0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2 ci el bi tüfek 150 tl noter satışıda 150 tl vatandaş 2ci el tüfek almasın diyemi yapıyorlar bunu eskiden şehirler arası tüfek alımlarında noterden bir yakınına aldıgın vekaletinen 40 tl üçret karşılığında hiç gitmeden alınıp satılıyordu şimdi kimin tekerine daş konduysa vekaletle alım satımı kaldırdılar illaki gidecen tüfek alacağın şehire oradan noter satışı alacan öyle tüfek sahibi olacan yetkililere ve türkiye avcılık ve atıcılık federasyonu bu işe bi el atsa iyi olur diye düşünüyorumavcı doslar siz nasıl düşünüyorsunuz ...?
normalde kanunen noterden satış kagıdı sadece bir şahsın bir şahısa satış yetkisi verir a kişinin tufegını b kişinin taşımasına yetki vermez. ama görevli polisler bunu göz ardı edip işlem yapıyorlardı. istese ordaki polis kardeşim bu silah senın degil sen nasıl taşıyorsun diyerekden sen den alıp sahıbı gelsin diye bilir ama demiyordu . artık bu durum istismarmı edildi yoksa biri satış kagıdı alıp tufegi alıp sucmu işledeı ne olduysa genelge yayınlanmıs satış kagıdı ile satış yapılır ama tüfegi göstermeye tüfek sahıbı gelecek diyor. işin acıkcası bugüne kadar tam uygulanmayan kanun tam uygulanmaya başlandı. halıylede madur olan cok oldu özellıkle av bayılerının işine yaradı bu durum
NOTER vekaletine satışa kadar gerekli kurumlara taşımasına ve gerekli işemleri yapmasına vekalet sahibide yetkilidir diye bir ek düzenlemede yapılarak bu olumsuzluğada son verilebilir diye düşünüyorum.. nasılki oto alım satımı vekalet ile yapılıyor ise vekalet sahibi bu arabayı kullanarak buraya getiremez denmiyor ise ,,araba kullanmak için sadece ehliyet sahibi olması yeterli oluyor ise tüfekler konusundada bu tür bir vekalet sahibide başka bir silah ruhsat sahibi olabilir yani silah bulundurma veya taşımasında bir sıkıntı teşkil etmeyen başka bir ruhsat sahibinin üzerine vekalet verilebilmesi lazım ben öyle düşünüyorum.. EN AZINDAN MANTIĞIM ÖYLE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR.....