Gönderen Konu: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?  (Okunma sayısı 22186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?
« Yanıtla #75 : 27 Mart 2012, 22:51:24 »
Göçmen kuşların avının 7 gün olmasında ne sakınca var eğer yasal olarak avlanıyorsanız.Keklik avı için aynı şeyi söylemek mümkün değil zaten belirli bölgelerde açık olduğu için bu avın üzerinde korkunç bir baskı var.Dağ taş avcı buna av dayanmaz keklik salımı dahi olsa avlakların geniş tutulması kanatindeyim.Ördek avları için fırtına bekliyoruz bıldırcın için hava kolluyoruz Ayrıca bıldırcında hava iyi gittiğinde maalesef teypler devrede çulluk desen farklı ama yinede son sözü MAK koyacak.Ben yinede göçmenler için 7 gün derim.Günümüz şartlarında zaten 7 gününü avda geçirmeye güç yetmez o günleri görmüş biri olarak söylüyorum.Saygılarımla

Çevrimdışı Olcay BEYHAN

• *
« Yanıtla #76 : 27 Mart 2012, 23:02:16 »
bence 7 gün değil 8 gün bile olsa Çalışan Kişilerin kaç tanesi gidebilecek diye sormak istiyorum ben kendi şahsıma 1-2 günden fazla gidemem....
Olcay BEYHAN
1971 - ÇORLU
KIRKLARELİ

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #77 : 27 Mart 2012, 23:07:48 »
Kesinlikle serbest olmasın yada serbest olacaksa pul parası farklı olsun.Ben hafta sadece 1 gün ava gidebiliyorum .Emekli birisi hergün gidebilir bence her gün avlanan 1 gün avlanın 5 katı pul parası ödesin ozaman.Hem türkiyede av bolluğu mu var ki her gün av olsun.Zaten harcadığımız paranın karşılığı yok birde hergün olursa tamam artık 3 yıl sonra av diye bir sporu literatürden silebiliriz özaman.....

siz sadece 1 gün av yapabiliyorsunuz.Şunu biliyor musunuz ki özel sektörde çalışanların izin günü pazar diye bir şey yok.Hafta içi de izin günü olma durumu var.Bu durumda adam belgelide olsa ava gidemeyecek yada yasak günlerde avlanacak.
İşte bizdeki yanlış düşünce tarzına en basit örnek Kusura bakmasın ama Volkan Bey. Kanunla bize hizmet ettiği müddetçe doğru.Acaba sorarım size Volkan bey bilmiyorum belki özel sektörde çalışıyosunuz ama izin gününüz pazardır; diyelimki izin gününüz pazartesi.Acaba ne yapardınız merak ediyorum.
Ayrıca  şöyle örnek vereyim küçük bir halı saha var ve ancak 7 kişiyi kaldırıyor.Siz bu sahada 11 kişi oynarsanız bu sdahada top oynayabilir misiniz?Avlakları ava kapatacaklarına serbest yapsınlar bi avcıdan kurtulan kuşun en azından yaşama şansı olur diye düşünüyorum
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #78 : 01 Nisan 2012, 23:15:43 »
7gun av acık olursa av kalmaz demiş bazı arkadaşlar avrupayı elealalım bazı ülkelerde 7 gün 24 saat av acık hemde her turlü hayvanın avı acık orada niye bitmiyor av. orada av sahalarına tecavuz edilmıyor o yüzden şeker gubresı atıp hayvanlar öldürülmuyor o yüzden hayvanın tünedigi alanda bizimkiler gibi insaatlar yapılmıyor veya tarım yapılmıyor vs vs.
avcının vurduug ıle av bıtmez bıldırcına giderisn bır kac tarla gezersın  vurursun ama orada kacırdıgın görmedıgın veya sen gelmeden önce göc eden kusun hatti hesabı belli degildir.

göcmen kuşun avı acık olmalı. hayvanın yaşam alanları korunmalı doga tahrip edilmemeli böylelikle av herzaman cogalır herzaman olur. mesela bir bıldırcın ortalam 10 tane yumurtlar yılda 2 defa yumurtlar toplamda 20 tane cıkartır bir dişi yarısı kalsa 10 tane yanı bır avcının bır senede vurdugu bıldırcını 9 10 tane dişi bıldırcın karsılar.

dogayı tabiatı koruyalım av herzaman olur
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık