Tekrar Merhabalar.
Bıldırcın ve üveyik avı en çok fişek attığımız avlardan birisi. Hele hele üveyik, yerini bulduktan sonra bol atış yaptığımız ve sezon başı olduğu için üzerimizdeki pası atmamıza yarayan bir av. Bu avlardan ne kullanırsan kullan pek sıkıntı yaşanmıyor. Zayıf hayvanlar. Bıldırcın 1 tane saçma alsın düşer. Üveyik de hemen hemen yakındır. Bunu hepimiz biliriz. Ayrıca diğer avlara göre de boldur.
Ama bir keklik, tavşan, çulluk bu denli bol değildir. Sezonu açıldığından itibaren yeri gelir tüfek patlatmadan geldiğimiz olmuştur. Tüfek sesinden de yeterince muzdarip oldukları için yakın atış vermiyor. Uzak atışlarda da çoğu fişekte tutarsızlıklar olduğu için atış yapsak bile içimizde illaki şüphe olur.
Forumda da bununla ilgili konular vardı. Mesela ben 3 sene önce tekrar eskisi gibi fişek doldurma işine geri başladığım zaman evimde bulunan tüm hazır fişekleri kestim. aynı kutular içerisinde barut farkları, saçma farkları, saçma ebatları vs. bir çok şey gördüm. Onu görünce zaten iyice soğudum bu hazır fişek işinden. O yüzden benim için önem taşıdığını düşündüğüm avlarda hazır fişek atmıyorum. Kendi gözümle ölçeğimle yaptığım ve ne kadar mesafeden etkili olduğunu bildiğim fişeklerimi hiç tereddüt etmeden rahatlıkla atabiliyorum. Dediğim gibi doldurma işi de bana büyük haz veriyor.
Lütfen yazılarımı da yanlış anlamayın. Hazır fişekler güvensizdir hepsi bozuktur, tutarsızdır demiyorum, ama bu tür fabrikasyon hatalı dolumların olması nedeniyle bana güven vermiyor. Belki de ben çok şey istiyorum, sıfır hata olsun düşüncesindeyim.
Yani kendi dolumlarım bana güvenilir geliyor, hatasız, problemsiz, sıkıntısız