Gönderen Konu: Fişek ve şok denemelerim 10.03.2012  (Okunma sayısı 11839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Ynt: Fişek ve şok denemelerim 10.03.2012
« Yanıtla #25 : 11 Mart 2012, 22:46:30 »
tolga bey hakikaten bravo! çok emek harcamışsınız ölçüm ve fotoğraflı anlatım çok güzel olmuş teşekkürler.
Ben teşekkür ederim Servet Bey. Yardımı olduysa ne mutlu bana.
Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 11 Mart 2012, 22:50:12 »
evet kendi sıkısı gibi olmuyor insanın hiç bir fişek (ayarlarını iyi çözdüyseniz tabi) amma ben skeet ve traplardan bu kadar beklemezdim ; gerçi bende trapçıyım
35/40 m lerde vurulan plaklar görüyorum ama bizim tabirle nescafe olmuyor havada (paramparça olunca plak havada toz gibi nescafe dioruz)  2/3 parça kırılıyor
yinede iyiymiş  keşandada bir arkadaşımda 9 numara 28 gramdı galiba gördüğüm fişekleri ördeğe atıyorum demişti de hadi lan demiştim içimden,sonra bi yorumda daha avcı larımızdan biri trap fişeğiyle keklik vurmuş ve parçalanmış keklik bende iyi bir grupmana denk gelmiştir demiştim
hatta 10 numara bile atıyorum demişti keşanlı arkadaş  öhaa demiştim o zaman ; belkide olabilir mi acaba  dedim şimdi  sizin denemelerden sonra
yani 24 gram deyip geçmemek lazım demekki belki de süratli olduğundan biraz da

neyse rastgelsin

Ali Bey;
Yorumunuz için teşekkür ederim. Denemeler çok hatayı düzeltmemizi sağlıyor. Mesela fişeği doldurduktan sonra en önemli nokta ne kadar basınçla sıktığımız. Tapayı ne kullandığımız. Tapanın kovana ne sıkılıkta girdiği gibi...
Fakat skeet ve trap fişeklerini avda kullanıp kullanmama konusunda hala daha sıkıntılıyım. Denemelerim devam edecek diye düşünüyorum.
Selamlar

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #27 : 11 Mart 2012, 23:15:32 »
Tolga Bey siz de öğretmensiniz sanırım.EMeğinize sağlık...
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #28 : 11 Mart 2012, 23:29:45 »
kullanılır ya tolga bey niye kullanılmasın 

rastgele
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 12 Mart 2012, 11:38:33 »
bana göre en ideal av fişeği şimdi kullandığımız tüfekler ile bilhassa mobil şoklarla 28 gram...ancak 28 gram av fişeği olarak tasarlanmadığından piyasada firmaların tek tip barut ile doldurduğu fişekler var. yani tek tabanlı barut ile doldurulmuş...s4-sipe-tecna-c7 ile doldurulmuş kışında performanslı kullanılabilecek 28 gramlar yok.ben elimdeki barutlarla bir kaç deneme yaptım ama av üzerinde bolca deneme şansım olmadı.. nasipse bu sezon 28-30-32 gramlar üzerine çeşitle denemeler yapacağım.bilhassa keklik avında 28 gram bior üveyik avında 28 gram denemeleri yapmayı düşünüyorum.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 12 Mart 2012, 11:54:31 »
polat bey 28 gr özellikle  kuş avları için gayet güzel bir oran.bende nasipse bu sene   üveyikte  8 numara kullanacağım.aslında geçen sene  küçük ördek avında  8 numarayla  gayet başarılı  sonuçlar almıştım.üveyikte faworim gerek maliyet gerekse performansından çok  memnun kaldığım  trap fişekleri.ayrıca bu fişekleri  büyük ördek  parlama avındada kullanıyorum gayet iyi.kişisel kaanaatim 30 gr fişekler gerek grupman  gerekse performans olarak en  ideal fişek.7 numara saçmayla her avda memnun kalınabilecek performansı olduğunu düşünüyorum.tek sorun uygun  barut hakkını ayarlayabilmek.bu da sanırım  bir kaç denemeyle hallolur.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979