Gönderen Konu: SARSILMAZ MEGASTAR TÜFEK TESTİ  (Okunma sayısı 22889 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
SARSILMAZ MEGASTAR TÜFEK TESTİ
« : 03 Mart 2012, 18:28:35 »

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: SARSILMAZ MEGASTAR TÜFEK TESTİ
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2012, 19:23:09 »
arkadaşlar  bu defa  test kağıtlarını  bir av büyüklüğüne  gelecek şekilde  küçük yaptım. özellikle uzak mesafelerde  iri saçma kullanmayı seven arkadaşlar  bu sonuçları görünce şaşırmasın.bir kere daha görülüyorki iri saçmalar daha açık şokları daha çok seviyor.ayrıca ince saçmanın  bariz bir  şekilde  daha üstün  dağılım yaptığı.özellikle ilk kağıtta kendi doldurduğum 8 numara 32 gr  fişek gerçekten muazzam bir dağılım yaptı.küçük av kuşlarında  üveyik  sarıasma  karatavuk gibi avlarda 50 mt gibi bir mesafede  bile etkili olacağını düşünüyorum.malesef  iri saçma için aynı  şeyleri söylemek mümkün değil.hedefler sabit olduğu  için dağılımlar güzel oldu.siz bu farka nişan hatası  hareketli hedefe atış önleme gibi hatalarıda  eklerseniz iri saçma  her zaman dezavantajlı olacaktır.  şekil ve yazılar   biraz  kötü oldu ama  arazi şartları malum.denemelerimize sezon boyu devam edeceğiz.farklı tüfek ve fişek seçenekleriyle.selamlar.

BİGA/1979

Çevrimdışı Berk YENİGEN

• *
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2012, 20:44:18 »
40 mt takıntınızdan kurtulduğunuza memnun oldum. 
Berk YENİGEN
1980 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2012, 21:15:17 »
biz buna takıntı demiyoruz av tüfekleriyle  garanti vurulabilecek mesafe diyoruz berk bey.değerli yorumunuzu eksik etmediğiniz için teşekkür ederim.ama sizi de kırmak istemem madem öyle düşünüyorsunuz sizin dediğiniz olsun.sizi mi kırıcam.selamlar.

BİGA/1979

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2012, 18:25:57 »
Yanlarına ölçüleri yazmanız iyi olmuş. Yazmasanız ben 15x20 değil kafadan 25x30 falan derdim. Şimdi demiyorum tabi :)

50 m oldukça uzak mesafe. İsabetler arası da aralıklı, normal olarak. Bu mesafeden isabet ettirmek zor ama isabet eden iri saçma olursa, tavşanı, kazı bilmem ama keklği indirir belki. O da 1 bilemedin 2 saçma alır ve peşinden koşturtur. Hayvan da avı çekmeye devam.

Kendi dolularınızda bu gibi 15 derece sıcaklıklarda barutu 1,40 yapmış olsanız, isabetiniz belirgin artardı ama hızı azalırdı. Telafi için saçma büyütülebilir ama bu sefer de sayısı azalıcak. Tabi, bir teneke veya başka yolla deliciliği de görmek daha bilgi verir.

Daha yazılacak çok şey var da, şimdilik yeter. Aklıma gelmişken, ben kendi ölçeğimle 8 no saçmayı 2,10 seviyesine kadar doldurunca 32 g geliyordu. Hangi marka saçma bu? Bir de barut cinsi ne?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2012, 19:15:29 »
suat metre adım hesabına göremi yoksa ölçülmüşmü....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2012, 19:46:48 »
Suat kardeşim allah sağlık versin. Çok güzel bir çalışma çıkartmışsın. Bu vesile ile bende bilgilendim. Piyasa da 4 çeşit barut var. Küresel barutlamı denediniz?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2012, 20:42:39 »
suat metre adım hesabına göremi yoksa ölçülmüşmü....
birol abi ben ölçümlerimi mt ile yaparım. Volkan abi senin sorularına gelince mke barutu vardı elimde onlarla doldurmuştum.  ama 1.50 fazla geldi.1.40 daha iyi olacak küçük kuş avları için.1.50 barutlu olanlarıda ördekte kullanırım.çünki kullandığım tapalar bile kağıtlara vuruyor.birde fazla sert kapatıyorum fişekleri.ekstra basınç ta ordan yapınca  tam bir kış fişeği oluyor.aslan avcı saçma sı kullanıyorum.hassas terazi kullanmadan ölçekle 1.90 saçma koyuyorum. 1kg saçmadan 32 fişek  yapıyorum.bu da yaklaşık 31 gr biraz geçiyor.power tapa yıldız kapama yapıyorum. Daha önceleri yeşil  yuvarlak ithal bir barut vardı.ondan kullanıyorum.1.30 ölçekle gayet güzel sonuçlar alıyorum.bu testlerde ince saçmayla kalın saçma arasındaki farkı göstermek için yaptım.bu arada hazır fırsat varken  kendi dolularımı test edip yayınlayayım dedim.8numara bir saçma için etkili mesafe 40mt olarak veriliyor.eğer enerjisini kaybetmemişse 50mt de bile grupmanı gayet iyi.etkili olabileceğini düşünüyorum.tabi bu benim düşüncem.daha etkili olduğu mesafe 40mt de daha güzel grupman ve enerjisi olacağı bir gerçek.

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2012, 20:49:58 »
Suat kardeşim allah sağlık versin. Çok güzel bir çalışma çıkartmışsın. Bu vesile ile bende bilgilendim. Piyasa da 4 çeşit barut var. Küresel barutlamı denediniz?
nazife abla yeni barut almak istiyorum.fakat küçük yerlerde bulmak  sıkıntı.galiba sterling in ithal ettiği barutlardan alacağım.yalnız oranlar ne olacak ve barutun cinsi ne bilmiyorum.bu konuda  tecrubeli arkadaşlardan yardım isteyeceğim.bilgisi olan  varsa  paylaşırsa sevinirim.sadece mke ve galiba s4 olduğunu tahmin ettiğim barutları kullandım.

BİGA/1979

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Mart 2012, 21:29:14 »
Eline sağlık. Böyle testleri yapma fırsatı bulamamışlar için de konunun önemi hakkında yardımı olacaktır.

Valla açıkcası fotoğraftan yorum yaparken epey zorlanıyorum. Bunda değil, her türlü fotoğrafta. Kafamda bir ebat canlanıyor ama tam oradaki görüntüyü istediğim gibi canlandırmak kolay olmuyor. O bakımdan ufak tefek yorum hatalarına düşebilirim. En iyisini capcanlı gören bilir.

Mesafeyi ve saçmanın etkisini ve kullanılacağı avın ebadıyla, kaldıracağı saçma adedini de düşünerek VURACAK ve ÖLDÜRECEK gibi fişek, şok, tüfek ayarlamak veya anlamak lazım diyelim. Bence yani.

Ben MKE fişeklerle böyle 10-15 derece civarı sıcaklıkta MKE Tip I(gri gibi, yeşil gibi) baruttan 1,30 olmak üzere, 32 g saçma, plastik tapa, kuvvetli kapsül, yıldız kapama ile kanımca yeterli hızda fişek doldurdum. Dağılım da, eh 4 no saçma için fena değildi. 7 no olsa bayağı daha iyi olurdu sanırım. Barut da 1,35 veya 1,40 olsa belki daha hızlı olurdu ama neyse görmeden bir şey demiyeyim. Benim kullandığım şekilde bence iyiydi. Denememin bir ara fotosunu paylaşırım.

Bu arada tapa da patlamayı çok etkiliyor bunu da fark ettim. Kovana girişi biraz veya ondan sıkı oturan tapalar var. Sıkı oturanların barut hakkı kesinkes azaltılmalı bana kalırsa. Kapsül de öyle. O da etkiliyor. Kapsül demişken, Meca gibi İspanyol kovanların kapsülleri biraz genişçe. Neyse.

D20 barutuyla 1,30x32 gram olarak da denedim. Patlaması ve dağılımı hoşuma gitmişti. Tabi aynı sıcaklıklar ve diğer malzeme diğeri gibiydi. Daha denemek lazım. Ha bu arada, 1,30 D20 ile namluda hemen hiç pislik yoktu. Demek oldukça iyi yanmış. Az yansaydı daha fazla artık görecektim. Buna göre saçma hızının da piyasa fişeklerden biraz az omasına rağmen, av için yeteceğini sanıyorum. Ama bir teneke veya başka şeyle delicilik durumunu görme fırsatım olmadı. Bence bu sıcaklıkta oldukça yeterliydi. Kabaca. D20 ile çok çok soğuk yoksa 1,40 üzerine çıkılmasa daha iyi dağılım alınır derim. Bu ölçü, hep plastik malzemelerle, keçe meçe olmadan ve yıldız kıvırma için. Kati değil, tecrübeme göre yorumum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2012, 22:21:54 »
volkan abi testini görmek istediğin değişik tapalı fişekler değişik mesafeler  hatta elimizde olan tüfeklerle test yapabilirim.sadece ne istediğini yazman  yeterli.bir daha ki sefere de kendi tüfeğimin  hesaplamalarıyla beraber pattern testini yapacağım.eğer düşündüğün  bir şey olursa  yazman yeterli en kısa zamanda  hallederim.burada özellikle değişik marka  tüfekler deniyorum.aslında sonuçlar genel olarak birbirine yakın. Kapalı şoklar ince ve 32 gr gibi ağırlıklarda güzel grupman yaparken iri ve ağır saçmalarda  yarım şok  çok daha güzel sonuçlar veriyor.

BİGA/1979

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2012, 14:32:53 »
ince saçmada saçma nüfusunun fazlalığından dolayı avantajlı olacağımız kesin, fazla saçma isabet etmesi normal
şuna dikkat çekmek istiyorum 1.3.4. resimlerde birkaç saçma hedefi merkezlemiş, av olsaydı iç organlara isabet edecek öldürücü saçmalar olarak iş yapacaklardı ve av paket gibi dediğimiz şekilde ölü düşecekti,
diğer resimlere bakacak olursak saçmalar çizdiğiniz karede eteklere isabet etmiş, bu şekilde av saçma alacak ama belki tüylerin kanatların arasından geçecek belki sıyırıp gidecek, buda normal diyelim çünkü mesafemiz 50 metre.
bu mesafeyi 35/40 metre olarak düşünecek olursak bu grupman dahada toplu gideceğinden av elek gibi olur heralde.
sonuç olarak 50 metredeki bu grupman hiçte fena değil,
suat abi canına sağlık vakit ayırıp bizlerede tecrübe ettirdiğin için teşekkür ederim.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #12 : 05 Mart 2012, 19:36:51 »
Suat Abi

Bide benim tüfeği göndersem sana bide onu test etsen...Ben fabrikada teneke bırakmadım 25 adım 35 adım 50 adım delik deşik...Ykında hammadde kutularında bende deneme yapıcam ama fişek ve grmj noktasında yardımına ihtiyacım var...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2012, 00:05:01 »
Sağolasın Suat kardeşim. Elinde MKE barutu vardı galiba. Hala varsa, benim vakit bulamadığım ama merak ettiğim bir test var aslında. Doğrusu bir çok var :) ama elinde baruttan başka ne malzeme var bilmiyorum. Eğer saçma numarası elinde mevcutsa 7 numara saçma ile 1,30 MKE barut, plastik tapa(bende Meca tapa var), hızlı kapsül(CX2000 veya Nobel 688), 32 g(7 no) saçma ile yıldız kapatıp, 32-35 metre mesafeden yağ tenekesine delicilik testi yapmak istiyordum. Şok Modified(***) olacaktı. Bir de barutu 1,25 yaparak, diğerleri aynı şekilde.

Hafif tüfeklerle az tepmeli fişek kullanma hevesim var. Keklik gibi avlar için, soğuk sayılmayacak havalarda bu fişeği düşünüyorum.

Şimdi aklıma geldi. Bir de 28 g saçmalı düşüncem var. Hatta denedim bile. Ölçüsü yukarıdakine çok benziyor. Sadece saçma gramı 28 ve barut 1,25 olacak. Gerisi tamamen aynı. Bu daha hızlı olacak ama tepmesi daha da az. Bu iki fişeğin dağılımları bence iyi. Tepmesi hafif tüfeklerle bile rahatsız etmez. Biraz yavaş fişekler ama ne kadar yavaş, fikrim yok.

Bu iki fişeğin 7 no saçmaları 30 m mesafeden tenekeyi ne kadar delebiliyor, merak ediyorum. Bu ölçüler yazın sıcaklarda şimdikinden daha sert olacak. Bundan şüphem yok. Şİmdiden iş görüyorlarsa, sıcaklarda fersah fersah yeterler. Fakat otomatiklerde çalışmayabilirler. 32 gram olan çalışır herhalde ama 28 gram sanmıyorum. Bunlar çifte sıkısı :)

İşin özü, benim fişek doldurma işine giriçmemin birinci sebebi, yavaş ama yeterli hızda fişek bulmak.

Teklif ettiğin için yazdım. Malzeme var, olabilir dersen eyvallah. Olmasa da yine eyvallah :) Ne koyarsan onu inceleriz. Bir de son olarak, hedef kağıtlarının fotolarını çekerken kağıdın bir kenarına boş kovan, kalem, sigara ne olursa artık, ilave edersen kıyaslamak kolay olur gibi geliyor. Yukarıda da vurgulamıştım zaten.

Eline sağlık, tekrar teşekkürler.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 00:08:33 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2012, 00:12:28 »
Yav Ahmet kardeşim, sende s55 mi 56 mı vardı. Gönder bana, yanına teskere fotokopini, bir de boş kağıdın altına imza et yolla. Ben test ederim burada :D :D selamlar
1968

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2012, 00:55:51 »
Suat emek vermek sonucunu görmek ve bunları bıkmadan bizlerle paylaşım yapmandan dolayı teşekkür ediyorum..Suat şu son senelerde sık tüfek değiştirdim bu yüzden de grupman denemeleri için fazla zaman ayıramadım..ancak fişek denemelerinin hayvanlar üzerinde yapılmasına herzaman ama herzaman karşıyımdır..bu yıl avlarda gözlemlediğim bir kaç deneyimi paylaşmak istiyorum izninle..malum ekonomik sebeplerden dolayı yerli fişeğe geçtim bu sezon..kaliteli olduğuna inandığım yavaşçalar markanın 28gr 7 ve 8 noları ile güzel üveyik avları yaptım..me-ca üveyik için sert geldi diyebilirim..yavaşçaların 9 nosu ile üveyik vuranıda gördüm..kış avlarımda sende biliyorsun ki Me-ca kullandım ve etkili sonuçlar aldım..yalnız grupman olarak senin de belirttiğin gibi 32 gr  4 ve 5 nolu saçma dolu fişeklerin 4 şokla ördek avında iyi bir sonuç verdiğini gördüm..armsan phenoma ya kar kış tipi havada 2 veya 3 nolu şokları taktığımda ördeklere daha az saçma isabet etti..gramajı 34 grama çıkarınca dar şoklarda saçmanın grupmanının daha kötü olduğunu gördüm..yaz kış 4 nolu şoku kullandım desem yeridir..İpsalaya bu kış gittiğimizde ev sahibi kişinin ördek bek avında 66 namlu 3 şok yarı otomatikle 34 gram 7 numara kullandığını gördüm..diğer bir ipsalalı kişide 30 gram 7 no ile ördek vuruyordu..benimle aynı noktadan ördek düşürüyorlar ve bendeki fişekler 3 numara ve 4 numara saçmalı idi..ben yine nasibimi almıştım bereket versin ancak işin şu boyutunada gülmeden edemiyorum..benim 32 gr 4..5  nolu fişek attığım vede ördeği vurduğum mesafeye JK6 35 gram ve üstünü atanlara ne demeli?banada dahil eğitim şart..kal sağlıcakla..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2012, 11:28:12 »
Yav Ahmet kardeşim, sende s55 mi 56 mı vardı. Gönder bana, yanına teskere fotokopini, bir de boş kağıdın altına imza et yolla. Ben test ederim burada :D :D selamlar
ahmet kardeşim bak gönüllü biri çıktı.evraklar hazırla tüfeği kargoya verdimmi işlem tamam.yada seneye gel misafirim ol biraz yeşilli vurdurayım sana zaten o zaman öğrenirsin kaç numara kaç gr atacağını.selamlar.

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 06 Mart 2012, 11:36:40 »
volkan abi kapsül hariç diğer malzemeler var.kapsülde var.fioochi.fakat cinsi ne bilmiyorum.akşama bakayım cinsine ona göre tekrar bilgi veririm.

BİGA/1979

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #18 : 06 Mart 2012, 12:03:47 »

Abi tüfek dediğin ne,bir avuç civata metal parçası...Gönderiyim hemen.S55 şeritsiz var abi.Her avda yanımda gezen adam kuşu vurduktan sonra neydi markası diye sorar zaten :D :D
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #19 : 06 Mart 2012, 12:11:02 »
ahmet kardeşim bak gönüllü biri çıktı.evraklar hazırla tüfeği kargoya verdimmi işlem tamam.yada seneye gel misafirim ol biraz yeşilli vurdurayım sana zaten o zaman öğrenirsin kaç numara kaç gr atacağını.selamlar.

Volkan abinin işi rast gelsin sağolsun yardımcı oldu.Ama senin yaptığın gibi hammadde kutuları var,az daha  biriksin bi poligon yapıcam burda,sonucunuda sizle paylaşırım inş....

Ahh bi mart sökününde havalarda şöyle ısındıktan sonra av açık olsa ,burda çok güzel sökün avı yapılır,hemde kıllar varken yeşile bakmam bile amma kısmet işte ne diyim...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 06 Mart 2012, 13:17:15 »
paylaşım için teşekkürler suat abi
volkan abi ben gaziemirdeyim bizde bendeki tüfeğide test ederiz istersen :D, ben daha test etmedim hiç böyle
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2013, 19:49:43 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 06 Mart 2012, 14:00:24 »
ÇOK GÜZEL ÇALIŞMA ellerine sağlık SUAT,,,, fakat bu fişek yapma işinde hep takıldığım bir durum vardır.. acaba tapayı barut üstüne yerleştirirken verdiğimiz basınç nedir ??  bilemiyoruz,, yapılan  fişeklerde bir miktar değişkenlik gösterir diye düşünüyorum oda fişeğin gücünü ve dolayısı ile diğer tüm değerleri etkiler sanırım...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 06 Mart 2012, 15:00:58 »
basınç olayı tam bir muamma hakan abi.ama benim yaptığım fişekler piyasadakinlerden daha basınçlı.fişekler hafif bombe yapmış tapaların  baruta  temas ettiği yerden.magnum olmuş abi.tabi saçma olarak değil barut olarak.valla çok uzaktan vurur bu 8 numaralar.çok uzak 50 mt bu arada.

BİGA/1979

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 06 Mart 2012, 16:28:01 »
Fiocchi de olabilir. Sanırım 616 dır. Bendekinin aynı değil ama Fiocchi de yakındır herhalde.

Ağzı bombeli kapamalar ve tam kıvrılmış(fabrikasyon kadar ve daha da katlanmış) kapamalar diğer türlü olanlardan sert patlıyor. Kupa içine, saçma altına 20 lik karton kapak veya muadili bir şeyle ayarlayıp, bombesiz çukursuz kapanmasına çalışırım. Tapa yüksek gelince de daha kısasını kulanmayı tercih ediyorum. Göz alışınca seviyeyi ayarlamam kolaylaşıyor. Zaten deftere detaylı not alıyorum. Ne koydum, nasıl kapandı, ateş ettikten sonra da altına nasıl patladığını, hangi tüfek ve şokla, yaklaşık hava sıcaklığını, rutubetli mi, yağmurlu gün müydü, nasıl olsa daha iyi olabilirdi diye, sonraki dolumlar için düşüncelerimi, planlarımı ekliyorum. Çok detaylı. Çünkü 1-2 ay sonra aklımda kalmaz, zaten de kalmasın.

Bu gibi farkların önemli basınç farkları yarattığını görmüştüm. Her basınçlı fişek de hıza dönüşmeyebilir. Çukurlaşmış ağız kapamalar da ayrı sonuçlar veriyor. Plastik tapa ve yıldız kıvırma için, tapaya yapılan basınç çok önemli değil. 10 kg kadar kuvvet normal kabul ediliyor.

Bana kalırsa imalatçı sitelerindeki değerlere yakın barut koymamakta fayda var. Azıcık standart dışı dolum, fark edilmese de fark yapar. Asgarisinden istenmeyen dağılım, hız olabilir. Dahası da...

Çağrı Bey kardeşim, sen yukarıda anlattığım gibi gönder bana, gerisini düşünme :D Hallederizz.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 16:37:05 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 06 Mart 2012, 17:20:08 »
Aslında İzmir'de kendi sıkısını yapan üyelerimiz var. Bir ara toplansak da hem bu denemeleri yapsak hem de tanışsak güzel olurdu. Volkan Bey ve Suat Bey sizler kendi sıkılarınızı dolduruyorsunuz anladığım kadarı ile. Hem dolum malzemelerini getirelim hem de hazırladığımız fişekleri. Biraz doldurur bilgi paylaşımı yaparız. Hedefler içinde hazırlık yapar buluruz farklı materyaller.
Sezon içi de bir İzmir Ekibimiz var daha da genişletmiş oluruz.
örneğin ben kullandığım hazır fişekleri tekrar ama yıldız kıvırma izlerinin oradan kısaltarak kullanıyorum ve memnunum. Hazır boş kovanlar da  kullanıyorum.

Sezon öncesi azcık barut koklamış oluruz.
Selamlar