Gönderen Konu: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?  (Okunma sayısı 22188 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?
« : 14 Mart 2012, 09:43:59 »
Merhaba değerli arkadaşlar.
Malumunuz MAK il temsilcileri belirlendi, yakında bölge temsilcileri de belirlenecek ve Ankara da MAK toplanacak.
Her MAK toplantısı öncesi gündeme gelen av günü polemiği hakkında siz üyelerimizin görüşünü öğrenmek istiyorum
.[/color]

Av günü 7 gün olsun mu?
Av 7 gün olursa hafta sonu meralardaki avcı baskısı azalır mı?
Yoksa üç gün avlanılıp, dört gün rahat eden av hayvanları, artık 7 gün baskı altında mı kalır?
Av 7 gün olunca hafta içi ava gitme fırsatı olanlar, ava hafta içi gidip hafta sonu gitmezler mi, yoksa hem hafta sonu hem hafta içi mi giderler.

Bu alternatifleri de dikkate alarak size soruyorum av yedi gün olsun mu, böyle iyi mi :)
Oylarınızı bekliyorum.

(Oylarınızı bu yazının üstündeki Evet Yada Hayır bölümünü işaretleyerek kullanabilirsiniz.)
« Son Düzenleme: 14 Mart 2012, 09:47:36 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: AV HER GÜN SERBEST OLSUN MU ?
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2012, 10:42:58 »
Avın 7 gün açık olması av üzerindeki baskıyı daha fazla arttırır,7 gün açık olacağına ava açık sahaların arttırılması avcılar belirli bölgelere bağımlı kalmayacağından hem av üzerinde baskı oluşmaz hemde avcılar rahat eder düşüncesindeyim.
Sonuç olarak:

Ava açık sahaların ve kontrol mekanizmalarının arttırılması taraftarıyım.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2012, 11:29:51 »
ava şans tanımak diye bir sözümüz var, 7 gün açık olursa ava nefes aldırmazlar, bunun için av üzerindeki baskıyı 7 gün açık yaparak artırmış oluruz,
zaten denetleme kontrol zayıf, millet 7 gün dağda ovada tüfek patlatıyor, bunun yerine bir çoğumuzun hem fikir olduğu gibi avlakların artırılması kapalı yerlerin ava açılması daha uygun, avcılar daha geniş avlaklara yayılacağı için avcı yoğunluğu olmayacaktır.
yada neden 7 gün 4 gün olsun.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2012, 11:44:24 »
Zaten çoğu zaman ava hafta sonu gidilir ama izin günleri farklı olanları düşünürsek hergün açık olması daha uygun en azından göçmen kuşlar için..Limitler azaltılıp 7 gün açılabilir ama her ne olursa olsun yine kağıt üstünde kaldıktan sonra hiçbir anlamı yok..
« Son Düzenleme: 14 Mart 2012, 14:32:47 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2012, 12:00:47 »
Sadece göçmen kuş avlarında avın 7 gün açık olması taraftarıyım.(Özellikle ördek avı :) )
Eğer avlaklardaki baskıyı azaltmak istiyorlarsa av sahalarını genişletmeleri yeterli olacaktır.
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Yasin MUTLU

• *
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2012, 12:16:21 »
Sadece göçmen kuş avlarında avın 7 gün açık olması taraftarıyım.(Özellikle ördek avı :) )
Eğer avlaklardaki baskıyı azaltmak istiyorlarsa av sahalarını genişletmeleri yeterli olacaktır.

Burak beye bende katılıyorum. Bütün göçmen kuşlarda av 7 gün olmalı. Yoksa hayvanların  o avcıdan bu avcıya yere ayağını basmaya fırsatı olmuyor.
Ayrıca havanın ne gün iyi olacağı ve göçün ne gün olacağı konuları yüzünden günlerce düzgün av yapamıyoruz.

Hem 7 gün olsada hergün normal bir avcının ava gidebileceğini sanmıyorum.Buna ne maddiyat, ne fırsat ne iş yoğunluğu ne köpeklerimiz ne de bünyemiz elverir diye düşünüyorum.
İNSANIN TAMAMEN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ TEK ŞEY
KENDİSİDİR.

Yasin MUTLU 1980
SINIF ÖĞRETMENİ MANAVGAT

Çevrimdışı Ramiz TERCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2012, 12:18:43 »
Bence boşuna fikir belirtiyoruz.Şimdiden sonuç bellidir.Ben şimdiden mak kararını açıklıyorum.Belki bu sene bıldırcında salı gününü de açarlar.Ekim 15 dan itibaren 3 gün.Hatta belki bıldırcını 10 adete çekerler.Keklik arazileri 2012 nin yarısı kadar serbest.Ben yıllardan beri şunu isteyelim,bunu isteyelim diye fikirler görüyorum.Hangisi kabul edildi? Herkes diyecek ki bukadar karamsal olmayalım.Şİmdiye kadar başımızdakiler ne yaptı ki, bundan sonra da yapsınlar.
Ramiz TERCAN
1967 ORDU

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2012, 12:23:36 »
bence av 7 gün açık olmalı zaten hafta sonları özellikle pazar günleri çalışan kişilerin ava çıkabileceği ve doğal olarak avcıların aynı zamanda meralara yığılmasına neden oluyor biz deiğer konuda hafta tatili ava açık olmayan günlere denk gelenlerinlerin ava çıkmasınada şans tanınmış olur aksi halde evraklarını yaptır pulunu al yine ava kaçak çık yada nasıl olsa kaçak ava gidiyorum diye evrakta çıkartmaz avcı bohçacı yaftası vur. ben hafta sonları ava çıkmayı sevmiyorum ve imkanım oluduğu müddetçe çarşamba gitmeye çalışıyorum tabi o günde işim çıkmazsa. herkes kendisine ve etrafına bir baksın önce av 7 gün açık olsa kaçımız 7 gün sürekli ava gidebiliriz hafta içi giden bence hafta sonu avcının yoğun olduğu günlerde gitmeyi tercih etmez ve hafta tatili av günlerine rastlamayanlar bu sayede resmi bir engel çıkmadan ava gidebilmiş olur.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 14 Mart 2012, 12:34:43 »
Ramazan KİLLİ kardeşim gayet güzel bir anket açmışsın. Herkes fikrini  rahatça yazabilmeli. Teşekkür ederim kardeşim. Ben de, göçmen kuş avlarında ve domuz avında avın 7 gün açık olması taraftarıyım Eğer avlaklardaki baskıyı azaltmak istiyorlarsa av sahalarını genişletmeleri yeterli olacaktır. :)
« Son Düzenleme: 14 Mart 2012, 12:36:41 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 14 Mart 2012, 12:41:27 »
Avın 7 gün açık olması av üzerindeki baskıyı daha fazla arttırır,7 gün açık olacağına ava açık sahaların arttırılması avcılar belirli bölgelere bağımlı kalmayacağından hem av üzerinde baskı oluşmaz hemde avcılar rahat eder düşüncesindeyim.
Sonuç olarak:

Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 14 Mart 2012, 12:44:19 »
ramiz abi doğru söylüyorsun ama bak biz avcılar olarak bile fikir birliği sağlayamamışız büroksi kendi düşünce tarzını aşılamış biz bile diyebiliyoruz 7 gün olmasın diye devlet öyle istedi diye doğru değildir bizim ilçede avcı sayısı çok ama belgeli avcı çok az kiminin köyü ava kapalı senelerdir zaten bu vatandaşın başka av merası yok ne yapacak çoğu çiftçi emekli ne zaman kendisi iyi hissederse vakti boş olursa ozaman gider bu kişiler belge çıkartsalar ne olacak belki ava haftada bir gün gidecek o günde ava açık değil diye  yada kendi merası ava yıllardır açık değil diye ceza yazılacak bu avcı bu avcı belge çıkarırmı.

geçen gün bir arkadaşım dedi ben av belgeleri çıkaracam önümüzdeki yılbelge çıkracam ava gidecem dedi sordum nereye gideceksin diye, kendi köyünün çevresinde tabiki orası ava açık değil kaç yıldır dedim orda ava gidemezsin ceza yazarlar dedim ozaman belge falan çıkartmıyom gidersemde evraksız  giderim dedi  bence haklı. benim köyümde 99 den beri kapalı sadece 2006 da bir yıl açıldı bakalım bir daha ne zamana açılacak. avcılık sistemiz çok kötü ve biz birbirimizi düşünmezsek devlet adamlarının hiç düşüneceği yok.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Şenol TINMAZ

• *
« Yanıtla #11 : 14 Mart 2012, 12:45:50 »
evet göçmen kuşlarda olursa iyi olur benim asıl kafama takılan soru biz neden maliyeye vergi ödüyoruz maliye gelipte belgesiz avcı denetimimi yapıyor oturduğu yerden para istiyor bence bu çoksaçma bir kanun makta bunu ele alsalar iyi olur tanıdığım çoğu avcı bu yüzden belgesini iptal ettirip kaçak avcılık yapmaya başladı böyle giderse kaçak avcılık iyice çoğalacak maka gidenler oturup çay kahve içmek için orda olmasınlar gerçekten avcıların sorunlarını masaya yatırıp çözüm üretip vede bu çözümleri yasallaştırsınlar herkese rasgele.
Şenol TINMAZ
1981 denizli

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
« Yanıtla #12 : 14 Mart 2012, 12:54:07 »
yedi değil de cuma günü hariç 6 olabilir.cuma günü zaten mübarek gün diye ava gitmeyiz. memur olduğumuz içinde çarşambaları gidemiyoruz. en azından izne gittiğimizde memlekette rahatça gezip dolaşmak isterim. sezonda toplasak kaç gün ava gidebiliyoruz ki tam bu hafta sonu ava gideyim diyosun o iki günde yağışlı geçiyo evden çıkılmıyorsun bunun gibi biçok nedenle kelebeğin ömrü gibi bikaç gün ava giderek tüm senenin stresini atamıyorum açıkçası.
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Bilal ŞEVİK

• *
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2012, 13:38:13 »
olmasınnn
Bilal ŞEVİK, 1985-ANTALYA/MERKEZ 0530 200 52 17

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 14 Mart 2012, 14:14:26 »
Ramazan hocam bence,avcıların önce yeterli eğitim ve bilince ulaşması lazım 7 günlük serbestlik için,denetimlerin sıklaşması,bilinçli ve örgütlü avcılık olması lazım bu şartlar gerçekten sağlanırsa 7 gün serbest olabilir...yoksa bence sadece göçmen kuşlar için olabilir Saygılar
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #15 : 14 Mart 2012, 14:19:45 »
Mevcut sistem olduğu sürece Hayır. Bana göre; Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günleri yeterli. Çarşambaya bile gerek yok.
Ancak, belki yalnızca göçmen kuşlar ve Domuz vb. zararlılar için hafta içinde ek günler ilave edilebilir.
Bunun dışında eklenecek her ilave gün belgesiz ve kural tanımaz avcılara yarayacak, dağlarda daha bir rahat dolaşacaklardır.
« Son Düzenleme: 14 Mart 2012, 14:23:22 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 14 Mart 2012, 14:22:59 »
Göç kuşlarına EVET ama tavşan ve keklik açıldı mı Hayır.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 14 Mart 2012, 14:28:54 »
Ben 7 gün avın serbest olmasını işaretledim. Ama değerli üyelerimizin düşüncesiyle karar vermiştim. Keklik ve tavşan avının günleri aynı kalsın. Göçmen kuşlar haftanın 7 günü avlanabilinir. Ama bunları da ördek, üveyk ve bıldırcınla sınırlamak iyi olur düşüncesindeyim. Yine domuz avı da 7 gün olmalıdır.
Selamlar

Çevrimdışı Serkan KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 14 Mart 2012, 15:12:27 »

Haftada 3 gün olan av günlerinde yeterince yetkili mercilerce denetim yapılamıyor; düşünüyorum da haftanın her günü serbest olsa bu hiç yapılamaz.

Denetimlerin artırılması ve sağlıklı yapılması tüm bu sorunların giderilmesine yetecektir...
Serkan KESKİN  1983 Senirkent / ISPARTA -  İKAMET GELİBOLU

Çevrimdışı M.Can KARADAYI

• Free Üye
  • *
  • CAN AV BAYİİ- 5399436700
« Yanıtla #19 : 14 Mart 2012, 15:41:54 »

YABAN HAYATI ÜRETİMİ VE GELİŞTİRME İLGİLİ DÜŞÜNCE

Zonguldak Ereğli ilçesinde av bayisiyim. Benim görüşüm şu şekilde
Ülkemizde sürdürülebilir bir avcılık için şüphesiz yapılması gereken çok kısa sürede gerçekleştirilebilecek bunun içinde sayısız gönüllü çıkacak bir düşüncem var.
Öncelikle şunu düşünelim ;
Her yıl vergi dairesine ödediğimiz 100 tl + 85 tl pul paraları alınmasın demiyoruz. 
Bu paraları ödeyelim ancak avcılarımızı bu paraları ödemeye teşvik için hiç bir şey yapılmıyor.  Çok kısa sürede gerçekleştireceğimiz planım şu şekilde..

Vergi dairesine ödediğimiz paralarımız  devletimizin kasasına girsin tamam ancak ödediğimiz
Pul paralarıyla bir iyileştirme yapmak mümkün.
İller bazında 81 ilde ödenen pul parasıyla öncelikle üretim çiftlikleri kurula bilir. İlk sene kurulan çiftliklerden sonraki senelerde üretilen kuşlardan salım yapılacak. Planım şu şekilde
Mesela  düşünelim Zonguldak genelinde 5-8 bin lira paramı toplandı. Kulup başkanları , ormancılar , yöreyi iyi bilen kişiler ve milli parklar idaresinde belirlenen ekip ile müsayit görülen bir bölgeye  salım yapılacak, her yıl farklı bir  yöreye salım yapılacak. Yalnız bu tüm Türkiye çapında bütün illerde gerçekleştirilecek. Böylelikle il genelindeki avcılar şehir dışına ava gitme gereği duymayacak salım yapılan mevkide avlanacak  ve zaten kendi doğal kuşu olan bölgelere büyük darbeler vurulmamış doğal olan av sayısıda fazlalaşmış olacak. Bu şekilde bir uygulama başladığında illaki özel çiftlikler açılacak ve çiftliklere teklif getirerek daha az paraya daha çok salım yapılmış olacak..
Böyle bir uygulamadan hiç kimsenin şikayetçi olacağını düşünmüyorum.  şu an pul ve vergisini düzenli ödeyen avcı sayısı gün geçtikçe artacağı şüphesiz.

Böyle bir uygulama başlasın inanıyorum  tüm avcılar pullarını , vergilerini eksiksiz yatıracak , kaçak avcılık tamamen önlenmiş ülkemizde av popülasyonu inanılmaz derecede artmış olacak.

Mehmet Can KARADAYI
1986 KDZ EREĞLİ
539 943 67 00

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Yücel YUMAK

• *
« Yanıtla #20 : 14 Mart 2012, 15:43:30 »
Bölğenizde iki sürü keklik var bi minibüs adam gelir bir hafta kamp kurup orayı temizleyip gider sizde artık şişelere atış yaparsınız.Haftada 3 günken denetimler yapılamıyo 7 gün olunca nasıl yapılacak.Daha neyin anketini yapıyosunuz?Zenğinlerin,bohçacıların  ekmeğine yağmı süreceksiniz.Haftada 2 gün Haftada 2 gün Haftada 2 gün
Yücel YUMAK
1966 AMASYA

Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan

Çevrimdışı Bekir SALDIROĞLU

• *
« Yanıtla #21 : 14 Mart 2012, 15:53:24 »
ozbekistanda av mevzuati,   sezon icinde yapacagniz ava gore makbuz aliyorsunuz mesala keklik tavsan cil ordek kaz vs , sulun icin ayri lisans aliyorsunuz. 5 gun suresi var cok cuzi bir ucret yani 3 $ oduyorsununuz avcilik merkezine haftanin istediginiz 5 gunu acik  av yapabiliyorsunuz. limitler dahilinde sulun icin 2 ad gunluk. yillikta merkeze avcilik icin 25$- 30$ oduyorsunuz o kadar baska bir uzret yapmiyorsunuz avlanabilmeniz icin, ama evde tufekleriniz mutlaka kilitli kasada olmali ve avcilik belgeniz olmadan bir adet bile av baysinden fisek ,barut alamassiniz. av mekanindan baska araba vs hic bir yede tufeginiz acikta olmamali mutlaka kilifinda ve sadece av mahalinde tufeginizi kullanabilirsiniz . her an evinize tufeginiz kapali dolaptami kilitlimi kontrole gelebilirler. vedehic bir zaman av kazasi vs bizdeki gibi olmaz ve mutlaka avcilik egitimi almadan kimse tufek alamaz.
Bekir SALDIROĞLU
1966 taskent/ozbekistan

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 14 Mart 2012, 15:57:05 »
BEN,CE 4 GÜN OLMASI KAFİİ. SALI ÇARŞAMBA CUMARTESİ PAZAR VE RESMİ TATİLLER. EN GÜZELİ. EN AZINDAN UZAK BİR YERE GIDIN CE DEYSİN.
LİMİTLERDE YÜKSELSİN 3,5 TANE GÖÇ KUŞLARI İÇİN. ELİN GAVURUN DA LİMİT YOK HERGÜN BERBEST. YÖNETİMDEKİLER BUNLARI BİLİYORMU ACABA.*?
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Anıl KÖROĞLU

• *
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2012, 15:57:55 »
Sonuç olarak:

Anıl KÖROĞLU
1987 TRABZON

Çevrimdışı M.Can KARADAYI

• Free Üye
  • *
  • CAN AV BAYİİ- 5399436700
« Yanıtla #24 : 14 Mart 2012, 16:11:11 »
AV KAÇ GÜN SERBEST OLURSA OLSUN.. BİZ BÖYLE TARTIŞIR DURURUZ ANCAK YOK ŞÖYLE OLSUN BÖYLE OLSUN DİYE.. BU ÜLKEDE BİR AN ÖNCE YABAN HAYATI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALI...
Mehmet Can KARADAYI
1986 KDZ EREĞLİ
539 943 67 00

Uploaded with ImageShack.us