Gönderen Konu: SAGA VE MECA FİŞEK ARASINDAKİ İLGİNÇ FARK  (Okunma sayısı 37285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SAGA VE MECA FİŞEK ARASINDAKİ İLGİNÇ FARK
« Yanıtla #25 : 13 Mart 2012, 13:42:15 »
fişeklerin yapımında 34 gram deniyorsa illa 34 gram gelmez + - olarak 0,75 gram oynayabilir.imalatçı kullandığı tapa ve barutun kapladığı alan alan ile yaklaşım 34 gram saçmayı koyar..istediğin bütün 34 gram fişekleri kes aslında kesme ben o işleri çok yaptım :)  bir çoğu 34 gram gelmez 33,15-33,40,33,50 34,10 34,25 gibi bir sürü sonuçla karşılaşırsın.6 numarada 1 gramda 10-15 saçma oynar saçma sayısına pek takma ..
fişek kesersen hepsi aynı gramda aynı numarada olsun..saçma üretimi her ülkenin farklı olduğundan saçmanın katkılı üretim olduğundan özgül ağırlığı farklı gelebilir.buda saçma sayısına etki ediyor.10-15 saçmanın pek önemi yok kendinde yapsan bu kadar oynama yapar...

polat abi katılmamak elde değil, çünkü doğru çözümleme,
beni bütün bunların yanı sıra asıl düşündüren kullanılan onca çeşit barut arasında her barutun yanma hızının, basıncının farklı olması veya gerçekten farklımı,
kullanılan bu barutların fişeğin grupmanına penetrasyonuna etkisi büyük,
hiç denedinizmi anı ölçüde farklı cins barutları döküp yakmayı, aradaki yanma ve alev farkını.
kapalı kutu fişek alıyoruz janjanlı resimlerine ve yazılarına aldanıyoruz belkide
ava gidiyoruz at at dur, ondan sonra nereye gidiyor bu saçmalar.
el dolusu daha iyiydi ne koyduğunu biliyordun, vuramasan bile neyi nekadar değiştireceğini hesaplayabiliyordun.
deneme yanılmayla doğru doluyu tutturuyorsun.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 13 Mart 2012, 14:10:46 »
bir firma ava uygun fişek üretiyor ise o firmaya güvenmeye çalışıyorum.standart 32-34 gram gibi üretimleri olan firmaları pek tercih etmiyorum..
ayrıca dolum bilgilerini bizlerle paylaşıyorsa da ilgimi çekiyor..

örneğin winchester federal remington sitelerinde kalibre ve avı seçince size fişek öneriyor.her 32 gramı 34 gramı farklı barutlarla doluyor..
lambro da yeni yeni satılmaya başladı tüm bilgilerini hatta gramajları paylaşıyor..nobel sport one keza ama çeşiitlerini tam elde edemiyoruz.
nobelsport italya maxam ispanyol fişeklerinde hakim malzeme...pellagri ve cheddite kendi malzemeleri ile doldururken..rc-bornaghi-mirage bu firmaların malzemeleri ile üretim yapıyor.zaman zaman barut tapa değişikliğine gidiyorlar yıılardır ürettikleri bir modelde bilhassa ...
« Son Düzenleme: 13 Mart 2012, 14:14:33 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 13 Mart 2012, 14:31:10 »
bu sebeple ben bulabildiğim bütün fişekleri kesip bakıyorum saçma sayısından çok barutu ile ilgileniyorum ancak sert yada yumuşak saçmalar ile karşılaşıyoruz.bazı arkadaşların bu fişek iyi bu fişek kötü benim tüfek bu fişeği sevdi demesinin en büyük sebebi bu..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #28 : 13 Mart 2012, 15:11:01 »
ARKADAŞIM KENDİNİ FAZLA YORMA HER AVCININ KENDİNE GÖRE SEVDİGİ TÜFEK TÜFEK'İNDE SEVDİGİ SAÇMA SAÇMANINDA SEVDİGİ FİŞEK FİŞEK'INDE SEVDİGİ AV HAYVANI VARDIR. SEN ONLARI BUL YETER.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 13 Mart 2012, 16:24:11 »
ARKADAŞIM KENDİNİ FAZLA YORMA HER AVCININ KENDİNE GÖRE SEVDİGİ TÜFEK TÜFEK'İNDE SEVDİGİ SAÇMA SAÇMANINDA SEVDİGİ FİŞEK FİŞEK'INDE SEVDİGİ AV HAYVANI VARDIR. SEN ONLARI BUL YETER.

birol kardeş bu işler araştırmacı ruhuyla, paylaşma isteğiyle doğar ortaya çıkar, bu iş zevk işidir avcı saçma barut fişek araştırmasını uğraşmasını sever,
sen anlaşılan saçmanın sevdiği fişeği, fişeğin sevdiği av hayvanını bulmuşsun, kafana göre takıl,
böyle müdail olmana gerek yok.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 13 Mart 2012, 19:10:44 »
benim için sıkıntı yok birol.ben buldum bulacağımı.en ucuz 7  8 numara fişekler bile beni fazlasıyla tatmin ediyor.yazın 24 kışın 32 gr a kadar.en favori  fişeğim ucuz ve performanslı  olduğu için trap fişekleri.  bıldırcın ve çulluk hariç her avda beni fazlasıyla memnun etti.kanat kırığı yada çelgin düşen avım çok nadirdir.buda bana uygun ekipman kullandığımı işaret ediyor.ayrıca bu işleri sadece hobi olsun diye yapıyorum.amaç paylaşım.yoksa tıkla google ye  sana hangi avda hangi fişeği kullanıyor sana söylesin.ama söylediği gibi olurmu.bilemem.birde  şu var.istisnalar hariç bir çok avcı arkadaş tek tüfekle  bütün avları yapmaya çalışıyorlar.aslında  onlar için bu denemelerin daha faydalı olacağını düşünüyorum.belki de kötü yapıyorumdur.zaman artık paradan daha kıymetli.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Burhan UĞUR

• *
« Yanıtla #31 : 25 Mart 2012, 22:38:26 »
çalışmaların süper tebrikler
Burhan UĞUR
1968 Çanakkale/Çan

Çevrimdışı Zerin GÜNEY

• *
« Yanıtla #32 : 30 Mart 2012, 10:37:53 »
Suat kardeş okadar araştırma yapıyorsun , bir hassas terazi al .
Barut hacim ölçekle değil ağırlık tartılarak konuyor fişeklere ,
farklı barutların farklı özgül ağırlığı var yanma hızlarıda farklı .
Bu yüzden 1,30 A marka brut 1,60 B marka baruttan daha ağır olabiliyor ve daha sert patlayabiliyor.

Zerin GÜNEY
1968 BURSA

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #33 : 01 Nisan 2012, 22:54:07 »
suat bey değerli paylaşımların için teşekkürler.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 01 Nisan 2012, 23:04:28 »
suat bey değerli paylaşımların için teşekkürler.
bişey değil murat bey.farklı şeyler ortaya çıkınca paylaşmayı uygun gördüm.selamlar.

BİGA/1979

Çevrimiçi Nebil ÖZKÖKSAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 02 Nisan 2012, 00:45:32 »
Senelerce hassas terazide fişek yapıcem diye anam ağladı inanın tek bir saçma tanesi ölçüyü değiştirir değilki on onbeş saçma değiştirmesin hayret ediyorum yorumlara.Biz avrupa fişeklerin barutlarını bir kefeye koyar karşı kefeyede yerli barutu onun ağırlığına gelene kadar ilave ederek eşitleyince tamam derdik.
Mesela markasını hatırlıyamadığım ii neticeli bi fişeğin 33 gr saçmalısını tartmak için kesmiştim 33 gr saçma 1,55 barut tarttık aynısını bizim yeşil barutla yaptım fiyasko oldu sonra dediğim gibi ikisini eşit hale getirip tarttım yeşil barut 1,70 geldi öyle yaptığımız fişekler süper olmuştu.Hassas altın yerazisiyle yapılan fişek ayarını buldunmu affetmez bak şimdi canım çekti bu sezon acık yapayım bari...RASGELE...
Nebil ÖZKÖKSAL
1961 İZMİR

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #36 : 02 Nisan 2012, 02:14:17 »
aynen nebil bey
bende rahmetli dedemden kalma mke yeşil barutla (en az 45 senelik) önce bi deneme yapiyim dedim 20 numaraya 1,20 yeter diye düşündüm
ozaman bilmiyorum tabi üstünde yazana göre yapalım dedim babam da hatırlayamadı
yapıp bi patlattım puff diye patladı bizim ihtiyarlar oooo bomçikibom yapmışsın diye alay etmişti  sonra 2,2 koydum barutu bu sefer kulağım patlıyordu
Allah tan tüfeğime bişey olmamıştı şimdi 1,70-1,90 falan dolduruyorum mükemmel patlıyor vuruşlarda süper
ama bitti barutlarım artık yeni alınca deneme lerle ayarı yapıcaz inşallah

şimdiden kolay gelsin
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 02 Nisan 2012, 09:33:23 »
1 oz 28.349523125 gram geliyor..bazı fişeklerde oz ölçü birimini görebiliyoruz.aynı anda 1 1/8 yani bizde 32 gram tabir edilen fişekleri kesip tatrtığımda 31,50 den başlayıp 31,92 ye kadar ölçümler aldım.yerli 32 gram lardan ise 31,90 dan 32,45 e kadar bir sürü ölçüm aldım.ince saçmada 10 -12 kadar saçma farkediyor.ben yukarıda bundan bahsetmek istedim.gram ile oz dolumları farklı sonuçlar veriyor..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı A.İhsan BAKKAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #38 : 14 Ocak 2013, 21:33:21 »
suat arkadaşımızın  fişek bildirimi üzerine  kullandıgım 32 gr 8 numara saga fişeklerden 3 kutudan ayrı ayrı  fişek çıkardım ve saçmalarda bir farklılık görmedim.diger bir arkadaşın  kullandıgı 34 gr 7 numara saga  fişekte yaptıgımız incelemede saçmalarda bir farklılık görmedim ama olmuyacak anlamınada gelmez.
Ali İhsan BAKKAL
1963 Gelibolu ÇANAKKALE emekli

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 19 Ocak 2013, 01:51:56 »
Ali İhsan Abi, Suat kardeşimin fotoğrafını paylaştığı bu saga fişeği ADANA İDEAL AV tarafından doldurulmuş,yani orijinal olmayan fişektir.Çünkü bu fişeğin orj. koyu yeşil bir renge sahip ve benim tüfeğimde çok iyi randıman veriyor. Suat kardeşimin paylaştığı fişek ise, pek iyi değil.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 19 Ocak 2013, 02:23:54 »
bu fişek hediye olarak geldi.kutusundan  hiç atmadan bir tane alıp kestim.6 numara fişekten değişik şaçma numaraları çıktı.ben genelde bütün fişekleri kullanırım. ördek avına çok giderim.meca yı üç yıldır kullanıyorum çok ta memnunum.şiddetle tavsiye ederim.

BİGA/1979

Çevrimdışı A.İhsan BAKKAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #41 : 21 Ocak 2013, 22:03:35 »
benim kontrol ettiğim fişek suat ın gösterdiği fişek  ideal av  maxam  ile birlikte gold horse ve jet fişeklerini ürettiklerini biliyorum. jet ve goldhorse kullandım
benim kullandıgım tüfeklerle iyi uyum sagladı  bu  saga ile şu ana kadar bir proplem yaşamadım .
Ali İhsan BAKKAL
1963 Gelibolu ÇANAKKALE emekli

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 01 Şubat 2013, 14:47:42 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 14:13:27 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #43 : 20 Mayıs 2013, 23:28:20 »
Arkadaşlar hazır fişeklerin içerisinde SAGA ve IMPERIAL den vaz geçmeyin.İyi dikkat ediniz SAGA ve IMPERIAL fişeklerin içerisindeki saçma numaraları farklı farklı olur (6-7,5) olur (9-11) olur vs.Nedeni ise saçma inçeldikçe hız artar kalınlaştıkça düşer yani siz kuş avında önlemeyi tam olarak yapamasanızda fişek eksiklikleri tamam layacaktır mesela çokmu önleme verdiniz 30-40cm arkadan gelen saçmalar işi tamamlayacaktır.Bende hazır fişekte uzun yıllardır SAGA ve IMPERİAL kullanıyorum çok memnunum ve birde arkadaşlar kullandığınız fişeklerin arkasında şu mantığı arayın bu firma neden fişek yapıp satıyor amacı ne mesela SAGA-IMPERIAL üreticileri Avcıydı ilk önce kendileri için üretim yaptılar :)

Francisco García Chantres sSilahlara olan tukusu nedeniyle, 1951 senesinde SAGA silah atölyesini kurdu (Lérida/İspanya).

Francisco García yıllar boyunca, atölyenin arka odasında kendi fişeklerini, sadece geleneksel yöntemleri kullanarak doldurdu.

1968de, Partidada bir arazi satın aldı ve ilk dolum işliğini burada kurdu. 1970de bu işlikte tek bir otomatik dolum makinesi, iki adet elle çalışan dolum makinesi bulunuyor ve sadece sekiz işçi çalışıyordu.

Bu tarihte, sadece piyasadan tedarik edilen malzemeler kullanılarak fişek dolumu gerçekleştiriliyordu. 1975 yılında, fişeklerde kullanılan plastik tüp ve metal aksamları ve boş fişekleri üretmek üzere Helikón şirketi kuruldu. Şirket, rakipleri arasında en modern tesis olarak nam saldı. Aynı fabrikada, plastik tapalar da üretildi ve şirket adına tescil edilmiş olan dispersing tapalar geliştirildi.

1980lerde, ardarda beş sene, Olimpiyat oyunlarında kullanılan Avrupa malı pek az fişek arasında yer aldı.

1995te, İspanyol piyasasındaki en büyük grup olan Unión Española de Explosivos S.A. altına girdi.

Şirket günümüzde uluslararası piyasada söz sahibidir ve 5 kıtada 40 ülkeye fişek satmaktadır. Fişek imalatında en son teknoloji kullanılmakta ve gerek avcılar ve gerekse atış yarışmacıları tarafından beğenilen fişekler üretilmektedir.

Haziran 2006da, Unión Española de Explosivos S.A., erişilmiş olan uluslararası seviyeye uygun bir yapılanma içerisine girerek, MAXAM adını benimsedi. Bu doğrultuda SAGA o tarihten beri MAXAM OUTDOORS, S.A.nın fişek şirketi olarak üretimine devam etmektedir.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 21 Mayıs 2013, 10:08:07 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:23:29 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
« Yanıtla #45 : 21 Mayıs 2013, 12:36:42 »
Aleykumselam. Doğrudur hüseyin bey ben orjinalleri kasdetmiştim yalnız :) şidikilerin % 90 'ı türkiyede amatörce dolduruluyor zaten.Size tavsiyem eski arada köşede kalmış av bayilerini bi gezin orjinallere muhakkak rastlayacaksınız selamlar.
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 21 Mayıs 2013, 13:31:40 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:23:17 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Akın ARIMAN

• Müdavim Üyemiz
  • Hunter
Akın ARIMAN - 1981-RİZE

Abidin KÖSE

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 04 Şubat 2015, 23:35:01 »
Slm.bende aynı fikir deyim.acaba en iyi yabancı fişek hangisi.bilen avcı dostlardan yardım istiyorum.hangisini kullanacağını şaşırdım.vursan 92a kullanıcısıyım.fişek seçimini yapamadım birtürlü.özellikle keklik avı için

Abidin KÖSE

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : 04 Şubat 2015, 23:39:26 »
Yukrdaki resim sırayla.  Fiochi 32 gr 6 no.RCs4 33gr.6 no.Cheditte 34 gr 6no.saçma