Bugün ilk defa fişek ve şok ile ilgili dağılım deneme testi yaptım. Tüfeğim 66 cm namlu, çift tetik 104A sabit şoklu; şoklar 5 ve 3.
Atış mesafesi tam 36 m. Büyük karton yüzey üstüne yapıştırdığım A4 kağıtlarında, hızlı hızlı çizdiğim 15cm çaplı dairelere nişan alınmıştır. Atışlar desteksizdir.
Son atış tek kurşundur ve 90 derece dönerek ve tüfek yüzlenerek beklemeden (ava atar tempoda) atılmıştır.
Önce mesafeyi ölçtüğüm aracı tanıtayım size
İlk atışımı Sterling 24gr 9,5 no skeet fişeği ile yaptım ve işte sonuç; A4 üstünde 26 saçma deliği saydım.
İkinci denemeyi 24gr 9,5 no Yaf ile 5 şokla yatım ve sonuç 25 saçma deliği
Üçüncü deneme Sterling 9,5 no 24gr skeet fişeği 3 şok ile ve sonuç; A4 kağıdı üstünde 59 saçma deliği
Dördüncü deneme; Yaf 24gr 9,5 no skeet fişeği 3 şok ile ve sonuç; 57 saçma deliği
Beşinci deneme RC2 Competition 28gr 7,5 no 5 şok ile yapıldı ve 20 saçma deliği
Altıncı deneme atışı RC2 Competition 28gr 3 şokla yapıldı ve 41 saçma deliği
Ve Yedinci deneme 28gr 7 no keçe tapa kendi dolum (Cem&En&To Fişekleri
) 3 nolu şokla; 18 saçma
Sekizinci deneme 32gr 7 no keçe tapa Cem&En&To
3 nolu şokla; 31 saçma deliği
Son atış tek kurşun olup, hedefe 90 derece yan dönülmüş ve ani dönüş ile yüzleme ve atış gerçekleştirilmiştir. Ava atılır gibi bir an oluşturmak istedim
Yedinci deneme atışında (28 gr 7 no kendi dolum ile yaptığım atış sonrası manzaraya lütfen dikkat! Keçe tapa hedef A4 kağıdının 15cm sağ alt çaprazında ve kartonun ilk katını delmiş ikinci kat ile arasında kalmış vaziyette
Benim saçmam kaçırsa tapa ile vururum olayı yani
Hedef ile atış yaptığım mesafeye bakış,
Yorumlarınızı bekliyorum. Daha kapsamlı bir deneme çalışmasını da önümüzdeki ay yapmayı planlıyorum.
Selamlar