Gönderen Konu: DRAHTHAAR SERTLİĞİ !!!  (Okunma sayısı 18718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
DRAHTHAAR SERTLİĞİ !!!
« : 01 Mart 2012, 22:09:29 »
Forumu takip ettigim günden beri ''drahthaar sertliği'' konusunun yanlış yorumlandıgı kanısındayım.
Bu ırkı tanımayan ilk kez bir av köpeği almak isteyen arkadaşlara çok serttir , başka köpeklerle anlaşamaz hatta saldırgandır gibi bilgiler verilmektedir.

Halbuki drahthaar sertliği avda yılmayan ,gözünü budaktan sakınmayan ,kar ,kış ,dere ,akarsu, çalı çırpı demeden av yapmasını kasteden bir sertliktir.

Bu videoda çocuklarla ne kadar iyi anlaştığının kanıtıdır.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Ynt: DRAHTHAAR SERTLİĞİ !!!
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2012, 22:12:09 »
''Halbuki drahthaar sertliği avda yılmayan ,gözünü budaktan sakınmayan ,kar ,kış ,dere ,akarsu, çalı çırpı demeden av yapmasını kasteden bir sertliktir.''

Aynen öyle Kenan bey..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Ahmet KUŞÇU

• *
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2012, 22:17:39 »
:) ben kurzhaar besliyorum  ama drahtaar da çok güzel bir köpek..

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2012, 23:17:31 »
Bu köpekler serttir şöledir hikayeden ibaret . Ayrıca bana sorarsanız ben sert olmasını istiyorum . Hatta hususi en sert DD ile çiftleştiricem kendi köpeğimi de . Ayrıca zamanında o kadar pitbull besledim ki hakkında söylenenleri çok duyduk , hiç bir sertliğini görmedim hiç bir insana karşı . Eğitim ile yetiştirme ile alakalı bir durum hatta ben istemedikçe ne kedi ne köpek yüzüne bakmazdı . TR de bu olaylar çok fazla ve üzücü oluyor .Pitbull gibi bir çok ırkın beslenmesini yasakladılar.kimse alamıyor artık yada besleyemiyor , elinde olanların bir kısmı sokaklara saldı .
Drahthaar için de sert diyorlar ya tamam artık kimse beslemez :) .
Ayrıca " Halbuki drahthaar sertliği avda yılmayan ,gözünü budaktan sakınmayan ,kar ,kış ,dere ,akarsu, çalı çırpı demeden av yapmasını kasteden bir sertliktir " Sözüne yürekten katılmakla birlikte ben daha da sert bir köpek istiyorum .Sertliğin kötü özellik olduğunu düşünmüyorum tam aksine olumlu bir özellik olduğunu düşünüyorm.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2012, 23:19:32 »
konu her ne kadar DD olsada sertlik deyince ufak bi pitbull muhabbeti yapmadan edemedim :=)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2012, 23:30:32 »
:) Her avcı kendi sevdiği ırkı methedecektir. Bu kadar drahthaarcının arasında benim dişi setterimde iyi ve çok yumuşaktır diyebilirmiyim acaba? ;)
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2012, 23:34:38 »
Ersin kardeşim benim düşüncemde bu sertliğin yanlış yorumlanması verdigin bilgiyle sende bu durumu aydınlattın pitbull örneginde oldugu gibi ne ekersen onu biçersin.

Drahthaar almadan önce bu koyunlara saldırır , diger av köpeklerine saldırır, ısırır tarzında kulaktan dolma bilgiler duymuştum.
Fakat drahthaarım olduktan sonra bu sertliğin av konusundaki cesareti oldugunu anladım .
Drahthaarlarımız serttir yeri geldiginde çoban köpeğinede kafa tutar ,sahibinide korur, avdada gözünü budaktan sakınmaz, kışın gider karın üstünde yatar ,üşüme nedir bilmez , -15 derecede su aportu yapar işte drahthaar sertliği böyle bir sertliktir. Yoksa drahthaarlarımızın koyunlara saldırdıgı , diger köpeklere saldırdığı ,ısırdığı vuku bulmamıştır.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Kenan TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2012, 23:37:37 »
:) Her avcı kendi sevdiği ırkı methedecektir. Bu kadar drahthaarcının arasında benim dişi setterimde iyi ve çok yumuşaktır diyebilirmiyim acaba? ;)

tabiki diyebiliriz :) bu konu başlıgında amaç drahthaar ırkını övmek degil, drahthaar sertliginin yanlış yorumlanması hakkında naçizane bir fikir alışverişidir.
Kenan TEKİN
1985 KONYA\EREĞLİ
NEVŞEHİR

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2012, 01:02:58 »
Bu köpekler serttir şöledir hikayeden ibaret . Ayrıca bana sorarsanız ben sert olmasını istiyorum . Hatta hususi en sert DD ile çiftleştiricem kendi köpeğimi de . Ayrıca zamanında o kadar pitbull besledim ki hakkında söylenenleri çok duyduk , hiç bir sertliğini görmedim hiç bir insana karşı . Eğitim ile yetiştirme ile alakalı bir durum hatta ben istemedikçe ne kedi ne köpek yüzüne bakmazdı . TR de bu olaylar çok fazla ve üzücü oluyor .Pitbull gibi bir çok ırkın beslenmesini yasakladılar.kimse alamıyor artık yada besleyemiyor , elinde olanların bir kısmı sokaklara saldı .
Drahthaar için de sert diyorlar ya tamam artık kimse beslemez :) .
Ayrıca " Halbuki drahthaar sertliği avda yılmayan ,gözünü budaktan sakınmayan ,kar ,kış ,dere ,akarsu, çalı çırpı demeden av yapmasını kasteden bir sertliktir " Sözüne yürekten katılmakla birlikte ben daha da sert bir köpek istiyorum .Sertliğin kötü özellik olduğunu düşünmüyorum tam aksine olumlu bir özellik olduğunu düşünüyorm.

Ersin beye katılıyorumŞöyleki.Ben drahtar beslemedim ve bulunduğum ilde pek yok avını da görmedim.
Katıldığım konu şu.Hangi köpek cinsi olursa olsun iş sahibinin verdiği terbiyede biter.Sahibi herşeye saldıracak şekilde eğitirse bir golden bile insana ve hayvana saldıran dövüş makinesi bile olabilir.Aynı şekilde bir pitbulda çok sosyal ve uysal bütün insan ve hayvanlarla uyumlu olabilir.
Bunlar bir çok ülkelerin kendine has ırkları ön plana alıp diğerlerinin beslenmesini önlemek için aldıkları milli bir projedir.Ve bizim gibi ülkelerde bir civciv bile beslemekten aciz insanların karar verme mekanızmasını yönetiyor olmasından dly. önüne getirilen bu alınmış kararları genelleyip yasak getiriyorlar.Madem pitbul veya sözde çok tehlikeli türdeki köpekleri yasaklamak yerine kardeşim bu köpeklerin böyle eğilimleri var eğer besliyorsan en ufak olayında seni uzun bir süre içeri tıkarım diyeceksin bak sen o tehlikeli gözüken köpekler kedilerle koyun koyuna yatar vaziyete geliyor mu gelmiyor mu?
Lafın kısası sahibi neyse köpeği de odur
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Cem ÇOKDAŞ

• *
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2012, 13:33:04 »
değerli kardeşim kenan, uzun zamandır sitedeki çoğu yazıyı takip ediyorum bazen aşırı fanatik davranıyoruz ve hiç bilmeyeni yanıltır durumuna düşülüyor!! DRAHTAAR serttir arkadaşlar !!aslına bakarsan her av köpeği sertir çünkü işi bulmak göstermek ve yakalayıp öldürmektir, yani dişine kan değen hayvanlardır eğitmessen avı yer eğitmessen kıvıra bilceğini anladığı her hayvanı eğitmediğin sürece av kabul eder ,özellikle gençken çok özen ister arka bahçede unutulmaya gelmez  küçük çoçuklarla yanlız bırakmaya görmediyse hiçgelmez videodaki köpek uyuyor ve o evde büyümüş o çoçukla yaşıyor!! şimdi bende ALLAH verdim derse 19 aylık bir oğlum var armin 9aylık çok hareketli bir köpek şimdilik yan yana koymam ikisini de  birbirlerine saygılı davranmayı öğretmem gerek yoksa ALLAH korusun oynarken sakat eder çoçuğu. yani drahtaar öyle hemen kolayca arka bahçede 15 dakkika eğitimle olmaz asla yumuşak kanlı değildir bugüne kadar 10 drahtaar eğittim sorunlu köpeklerdi eğitimsizlik sonucu geldiler yanlış eğitilmişler 4 tanede benim oldu sorunlarçıkardılar ama eğiterek giderdim işi sıkı tutmazsak hayalkırıklığına uğrarız EĞİTİM, SOSYALLEŞTİRMEK AVA GÖTÜRMEK şart yoksa kahreder
« Son Düzenleme: 02 Mart 2012, 14:00:33 Gönderen: Cem ÇOKDAŞ »

Cem ÇOKDAŞ
1974 kütahya

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2012, 16:21:35 »
bende cem abıye katılıyorum sonuc ta kuvvetlı gozu pek kopekler oyunla gercegı ayıramadıkları zamanlar yanı gençken ıstemedende olsa zarar verebılırler
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2012, 16:40:11 »
Gördüğüm yaşadığım tecrübelerimde drahtaar serttir arkadaşlar isterseniz  drahtarın yanına başka bir köpek koyun görün bakalım ne olacak ,yada isterseniz araba bagajında bir unutun, yada yemek yerken iki drahtaarı yan yana koyun bunlara daha eklenecek bir çok olay vardır .Tabi bunun yanında diğer ırklardanda bu tip köpekler yokmudur vardır .
ama drahtaarda genel  daha fazladır ..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 02 Mart 2012, 16:48:53 »
Oyun ile gerçeği ayıramadıkları zamanlarda çok dikkat edilmeli . Bu konuda inanın pitbull dan daha sert oyun oynuyor :) En azından benimki şu an 6 aylık falan.Bir oyunumuz var bilirsiniz zıplar ustume tutmaya çalışır ben tokatı çakarım o  yere düşer ama düşer düşmez yine üstüme zıplar :) Bu oyunda paça mont ayakkabı el ne denk gelirse ıssırıyor .Issırır ıssırmaz hayır komutunu çakıyorum . Şunu farkettim ; Eğer hayırlarla ıssırmanın yanlış bişey olduğunu sürekli olarak göstermesek yarın bir gün çocukla oynarken aynı şeyi yapsa çocuk korksa bağırsa daha kötü şeyler de olabilir. İş birazda dönüp dolaşıp aynı şeye geliyor o da eğitim .
 Bu arada her köpekten herşey olur ama golden dan dövüş köpeği olmaz :D . Hırsıza fener tutan köpektir o :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #13 : 02 Mart 2012, 16:53:18 »
Kişinin verdiği disiplinli bir eğitim yeterlidir. Ben de drahthaarcı arkadaşlar sayesinde bu gidişle eşime bir drahthaar alıp hediye edeceğim :)
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Veysel AÇARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2012, 17:53:08 »
Kişinin verdiği disiplinli bir eğitim yeterlidir. Ben de drahthaarcı arkadaşlar sayesinde bu gidişle eşime bir drahthaar alıp hediye edeceğim :)

cok yerınde bır karar tebrıkler
Veysel AÇARI
1982  AKHİSAR MANİSA
0505 89 92 112

Çevrimdışı Cem ÇOKDAŞ

• *
« Yanıtla #15 : 02 Mart 2012, 19:34:41 »
Konunun başından beri eğitim diyorumya eğer 5-6 aydan itibaren özellikle erkekleri sosyalleştirirsek başka köpeklerle bagajlarda yada aynı bakslarda seyehat ettirirsek dalaşma eğilimi gösterdiğinde ezersek sorunolmaz ama en önemlisi agrasif köpeklerle haşırneşir olmamalı yoksa sensin abi demez hemen uyar uydurur  yemek konusunda her köpek yapar agrasiflik sonuçta sürü sisteminden geliyor atası kurt değilmi bütün köpeklerin önce alfa erkek yer,  eeee   alfa bilinmiyorsa kıyamet kopar aman sen misafirsin önden buyur demez hiçbir köpek   
Gördüğüm yaşadığım tecrübelerimde drahtaar serttir arkadaşlar isterseniz  drahtarın yanına başka bir köpek koyun görün bakalım ne olacak ,yada isterseniz araba bagajında bir unutun, yada yemek yerken iki drahtaarı yan yana koyun bunlara daha eklenecek bir çok olay vardır .Tabi bunun yanında diğer ırklardanda bu tip köpekler yokmudur vardır .
ama drahtaarda genel  daha fazladır ..

Cem ÇOKDAŞ
1974 kütahya

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 02 Mart 2012, 20:03:09 »
Benim eşim bana drahthaar hediye etmeyi düşünse bile yeterdi gerçekten :=) Ben aldım köpeği,  bana ilk dediği şey nerden buldun bu sakallıyı :D
Ayrıca Nazife Hanım içten içe drahthaar a karşı bir sempatiniz var sizin de .Forumlardan takip ettiğim kadarıyla bunu anladım :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 02 Mart 2012, 20:14:45 »
Benim gözüm bebekte kaldı, Allah'tan dileğim torun sevebilmek. Cümlemize nasip olur inşallah...
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Süleyman BALCI

• *
« Yanıtla #18 : 03 Mart 2012, 10:26:23 »
Çok güzel bir konu bu. Benim erkek de 7 aylık ve şukadarını söyleyebilirim seterden ve pointerden hiçbir farkını görmedim uysallığı konusunda. Şu var tabi seterimle beraber yemek yemeye başladıklarında birkaç defa alfa rolüyle sinirli davranışlar sergilemeye çalışsa da ben önlemimi aldığım için önce diğerinin yemesini beklettim kont u yaklaştırmadım yemek kabına ver bikaç defadan sonra herşey düzene girdi. Şu anda seterimle de pointerimizle de aynı kaptan beraberce yemek yiyip, gece de koyun koyuna yatıyorlar. Bir de oğlum var 5 yaşında o kadar iyi anlaşıyorlar ki, o kadar çok eziyet ediyor ki köpeğe ama yine de bayılıyo oğluma. ÇOk iyi oynuyorlar beraberce. Bisikletinin önüne takıyorum tasmasından 1 - 2 mt bir iple bahçede gezdiriyo oğlumu bisikleti çekerek. Tabi burda fırsat eğitimi de yapıyoruz aynı zamanda yağları eritme ve kondüsyonu konusunda. Resimlerde de gördüğünüz gibi ipinden tutup rahatça gezdirebilir kesinlikle onu tartma sürüklemeye çalışmaz. Oğlum nere çekerse oraya gider. Otur dedi mi oturur. Ta ki ben seslenip gel bana diyene kadar işte o zaman arkasında bisiklet takılı olmasa iyi olur sürükleye sürükleye çeker getirir. Uzun lafın kısası ben drahthaarı alana yanılmaz diye düşünüyorum, tabi ava sık sık götürüp amacı doğrutusunda eğitilirse. Ayrıca sakallı sevimsiz diye düşünenler de vardır ama bence çok karizmatik.

Süleyman BALCI
1981 ANTALYA
0 533 771 52 00
[email protected]
BİZİ BİLEN BİLİR, BİLMEYEN KENDİ BİLİR...

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• *
« Yanıtla #19 : 03 Mart 2012, 10:33:44 »
vallaha bizm orda biravcı büyüğümüzde vardı ne arabaya binerdi ne inerdi devamlı ısırırdı yiyorsa indir bindir sahibini yiğecek nerdeyse kaç kere ısırdı ben bu köpek cinsinden oldum olası tırstım...
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ergin KIRAY

• Free Üye
  • *
  • Özü sözü doğru olanlayım
« Yanıtla #20 : 03 Mart 2012, 10:45:23 »
Merhaba bence herşey eğitime bağlı, insan var köpeğine kediyi kovalatıp ağaca çıkan kediyi sopa ile düşürüp emir verip parçalatıyor.İnsan var köpeğine kedisi ile birlikte yemek veriyor herşey insana bağlı bu yazdığım konu gerçektir kedi parçalatan müşterimin köpeği onun ailesine zarar verir diye haber yolladım 1 ay sonra komşusunun çocuğunu ısırmış Kedisi ile birlikte yemek veren ise çocuğunla oyun oynatıyordur ve hiç korkmadan kömşusunun çocuğuda oynayabilir sorun insanlarda köpekler görev için yaşar ne öğretilirse onu yapar benim kendi fikrim bir iddiam yok.Köpeinizle mutlu olun
« Son Düzenleme: 04 Mart 2012, 10:57:00 Gönderen: Ergin KIRAY »
Ergin Kıray 1969 Lüleburgaz 0535 550 6456

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 03 Mart 2012, 10:47:46 »
Adamın biri kanı hatta saflığı belli olmayan Bi Drahthaar alıyor.haliyle o köpeği eğitemiyor,sonra sanıyor ki bütün diğer drahthaarlar öyle,aynı şey diğer ırklar için de geçerli.Her ırkın iyisi vardır.İşte ben o iyilere hastayım:)
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Cem ÇOKDAŞ

• *
« Yanıtla #22 : 03 Mart 2012, 12:29:21 »
Adamın biri kanı hatta saflığı belli olmayan Bi Drahthaar alıyor.haliyle o köpeği eğitemiyor,sonra sanıyor ki bütün diğer drahthaarlar öyle,aynı şey diğer ırklar için de geçerli.Her ırkın iyisi vardır.İşte ben o iyilere hastayım:)
Doğru söze nedenir? buköpeklerin VJP,HZP,VGP imtihanlarını çoğu drahtaarcı bilmez! halbuki bu snavları geçen köpekte sorun yok demektir ordaki puanlar kırıterler herşeyi anlatır bilene .ama memlekette tuttuğunu gördüğüne çekip yavru aldığın sürece daha çok sorun yaşanır bu köpeklerde
şunuda eklemek isterim sanırım şimdi yasaklandı almanyada bu DRAHTAAR VE KURZAARDA bir dişi köpeğin üretim izni alabilmesi için yetişkin bir erkek kediyi yada bir çakalı kapalı bir ortamda boğması gereki yordu şimdilerde hayvan hakları nedeniyle bu işlem yasaklandı ama çoğu üretiçinin hala yaptığı söyleniyor VJP ,HZP,VGP imtahanının nasıl yapıldığını bilmeyenlerin araştırmasını tavsiyeederim
« Son Düzenleme: 03 Mart 2012, 12:46:05 Gönderen: Cem ÇOKDAŞ »

Cem ÇOKDAŞ
1974 kütahya

Çevrimdışı A.Alpaslan DOĞANCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 09 Mayıs 2012, 01:51:58 »
büyüksün üstadım....
A.Alpaslan DOĞANCA
1980 KÜTAHYA

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #24 : 09 Mayıs 2012, 08:11:14 »
arkadaşlar DD serttir.. bu şekilde köpeği sahibi ile resimler atmak yanlıştır.
benim 4 yaşında bir çoban köpeğim var bahçemde bekçilik edior, bu köpeğin yeğenimle size altlı üstlü  oynarlarken onlarca resmini atarım... ama hadi tanımadık birisi gelsinde yaklaşsın göreyim ÇOK SERT... bu şekilde DD sert değildir diye sahibi ile çekilmiş fotolar atarak bu ırkın sertliğini yok edemezsiniz..bir kere bu ırkın özelliği bu.. sert olmasa zaten bu avları nasıl yapar, kürklü avı,domuz avı....gb.. SERT KARDEŞİM SERTTTTTT...
bu ırkı seven avcı arkadaşlar besler, arazisi ve av sitili uyar besler... bana uymaz mesela.. tavşana uçar avında silah asla atmam.. arazide çok hızlı köpeği severim... bagajda 5 köpekle ava giderim ekip olarak o sebepten bana gelmez...
ben veteriner hekimim kliniğime onlarca köpek gelir  gerek enjeksiyon gerekse serum takımı sırasında hangi ırkın ne ettiğini gayet ii bilirim...
inanırmısınız hasta olduklarında birçok köpek asla sertlik göstermior, ona yardım edildiğini algılıor... deneyimlerime dayanarak asla terrier ve drahtaar lara ağızlık takmadan enjeksiyon yapmam...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez