Gönderen Konu: SARSILMAZ MEGASTAR TÜFEK TESTİ  (Okunma sayısı 22890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SARSILMAZ MEGASTAR TÜFEK TESTİ
« Yanıtla #25 : 06 Mart 2012, 20:36:48 »
böyle fişek doldurma meraklı arkadaşlarla tanışma fikri çok güzel..ortak çalışmalarda yapılabilinir..böyle bir tanışma ortamı izmir poligonunda yapılanabilinir.ay sonunda izmirde müsabaka var daha sonra türkiye trap şampiyonası izmirde olacak orada da toplanabiliriz..

elimde çeşitli barut va ama öyle kilolarla değil..isteyen arkadaşlarla 50 gr 100 gram gibi değişim yapabilirim.
elimde çeşitli plastik tapa da var onlarıda paylaşabilirim.yurtdışı sitelerde bir çok deneme dolumları var ben bir çoğunu denedim sonuç gayet güzel...daha önce sizlere başka başlıklard paylaştığım linklerdeki nobelsportun ve lambronun dolum ayarları kendi fişekleri ile bire bir..diğer fişekleri zaten keserek bakıp bir fikir elde edebiliyorum.Av sezonu yaklaştığında bende av fişeği denemeleri yapıp paylaşmayı düşünüyorum.

Tüm fişek dolduranlara selam olsun...

nobelsport 206s

nobelsport c7

jk6   (mirage fişeklerden çıkma)

nobelsport tecna

image host
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 20:51:31 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : 06 Mart 2012, 21:10:36 »
Polat Bey sizi unutmuşum ve eminim konuda ismi olmayan diğer arkadaşları da unuttum. Buluşma süper güzel olurdu. Umarım gerçekleşir.
Ben sizlerden çok bilgi alacağıma inanıyorum Zira fişek doldurma konusunda alaylıyım demem daha doğru olur. Sizler kadar barut tipleri konusunda araştırma yapmadım. Dirhem ile dolduruyorum sıkılarımı.
Bu buluşmayı gerçekleştirirsek sizlerden epey bilgi alacağım gibi. Ben de farklı denemeler yapıyorum. Atış anlamında değil ama barut, tapa ve metelik konularında farklı düzenlemeler düşünüyorum.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 06 Mart 2012, 22:15:57 »
tolga bey mesajımdan beri 10 kadar fişek kesip kendimce araştırmalar yaptım bu arada :) 

elimde resimlerini koymadığım bir kaç çeşit barut daha var onların ne olduğunu anlamak için fişek kesip duruyorum keserken araştırma yapıyorum araştırma yaparken de çok ilginç şeylerle karşılaşıyorum.eski tüfeklere sahip olunca insanın fişek yapması kaçınılmaz oluyor.piyasada gerçekten çok iyi fişekler olmasına rağmen kendimiz yapınca sanki daha iyi vuruyoruz gibi geliyor insana..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 06 Mart 2012, 22:20:46 »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #29 : 06 Mart 2012, 22:43:05 »
Polat Bey fişek doldurma işinin profesörü olmuş. Ben uzun bir aradan sonra yeni başladım ve araştırıyorum. Daha evveli doldurduklarım MKE Tip I ve II ile, kısıtlı imkanla meydana çıkmıştı. Polat Bey'den eminim öğreneceğimiz vardır. Suat ve Polat Bey'e tekrar teşekkürler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 06 Mart 2012, 22:45:26 »
volkan bey elimde nobel AS (çift renkli) Barut var 100 gram kadar siz isterseniz size verebilirim.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 06 Mart 2012, 23:14:45 »
Polat Bey;
Benim barut konusunda pek bilgim yok. Alışmışım yıllardır MKE barutu kullanıyorum. Yaz kış bir dirhem bir denk barut kullanıyorum. Bir kez ölçmüştüm hassas terazide ve 1,60 çıkmıştı. Bu sene elimdeki MKE barutu kullanmadım bir yerden aldığım "A type Vectan" barutu ile doldurdum sıkıları. Tabii ki özelliğini ve nasıl yandığını bilmediğim için barutu sadece bir dirhem tuttum. Yaklaşık 20 m mesafeden tenekeyi 7 no 28 gr (bir dirhem bir denk saçma) delince ilgimi çekti. Ve normal ölçüm olan (MKE baruru itibari ile) bir dirhem bir denk barut doldurdum ve onun da patlaması gayet güzeldi.
Ayrıca yine bu barutla (özür dileyerek yazıyorum) "sıçan piçi" dediğim sıkı doldurdum. Sadece 3 denk barut ve 20 gr saçma ile hazırladığım, çok eskiden sarı kuşlara attığım bir fişek hazırladım. Aslında bu sıkıyı hedefe atacaktım fakat Ekim ayında bıldırcına yanlışlıkla  attım. Fişeği namludan çıkarınca fark ettim. Ama bıldırcını aldım. :)
Ben de fişekleri kesip (her kutuda bir fişeği keserim) barut ve saçma oranlarını ölçmeyi seviyorum. Zira farklı kullanım için hazırlanmış fişekler başka fikirler de vermiyor değil.
Ancak dediğim gibi ben alaylıyım bu konuda. Eski stil dolduruyorum sıkıları. Dirhemle ölçüp yuvarlak kıvırma ile sıkıyorum. Hatta çoğu zaman metelikleri de kendim hazırlıyorum.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 07 Mart 2012, 09:30:32 »
öncelikle bir hassas terazi edinmeniz gerekiyor..bir dirhemi ölçüp gram olarak karşılığını bulmanız gerekiyor.ithal barutlarda 0,05 gramın bile önemi var.Vectan barutunu ufak kuşlar için kullanacaksınız 1,30 1,35 gramı geçmemeniz gerekiyor zira güçlü bir barut olup fazla barut konduğunda tepmesi fazla olabilir.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Yasin MUTLU

• *
« Yanıtla #33 : 07 Mart 2012, 11:14:24 »
elinize sağlık
 denemeleriniz birçok kunuda avcı arkadaşlarımıza ışık tutacaktır.
kolay gelsin Suat bey
İNSANIN TAMAMEN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ TEK ŞEY
KENDİSİDİR.

Yasin MUTLU 1980
SINIF ÖĞRETMENİ MANAVGAT

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 07 Mart 2012, 11:46:10 »
polat bey vermiş olduğunuz kapsül örneklerinden baktığım kadarıyla bendeki kapsüller UEE MAXAM.şunu sormak istiyorum.bu kapsüller yavaş yanışlımı  yoksa hızlı yanışlımı.volkan bey in istediği testlerde kullanmayı düşünüyorum.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 07 Mart 2012, 12:13:48 »
türkiye de pek uee satışı yapılmadı bilemiyorum elinizdeki kapsüller eskiden kaldı ise fiocchi nin eski 616 kapsülleri aynı uee ler gibi idi gayet güzel kapsüllerdi onlar her fişek dolumunda kullanabilirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 07 Mart 2012, 12:15:56 »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 07 Mart 2012, 12:31:53 »
kooda avdan alınmış.malesef üzerinde hiç bir şey yazmıyor.sadece şekil olarak renk olarak uee yie benziyor.tahminen ve en yakın  görüntü o.ayrıcavermiş olduğunuz tablo çok güzel.tekrar teşekkürler.emeğinize sağlık.

BİGA/1979

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #38 : 07 Mart 2012, 16:33:56 »
volkan bey elimde nobel AS (çift renkli) Barut var 100 gram kadar siz isterseniz size verebilirim.
Teşekkür ederim. Bir daha düşüneyim ama elimdeki barut işimi görür diye tahmin ediyorum. D20 ile 1,30x32 denemiştim. Hoşuma gitti. 1,10x24 yapsam yazın bıldırcında bile kafi gelir bence. Hatta yarım kilo barutum bana sittin sene gider :) Çok atış yapmam ben.

Yukarıdaki fotolarda üçüncü bir çeşit MKE barut gördüm. O da silindirik veya küresel dedikleri olabilir mi? Denediniz mi, ölçüsü kutusunda yazılı mı?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 07 Mart 2012, 16:45:29 »
en sağdaki mke nin tekrardan çıkardığı ortadaki mke nin bıraktıktan sonraki nitrosan olarak ürettiği barut ..kutusu klasik eski tip 1 in kutusu arkasında 
12/70   1,80-2,10 35,5
12/65   1,70-2,00  31-32 gibi saçma ölçüler var :)
bir birileri arasında hiç bir fark yok kalite açısından..
« Son Düzenleme: 07 Mart 2012, 16:47:15 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 07 Mart 2012, 16:50:28 »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 07 Mart 2012, 16:57:35 »
Evet ne zaman toplanıyoruz?
Tüm malzemeler ile hem fişek dolumu hem de deneme atışları için toplanalım. Tüm malzemeleri getirelim ve çalışalım.Unutmayalım 5 ay çabuk geçer.
Benim önerim ya 24 - 25 Mart ya da 31 Mart - 1 Nisan
Yer Yakaköy Poligonu olabilir. Ama orada fişek dolumu yapmamıza izin verirler mi bilmiyorum. Zira Erhan Bey sert mizaçlı biri. :) Sanmıyorum ! :)
Siz ne dersiniz?

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 07 Mart 2012, 17:20:45 »
31 mart 1 nisan da bir aksilik olmazsa ben poligonda olacağım.Erhan amca beni sever ama fazla göz önünde olursak kulaklarımı çeker :) 
ben eğer toplanma olursa örnek dolumlar yapıp sizlere getirebilirim..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 07 Mart 2012, 17:44:39 »
poligona giderken gaziemirden gidecek varsa benide alabilir mi :)
« Son Düzenleme: 07 Mart 2012, 17:51:51 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #44 : 07 Mart 2012, 18:47:52 »
Volkan bey;
Öncelikle yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ederim. benım için çok güzel bilgiler bunlar. bende Tüfeğimi geçen hafta aldım.  Huğlu 103 FE daha önce tek tetik ve mobil çok kullanmamıştım. Gerçi çokta avcılık yaptım deyemem. çocukluğumuzda dedemin 16 cal çiftesiyle gidiyorduk. çifte hala duruyor ama dede vermez oldu ;) "büyüdünüz kendi tüfeğinizi kendiniz alın" diyordu. bende dedemi kırmadım aldım tüfeğimi.
   Sezon baslamadan once bende şokları değiştirerek hazır fişeklerle deneme yapmak istıyorum. Bende fişek dolduracağım fakat benımkıler domuz kursunu olacak. 16 cal için malzemeler koyde var. hatta 16 cal kursun dökme kalıbı bile. dedemle beraber dolduruyorduk çocukluğumda.
  şimdi 12 cal için fişek doldurma malzemelerini toplamaya çalışıyorum. hatta 12 cal kurşun dökme kalıbı tasarımını yaptırdım işlemek için tezgah arıyoruz. bütün malzemeleri tamamlayı yeni sezonda domuz kurşunlarımı kendim dolduracağım.
   sormak istediğim;
     1 - 12 cal domuz kurşunu için ne kadar barut koymam gerekiyor?
     2 - MKE barutu aldım ama tip kaç bilmiyorum. barutun tipi kurşun için ne kadar etkili olur?
     3 - Boş fişek almaktan ziyade attığım fişekleri toplayıp yıldızından kesip içe kıvırma yöntemiyle kapamayı düşünüyorum. bunun olumsuz yönde etkisi olur mu?
  İyi akşamlar diliyorum...
12 cal kurşun dökme kalıbı tasarım resimleri

dedemin 16 cal kurşun dökme kalıbı  

« Son Düzenleme: 07 Mart 2012, 18:52:39 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 07 Mart 2012, 21:50:02 »
Abdullah Bey sağolun. Fakat burada emeği çok olan Suat ve Polat Bey bana göre. Yukarıda resimlerden birinde üç tip birden MKE var. İkisi keklikli, biri ördekli. Keklikli olanlar da görünüş olarak farlı. Yani 3 değişik. Son resimlerdeki çikin keklikli :) kutulardan hiç almadım. Sizdeki barut kutusu hangindense öğrenebilirsiniz. Domuz kurşunu için oldukça yavaş barut aranır ama bunlar bana kalırsa oldukça hızlı barutlar. Barutu fazla koymamakta fayda var. Ölçüsünü bu barutlarla tek kurşun dolduranlar önersin bence. Eğer bulabilirseniz Nobel A0(a sıfır) barut tek kurşun için ideal olan.

Benim önerim, o misketleri hangi tüfekle kullancaksanız, içinden ve şoktan nasıl geçeceğini bir görün. Bir kurşunu içeri yuvarlayın, nere gidiyor, ne kadar sıkıyor bir bakın. Her gülle her namluda güvenli olmaz. Dedenizin tüfeğine uyuyorsa mesele değil ama başka tüfekte de aynı şekilde uyması gerekir. Yoksa risk büyük bence. Bu gülleler karabarut döneminden malzemedir. Şimdiki tüfekler şoklu, değişik çaplı falan, her şey farklı. Güvenli olması için içi oyuklu ardı kendiden plastikli kurşunları tercih ederseniz iyi olur. Cidden çok önemli sonuçları olabilir.

Yine de domuz avcılarından fişek dolduranlar daha iyi bilir.

Bu arada MKE barutların ardındaki ölçüleri kimse ciddiye almasın. O ölçüler karton kovan, Remington kapsül, keçe tapa döneminin uyanları. Bugün karton kovan yok, keçe tükeniyor, Remington kapsülün numunesi bile kalmamış olabilir. Bu malzme farkı çok ama çok ölçüyü değiştirir. Çok mühim.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2012, 21:53:44 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 07 Mart 2012, 22:07:17 »
volkan abi ben barut kapsül  vs konularında çok bilgili değilim.yalnız atış test ve fişek doldurma işlemlerinden büyük keyif alıyorum.sizin verdiğiniz  oranlarda fişekleri hazırlayacağım.fakat kapsül cinsini malesef öğrenemedik.polat beyden  kapsül cinslerini tekrar istedim.elimdeki kapsül uee maxam büyük ihtimalle.şekil görüntü öyle görünüyor.bende sayesinde   bişeyler öğrenmeye çalıştığımız polat bey e katkılarından dolayı teşekkür ederim.sizede  en kısa zamanda  merak ettiğiniz oranlarla yapılmış testleri yayınlayacağım.selamlar.

BİGA/1979

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 07 Mart 2012, 23:11:52 »
kurşun dolduranlara tecna barut tavsiye ederim ancak onun satışı yok bende 500 gram kadar var :)   birde bulursanız volkan beyin a0 barutu gayet iyi..mke barutu ile hassas terazide 1,50 gram barut ile istediğiniz kurşun dolusunu doldurabilirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 07 Mart 2012, 23:22:15 »
Ben kurşun pek doldurmam domuza gitmediğim için. Fakat eskiden doldururken dedemden öğrendiğim şekli ile kapsülün üstüne çay kaşığının ucu ile çok az kara barut yemlerdim ve yine 1,60 a denk gelen mke barut koyardım. Gerçi bunları hiç domuza atmadım genelde hedefe attım. Verim konusunda bir şey diyemem. Paylaşayım dedim.
Selamlar

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #49 : 08 Mart 2012, 00:47:40 »
Volkan bey;
   16 cal kursun dedemim çifte ile daha once çok attık. sade kursunu namludan tekerlediğinde ucundan çıkıyor sıkıştırma yapmıyor.
yeni tasarladığımız 12 cal için şu sekilde ölçü hesapladık.
   12 cal 18,2 mm ye denk geliyor bizim kalıp 17,7 mm. kursununda 0,1 çekme payı varmış. 17,6 mm ye den gelecek. döktükten sonra ilk yapacağım namludan tekerlemek olacak.
   Şok olayına gelince; tek kursun atarken mümkünse 5/5 şok kullanmak. o yoksa 5/4 kullanmak. 1, 2  no şokla kursun atmayı düşünmüyorum...
   Kumpas ile şokların iç çaplarını ölçtüğümde daha detaylı bilgi veririm insallah...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"