Değerli Gönüldaşlarım;
Öncelikle avlakların ayrılmasında yapılan tanım hatalarına dayanarak Sayın Borovalı da yanlış bir söylemde bulunmuştur diye düşünüyorum. Zira "Genel avlak" ile "devlet avlağı" ayrımı baştan sona hatalı bir ayrımdır. Genel avlak tabiri ile vize ve pulunu ödeyen herkesin avlandığı ve avlanacağı avlaklar kastedilir. Buraya kadar tamam da !
Devlet avlağı kimin vergileri ve kimin seçimleri ile yapılmaktadır? Devlet tanımı halk olmadan mümkün müdür?
Devlet avlağı Türk Milletinin vergileri ile dolayısı ile Türk Avcısının vergileri ile yapılandırılmıştır.
Böyle bir ayrım sosyal devlete yakışmaz. Özel ve örnek avlaklar tamam da geri kalanlar genel avlak olmalı ve devlet avlağı diye bir işletme olmamalıdır. Olursa da ancak av turizmi için yabancı avcılara avlatılmak üzere (burada yerli avcı da avlanır. yabancı avcı para öder, yerli avcı zaten vergisini ve pulunu da ödemiştir.) kanunla belirlenen kotalara uyulur.
Böyle değilse de uygulamanın da tanımın da böyle olması gerekir.
Ayrıca "Parası olmayan avlanmasın" ! sözü söyleyeni ciddi anlamda bağlar. Ülkemizde benim bildiğim bir avam ve asiller ayrımı yoktur, olmamalıdır ve olamaz !!!!!!!!!!!!!
Hindu tarzı bir kast sistemi oluşturularak, sen bu avlağa giremezsin çünkü paran yok, evet senin vergilerinle kurdum ben burayı ve burası zenginlere hitap edecek mi diyeceksiniz?
?
Aynı elektrik kullanımı gibi, elektiriği bedava ! kullananın hesabını parası ile kullanana ödetmek gibi bir şey ve ülkemizde çok tutulan bir kaz yolma sistemidir !!!!!!!!!!
Şöyle düşünüldüğüne inanmak istemiyorum ama; "Nasıl olsa parasız avcılar genel avlakları yakında kuruturlar ve genel avlakları da zaruri gösterip devlet avlağı yaparız !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"...
Uzun sözün kısası bu iki avlağın adı ya devlet avlağı olur ve o devleti oluşturan halk kullanır ya da genel avlak olur yine o ülkenin halkı kullanır. Yabancı avcı ya özel avlaklara ya da örnek avlaklara gider. Bizim zengin avcılarımız başka ülkelere genel avlaklara mı gitmektedirler?
Yabancılar bu işi bizden daha mı az biliyorlar? !!!!!!!!!!!!!!!!!
Biz birlik olmazsak, kulüpler birlik olmazsa, hakkımızı aramazsak, dünyanın yabancı avcısı Anadolu'da av bırakmaz (bakınız sömürgelerin durumu sanayi açısından...
) Anadolu'nun avcısı da YABAN TV izler iç geçirir artık
Dilimiz sürçtü ise affola
Selamlar