Servet Bey elinize sağlık, bunları paylaştığınız için. Gördünüz ki, atılan fişeği inceleyince karar vermek kolaylaşıyor. Hangi avın ele geçeceğini, geçeyeceğini tahmin etmeye faydası oluyor. Bunların hemen hepsiyle belli şartlara keklik avlanır. Bıldırcınsa dediğiniz fişeklerle olur.
Tabi biz bunları göremedik. Dağılım av mesafesinde keklik cesametinde kuşa 2-3 saçma denk getirebiliyorsa ve iriliği de mesafeye göre uygunsa ava götürülebilir.
40 adım yazmışsınız. Bir adımınız topuktan topuğa olacak şekilde kaç santim ölçtünüz mü? Mesela ben mesafe için adımlarken adımlarımı biraz açarak yürürüm ve denemek için arada durur iki adım arasını tüfeğimle ölçerim. Tüfeği de evde ölçerim
Benim böyle adımlarken topuktan topuğa 90 cm geliyor. Defalarca sınadım. 1-2 cm eksik fazla oluyorur. Aslında adımdan da önemlisi avda atacağınız mesafeyi seçmek. Bunu keklik kalkınca yapamayacağımıza göre, belli bir limitimiz olmalıdır. "Şuradan öteye atmam" diye falan. İşte o mesafeye hedef dikmek bana doğru geliyor. Siz de nasıl uygun görürseniz elbette. Fikrimi paylaştım.
Bizim fişekle ve daha doğrusu Avrupa hmen tüm fişekler çok çok hızlı. 405 m/s hatta 415 m/s hızla namludan savuran fişekler var. Bu fişeklerin gramı da çoksa dağılım oldukça açılır. Bu durumda boşlukları kapatmak için saçmayı inceltmek bana doğru geliyor. Mümkün olduğu kadar tabi.
Denemeleri yaptığınızda resim de çekme imkanınız olursa ve burada paylaşırsanız, hepimiz için de keyifli olacağına şüphem yok. Şimdilik, "sizin görüp beğendiğiniz" fişekler için sizin adınıza sevindim diyebilirim. Size faydası olmuştur.
Selamlar