Abdullah Bey sağolun. Fakat burada emeği çok olan Suat ve Polat Bey bana göre. Yukarıda resimlerden birinde üç tip birden MKE var. İkisi keklikli, biri ördekli. Keklikli olanlar da görünüş olarak farlı. Yani 3 değişik. Son resimlerdeki çikin keklikli
kutulardan hiç almadım. Sizdeki barut kutusu hangindense öğrenebilirsiniz. Domuz kurşunu için oldukça yavaş barut aranır ama bunlar bana kalırsa oldukça hızlı barutlar. Barutu fazla koymamakta fayda var. Ölçüsünü bu barutlarla tek kurşun dolduranlar önersin bence. Eğer bulabilirseniz Nobel A0(a sıfır) barut tek kurşun için ideal olan.
Benim önerim, o misketleri hangi tüfekle kullancaksanız, içinden ve şoktan nasıl geçeceğini bir görün. Bir kurşunu içeri yuvarlayın, nere gidiyor, ne kadar sıkıyor bir bakın. Her gülle her namluda güvenli olmaz. Dedenizin tüfeğine uyuyorsa mesele değil ama başka tüfekte de aynı şekilde uyması gerekir. Yoksa risk büyük bence. Bu gülleler karabarut döneminden malzemedir. Şimdiki tüfekler şoklu, değişik çaplı falan, her şey farklı. Güvenli olması için içi oyuklu ardı kendiden plastikli kurşunları tercih ederseniz iyi olur. Cidden çok önemli sonuçları olabilir.
Yine de domuz avcılarından fişek dolduranlar daha iyi bilir.
Bu arada MKE barutların ardındaki ölçüleri kimse ciddiye almasın. O ölçüler karton kovan, Remington kapsül, keçe tapa döneminin uyanları. Bugün karton kovan yok, keçe tükeniyor, Remington kapsülün numunesi bile kalmamış olabilir. Bu malzme farkı çok ama çok ölçüyü değiştirir. Çok mühim.