Gönderen Konu: 2 ci el av tüfeklerinin alım satımları ne olacak arkadaşlar  (Okunma sayısı 5510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vahdettin KAHRAMAN

• Free Üye
  • *
arkadaşlar 2 ci el bi tüfek 150 tl noter satışıda 150 tl vatandaş 2ci el tüfek almasın diyemi yapıyorlar bunu eskiden şehirler arası tüfek alımlarında noterden bir yakınına aldıgın vekaletinen 40 tl üçret karşılığında hiç gitmeden alınıp satılıyordu şimdi kimin tekerine daş konduysa vekaletle alım satımı kaldırdılar illaki gidecen tüfek alacağın şehire oradan noter satışı alacan öyle tüfek sahibi olacan yetkililere ve türkiye avcılık ve atıcılık federasyonu bu işe bi el atsa iyi olur diye düşünüyorum
avcı doslar siz nasıl düşünüyorsunuz ...?
Vahdettin KAHRAMAN
1965 ankara

Çevrimdışı Ertan SERT

• Müdavim Üyemiz
vahdettin kardeşim vekaletle satiş devam ediliyor.yeni tüfek aldım malkaradan vekaletle
Ertan SERT
1961 TRABZON / SAMSUN İKAMET
[imghttp://http://

Çevrimdışı Vahdettin KAHRAMAN

• Free Üye
  • *
ertan bey ankara pursaklar ilçesinde vekalet kalktı diye satış yapmıyorlar emniyette saygılar
Vahdettin KAHRAMAN
1965 ankara

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 2 ci el av tüfeklerinin alım satımları ne olacak arkadaşlar
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2012, 12:49:04 »
arkadaşlar 2 ci el bi tüfek 150 tl noter satışıda 150 tl vatandaş 2ci el tüfek almasın diyemi yapıyorlar bunu eskiden şehirler arası tüfek alımlarında noterden bir yakınına aldıgın vekaletinen 40 tl üçret karşılığında hiç gitmeden alınıp satılıyordu şimdi kimin tekerine daş konduysa vekaletle alım satımı kaldırdılar illaki gidecen tüfek alacağın şehire oradan noter satışı alacan öyle tüfek sahibi olacan yetkililere ve türkiye avcılık ve atıcılık federasyonu bu işe bi el atsa iyi olur diye düşünüyorum
avcı doslar siz nasıl düşünüyorsunuz ...?

aman abicim yetkililer bu işlere el atmasınlar. zaten onlar el attıda bu duruma düştü avcılık. bizi notere peşkeş çekiyorlar vergi alınmadık bir bu işlem vardı onunda vergisini noter aracılığıyla alacaklar.Şehir dışından tüfek almak hayal oldu. şehir içinden tüfek almakta çok masraflı oldu.
Ne olacak böyle ?
Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2012, 12:50:30 »
Buda benim açtığım konu. Aynı Olay

2 el tüfek almak için çıkan yeni prosüdürü sizlerle paylaşmak istedim.

( 05 04 12 ) Bu gün bende kaydı olan otomatik tüfeğimi arkadaşımın üzerine hibe yolu ile devir yapmak için karakola gittik. Eskiden karakoldan deviri yaptınmı iş bitiyordu.

Şimdi yeni kanuna göre karakola gidiyorsun alıcı ve satıcı arasında hibe yolu ile devir sözleşmesini yaptıktan sonra satıcının bağlı bulunduğu karakoldan satılan tüfeğin faturasıni istiyorlarmış. Fatura geldikten sonra karakolun vereceği hibe yolu ile devir sözleşmesi ile notere gidip orda satışı yapacakmışız.
Yani notere gidip ücret ödemeden alım satım işi bitmiş. Resmen bizleri peşkeş çekiyorlar. İşin ilginç taraflarından biriside bundan böyle karakoldan devir sözleşmesini almadan direkt noterden satış yapılmayacakmış.
Yani bu durumda şehir dışından tüfek alma işi hayal oldu. Bizleri her taraftan makasa alıyorlar. Ücret ödemeden hiç bir işlem yapılamıyor.

Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2012, 18:49:33 »
normalde kanunen noterden satış kagıdı sadece bir şahsın bir şahısa satış yetkisi verir a kişinin tufegını b kişinin taşımasına yetki vermez. ama görevli polisler bunu göz ardı edip işlem yapıyorlardı. istese ordaki polis kardeşim bu silah senın degil sen nasıl taşıyorsun diyerekden sen den alıp sahıbı gelsin diye bilir ama demiyordu . artık bu durum istismarmı edildi yoksa biri  satış kagıdı alıp tufegi alıp sucmu işledeı ne olduysa  genelge yayınlanmıs satış kagıdı ile satış yapılır ama tüfegi göstermeye tüfek sahıbı gelecek diyor. işin acıkcası bugüne kadar tam uygulanmayan kanun tam uygulanmaya başlandı.  halıylede madur olan cok oldu özellıkle av bayılerının işine yaradı bu durum

Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2012, 22:38:57 »
normalde kanunen noterden satış kagıdı sadece bir şahsın bir şahısa satış yetkisi verir a kişinin tufegını b kişinin taşımasına yetki vermez. ama görevli polisler bunu göz ardı edip işlem yapıyorlardı. istese ordaki polis kardeşim bu silah senın degil sen nasıl taşıyorsun diyerekden sen den alıp sahıbı gelsin diye bilir ama demiyordu . artık bu durum istismarmı edildi yoksa biri  satış kagıdı alıp tufegi alıp sucmu işledeı ne olduysa  genelge yayınlanmıs satış kagıdı ile satış yapılır ama tüfegi göstermeye tüfek sahıbı gelecek diyor. işin acıkcası bugüne kadar tam uygulanmayan kanun tam uygulanmaya başlandı.  halıylede madur olan cok oldu özellıkle av bayılerının işine yaradı bu durum

Anlıyorum, mantıksız değil ama düşünülürse ona da çare bulunabilir. Tabi tek gerekçe buysa. Amerika'da sitelerden ikinci el satılıyor mesela. Bizde de gittigidiyor ve sair sitelerin aracılığı ile satılamaz mı. İyi niyetli olduktan sonra olabilmeli.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2012, 12:57:32 »

NOTER vekaletine satışa kadar gerekli kurumlara taşımasına ve gerekli işemleri yapmasına vekalet sahibide yetkilidir diye bir ek düzenlemede yapılarak bu olumsuzluğada son verilebilir diye düşünüyorum.. nasılki oto alım satımı vekalet ile yapılıyor ise vekalet sahibi bu arabayı kullanarak buraya getiremez denmiyor ise ,,araba kullanmak için sadece ehliyet sahibi olması yeterli oluyor ise tüfekler konusundada bu tür bir vekalet sahibide başka bir silah ruhsat sahibi olabilir yani silah bulundurma veya taşımasında bir sıkıntı teşkil etmeyen başka bir ruhsat sahibinin üzerine vekalet verilebilmesi lazım ben öyle düşünüyorum.. EN AZINDAN MANTIĞIM ÖYLE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2012, 13:34:02 »
yakın zamanda şehirler arası tüfek aldık sattık, noterde vekaletle yaptık, sorun yok,
size emniyetinizden sorun çıkarıyorlar, memur istesin yeterki.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2012, 22:49:10 »
NOTER vekaletine satışa kadar gerekli kurumlara taşımasına ve gerekli işemleri yapmasına vekalet sahibide yetkilidir diye bir ek düzenlemede yapılarak bu olumsuzluğada son verilebilir diye düşünüyorum.. nasılki oto alım satımı vekalet ile yapılıyor ise vekalet sahibi bu arabayı kullanarak buraya getiremez denmiyor ise ,,araba kullanmak için sadece ehliyet sahibi olması yeterli oluyor ise tüfekler konusundada bu tür bir vekalet sahibide başka bir silah ruhsat sahibi olabilir yani silah bulundurma veya taşımasında bir sıkıntı teşkil etmeyen başka bir ruhsat sahibinin üzerine vekalet verilebilmesi lazım ben öyle düşünüyorum.. EN AZINDAN MANTIĞIM ÖYLE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR.....
Bence de. En azından avcılık veya av teskeresi olan birinin silah taşımasında mhsur olmamalı. Hatta gönlüm kargoya verip, kimse bir yerlere seyahat etmeden ve notere bile gerek kalmadan halletmekten yana. Noter işi bile yaş. Zırva bir iş açıkcası. Kaç ülkede bunun için noter gerekiyormuşki. Peh!
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #10 : 26 Nisan 2012, 17:45:37 »
bız zamanında onuda dedık bır yerden tufek getırtecekdık notere adıma tufegı ala bılır tasıya bılır dıye vekalet yazdedık noter kanunu cıkartdı ateşli silahları sahıbınden baskası taşıyamaz vekalet verılemez vs vs dııye kanun cıkardı ve vermedı sadece satış devır vere bılrıız tasıma vereneyız dedı. tabıkı bizim nıyetımız ıyı ama kanun olumsuz yönunu düşünüyor aslında satışlar zaten ruhsat fotokopısı ıle oluyor ruhsatsız adama zaten tufek devır edılemıyor bır adamın ruhsatı varsa o adamın zaten tufegı vardır suc işlemek cıın nıye tufek alsın elındekıyle işler ama bunu anlatmak gerek ıste
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık