Gönderen Konu: Avcılığın kaderi kimin elinde  (Okunma sayısı 13093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
Avcılığın kaderi kimin elinde
« : 05 Mart 2012, 15:56:17 »
Merhaba sevgili dostlar .Bu pazar günü şöyle bir televizyona bakayım dedim,yaban tv yi açtığımda :Çok bilen amcalar toplanmış avlaklar üzerinde yeni yaptırımların peşine düşmüşler.Devlet avlağı,özel avlak örnek avlak
projeler havada uçuşuyor.....Avcılık üstüne ve daha da acısı avcının üstüne bir sürü oyun oynamaya çalışıyorlar!
Kim bu amcalar..Sarı çizmeli avcıyı sevmeyen program yapımcısı,Keklik üreticisi program yapımcısı,bir diğeri av turları düzenleyen program yapımcısı ve kendine benim köpeğimin mamasını dert edinmiş bir programcı....Bermuda şeytan üçgeni sanki ....
Birisi bağırıyor aşağılayan bir tavırla parası olmayan avcılık yapmasın diye ötekiler onaylıyor kafaları ile.Bunlar avcı dostu falan değil avcıyı nasıl sömüreceklerinin hesabını incede inceden yapan amcalar....Bir programında adamı yoksa başka ile ava gitmesin diyende onlar değilmi.Anlaşılan o ki...bizi yiyecek bu amcalar...Bir tane avcı lehine konuşanını görmedim ayıptır bu kadarıda olmaz.Siz bu işten para kazanacaksınız diye bu kadar avcıyı yok mu sayacaksınız.Zaten avlakları bir çoğu yeni sistemle ava kapandı avcı bilinçli olarak dar avlaklarda avlanmaya mahkum edildi. Yaptığınız hesapsız yayınlar sayesinde şimdi köpek mamasını  ikiyıl önceden planlayan bu amcalar avlaklarımız için ne planlıyorlar...Ayıptır her taraf sulak alan Samsun Balık gölleri örnek kaç dönüm sulak alanın kaçta kaçı ava açık ,Suşehri neden ava kapalı köylülerimizide örgütlediniz avlaklardan para kazanın diye bir laf attınız ortaya şimdi hangi ava açık alanda avlanmaya kalksak ya muhtar ya köylü avcıya hakaret etmeye başladı,daha da ötesi milletin arabasına köpeğine zarar verir hale geldiler.Ayıptır hakkınız yok buna.....Tüm
avcı dostlarıma söylüyorum lütfen herkes bu amcalar için artık bir adım atsın Türk avcısı bukadar hafife alınmamalı avcılık bize atalarımızda kaldı bunlardan değil.Ayrıca kim size avcıyı küçümseme hakkını veriyor.Lütfen artık  birileri
bu amcalara dur desin.Saygılarımla

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: Avcılığın kaderi kimin elinde
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2012, 16:01:35 »
Serhat bey, varya güldürdün beni. Teşbihte hata olmaz bravo diyorum.

Tercümesi, zamanında bu konuşanlar beleşe avlandı dünyanın avlarını vurdu.

Kendilerinin saçı sakalı ağardı,dizleri ağrımaya başladı. Giderayak yeni bir sistem bırakalım avcı arkadaşlar gelecek yıllarda rahat etsin.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2012, 16:04:21 »
sonumuz hayır olsun :)
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2012, 16:27:30 »
Serhat kardeşim yazdıklarının hepsine katılıyorum. Ancak, birilerinin dur demesi ile değil, Tüm avcılar olarak birlik olunup dur denmeli ki dursunlar.   Şunu unutmayalım ki bir gün hepimiz yaşlanacağız. Kimin ne olacağını da bir tek allah bilir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2012, 16:45:00 »
Sayın Yıldız Hanım birlik olmamızın zamanı henüz geçmedi.Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2012, 16:49:23 »
Serhat abi bu amcalar amcazadeler varya keserin ucunu hep bize doğru yontuyorlar, adam resmen parası olan avlanacak diyor ey millet uyanın yaw! bunlara söz hakkını biz veriyoruz,
nasıl veriyorsak öylede alırız aslında ama birliği dirliği sağlayabilsek, bir toparlasak garip çoğunluğu ses oluruz yaptırırız amma hep keser döner sap döner deyip beklersek keser bize batacak göreceksiniz.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2012, 16:53:16 »
Benim merak ettiğim avcılık adı altında kurulan federasyonlar, konfederasyonlar ne yapıyorlar acaba hiç seslerini duymuyoruz??
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2012, 18:06:10 »
Ben şahsen önümüzü göremiyorum. Bildiğim tek şey devlet özel avlak meselesine kafayı takmış ve gerçekleştirmek için uğraşacak gibi geliyor bana... Bu işin sonu nemi olacak, bence bohçacılık moda olacak. Bu amcalara kızanlar çekecekler elini ayağını. Boğçacılığa selamun aleyküm diyecekler.
Benim kendimize kızdığım noktada, sezon boyu çatır çatır avımızı yapıyoruz. Fakat bu av hayvanlarının üremesi doğal yaşamlarında korunması üzerine hangimiz ne yapıyoruz. Kısacası sadece avlıyoruz fakat üretmiyoruz. Av hayvanlarımız kimseziz ve çaresiz. Devlet bunları korumak yerine hala sırtından nasıl para kazanırız bunların peşinde. Sorarsanız amaçları bu zaten. Fakat ben yıllardır hiç bir somut adım görmedim. Yaptıkları tek şey il başına bir araç tahsiz etmek. Hala gebe tavşanlar avlanıyor. Dağlar kopoy sesleriyle inliyor hala. Bu zamanda bir avcı hiç korkmadan kopaylarını dağlara salabiliyorsa. Bence devletin sadece acizliğinin bir göstergesidir bu.
İşte böyle arkadaşlar, aşşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Bu gidişle sonumuzu ben pek hayır görmüyorum. İnşalah alınacak yeni kararlar, av hayvanlarının daha iyi korunması ve üremesine faydalı olur...
 O kızdığımız amcalara gelince, avcılar onlara ne kadar kızsada yaptıkları tek şey onları ilk gördükleri yerde onlarla beraber bir kare fotoğraf çekilebilmek oluyor....
« Son Düzenleme: 05 Mart 2012, 18:11:39 Gönderen: Hüseyin SERTÇETİN »
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2012, 18:19:40 »
Ben sana katılıyorum kardeşim ama bizde koruya bildiğimiz kadar koruruz ama bu amcalarla bir kare fotoğraf içinde olmaktansa bu avı hiç yapmam daha iyi.Birlikten kuvvet doğar mühim olan ortak fayda da buluşmaktır.

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2012, 20:19:22 »
Çok iyi bir konuya deyindin serhat abi yaban tv av kanalı olmaktan çıkıp rant kanalı olmuştur işi ticarete dökmüştür orada konuşan amcaların işi rant işi olmuş onlara avlak bedava olacak kendileri avlanacak fişekler bedava sponsorlar sağolsun tüfeklerde bedava ava çıktıklarında her şey markalar üzerine kurulmuş reklam yapıyorlar anlıyacağınız bunlara herşey bedava istanbul dışı avlara gidiyorlar falancıya misafir olduk diye program yapıyorlar avcı dostu gibi görünüyorlar örneğini fatsada gördük domuz avına gelenleri uçak otel her masrafını fatsalı davet eden vatandaş çekmiş 3500 tl gibi bir masraf çekmiş peki soruyorum şimdi benim çevremde bir çok arkadaşım var asgari ücrete çalışıp maaşından 2 kuruş artırıp vergisini pulunu alan avcılar bunlar bunlara bende dahilim bu şekilde olursa yapacak birşey yok mecbur kaçak avlanmaya teşvik edileceğiz çünkü kaçak avlanmak daha cazip duruma gelecek çünkü bu amcalar avcı değil avcı dostuda değil avcının halinden avcı anlar onlar tv'de mont çizme fişek ışık reklamları yapsınlar doğuanadolu bölgesine karadenizden giden avcıların köylülerler yaşadıkları problemleri gündeme getirip avcılara sayip çıksalar herşeyin tam vergin yatmış pul tamam ava serbest bölge av yapamıyorsun küfürler dövüş kavga arabalara zarar verme bunları gündeme getirmiyorlar bu amcalara lanet olsun diyor diyecek başka söz bulamıyorum avcı dostlara selamlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2012, 01:04:58 »
Benim merak ettiğim avcılık adı altında kurulan federasyonlar, konfederasyonlar ne yapıyorlar acaba hiç seslerini duymuyoruz??
tek kelimeyle olay budur..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2012, 01:17:38 »
o federasyonlarda külüplerde malesef onlara çanak tutuyorlar  ben 23 yıldır marmaristeyim ve 23 yıldır marmaris avcılar ve atıcılar kulübüne üyeyim her zaman kulübün başına tuzu kuru biri geçer oturur yanınada 3  5 tane tuzu kuru alır kendi kendilerine organizesyon yaparlar demezler bizim uyelerimiz var onlarada haber verelim davet edelim gelen gelir demezler onun için tırnagın varsa başını kaşı
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2012, 11:02:32 »
bu işin sonunda kendi kanunlarına göre legal bir şekilde avlanacaksın, bize onların kanunları illegal gelmeye başladı,
vergiye son pula son, zaten denetleme yok, illa bu zihniyetemi bürünelim ona zorluyorlar.
eminim her geçen sezon vergi ve pul sayısında ciddi düşüşler oluyordur,
bu ciddi düşüşler dahada ciddi olursa gelen paranın tadı kaçtığında belki birşeyler yapmaya karar verirlermi?
zannetmem çünkü kapıları kapatmaya alışkın oldukları için bu seferde avlanma izni almayanlara ruhsatta vermezler, gibi uygulamalara başvururlar.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2012, 11:41:17 »
serhat bey arkandayız..
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2012, 13:07:59 »
avcılıkta küçüklerin büyüklere saygılı ve ölçülü olması gerekir.Tenkit ettiğiniz kişilerin avcılık veav dünyasına faydalarıda dokunmuştur.Şöyleki en azından avcılığı 7 güne çıkarmak,limitleri arttırmak,avcılık süresini uzatmak vs... gibi.Bir gün sizlerde onların yaşlarına geleceksiniz.Selamlar ve sevgiler.
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2012, 13:09:22 »
Avcılıgı 7 güne cıkarmanın nasıl bir faydası oldugunu izah eder misiniz sayın Tuncer Bey?
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2012, 13:53:11 »
kimse ile polimik yapmak değil amacımız .Av ne zaman 7 gün oldu da biz kaçırdık.Ha 80li yıllar da .......Sadece avcının yanında olsunlar artık

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 06 Mart 2012, 13:57:41 »
7 gun zaten vıcdansızlıktır , sadece avcı acısından bakarsak ok 7 gun olsun ama olayın bır de av hayvanları tarafı var ki 3 gun bence gayet makul...
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 06 Mart 2012, 13:58:30 »
Değerli Gönüldaşlarım;
Öncelikle avlakların ayrılmasında yapılan tanım hatalarına dayanarak Sayın Borovalı da yanlış bir söylemde bulunmuştur diye düşünüyorum. Zira "Genel avlak" ile "devlet avlağı" ayrımı baştan sona hatalı bir ayrımdır. Genel avlak tabiri ile vize ve pulunu ödeyen herkesin avlandığı ve avlanacağı avlaklar kastedilir. Buraya kadar tamam da !
Devlet avlağı kimin vergileri ve kimin seçimleri ile yapılmaktadır? Devlet tanımı halk olmadan mümkün müdür?
Devlet avlağı Türk Milletinin vergileri ile dolayısı ile Türk Avcısının vergileri ile yapılandırılmıştır.
Böyle bir ayrım sosyal devlete yakışmaz. Özel ve örnek avlaklar tamam da geri kalanlar genel avlak olmalı ve devlet avlağı diye bir işletme olmamalıdır. Olursa da ancak av turizmi için yabancı avcılara avlatılmak üzere (burada yerli avcı da avlanır. yabancı avcı para öder, yerli avcı zaten vergisini ve pulunu da ödemiştir.) kanunla belirlenen kotalara uyulur.
Böyle değilse de uygulamanın da tanımın da böyle olması gerekir.
Ayrıca "Parası olmayan avlanmasın" ! sözü söyleyeni ciddi anlamda bağlar. Ülkemizde benim bildiğim bir avam ve asiller ayrımı yoktur, olmamalıdır ve olamaz !!!!!!!!!!!!!
Hindu tarzı bir kast sistemi oluşturularak, sen bu avlağa giremezsin çünkü paran yok, evet senin vergilerinle kurdum ben burayı ve burası zenginlere hitap edecek mi diyeceksiniz?????
Aynı elektrik kullanımı gibi, elektiriği bedava ! kullananın hesabını parası ile kullanana ödetmek gibi bir şey ve ülkemizde çok tutulan bir kaz yolma sistemidir !!!!!!!!!!
Şöyle düşünüldüğüne inanmak istemiyorum ama; "Nasıl olsa parasız avcılar genel avlakları yakında  kuruturlar ve genel avlakları da zaruri gösterip devlet avlağı yaparız !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"...

Uzun sözün kısası bu iki avlağın adı ya devlet avlağı olur ve o devleti oluşturan halk kullanır ya da genel avlak olur yine o ülkenin halkı kullanır. Yabancı avcı ya özel avlaklara ya da örnek avlaklara gider. Bizim zengin avcılarımız başka ülkelere genel avlaklara mı gitmektedirler?
Yabancılar bu işi bizden daha mı az biliyorlar? !!!!!!!!!!!!!!!!!

Biz birlik olmazsak, kulüpler birlik olmazsa, hakkımızı aramazsak, dünyanın yabancı avcısı Anadolu'da av bırakmaz (bakınız sömürgelerin durumu sanayi açısından... :) ) Anadolu'nun avcısı da YABAN TV izler iç geçirir artık :(

Dilimiz sürçtü ise affola
Selamlar

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 06 Mart 2012, 14:04:00 »
Ben çantacılıktan yetiştim saygının ne olduğunu özellikle ava saygının avcıya saygının ne olduğunu çok iyi bilirim.Kral ile çobanın aynı masa da oturduğu yer av masasıdır.Avcılık bize ata yadigarı bir uğraştır.Bu amcalar bunu ticari bir duruma getirmek istiyorlar görün artık bunu

« Yanıtla #20 : 06 Mart 2012, 14:17:20 »
Tüm söyediklerin doğru Serhat ciğim bunlar iyice limon tadı verdiler.Nezaman vazgeçerler bu tutumlarından bilmem ama vazgerirmekte bizim elimizde değilmi.Birkere avcıya saygılı olsunlar söyledikleri sözler hiç birinin saygın kişi olmadığını kanıtladı.Hem bu ülkenin avcısına saygı duyma hemde çık tv ye malını pazarla ayıptır beyler ayıp
Mustafa ŞEBCİOĞLU
1960 ORDU

Çevrimdışı Dağhan ÇAKMAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 06 Mart 2012, 14:19:46 »
para avcısı bunlar....
Dağhan ÇAKMAK
1982-Erzincan

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 06 Mart 2012, 14:25:54 »
Bu avın 7 gün olması olayına da bir iki tümce de ben yazmak isterim. Av gününün az olması avlakta baskıya sebep oluyor. Dünya kadar avcı bir günde aynı yerlerde toplanıyor. Ayrıca hafta tatili pazartesi, salı, perşembe ve cuma olanlar ne yapıyor?
Göçmen kuşlar haftanın 7 günü açık olabilir. Diğer avlarda da hafta sonu iki gün ve hafta içi iki gün yapılabilir. Özellikle cuma, cumartesi, pazar ve çarşamba uygun olur diye düşünüyorum. Tabii ki benim düşüncem sadece :)
En azından uzak giden avcılar için daha uygun olur.

Aslında bu konudaki görüşlerimizi hepimizin paylaşması iyi olur. Böylece farklı fikirlerden doğrular çıkarmak daha kolay ve kapsayıcı olur.
Selamlar

Çevrimdışı İsmail TUNCER

• *
« Yanıtla #23 : 06 Mart 2012, 19:17:17 »
Sayın çakmak siz avcılığın 7 gün serbest olduğu zamanları bilmeniz gerekir.7 gün avcılığın serbest olması her gün ava gidilmesi anlamına gelmez.Cumartesi pazar günleri çalışan avcı arkadaşlarımız var.Cumartesi pazar günü hava yagışlı olabilir,ava gidemezsiniz.Perşembe, cuma, pazartesi,salı bıldırcın curnatası olabilir,ördek havası olabilir ava gidemezsiniz.Hava lodos olur çulluk avına gidemezsiniz.Ava av havası olduğu zaman gidilir.Hani bir söz vardır,'bügün tam av havası',öyle bir gün ava yasak güne denk gelebilir.Çok uzak bir yere ava gidersiniz yasak günler avcılığınızı kısıtlar vs....7 gün açık olsun dan kasıt budur.Her avcı göğsünü gere gere istediği günlerde ava gitmelidir.Özel avlaklar olsunki parası olanlar oralarda avlansın,av meralarından eksilsinler.Birde eklemek istiyorum.iyi avcılar özel avlaklarda ki avcılıklardan zevk almazlar,doğal av hayvanlarının verdiği heyacan yoktur onlarda.Sevgi ve selamlar.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 19:23:14 Gönderen: Tuncer İSMAİL »
ismail tuncer
 (butik)

1952 Biga-Çanakkale-İstanbul

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #24 : 06 Mart 2012, 20:26:43 »
Çok iyi bir konuya deyindin serhat abi yaban tv av kanalı olmaktan çıkıp rant kanalı olmuştur işi ticarete dökmüştür orada konuşan amcaların işi rant işi olmuş onlara avlak bedava olacak kendileri avlanacak fişekler bedava sponsorlar sağolsun tüfeklerde bedava ava çıktıklarında her şey markalar üzerine kurulmuş reklam yapıyorlar anlıyacağınız bunlara herşey bedava istanbul dışı avlara gidiyorlar falancıya misafir olduk diye program yapıyorlar avcı dostu gibi görünüyorlar örneğini fatsada gördük domuz avına gelenleri uçak otel her masrafını fatsalı davet eden vatandaş çekmiş 3500 tl gibi bir masraf çekmiş peki soruyorum şimdi benim çevremde bir çok arkadaşım var asgari ücrete çalışıp maaşından 2 kuruş artırıp vergisini pulunu alan avcılar bunlar bunlara bende dahilim bu şekilde olursa yapacak birşey yok mecbur kaçak avlanmaya teşvik edileceğiz çünkü kaçak avlanmak daha cazip duruma gelecek çünkü bu amcalar avcı değil avcı dostuda değil avcının halinden avcı anlar onlar tv'de mont çizme fişek köpek maması  reklamları yapsınlar doğuanadolu bölgesine karadenizden giden avcıların köylülerler yaşadıkları problemleri gündeme getirip avcılara sayip çıksalar herşeyin tam vergin yatmış pul tamam ava serbest bölge av yapamıyorsun küfürler dövüş kavga arabalara zarar verme bunları gündeme getirmiyorlar bu amcalara lanet olsun diyor diyecek başka söz bulamıyorum avcı dostlara selamlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim