Gönderen Konu: Heyecan  (Okunma sayısı 2197 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
Heyecan
« : 07 Mart 2012, 13:42:17 »
Değerli avcı arkadaşlarıma bir sorum olacak.
Ben av konusunda 1 yıllık tecrübeye sahip, uçar kara avları yapmış, 300 den fazla fişek atmış biriyim.
Ancak sorunum şu ki av karşıma çıkınca heyecan yapıp tüfeği yüzüme dayamadan atış yapıyorum. Gene vuruyorum ama karavana çok oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.

ethem erciyes

• Ziyaretçi
Ynt: Heyecan
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2012, 13:58:49 »
Selam dostum bende senin gibi yapıyorum bazen, avcılıkta en önemli şey zaten soğukkanlı hedefi en az 2 - 3 saniye namlunun ucunda süzmektir, eğer süzmeden atış yapılırsa hedef ile namlunun haraketi uyumsuz olacağından, saçmalar ya geride kalıyor yada alakasız bir yerde kalıyor, adı üstünde heyecanı bir şekilde yenip, takibi iyi yapmaktan geçiyor iş, ava verilen bu izin avcının şansınıda artırabiliyor, özellikle benim gibi köpeksiz av yapan kişilerde bu heyecan işi daha fazla oluyor, avın gözükmesiyle oluşan adrenalin, verilen  2 - 3 saniyelik arada geri kayboluyor zaten.

Selamlar.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2012, 14:26:22 »
turgaycım saygılar değerli avcı kardeşim.... :) demir tavında dövülür bu iş merada çözülür.. :)...o heyecan bu sezon gider senden, heyecandan ziyade avcı aslında hep merak için dedir avı görmeye odaklı olduğu için aniden av uçtuğunda yahut kaçmaya başladığında avcı görmek ister bilinç altı olarak,,demem oki avı ögrmeye çalışma ava bak ama görmeye çalışma,,bnunu başardığında zaten iştamam olacak,,bir zaman sonra refleks lerin ve tüfeğin çok senkron içerisinde neredeyse içgüdüsel olarak atışlar yapacaksın ve vurduğun avlara cok şaşıracaksın..sıkılacak bir durum değil..ancakbu işin üzerine cok düersen.. bir diğer mevzuolarak karşına cıkacak sorun ; basiret bağlanma olayı çok avcının başına gelmiştir bu basiret bağlanma olayı genelde çok yakındna kalkan avlara bile ateş edmessin ve nedenini bilmezsin.. bunun sebebi ise yine psikoljik dir ve kendinin iyi atış yapmadığını,,tüfeğini omuzlaymadğın için kaçırdığınıdüşünmen ve bunu sürekli düşünmen senin reflekslerini ve duyu organlarını kontrol etmene engel olur.. moral ve motivasyonu bozar ve dolyısı ilebu vücudun fizyolojisi ile akalı dır vücucundaki hormanal denge bozulduğu için sağlıklı karar vermezsin çünkü diikat başka yerde dir ve hedefe değil hedefe varmana engel teşkileden duruma odaklı olduğun için yada geç karar veirisin.. kötü atışlarını hiç önemseme nasip de geç.. ama nedenini öğren...hiç bir sorun kalmıcak inş.....

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2012, 14:38:53 »
:) Dert etme bunu kardeş senin bu heyecanlı davranışını her avcı yapıyor. Zamanla heyecanını kontrol etmesini öğrenirsin. Kulakları çınlasın aklıma eşim geldi. Bir ara görevinden izinli gelmişti Çulluk avına çıktık köpeğim sayesinde sık çamlar arasından çıkan çulluk eşimin bulunduğu açık alanda önünden ellerini sallıyarak :) (kanatlarını)  geçerken bam, bam çiftesi ile atış yaptı :) sonuç süper mankee yani vuramadı o da heyecan yapmıştı ve senin gibi 1 yıllık da değil nerde ise tam 37 yıllık profosyenel avcı :) Bunlar sana örnek. Moralini sakın bozma
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2012, 14:45:25 »
Musa abiye aynen katılıyorum eğer motivasyonunuz iyiyse atış yaparken kendinize güveniyorsanız ve ekipman uygunsa o av biraz zor kaçar..Ben aynı durumu keklik avında yaşıyorum..diğer avlarda sakin bir şekilde süzme yaparken yakınımdan keklik parlayınca elim ayağıma karışıyor :D Ya donup kalıyorum ya da acele edip ıskalıyorum..Ama zamanla bütün taşlar yerine oturuyor merak etme..Selamlar
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2012, 15:07:52 »
işin diğer boyutu mankeler olmasa biz av sonrası nelere güleceğiz? :)...yada av yemeği yerken kimlere takılacağız.. mankecilazım abi... avın muhabbeti :) bizde cok güldüler... bbende güldüm kendime onlarla birlikde... :)