Sağolasın Suat kardeşim. Elinde MKE barutu vardı galiba. Hala varsa, benim vakit bulamadığım ama merak ettiğim bir test var aslında. Doğrusu bir çok var
ama elinde baruttan başka ne malzeme var bilmiyorum. Eğer saçma numarası elinde mevcutsa 7 numara saçma ile 1,30 MKE barut, plastik tapa(bende Meca tapa var), hızlı kapsül(CX2000 veya Nobel 688), 32 g(7 no) saçma ile yıldız kapatıp, 32-35 metre mesafeden yağ tenekesine delicilik testi yapmak istiyordum. Şok Modified(***) olacaktı. Bir de barutu 1,25 yaparak, diğerleri aynı şekilde.
Hafif tüfeklerle az tepmeli fişek kullanma hevesim var. Keklik gibi avlar için, soğuk sayılmayacak havalarda bu fişeği düşünüyorum.
Şimdi aklıma geldi. Bir de 28 g saçmalı düşüncem var. Hatta denedim bile. Ölçüsü yukarıdakine çok benziyor. Sadece saçma gramı 28 ve barut 1,25 olacak. Gerisi tamamen aynı. Bu daha hızlı olacak ama tepmesi daha da az. Bu iki fişeğin dağılımları bence iyi. Tepmesi hafif tüfeklerle bile rahatsız etmez. Biraz yavaş fişekler ama ne kadar yavaş, fikrim yok.
Bu iki fişeğin 7 no saçmaları 30 m mesafeden tenekeyi ne kadar delebiliyor, merak ediyorum. Bu ölçüler yazın sıcaklarda şimdikinden daha sert olacak. Bundan şüphem yok. Şİmdiden iş görüyorlarsa, sıcaklarda fersah fersah yeterler. Fakat otomatiklerde çalışmayabilirler. 32 gram olan çalışır herhalde ama 28 gram sanmıyorum. Bunlar çifte sıkısı
İşin özü, benim fişek doldurma işine giriçmemin birinci sebebi, yavaş ama yeterli hızda fişek bulmak.
Teklif ettiğin için yazdım. Malzeme var, olabilir dersen eyvallah. Olmasa da yine eyvallah
Ne koyarsan onu inceleriz. Bir de son olarak, hedef kağıtlarının fotolarını çekerken kağıdın bir kenarına boş kovan, kalem, sigara ne olursa artık, ilave edersen kıyaslamak kolay olur gibi geliyor. Yukarıda da vurgulamıştım zaten.
Eline sağlık, tekrar teşekkürler.