Gönderen Konu: BİLEN VAR MI? BU HAKKI KİM VERDİ...  (Okunma sayısı 6124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan GELEN

• *
BİLEN VAR MI? BU HAKKI KİM VERDİ...
« : 09 Mart 2012, 11:28:03 »
Ulaabat gölünde av sezonunu bitirip kayığını, teknesini gölde bırakan avcı arkadaşların dikkatine.Sayın Gölyazı Kooperatif başkanı kendisini öyle yetkili görmüş ki,av sezonunun kapanması ile avcı arkadaşların göl kıyısında bıraktığı kayıkları karada olanları suya indirip, kilitli olanların kilidini kırıp sabah hava aydınlanırken kendi köyü kıyısına çekmiş. ÇALDIRMIŞ. Suç duyurusu ve yapılan kanuni işlemler sonucu kimseye sorulmadan götürülen ben ve 10 arkadaşımın kayıkları törenle geri getirilmiştir.Sebebi sorulduğunda sayın başkan turnanın yasak olduğunu unutmuş olmalı ki gölden 20 adet balık ağının kaybolduğunu söylemiştir.Sayın başkan 2 metre suda ağın ne işi olur...Bu eylem resmen Akçalar avcılarını hırsızlıkla suçlamaktır.Kendi kendine hem hakim hem savcı hemde avukat rolünü üstlenmek kimseye yarar sağlamaz.Bu eylemin komşu iki mahalleyi birbirine düşürmekten başka bir anlamı var mı?  Kayıkların geri getirilme töreni :

« Son Düzenleme: 10 Mart 2012, 20:29:44 Gönderen: Rıdvan GELEN »
Rıdvan GELEN
1969 AKÇALAR-BURSA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
şehrin azizleri filmi geldi aklıma birden... kendi kendilerine yetki verip kırıp parçalıyorlardı ortalığı,,, bunlarda ondan esinlenmiş herhalde...ulubat gölünün azizileri :) oşaka bir yana ortalık bi acayip oldu....soruna bak çözüme bak... pes doğrusu...

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
yazık artık ülkede sandalyeye sahip olan herkes kafasına göre kanun koyuyor...
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Murat YAMAN 16

• *
Ynt: BİLEN VAR MI? BU HAKKI KİM VERDİ...
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2012, 21:02:05 »
baştan 3 üncü sarı kayıkta benim bu gölyazılı arkadaşlar turna balıgı yasak oldugu halde gölyazı su ürünleri başkanı ve yandaşları yasak dinlemeden göle turna balıgı yakalamak için ag atıp balık tutuyorlar ve bu arkadaşların agları elleri dert görmesin bi şahıs tarafından toplanmış yasaklara uydugu için toplamış. ve gölyazı su ürünleri kooperatifi başkanı ve yandaşları hangi akıla hizmet  hangi kanuna hangi yasaya dayanarak benim ve avcı arkadaşlarımın kayıklarını zincirleri kilitleri kırarak kayıkları calmıştır.... calmıştır çünkü bunun adı hırsızlıktır...ve kendi su ürünleri başkanıdır yasak zamanda kendi ve yandaşları balık avlıyorlar BİR BAŞKAN BUNU YAPARSA DİGERLERİ NE YAPMAZ ..ve bize aglarımızı siz topladınız diye hırsızlıkla suclamıştır.ve kanun önünde şu an hesap verecektir.. 
« Son Düzenleme: 10 Mart 2012, 21:59:11 Gönderen: Murat YAMAN 16 »
MURAT YAMAN
1987 BURSA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2012, 23:00:18 »
kardeşim hesap vermesse alın... kim hangi dilden anlıyorsa o dille konuşun...

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2012, 10:25:34 »
Güzel yapmışsınız. Kendi çaldığı müzikle kendisi oynamış başkan.

Misillieme gerek. Sizde başkanın kayığını kaçırın ;D ;D

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Nihat ŞAHİN

• *
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2012, 17:36:14 »
benimde kayıgımı almışlar ama başkan demekki koskoca ulubatı sahipsiz sanıyor başkan sen NE kadar ulubatı kendinin  sansanda bizbu ğölün kenarında büyüdük bu gölün altını benim zannedi yorsun  ama biz avcılar olarak üstüde bizim çünkü biz kaçak avlanmıyoruz ...
Nihat ŞAHİN
1969 BURSA-Akçalar

Çevrimdışı Rıdvan GELEN

• *
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2012, 18:09:43 »
Nihat  doğru yazmışsın. Bu göl  sadece etrafında olan köylere mahallelere değil, tüm TÜRKİYE,ye aittir. Bunu sayın başkan bilmeli, bilmiyorsa yetkili merciler bunu ara sıra hatırlatmalı.  Komşu köylerden,de avcı arkadaşların kayıklarını götürmüş. Sudan sebepler ve yetkiler uydurarak kimse kimsenin hakkını gasp edemez.
Rıdvan GELEN
1969 AKÇALAR-BURSA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2012, 18:17:10 »
abi yanlış anlamayında bzim buralarda böle bşey olsun ki ben ankdaradyım hiçde güzel şeyler olmaz siz iyi duruyorsunuz orda,başka duymyorki bu yazdıklarınızı,,,adam kendiyle övünüyordur şimdi...

Çevrimdışı Rıdvan GELEN

• *
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2012, 18:26:04 »
 Musa kardeşim biz iyi niyetle davranıp işi kanuni yoldan çözmeyi tercih ettik. İnan bana bu yazılanları yüzüne söyledik. Pabucun pahalı olduğunu anladı.
« Son Düzenleme: 11 Mart 2012, 18:27:10 Gönderen: Rıdvan GELEN »
Rıdvan GELEN
1969 AKÇALAR-BURSA

Çevrimdışı Hakan ESER

• *
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2012, 18:23:45 »
Sevgili Arkadaşım.. Güzel bir av sezonunu kazasız belasız güzel anılar ile kapattık sana ve sevgili kardeşim İlkere tekrar teşekkür ederim...  Gölde her ava çıkışımızda sana '' bu ağların gölün üstünde ne işi var balık sezonu kapalı değil mi ? '' diye sorunca sen hep aynı cevabı verirdin.. '' Gölyazılılar ne yasak dinler ne kural kaide tanır..   Göl sanki hendi tapulu malları '' ve devam ederdin bu göl hepimizin gölü bizler sahip çıkmazsak kim çıkacak derdin.. '' Benim anlamadığım neye dayanarak böyle bir hareket yapmışlar akla mantığa sığmıyor.. Yapan kişi cahil diyeceğim ..koop. başkanı yaptı diyorsunuz ...  Ama en güzelini sizler yapmışsınız .. kanuni yollarla bu işi halletmek en güzeli, bu iş kabadayılık işi değil sağ duyulu olmak daha güzel ve akılcı... Ben av sezonu geldiğinde vergimi veriyorum pulumu alıyorum kurallara uyuyorum .. Herkesin buna uyması en güzeli  ... Lütfen ,sayın yetkililer denetim yaptığınızı biliyoruz teşekkür ederiz . ama bu işi daha sıkı tutalım kişilere ve kurumlara ayrıcalık tanımayalım... hep beraber bu göle sahip çıkalım..... Sevgiler..
Hakan ESER
1967 elazığ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2012, 18:53:43 »
hırsızlık müracatında bulunun baglı oldugunuz cum.savcılıgına dilekçeyle direk başvurun....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Rıdvan GELEN

• *
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2012, 12:40:02 »
Hakan kardeşim eline sağlık.    Seninle senelerden beri avlanır, gölün hertarafını dolaşırız.  Bu güne kadar kimseye bir zararımız , kimseyle bir problemimiz olmadı.  Gölyazı köyünde çok değerli, arkadaşlarımız, abilerimiz hatta akrabalarımız var. Bunu köy halkına maletmet yanlış olur. Bu sayın başkan ve yönetimin yetki bunalımına girmesidir.
Rıdvan GELEN
1969 AKÇALAR-BURSA

Çevrimdışı Recep YILDIRIM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2012, 14:20:54 »
biz bu gölde avlanmak için devlete vergi ödemekteyiz bizlere devlet izni vermiş bide size haraçmı verelim sizlere yakıştıramadım
Recep YILDIRIM
1981 bursa/nilüfer/akçalar

Çevrimdışı Ali TÜTÜNCÜ

• *
  • www.alitutuncu.com.tr
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2012, 15:22:28 »
Maalesef ülkemiz avcılarının kara talihi bu, büyük geçmiş olsun, buna da şükretmek zorunda kalıyoruz, iyi ki yakmamışlar diyerek... Ama asıl konu kendilerinin nerde olduğunu bilmeyenlere haddini bildirebilmek. boşuna söylenmemiş bir söz daha " eşeğe gereğinden fazla değer verirsen kendini yarış atı zannedermiş" her yer kendini yetkili görenlerle dolu, bir yere ava gidersiniz, orman müdürlüğünden pul aldığınız yetmiyor gibi "buraya kimden izin aldınız da geldiniz" diye sorarlar. kimisi çıkar "biz köy heyeti karar aldık burayı yasakladık" der. kimisi gelir elinde sopasıyla " bizim derede niye avlanıyorsunuz" diye hesap sorar. daha kötüsü de aracınıza zarar vermeye kalkarlar. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim ! ilerleyen zamanlarda inşallah avcılar intikamını aldı diye haberlere rastlamayız.  ;)
« Son Düzenleme: 13 Mart 2012, 15:24:08 Gönderen: Ali TÜTÜNCÜ »
Ali TÜTÜNCÜ
1977 Kuyucak AYDIN        0533 312 0206

Çevrimdışı Hakan ESER

• *
« Yanıtla #15 : 14 Mart 2012, 18:06:02 »
Sevgili Arkadaşım, Tabiiki sözümüz Gölyazı Köyüne değil... Lafın nereye gittiği belli.... Lafımız bu göle sahip çıkmayanlara ... Bu göl bizim gölümüz avlananda, yanında yaşayanda bu göle sahip çıkmalı....  Kanunlara kurallara uymalı... Sevgiler....
Hakan ESER
1967 elazığ

Çevrimdışı Zeki DEMİRAL

• *
« Yanıtla #16 : 21 Mart 2012, 23:01:57 »
bu kanunsuz başkan şu anda şikayetlerini geri almaları konusunda aracı gönderip arkadaşlarımızı ikna etmeye çalışıyor. Adam olan yaptığı herşeyin arkasında durur. Bizlerakçalar avcıları olarak bu olayın tekrarlanmayacağını umuyoruz aksi halde bende dahil hiç kimsenin bu defaki gibi sağduyulu davranmayacağını çok iyi biliyorum.

Zeki DEMİRAL
1973 AKÇALAR BURSA

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #17 : 22 Mart 2012, 10:21:39 »
                         YANGINA KÖRÜKLE GİDENLER
"kardeşim hesap vermesse alın... kim hangi dilden anlıyorsa o dille konuşun..."
"abi yanlış anlamayında bzim buralarda böle bşey olsun ki ben ankdaradyım hiçde güzel şeyler olmaz siz iyi duruyorsunuz orda,başka duymyorki bu yazdıklarınızı,,,adam kendiyle övünüyordur şimdi..."
"Misillieme gerek. Sizde başkanın kayığını kaçırın"   
                    AKLI SELİMLE HAREKET EDENLER
"hırsızlık müracatında bulunun baglı oldugunuz cum.savcılıgına dilekçeyle direk başvurun...."
 "Musa kardeşim biz iyi niyetle davranıp işi kanuni yoldan çözmeyi tercih ettik. İnan bana bu yazılanları yüzüne söyledik. Pabucun pahalı olduğunu anladı."
Arkadaşlar lütfen biraz daha dikkatli olalım.Kanunsuz olduğunu düşündüğünüz bir uygulamayı yapan birine benzer bir yola başvurduğunuzda aranızda ne fark kalır.Hakkı yada haklıyı belirleyecek olan yasalardır.Selamlar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #18 : 22 Mart 2012, 23:45:40 »
Ulubat gölünde hergün katliyam var.... Hergün ağ atıyorlar yavru zamanı turnayı tüfekle vuruyorlar ...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
« Yanıtla #19 : 29 Mayıs 2012, 14:57:20 »
EVLERE ŞENLİK YABAN HAYATIMIZ VAR SATILIK KİM ALMAZ...
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50