç denk gelmiyor. hergün açık diye hergün kimse gitmez.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Volkan SEZEN

• *
« Yanıtla #59 : 20 Mart 2012, 23:04:58 »
Kesinlikle serbest olmasın yada serbest olacaksa pul parası farklı olsun.Ben hafta sadece 1 gün ava gidebiliyorum .Emekli birisi hergün gidebilir bence her gün avlanan 1 gün avlanın 5 katı pul parası ödesin ozaman.Hem türkiyede av bolluğu mu var ki her gün av olsun.Zaten harcadığımız paranın karşılığı yok birde hergün olursa tamam artık 3 yıl sonra av diye bir sporu literatürden silebiliriz özaman.....
Volkan SEZEN
1978-KAYSERİ

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #60 : 21 Mart 2012, 11:45:54 »
ava açık olmayan günlerde izin kullanma durumunda kalan avcıların yerine koyun kendinizi;ne hissettiniz?kurallara saygılı biriyseniz ne yapardınız?Bu durum insan haklarına ne kadar uygundur?Şimdi konuya gelelim:kimse hafta 7 gün ava gidemez,istisnalar da kaideyi bozmaz.Serbest günlerdeki avcı baskısı nasıl bir şey olabilirki diye merak ederseniz gelibolu bolayır alağına(bıldırcın),isala gala gölü(ördek)avlağına,ankara polatlı,sivas divriği keklik avlaklarına açık sezonda bi hafta sonu gidip öğrenebilirsiniz,daha önce gitmişlerede sorabilirsiniz,bilenler size gökçeada keklik avlağağınında haftasonlarındaki eski halini(peşkeş çekilmeden önce)anlatabilirler.ha popülasyon nasıl artar derseniz:ışıkçı subaşıcı köy elitüfeklilerine mani olunsun,sulak havzalar betonlaşmasın,avrupa gübreye denetim gelsin,bol olan yerlerdeki yerel av hayvanlarından olmayan yerlere kontrollü aşılama yapılsın,lımitler vs.bölgelere şartlara göre mantıklı tatminkar bişelilde ayarlansın avcılar kızdırılıp kışkırtılmasın,(en hırslı avcı bile çantası 5  6 keklikle dolup kayışlar omuzlarını kesmeye başladımı yasağı delmeye teşebbüs etmez.heskes te bilirki kimse doğuya 4 keklik vurmaya ,trakyaya 10 bıldırcın vurmaya gitmez,her taraf göç avıyla dolduğunda 'bu gün pazartesi perşembe demez) neticesinde popülasyonda artar avcıda kurala uyar...NOT:bu yazıyı bi işe yarayacağından değil can sıkıntısından vakit geçsin diye yazdım

benim düşüncelerime bu kadar ortak olan başka biri olamazdı herhalde ilk önce yazıları okuyordum bir baktım ALİ SÜLÜN abimmiş.

abicim eline diline sağlık herşeyi ayan beyan yazmışsın.harfi harfine katılıyorum.
bana göre bu sadece c.tesi pazar olsun yeter diyen arkadaşlara bir önerim var hem av daha rahat eder hem av kontrolü kolaylaşır hem devlet boşuna c.tesi pazar mesai parası vermez.pazartesi ve perşembe günleri açık olsun diğer günler kapalı olsun.bu yazımı bir çok okumayacak düşüncesi ile başka bir başlık altında yeniden açacağım.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 21 Mart 2012, 13:26:24 »
7 gün yapında görün gördüğünüz göreceğiniz budur, ava diye pikniğe gidersiniz ondan sonra, fişek atmaya karga bile bulamayacaksınız,
devlet ve genel avlaklar fikrini destekliyorum fakat bunun bir çok şartı var ;
Maddi güçü asgari olan avcıda avlanacak şekilde olmalı, en az şimdiki gibi,
Yaban hayatı koruma kollama, insanları bilinçlendirme, kontrol, denetleme sıklaştırılmalı birşekilde,
tarımda kullanılan yaban hayatına zarar veren ilaçlama ve ilaçlama yöntemleri dahil herşeye son verilmeli,
çiftçi köylü insanı dahil herkes eğitilmeli, hasatta ve sürmede tarladaki yaban hayvanı uzaklaştırılmalı
Tüfek ruhsatı aldık, avcılık sertifikası aldık, avcılık belgesi (kırmızı defter) aldık, avlanma pulu aldık,
4 kalem evrak alarak avlanmayı hak ettik, ve her sene iki evrakı sürekli almaya devam edeceğiz,
Peki ben aldım, almayanlar alanlardan sayıca kat kat fazla, kaçak avcılık diz boyu, herkes birşeyler yazıyor çiziyor ama
Hiç kaçak avcılığın önüne nasıl geçeriz bu terörü nasıl temizleriz diye plan kurmuyor, kuruyor belki ama yeterli değil,
Biz bunun önüne geçersek ülkemiz av kaynağı olur keklik sesleri evlerimize ulaşır tavşanlar bahçemize girer eskisi gibi,
Fişek  ve fişek yapımında kullanılan hiçbir materyal  avlanma izni olmayan hiçbir kimseye verilmeyecek,
Ha alan adam alamayana verir onada geleceğim,
Bu tüfek av tüfeğidir, başka hangi amaçla kullanılır, kırsaldaki adamın hayvanı ve ürünü vardır korumak için lazımdır
Örnek verdiğim durumlardaki insanlar bunu kanıtlayarak tüfek alma hakkına sahip olacaklar, ve onlara yılda bir kutu tek kurşun verilecek,
Ruhsatsız tüfekler ve avlanma izni alınmamış ruhsatlı tüfeklerin
Hepsi toplanacak, (kesin suretle).
Ve aramızda o asalak geçinen kaçak avcıların asıl maskesi düşecek kökü temizlenmiş olacak,
bu işler büyük külfet belki ama devletin yaptırım gücüne karşı koyamazlar,
Ayrıca, tüfek imalatı yapan birsürü  merdiven altı tarzanları var, bu adamlar ruhsatsız tüfek satıyorlar millet gürül gürül alıyor peynir ekmek gibi gidiyor
Bu kaçak üreticilerinde önüne geçilmeli, tüfek alınırken satın alma belgesi yerine avlanma belgesi karşılığında tüfek satışı yapılmalı, alınan avlanma izni gereken kuruma teslim edilmeli.
Doğadaki hayvan bi nefes alsın, yoksa 10 yıl sonra vurmaya karga bulamayız, yerli ve göç hayvanlarını rüyamızda görürüz,
sorunlara makul çözümlerimiz var hemde çok kolay bunları bir uygulayabilsek, uygulatabilsek
DOĞAYI İÇİNDEKİLERLE BERABER KURTARABİLİRİZ,
Arkamızdan gelenler bize küfür etmesin,
Vel hasıl şahsım adına söylüyorumki ben uğurda savaş vermeye hazırım herzaman, yeterki birşeyler olsun artık, doğa hayvanlar tükeniyor,
isteyen devlet avlağında avlansın, isteyen yine şimdiki gibi istediği ava açık alanda avlansın, ve bol avla bol keyifle gönül rahatlığıyla hamd ederek evine dönsün,
bu yaptırımların hepsi olursa av 7 gün açık olsada avı bitiremezsiniz
osman Döşler 'in yazdığı verilere göre
Türkiyede ruhsat sayısı 5 milyon civarı. bir okadarda ruhsatsız olsa 10 milyon
Süresi biten nerede ise 4 milyona yakın. ve yenilemeye hiçte niyeti yok çoğunun
Bir milyona yakın süresi bitmeyen ruhsat var. kaçak avcılar
Ama avcı sayısı legal belgeli 110.000- adet. arada uçurumlar var farka bakın
merada bunlarla karşılaşıyoruz yanyana tüfek atıyoruz sen para ödemişsin onun umrunda değil kaçak geçiniyor asalak
belki fikirlerim ağır gelmiş olabilir ama hiçte değil ağır olmalıki durumu kurtaralım
yoksa durumumuz vahim, ne doğa kalır ne içindekiler, yıllar sonra ama çok değil az kaldı, şapkayı çıkarıp
önümüze koyar düşünürüz işin işten geçmiş olur.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #62 : 21 Mart 2012, 14:09:53 »
Avın 7 gün açık olması taraftarıyım.

Haftanın her günü açık olduğu yıllarda daha müsait olduğum halde 2-3 anca gidiyorduk. Ekseri 2 gün ve mümkünse hafta içi. Daha fazla gün ise genelde ördek beki için kısa süreli. Yani zaten 4 gün tüm yıl kimse hele keklik peşinde dağlarda koşamaz. İddia ederim. Çok gençse ve çok hevesliyse de 1-2 ayda yavaşlar. Ancak gerçekten her gün denetlemek zor ama kim denetliyor! Zaten esas mesele denetim.

Hafta sonu gidemeyen av meraklıları ne vakit gidecek? Bu doğru da bir uyarıydı.

Avcı dostlar, ben de sizinle aynı endişeleri paylaşıyorum. Fakat yine diyorum, sıkıntı denetimsizlikte. Aslında kendimizi denetlemeliyiz ve görevliler de destek olmalı. Diş ağrısı ağrı kesiciyle geçebilir, ayrıca çürük tarafla da yememek lazım ama çürük hala çürüktür. Av işindeki tedavi isteyen çürüğün tedavisi de denetim. Var mı? Yok dedikten sonra takozu da taksak, tekliyle, çifteyle de avlansak çürük çürük kalır. Bu 3 lü 2 li takozmuş, 2 günmüş, sorunu erteler. Devamlı fedakarlık ederiz ama çürük ilerler. Önce şu avı herkesin istediği gün, istediği tüfekle ve buna benzer haklarımızı koruyalım. Kendi kendimizi köstekleyerek, daraltarak bir şeyi çözemeyiz. Biz sahip çıkmazsak yarın bizden hevesli olanlar (veya yine kendimiz) daha da daraltarak zevkini kaçırırız. Zevkimize de sahip çıkalım, avımıza da, meramıza da.

Aslında bunları yazmayacaktım. 7 günden önce daha önemli şeyler var. Fakat kendi kendimizi daraltma meyilimiz, MAK gibi davranmamızın göstergesi değil mi sizce? Yine yanlış anlama olmasın, herkes her istediğini, istediği kadar avlamasın. Biraz daha zor olan, şimdiye kadar ertelediğimiz sorunları çözmeye çalışalım. Sonra bu sonuçlara göre hak edildiği kadar avlansın. Ama her gün, kuşsa takozla ve herkes gibi 2+1; domuzsa, tlikiyse, kargaysa, saksağansa... bence takozsuz. Fakat sadece seçici avlayarak ve insan ve sorumlu avcı olduğumuzu unutmadan. Onun için 7 gün diyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #63 : 21 Mart 2012, 14:28:34 »
Yahu zaten bu avcıların başka hiç mi işi yok, başka zevki yok, özel hayatı yok ta dağ adamı gibi hafta da 7 gün sürekli dağ bayır dolaşacak,o zaman işin tadı da kaçar zaten o kişi için bence,devamlı baklava bile yenmez denir bilirsiniz.Muhtelif hava şartları ve bireysel müsaitlik açısından rahatlık sağlayacağından bana haftanın her günü açık olması daha normal gibi geliyor ama bir zararı görülmüş olmalı ki haftada üç güne indirilmiş.

Mantığım 7 gün dese de suistimal edilir düşüncesiyle gene de hayır oyu verdim ankette.
« Son Düzenleme: 21 Mart 2012, 14:30:55 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #64 : 21 Mart 2012, 15:07:27 »
bence av 7 gün açık olduğu zaman değerli abilerimde dediği gibi kuşlara nefes aldırmazlar avcılığı spordan hariç birde katliam için yapan kendini avcı zanneden arkadaşlar gece merada yatarlar valla bence avlanmaya kapalı olan meraların  çoğu açılırsa dha iyi olur...

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #65 : 21 Mart 2012, 17:21:03 »
istisnalar kaideyi bozar,
bizim milletimize birşey dayanmaz, burda biz konuşuyoruz anlaşıyoruz
vicdan sahipleri durumun önemini kavrıyor
ama laf dinlemeyen cahil eğitimi kabul etmeyen vicdansız kaçak avcılardan bahsediyorum onları bu şekilde durduramazsınız,
kesin ve ağır yaptırımlar olacak elinden tüfeği alacaksın,
avın son günü sabah karanlığında jandarma kontrolüne denk geldik
bizim önümüzde 3 araba vardı ve 3 araba dolusu adamın birtanesinde avlanma izni yoktu
tavşanı çulluğu kıran far avcıları,
domuz diye karaca peşinde koşanlar
belgesiz bütün kaçak avlananlar
kafes avcıları, önce yumurtasını toplar, sonra cücüğünü
temizlenecek çok adam var çoookk

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Fatin ÇATIKKAŞ

• *
« Yanıtla #66 : 21 Mart 2012, 18:24:13 »
ne vücüt dayanır ne para dayanır kardeşlerim her gün ava gitmeye.bırakın isteyen istediği gün gitsin.kaçak avcı zaten gün dinlemiyor.olan yine kanun dinleyenlere oluyor.
Fatin ÇATIKKAŞ
1977 MANİSA

Çevrimdışı Kamil SİNER

• *
« Yanıtla #67 : 21 Mart 2012, 23:07:43 »
Alıntı
Alıntı
ne vücüt dayanır ne para dayanır kardeşlerim her gün ava gitmeye.bırakın isteyen istediği gün gitsin.kaçak avcı zaten gün dinlemiyor.olan yine kanun dinleyenlere

aynen    günde sınırlama çok saçma    limit tamam   yasak alanlar   tamam   ama gün sınırlaması ancak bizim ülkemize yakışır bir uygulama zaten
Kamil SİNER
1989 MUĞLA
Muğla Üniversitesi

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #68 : 22 Mart 2012, 09:53:36 »
"Takibi yapılmayan tüm yasaklara karşıyım." demiş Savaş Çetin arkadaşım.Çok doğru bir yaklaşım.Kanun koyucu yasakları toplumsal yaşamı koruma adına koyuyor ve yasakları çiğneyenlere de  bir ceza öngörüyor. Ama uygulamada kolluk güçleri yeterli personel ve araçları olmadığı için,mevcut iş yüklerinin artmaması için, vatandaşla kötü olmamak için,öyle emir aldıkları için,hatırlı yada torpilli olanları kıramadıkları için ve daha bir çok nedenle kanunun suç saydığı fiilleri işleyenleri yargıya sevk etmiyor ya da edemiyor.Ayrıca halkta birbirini ihbar etmediği gibi bir de kollamaya çalışıyor.(Radarla hız kontrolü yapılan bir yolda karşıdan gelen araçları sellektörle uyarmamız gibi)Kanun koyucu da samimi değil.Hem kanunu çıkarıyor hem de vatandaştan tepki alınca(Çünkü sandıkta kendisinden oy isteyecek) bu sefer de bürokrasiye dönüyor vatandaşı idare edin diye baskı yapıyor. Örnek mi ? Yivsiz tüfek ruhsatnamesi alırken "psikolojik,nörolojik ve fiziki yönden sakıncası yoktur diye bir pratisyen hekimden sağlık raporunu imzalamasını istiyor.Ya da her yıl kayıt zamanı olduğu gibi televizyonlara çıkıp okullar sizden kayıt parası alamazlar diye beyanat veriyor daha sonra okul müdürüne de bir yerlerden bul okulun giderlerini karşıla diyor. Başka pek çok örnek verilebilir.Ülkemizdeki durum böyleyken herhangi bir yasak koyduğunuzda bu ancak yasalara saygılı,kendi menfaatleri ile toplumsal menfaatleri birlikte yürütebilen, vergisini, sigortasını zamanında yatıran artık azınlık diyebileceğimiz küçük bir grup üzerinde etkili oluyor.Diğer çoğunluk ise,yukarıda saydığımız eksiklikleri değerlendirerek sanki böyle bir yasak yokmuş gibi davranıyor. Hasbelkader yakalanırsa da nüfuzunu,siyasi egemenliğini veya hatırlı dostlarını araya sokarak bu durumdan kurtulmayı başarıyor.Demokrasi insanların özgürlüklerinin sınırsız olduğu,sadece çoğunluğun taleplerinin karşılandığı bir yönetim şekli değil;toplumun bütün kesimlerini yasalar önünde eşit kılan ve istisnasız herkese eşit oranda müeyyideler getiren bir yönetim şekli.Pazartesi-Perşembe av açık olsun diyen arkadaşlarımızın, vardiyalı çalışan tüm avcıların da taleplerinin karşılandığı bir modele ihtiyaç var. Mevcut yapı ile bu sorunları çözmek mümkün değil.Sistemi sil baştan ele almak,her şeyi baştan yeniden dizayn etmeliyiz.Üçüncü dünya ülkesi diyebileceğimiz ülkeler bile bu işi bir sisteme oturtmuşlar.Bu ülkelerin ortak bir noktası var.Ülkelerinde kaç tane avcı ve av tüfeği var bunu biliyorlar.Avcı olmayanlara av tüfeği satışı yapmıyorlar.Kapalı sezonlarda bu silahların muhafazası ile ilgili tedbirleri almışlar.Yerli olarak ülkelerinde kaç tane av hayvanı olduğunu bunların envaterini biliyorlar.Zaten bunları bilmeden nasıl limit belirleyeceksiniz.Bu ülkede Doğu ve Güneydoğunun bazı illeri dışında keklik limitini 4'e çıkartmak bence vatana ihanet ile eşdeğer bir suçtur.İzmir'de av 3 gün açık olması halinde bile yaklaşık 6.000 yasal avcı sayısı üzerinden verilen limit yıllık 1 milyon 200 bin tanedir.Bırakın İzmir'i bütün Ege bölesinde bile bu kadar sayıda keklik yoktur.Yani İzmir'de günlük 1 adet keklik limiti bile koysanız 300 bin kekliği avlanmasına izin veriyorsunuz demektir.İzmirli avcılar için ;haftanın 7 günü av açık olsa,ellerinde tam otomatik 20 fişek atabilen tüfekler olsa bile yıllık avlayabilecekleri keklik sayısı ortalama 10 adetin üzerine çıkamaz.Sorun haftanın 7 günü avın açık olması veya otomatik tüfeklerin kaç fişek atacağı sorunu değildir. Sorun avın kıt olmasıdır.Ülkemizin batı bölgeleri insan sayısı ve sanayi tesisleri yönünden yoğunluk arz etmektedir.Bu yörelerin avlaklarının doğal yaşamdaki süreç ile avcının taleplerini karşılayacak bir üreme kapasitesine sahip olması mümkün değildir.Bu avlaklar avlanacak hayvan sayısı yönünden takviye edilmelidir.Kendi merasında av bulan bir avcının kilometrelerce yol gitmesine ve bu yolu yaptığı için gittiğime değsin bari diyerek Allah ne verdiyse vurmasına gerek kalmayacaktır.Türkiye çok büyük bir ülkedir ve yurdumuzda 4 mevsim nerede ise aynı anda yaşanabilmektedir.Kars ile Antalya'yı aynı kefede değerlendirmek ve ortak çözümlere zorlamak işin tabiatına aykırıdır.Her bölge ve hatta il kendi gerçeklikleri üzerinden değerlendirilmelidir.Merkez Av Komisyonu Kararları ile avcılığımızı bir merkezden yönetmek artık mümkün değildir.Bu komisyon birtakım genel kararları almalıdır ancak avcılığın yönetimi yerel yönetimlere(Konfederasyon, Federasyon ve Avcı Dernekleri) bırakılmalıdır.Merkezi yönetim koyduğu kuralları denetleyecek mekanizmalara yeterince sahip olmadığı için bu işi hakkıyla yerine getirememektedir.Devlet bürokrasisinde avcılığı bilen,bu işe kafa yoran yeterli sayıda adam yoktur.Bu onlar açısından nihayetinde belirli mesai saatlerinde gittkleri bir iştir.Ancak avcılık bir avcı açısından bir yaşam biçimidir.Bugün ve gelecekte neler yapılacağı üzerine kafa yoran,bedel ödeyen ve daha fazlasını da yapmaya hazır olan avcılardır.Avcılık avcılara bırakılmalıdır.Avcılar içerisinde kanımca yeterli bilgi birikimine sahip yeteri kadar avcı vardır. Selamlar,Saygılar...     
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Mehmet GÜNEL

• *
« Yanıtla #69 : 22 Mart 2012, 10:14:03 »
bence kesinlikle yedi gün olmamalı.ben çok karşıyım kendi adıma konuşuyorum .bizim avcılığımız buna hazır deyil.Avcılarımız nezaman birbirleri arasındaki skor,sayı yarışını  bırakırsa ve nezaman avcılığı vicdanıyla beraber yapar ve etçilikten vaz geçerse ozaman haftada 7 gün olabilir.
NOT: Sözlerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın,sözüm meclisten dışarı gerçek avcı olmayanlar içindi. (onlar kendilerini biliyor)

Mehmet GÜNEL
1984 Balıkesir GÖNEN
Havran
Dursunbey

Çevrimdışı Turgay ÖZCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #70 : 22 Mart 2012, 17:48:54 »
Ben gündüz çalışan ve bir gün pazar tatili olan biriyim... Anlamadığım,biz 7 gün olayına hazır değilmişiz ona bakılırsa biz 3 gün olayına da hazır değiliz o zaman avcılığı kaldıralım...ya arkadaşlar,zaten 7 gün boş vakti olan kaç kişi var,hadi yok ama var desek her gün gidecek maddiyat kimde var,hadi diyelim maddiyatda var,2-3 gün ava gittkten sonra canı isteyecek kaç kişi var ve daha şuan aklıma gelmeyen birsürü 7 gün  ava gitmeyi engellecek sebepler var,artı hafta içi tatili olup av gününe denk gelmeyen arkadaşlarınız var...katliyam olur diyen arkadaşlar var,katliyam işi günle alakası yok kişinin ken di vicdanıyla ilgili,av günün de limitlere uymaz,gece gider,belge almayanlar işin artısı...benim fikrim 7 güne evet...yazdıklarım kimseye cevap değildir,herkesin iyi ve kötü fikrine saygı gösterelim...
« Son Düzenleme: 22 Mart 2012, 17:52:01 Gönderen: Turgay ÖZCAN »
Turgay ÖZCAN
1974 Kocaeli

Çevrimdışı Mustafa YILMAZ 48

• *
  • bir gün bende isteğim kopege sarılacagım...
« Yanıtla #71 : 22 Mart 2012, 17:56:37 »
av lar da av suresı 2 gune dussun dıye beklıyorlar bence. ozellıkle cumartesı pazar arka arka ya avın acık olması dogru degıl bence ama tatıl olması yonunden yapılcak bır ıs yok
Mustafa YILMAZ
1989 FETHİYE 48.5

Çevrimdışı Kıvanç KENİR

• *
« Yanıtla #72 : 22 Mart 2012, 19:15:20 »
Can abi sana katılıyorum biz sadece avlanmakla yetiniyoruz avrupa ülkelerinde saksağanın yavru tavşan ve diğer kuşların yumurtalarını yediği  için tuzaklar kuruluyor bence herşeyden önce bu konu ele alınmalı
Kıvanç KENİR
1985 eskişehir

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #73 : 22 Mart 2012, 20:22:23 »
haftada üç gün avcı üzerinde baskı oluşturuyor,gitmeyecekse bile bazen kendisini mecbur hissediyor.....full denetim ve 7 gün en mantıklısı....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #74 : 26 Mart 2012, 20:20:58 »
Legal 110.000 avcı dışında zaten 7 gün av yapılıyor. Belge almayan yasak güne mi uyacak?
Hesaba göre ruhsatsızlarla birlikte 8- 9 milyon eli tüfekli 7 gün av yapıyor. Ama her kurala istisnasız uyan gerçek avcılar 2+1 den tüfek kaptırıyor. Ah benim güzel ülkem ah!
Söyleyecek ve yazacak o kadar çok şey var ki aklımda...
Sadece "Bunlar daha iyi günlerimiz!" diyeyim :(