Gönderen Konu: Pointerin ayağındaki yara  (Okunma sayısı 3894 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
Pointerin ayağındaki yara
« : 12 Mart 2012, 10:30:10 »
Köpeğimin bilek kısmında yara gibi bişey var(ayaklarının bikaç yerindede daha küçük boyutlardada var),bayağı bi çeşit antibiyotik ve yara kremi kullandım ama geçmedi,sürdüğüm kremi yaladığı için sanırım ondanda oluyor.Hayvan gezdiği zamanlardada kanıyor sürtünmeden dolayı,En son geçen hafta Mantar endişesiyle Biocan iğnesi yaptık...Acaba ne olabilir ve tedavisi nedir?

İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
Ynt: Pointerin ayağındaki yara
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2012, 13:54:02 »
Daha çok nasır gibi görünüyor..Ustalardan yardım bekliyorum
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2012, 14:02:12 »
Her iki ayağında da var sanırım ?

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2012, 14:02:36 »
Deneymli arkdaslar gerekn cvbı kısa sürede eminim verecektir..Çok geçmiş olsun..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2012, 14:05:44 »

Kaldığı yerdeki tel örgüden yada bir delikten ayaklarını çıkarmaya çalışıyor yada sürtüyor ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.... Sanırım yanındaki köpektede aynı yerde yara var gibi.... Ama yinede baytar arkadaşlar daha iyi bilir....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Bilal PAZVANT

• *
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2012, 14:27:08 »
Bende Taşkın Bey gibi düşünüyorum.Sebebi hastalık değil de dış etkenler gibi duruyor.Yinede Veteriner arkadaşlar daha iyisini bilir

Çevrimdışı Murat ŞAHİN 33

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 13 Nisan 2012, 15:51:06 »
arkadaşlar  ayagındakı kıs de olabılır daha sonra kansere cevırebılır derı altında olusan bı hastalık yada ıltıhap olabılır en kısa zamanda veterıner hekıme gösterılmesı lazım  teşekürler
MURAT ŞAHİN
27.02.1981
MERSİN

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2012, 10:46:11 »
Öncelikle değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
Her iki ayağında da var sanırım ?
Evet Bilal bey,Sağ ayağındada var..
Kaldığı yerdeki tel örgüden yada bir delikten ayaklarını çıkarmaya çalışıyor yada sürtüyor ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.... Sanırım yanındaki köpektede aynı yerde yara var gibi.... Ama yinede baytar arkadaşlar daha iyi bilir....
Taşkın bey köpeğim kulübede kalıyor,öle tel,delik falan da yok ama anlayamadık bi türlü...Diğer köpeğimde öyle bi sorun yok çok şükür sanırım resimde öyle çıkmış.
arkadaşlar  ayagındakı kıs de olabılır daha sonra kansere cevırebılır derı altında olusan bı hastalık yada ıltıhap olabılır en kısa zamanda veterıner hekıme gösterılmesı lazım  teşekürler
Murat bey en korktuğum böyle bir şeyin olması...
Ama genel olarak şunu söylemek istiyorum.maalesef bulunduğum yerde Köpekten anlayan bir veteriner bulamadım,köpeğimi 3 ayrı veterinere gösterdim bi tanesi hemen bir iğne yaptı gönderdi diğeri bir krem tavsiye etti diğeride mantar olabilir dedi ve mantar iğnesi getirtip onu yaptı.aradan 21 gün geçti ama yinede kaybolmadı.
yukarıdada söylediğim gibi nasır gibi duruyor.Üzerine krem sürdüğüm zaman birkaç dk sonra yalıyor kremi onunda faydası olmuyor o yüzden...
:( :( :(
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2012, 10:47:13 Gönderen: İkbal PEKER »
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı Vet.Hekim Ece ATABEYOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2012, 18:22:34 »
resimden net bir teşhis koymak güç fakat mantara yönelik sağaltım yapılıyorsa mantar aşısı uygulandıktan sonra bölgeye (merhem,antibiyotik veya antiseptik olarak) hiçbir uygulama yapılmaması gerekir aksi halde aşının etkisi ortadan kalkar bu nedenle tedaviye cevap alınamamış olabilir geçmiş olsun
Vet.Hek.Ece ATABEYOĞLU
1982 BALIKESİR

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #9 : 18 Nisan 2012, 18:32:04 »
aynen abi benim bulunduğum yerde 6-7 tane veteriner var yalnız köpeklerden pek anlamıyorlar büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar çok olduğundan ilgi alanları daha çok bunlardan yana.sadece tahmin yürütebiliyorlar kesin net bir şey söylenmiyor.abi sürdüğün ilaçları yalıyor demişsin,yara olan yere ilacı sürdükten sonra yara bandı ve bez ile bantlasan nasıl olur.inşallah kısa sürede iyileşir eski günlerine kavuşur..

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...