Gönderen Konu: Fişek ve şok denemelerim 10.03.2012  (Okunma sayısı 11840 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
Fişek ve şok denemelerim 10.03.2012
« : 10 Mart 2012, 18:54:44 »
Bugün  ilk defa fişek ve şok ile ilgili dağılım deneme testi yaptım. Tüfeğim 66 cm namlu, çift tetik 104A sabit şoklu; şoklar 5 ve 3.
Atış mesafesi tam 36 m. Büyük karton yüzey üstüne yapıştırdığım A4 kağıtlarında, hızlı hızlı çizdiğim 15cm çaplı dairelere nişan alınmıştır. Atışlar desteksizdir.
Son atış tek kurşundur ve 90 derece dönerek ve tüfek yüzlenerek beklemeden (ava atar tempoda) atılmıştır.
Önce mesafeyi ölçtüğüm aracı tanıtayım size :)

İlk atışımı Sterling 24gr 9,5 no skeet fişeği ile yaptım ve işte sonuç; A4 üstünde 26 saçma deliği saydım.

İkinci denemeyi 24gr 9,5 no Yaf ile 5 şokla yatım ve sonuç 25 saçma deliği

Üçüncü deneme Sterling 9,5 no 24gr skeet fişeği 3 şok ile ve sonuç; A4 kağıdı üstünde 59 saçma deliği

Dördüncü deneme; Yaf 24gr 9,5 no skeet fişeği  3 şok ile ve sonuç; 57 saçma deliği

Beşinci deneme RC2 Competition 28gr 7,5 no 5 şok ile yapıldı ve 20 saçma deliği

Altıncı deneme atışı RC2 Competition 28gr 3 şokla yapıldı ve 41 saçma deliği

Ve Yedinci deneme 28gr 7 no keçe tapa kendi dolum (Cem&En&To Fişekleri :D) 3 nolu şokla; 18 saçma

Sekizinci deneme 32gr 7 no keçe tapa Cem&En&To :D  3 nolu şokla; 31 saçma deliği

Son atış tek kurşun olup, hedefe 90 derece yan dönülmüş ve ani dönüş ile yüzleme ve atış gerçekleştirilmiştir. Ava atılır gibi bir an oluşturmak istedim :)

Yedinci deneme atışında (28 gr 7 no kendi dolum ile yaptığım atış sonrası manzaraya lütfen dikkat! Keçe tapa hedef A4 kağıdının 15cm sağ alt çaprazında ve kartonun ilk katını delmiş ikinci kat ile arasında kalmış vaziyette :D

Benim saçmam kaçırsa tapa ile vururum olayı yani :D

Hedef ile atış yaptığım mesafeye bakış,

Yorumlarınızı bekliyorum. Daha kapsamlı bir deneme çalışmasını da önümüzdeki ay yapmayı planlıyorum.
Selamlar
« Son Düzenleme: 13 Mart 2012, 09:49:59 Gönderen: Tolga ÖZHAN »

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Fişek ve şok denemelerim 10.03.2012
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2012, 20:02:46 »
resimlerin hepsini tam göremedim ama attığınız mesafelerde dağılımlar baya açık.3 nolu şok  32gr ve üzeri 7 numara saçmalarda daha iyi olabilirdi.elinize sağlık.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2012, 20:16:27 »
hocam branş fen mi matematik mi?  ;D ;D ;D   aynı tüfek bende de var ben acayip memnunum 2 nolu şokla yapsaydınız denemeleri çok daha iyi sonuçlar alabilirdiniz bide sanırım sizin sıkılara biraz daha ayar lazım dağılım ve saçma sayısı yeteri kadar olmamış
Umut TUNA
1980 adana

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2012, 20:16:29 »
Suat Bey;
Rüzgar saatte 14 - 15 km ile hedef kağıtların durumuna göre küzeybatı yönünden esiyordu. Ve atışlar desteksiz atışlardı. Sanırım bu etkenlerde dağılıma etki eder. 5 Şok için dağılım bence yeterli.
Özellikle keçe tapa ile ve 3 şokla 15cm çaplı daire içine 9 saçma girmiş olması ve 5 inç'lik sadece bir daire çiziliyor olması (boşluğa) rüzgarında etkisiyle kabul edilebilir. Daha ilginç olan keçe tapanın kartona saplanması. :D
Yorum için teşekkürler.
Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2012, 20:29:21 »
Umut Bey;
Branşım sınıf :D
Benim tüfeğim sabit şoklu. Rüzgarı dikkate alırsak dağılım 36m mesafe için iyi. 5 nolu şokla daha uzak mesafeye atmak akıl işi değil. Hedeflerin ortasındaki 15 cm lik dairelere en az 4 saçmanın isabet etmesi de avın ele geçebileceğinin işareti sanırım.
Yorum için teşekkürler.
Selamlar

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2012, 20:51:05 »
denemeleriniz için çok teşekkürler elinize sağlık..

denemelrinizi a3 kağıdına yapmayı denemenizi tavsiye ediyorum..attığınız mesafede 70-75 cm lik dairesel grupman fişek hakkında daha iyi bir fikir verecektir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2012, 20:55:26 »
Polat Bey;
Yorumunuz için ben teşekkür ederim. A3 bulamadım sabah, ailemi de köye götüreceğim için bulabileceğim yerlere de uğrayamadım. Denemeleri incelerken yolda daha büyük kağıt fikri oluşmuştu zaten.
Çok teşekkürler. Daha bu ilk denemem acemilik diyelim.
Selamlar

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2012, 20:55:35 »
5 nolu şok için uzak bir mesafe.  22.5mt ve sket fişeği daha uygun.3 nolu şok ise neredeyse tüm saçmalar için ideal bir şok.daha önce test ettiğim bütün tüfekler  30 32gr 7 no saçmalarda ve 36 mt mesafede 13cm lik daireye destekli atışlarda 10  15 adet arası saçma tutturmuştu ful ve ım şoklarla.sizde  destekli atsanız sayı değişirdi.ancak 4 saçmanın avın neresine isabet edeceği muamma.eğer saçma adeti 8  10 tane gibi olsa av garanti olur diye  düşünüyorum.

BİGA/1979

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2012, 21:01:25 »
Gerekli tartışmayı diğer forumda yapmıştık Tolga bey..
Paylaşım için tekrar teşekkürler..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2012, 21:08:19 »
Suat Bey;
Şimdi ben de onu düşünüyordum. Ama avcılık bu desteksiz atış olsun istedim. Bir de kafam kartona saplanan tapaya takıldı. Yuvarlak kıvırdığım için kovanı  kesmemek adına altına yarım mantar tapa koymuştum bazı 28gr fişeklerimin. Bu da onlardan biriydi. Mantar tapa sert giriyor kovana ve çok sıkışıyor. Şimdi diğer mantar tapalı fişeklerimi  düzeltip bir sonraki denemede onları atacağım inşallah.
3 nolu şok benim de tek favorim. Özellikle 40 - 45 m mesafeye kadar çok etkili olur diye düşünüyorum.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2012, 21:11:37 »
Burak Bey;
Birden ne oluyor karıştırıyor muyum dedim :D  Üç foruma yazdım da.
Saygı ve selamlar

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2012, 21:16:46 »
amman arabayı vurma hocam bişey lazım olursa ben yedek parçacıyım mesaj at yeter

elinize sağlık zahmet olmuş güzel çalışmalar skeet fişekleri bayağı randımanlıymış
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2012, 23:57:24 »
Ali Bey teşekkür ederim. Skeet ve trap fişekleri güzel fişekler. Ama avda kullanıp kullanmama konusunda şüphelerim var. Yine de kendi sıkılarım diyorum. :)

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 11 Mart 2012, 01:11:01 »
barut hakkı ve basınclı kapama fazla ise tapa daha uzun mesafelere gider.benimde başıma çok geldi.36mt de hedef kağıdına tapa  vuruyor.skeet ve trap fişeklerini ben kullanıyorum.şahitlerim var 25 mt mesafelerde - derecelerde çok ördek vurdum  9 numara fişeklerle.bakmayın siz millet takılmış uzak mesafelerden ateş etmeye.vurulan ördeklerin kırılmadık yerleri kalmamış.ince saçma deyip geçmeyin yeterki iyi bir mesafe tahmin edin.30 35 mt kadar full şokla harikalar yaratır.

BİGA/1979

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #14 : 11 Mart 2012, 01:26:36 »
   Teşekkürler tolga bey paylaşımınız için yorucu ve bir o kadarda  keyifli bir çalışma olmuştur sizin için,
   Kendi dolumunuz kece tapalı fişeği hangi şokla attınız? şundan dolayı sordum avın son günü tahmini 15-20 metreye fişek kolisinin bir yüzünü hedef yapıp winchester marka eski fiber carbon namlulu bir tüfek denedik. (silindir  şoklu) 30 gr 9 no bior tabalı fişek  ile bu mesafeden hedef delindi inananmadım hemen 2 no şoku takılı olan hatrı sayılır  :) x marka tüfeğime sarıldım aynı mesafedenaynı fişekle hedefi talan etmesine ragmen delmedi. Ozaman şoklar yanımda değildi tahminim açık şokla füze- tapa- keçe  daha dar şoklu tüfeklerinkinden daha fazla yol alıyor diye düşündüm. dar şok bir nevi ported görevi görerek tapayı tutuyordur diyerek kafamda soru işareti ile kaldım....ilk fırsatta deneyerek kendimce cevap bulmaya çalışırım..    Saygılar Rastgele
« Son Düzenleme: 11 Mart 2012, 01:28:10 Gönderen: Ferhat DEMİRCİ »
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 11 Mart 2012, 11:49:05 »
Suat Bey; Bence 7 numara her ava gider domuz hariç.  Yukarıdaki denemelerde benim çıkarımlarım; 5 şokun bıldırcın ve üveyk şoku olduğu bior ya da keçe tapa ile güzel iş yapacağı, power tapa ile de 30 - 35 m mesafelerde keklik, üveyk, tavşan avı da yapılabileceği üzerine. 3 nolu şok ise hem bior, keçe tapalarla hem de power tapa ile 35 - 40m mesafelerde üveyk, keklik ve tavşanda sıkıntı çıkarmayacağı yönde. Sterling sezon başında da dikkatimi çekmişti.
Zaten 36m çok ciddi mesafe av tüfekleri için. 40 - 45 m sonrasında ava atış yapmak avı yaralı göndermek demek bana göre.
Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Mart 2012, 11:55:54 »
Ferhat Bey;
Kendi dolumlarımı 3 nolu şokla attım. Ama keçe tapanın altında, kovanı kesmemek için yarım mantar tapa koymuştum ve mantar tapa sert giriyordu. Sanırım bu mantar tapanın sertliğinin ve yuvarlak kıvırmanın da basınca etkisinin sonucu oldu. :)
Bu sonuçlarda şunu da dikkate almak gerekir ki hedefe ulaşan her saçma kartonun arkasından çıkmış. Yani cansız saçma hiç denk gelmedi. Gözden kaçırmış da olabilirim. Delicilik konusunda 36m de sorun yok gibi.
Selamlar

Çevrimdışı Ali AKTÜRK

• *
« Yanıtla #17 : 11 Mart 2012, 12:52:26 »
ÖMer ÇEliK Bey duymasın Meb mallarını eğitim dışında kullandığınızı...:)
Ali AKTÜRK 1977 KAYSERİ
Sözün bilmez bazı nâdan elinden
Yol ağlar, usûl ağlar, erkân ağlar...

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 11 Mart 2012, 14:31:33 »
ÖMer ÇEliK Bey duymasın Meb mallarını eğitim dışında kullandığınızı...:)

Ali Bey;
Bu yol ölçme aracı, kırık olduğu ve kullanıma uygun olmadığı için okul demirbaşından düşürüldü. Ben atılmasını istemedim ve biraz uğraştan sonra özellilke sap kısmındaki deformasyonu tam olmasa da giderdim. Yoksa demirbaştan düşüm yapılmıştır. Yani hurdadan düzeltilmiştir :)
Okulda bulunan benzerleri daha net ölçüm yapıyor. Bunu ben yaptırdığım için hata payını biliyorum ve ona göre ölçüm yapıyorum.
Ayrıca bu denemeler de bir nevi eğitim değil midir? :)
Özellikle ava yeni başlayan arkadaşlara fikir verir. Bedava kurs bir nevi. :)
Uyarı için teşekkürler. :D :D :D
Selamlar

Çevrimdışı Muhammet AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 11 Mart 2012, 16:22:30 »
bu denemeler kişilerin kendi tüfeyini tanıması için çok iyi oluyor
104a benim de var 61 mobil şoklu 71 1/2 şoknu iki namlu
sezon başında bende deneme yapmıştım aklımdaki sorulara cevap bulmuştum, bence deneme nedeni tüfeyin hangi fişekle hangi grupmanı yaptığını görmekse destekli aış olması , 70*70  kağıt ve ortasına parlak bir şey konulması ve farklı 2 marka fişek  bunları tamamlarsan tüfek ve fişek ile soru işareti kalmaz aklında diye düşünüyorum
paylaşım için teşekkürler
66 namlu 5*3 şoklu tüfek uygun fişeklerle kaz maz hariç bütün avlar yapılır bence
Muhammet AKDENİZ
1982 Alaşehir/Kütahya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Mart 2012, 18:24:47 »
Tolga Bey elinize sağlık. Ders araçları, onarmak, işe katmak ve eğitim konusunda fikrinize desteğim. İyi etmişsiniz.

Dağılımları ben beğendim. O mesafelerden o kadar beklemezdim ama saçmaların sayısı da katkı yapmış olduğu kesin. Beğendim dediysem de ne o şokla, ne o irilikte saçmayla ben ava atmazdım. Siz de öyle demişsiniz zaten. 15 cm lik çember içteki çember herhalde. O halde bıldırcın kadar(kanat hariç) bir bölge.

5 no şok ve 9-10 no saçma deyince benim hedefim 25 m olur. Öteye geçmez. Yarım şok ise 25-30 m nin şoku. Siz de biliyorsunuz. Yine de değişik fişekler içinden daha iyiler neden olmasın.

Keçe beklediğimiz gibi o mesafelerde biraz açık dağılım vermiş. Saçmayı ufaltmak gerekir ama avın saçmasından ufak olursa da olmaz haliyle. İyi planlamak, denemek lazım. Ufak kuşlara 2-3 saçma isabeti ideal kabul ediliyor. Bir Alman'ın yaptığı çalışmada bu yönde netice vermişti. Kaz ve iri ördeklere 5-6 saçma ve yeterli irilikte diyor. Sizin sıkıların barutu bu hava için fazla gelmiş de olabilir. Belki daha iyi de netice verirdi. Eğer yok bu barut normal diyorsanız, o zaman bunları ya daha yakın, ya daha ufak saçmalı ya da dar şokla denemek bence mantıklı olur. Mantarı fişeğe dahil edecekseniz, barutun üzerine değil de, keçe ile saçmanın arasına deneyin isterseniz. Çok kalın da olmasın. Piyasada pek yok ama olanlar da 3 mm kadardı, normal olan yani. Bence fark olacaktır.

Atışları desteksiz ve normal atış seyrinde yapmanız bence de daha iyi. Suat Bey veya İbrahim Aysu'nun detaylı testleri tüfek ve şok testi için. Sizinki gibi test daha ziyade ava uygun dağılım bulma üzerine.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Servet BİLGE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 11 Mart 2012, 19:11:17 »
 tolga bey hakikaten bravo! çok emek harcamışsınız ölçüm ve fotoğraflı anlatım çok güzel olmuş teşekkürler.
Servet BİLGE
1978 AMASYA

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #22 : 11 Mart 2012, 19:29:36 »
evet kendi sıkısı gibi olmuyor insanın hiç bir fişek (ayarlarını iyi çözdüyseniz tabi) amma ben skeet ve traplardan bu kadar beklemezdim ; gerçi bende trapçıyım
35/40 m lerde vurulan plaklar görüyorum ama bizim tabirle nescafe olmuyor havada (paramparça olunca plak havada toz gibi nescafe dioruz)  2/3 parça kırılıyor
yinede iyiymiş  keşandada bir arkadaşımda 9 numara 28 gramdı galiba gördüğüm fişekleri ördeğe atıyorum demişti de hadi lan demiştim içimden,sonra bi yorumda daha avcı larımızdan biri trap fişeğiyle keklik vurmuş ve parçalanmış keklik bende iyi bir grupmana denk gelmiştir demiştim
hatta 10 numara bile atıyorum demişti keşanlı arkadaş  öhaa demiştim o zaman ; belkide olabilir mi acaba  dedim şimdi  sizin denemelerden sonra
yani 24 gram deyip geçmemek lazım demekki belki de süratli olduğundan biraz da

neyse rastgelsin
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 11 Mart 2012, 22:24:56 »
bu denemeler kişilerin kendi tüfeyini tanıması için çok iyi oluyor
104a benim de var 61 mobil şoklu 71 1/2 şoknu iki namlu
sezon başında bende deneme yapmıştım aklımdaki sorulara cevap bulmuştum, bence deneme nedeni tüfeyin hangi fişekle hangi grupmanı yaptığını görmekse destekli aış olması , 70*70  kağıt ve ortasına parlak bir şey konulması ve farklı 2 marka fişek  bunları tamamlarsan tüfek ve fişek ile soru işareti kalmaz aklında diye düşünüyorum
paylaşım için teşekkürler
66 namlu 5*3 şoklu tüfek uygun fişeklerle kaz maz hariç bütün avlar yapılır bence

Bu tüfeğin de iki namlusu var. 66 namlu sonradan yapıldı ve ben sadece üveyk avı yapabildim bu sezon. Daha çok diğer 104 ü kullandım. Ama bu tüfekle skeet attım. Sanırım 12 -13 seri skeet atışı yaptım toplamda. Üst namlu 3 şok olduğu için giden plaklara genelde arka tetik ile atış yapıyordum. İşin çok başında olduğum için en fazla 16 plak kırabildim. :)
Bir de sezonun son günü Söke'de her sene olduğu gibi karatavukla sezonu kapattım. İzmir'de yasak olunca karatavuk için bile gidiliyor sezon sonu :D
Boş fişek atmadım ve mesafeler oldukça iyiydi. Zaten bu denemeyi ilk defa tüfeği avda kullanınca yapmak istedim. Ortaya bu sonuç çıktı.
Bana yeter diye düşünüyorum.
Selamlar

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 11 Mart 2012, 22:44:36 »
Tolga Bey elinize sağlık. Ders araçları, onarmak, işe katmak ve eğitim konusunda fikrinize desteğim. İyi etmişsiniz.

Dağılımları ben beğendim. O mesafelerden o kadar beklemezdim ama saçmaların sayısı da katkı yapmış olduğu kesin. Beğendim dediysem de ne o şokla, ne o irilikte saçmayla ben ava atmazdım. Siz de öyle demişsiniz zaten. 15 cm lik çember içteki çember herhalde. O halde bıldırcın kadar(kanat hariç) bir bölge.

5 no şok ve 9-10 no saçma deyince benim hedefim 25 m olur. Öteye geçmez. Yarım şok ise 25-30 m nin şoku. Siz de biliyorsunuz. Yine de değişik fişekler içinden daha iyiler neden olmasın.

Keçe beklediğimiz gibi o mesafelerde biraz açık dağılım vermiş. Saçmayı ufaltmak gerekir ama avın saçmasından ufak olursa da olmaz haliyle. İyi planlamak, denemek lazım. Ufak kuşlara 2-3 saçma isabeti ideal kabul ediliyor. Bir Alman'ın yaptığı çalışmada bu yönde netice vermişti. Kaz ve iri ördeklere 5-6 saçma ve yeterli irilikte diyor. Sizin sıkıların barutu bu hava için fazla gelmiş de olabilir. Belki daha iyi de netice verirdi. Eğer yok bu barut normal diyorsanız, o zaman bunları ya daha yakın, ya daha ufak saçmalı ya da dar şokla denemek bence mantıklı olur. Mantarı fişeğe dahil edecekseniz, barutun üzerine değil de, keçe ile saçmanın arasına deneyin isterseniz. Çok kalın da olmasın. Piyasada pek yok ama olanlar da 3 mm kadardı, normal olan yani. Bence fark olacaktır.

Atışları desteksiz ve normal atış seyrinde yapmanız bence de daha iyi. Suat Bey veya İbrahim Aysu'nun detaylı testleri tüfek ve şok testi için. Sizinki gibi test daha ziyade ava uygun dağılım bulma üzerine.

Volkan Bey;
İçteki çemberin çapı 7cm, dıştaki çemberin çapı 14 cm. Zaten bu yüzden dağılımın iyi olduğunu düşünüyorum. Zira en kötü dağılım benim kendi doldurduğum 28 gr keçe tapalı atış ki onun A4 üzerinde en uzak iki saçma deliğinin mesafesi 30cm. A4 kağıdı 21cm ye 30cm ve keçe tapa ile içinde 18 saçma var. Ve desteksiz atış.
Bu testi yaparken bu tüfekle ava atışlarımda mesafeyi tanımak, kendi sıkılarımla ne mesafeye atmam gerektiğini kararlaştırmaktı. Açıkçası ben de pek 40 m ye atmıyormuşum bunu da mesafeyi sağlıklı ölçünce anladım. :)
Ama atış yaptığım yeri ve yönü rastgele seçtiğim için hata ettim. Rüzgar orta kuvvette idi, bir kaç kere döküm ayakların içindeki çelik desteklere rağmen rüzgarla devrildi. Aslında rüzgarı ya tam karşıdan alarak ya da rüzgarı arkadan alarak gözlem netliği kazanmaya çalışabilirdim. Sağa sola kaçış oluyorsa ( ki emin değilim bu mesafede) bu olumsuzluğu biraz olsun azaltmış olurdum.
Suat Bey'in de İbrahim Aysu Bey'in de testleri ve araştırmacı yönleri ayrıca sahip oldukları bilgiler çok değerli.
Yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.