Gönderen Konu: ata arms ve benelli karşılaştırması biraz adaletsiz bir karşılaştırma olmuş.  (Okunma sayısı 57368 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Değerli dostlar videonun taraflı bir çekim olduğu beretta şapkadan da açıkça görülüyor.

Gevşek tutuş testinde dikkat edin. Ata'yı daha gevşek tutuyor herifçi. Dolayısıyla da silah tutukluk yapıyor. Tosunun dudak büküp alayla gülmesi de cabası. olacağı buydu der gibi hani...Ata bir atışta neredeyse elinden fırlayacak. O şekilde gazlıya bile tutukluk yaptırırsınız.  Benelliye ise daha bir sıkı sarılıyor yavrum, çok seviyor demekki...

İsabet ve penetrasyon testine gelince; namluda kullanılan şok bile penetrasyonu değiştirir. Benellinin saçma paterni daha sıkı ve bu yapılan testteki fark da büyük ihtimalle yine daha dar şoktan kaynaklanıyor. Aynı şok olayının gevşek tutuş testinde de etkili olduğunu belirteyim.

Su testinde de dikkat ederseniz benellinin atış anı tamamen görünüyor. Silahın namlusundan çıkan dumanı tepme şiddetini izleyebiliyorsunuz. Ata da bu çok havada kalmış. İlk atış ve son atışta namlu ucu gözükmüyor. Belki yeterli doluma sahip fişekler bilerek kullanılmadı.

Neticede elbette Benelli ile Ata'nın en azından malzeme kalitesi açısından karşılaştırılması doğru olmaz. Ama bu iki Rus'un göstermek istediği gibi  iki tüfek arasında fonksiyon açısından bu kadar fark da yok.

O amcalara birilerinin sıkıntısı bu videoyu çektirmiş olmalı. Hani ne bileyim hem benelli sistem hem ucuz olayı kaşıntı yapmış olabilir. Zamanında Vursan 92A'nın sıkıntı verdiği gibi...Ben iki hafta önce -25 derece soğukta kurtboğazı barajında kullandım Ataneo'yu atmam demedi. O gevşek atış denemesini ilk aldığımda 24 gram RC fişeklerle yaptım eyvallahı olmadı.

Gelsinler de burada beraber yapalım şu testleri. Rusya'dan sallaması ninni söylemesi kolay. Türk malıyla dalga geçene kadar önce kendi Baikallarına baksınlar. Düzgün bantlı otomatiğini tesadüfen buldum. O da ancak bek avında kullanılır. Yürüyüş yaparsanız iyi kas yaparsınız. 20 numarası 12 numarası mobil şokluların tamamı standartlardan fazla açıyor saçmayı.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 01:42:49 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
VALLA BEN BİLMEM TÜFEKLERİ AVDA DENERİM TEST FALAN YAPMAM ŞU GÜNE KADAR ÖRDEK AVINDA BAYA MARKA TÜFEKLE AVLANDIM 1. HUĞLU ÇİFTE 2. ATA OTOMATİK BAŞKADA TANIMAM.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
videoyu samimi ve gerçekçi bulmadım, ama iki firmanında üretimde kullandıkları teknoloji farklı bu göz ardı edilmeyecek bir gerçektir,
ne ata ne benelli babamın oğlu değil, ama ata böyle benelli gibi bir markayı sermaya yapmaya çalışmasaydı böyle bir görüntü oluşmazdı, hadi yaptın benelli gibi yap, bütün testlerden başarıyla geç görsel olarakta yayınla türkiyenin gururu ol tüfeğini alayım.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
yav arkadaşlar bırakın bu benelli  fanatikliğini bu videolar maksatlı..son yıllarda çok popiler olan ve dünya çapında çok büyük rağbet gören bu sistemin başkaları tarafından da üretilmesini ihraç edilmesinin,yani pastanın bölünmesinin adamlarının işine çomak sokmanın neticesidir bu videolar... benelliye altrernatif türk malı tüfeğin nezdinde türkleri bi anlamda küçümsemek bir taşla iki kuş vurmaktır...testin kesinlikle aynı şartlarda olduğuna ben inanmıyorum beni kimsede inandıramaz...tahtaya ve diğer atışlarda tüfeğin ucundaki şokları göstermiyo...sözde gurupman denemesinde atayla  tahtaya nizami nişan aldığı kim ispatlaya bilir..bu godoşlar neden stoogerle benelliyi kıyaslamamışlar dersiniz çünki ikiside beretta holding...  propaganda belli ve maksatlı...bu holdink yarın vursan gibi atayıda satın alırsa ben sahsen şaşırmam..siteden bazı arkadaşlar da sağolsunlar gaza gelmişler destekvari yorumlarda bulunmuşlar..inşallah allah onlarada benelli kullanmak nasip ederde daha ilk avda kesinllikle o paraların tüfeği olmadığı şişirildiği ve abartıldığını kullanarak anlamış olurlar...ben  ata neo nun   2011 ve 2012 model özellikle tetik muhafazası yeni tip olanların 24 gr la bile uzun ve kısa vadede istikrarlı çalışacağı kanaatindeyim vursandan bu konuda neo daha istikrarlı...
ben yine burdan iddia ediyorum elinde ve çevresinde  benelli ve ata neo olan arkadaşlar bu iki tüfeği saçma dağılımı ve gurupman olarak gerçek manada eşit şartlarda test etsinler  sözde çakma ata neonun  nekadar üstün olduğunu gözleriyle görsünler...
fiyat olarak beştebir fiyata
penetrasyon olarak fark olmamasına rağmen gurupman daha üstün
yurdum malı düştü kırıldı bozuldu aman çizdirmiyim derdi yok bol yedek parça
ben böle çakmaya CANNNN kurban diyorum..
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Değerli dostlar videonun taraflı bir çekim olduğu beretta şapkadan da açıkça görülüyor.

Gevşek tutuş testinde dikkat edin. Ata'yı daha gevşek tutuyor herifçi. Dolayısıyla da silah tutukluk yapıyor. Tosunun dudak büküp alayla gülmesi de cabası. olacağı buydu der gibi hani...Ata bir atışta neredeyse elinden fırlayacak. O şekilde gazlıya bile tutukluk yaptırırsınız.  Benelliye ise daha bir sıkı sarılıyor yavrum, çok seviyor demekki...

İsabet ve penetrasyon testine gelince; namluda kullanılan şok bile penetrasyonu değiştirir. Benellinin saçma paterni daha sıkı ve bu yapılan testteki fark da büyük ihtimalle yine daha dar şoktan kaynaklanıyor. Aynı şok olayının gevşek tutuş testinde de etkili olduğunu belirteyim.

Su testinde de dikkat ederseniz benellinin atış anı tamamen görünüyor. Silahın namlusundan çıkan dumanı tepme şiddetini izleyebiliyorsunuz. Ata da bu çok havada kalmış. İlk atış ve son atışta namlu ucu gözükmüyor. Belki yeterli doluma sahip fişekler bilerek kullanılmadı.

Neticede elbette Benelli ile Ata'nın en azından malzeme kalitesi açısından karşılaştırılması doğru olmaz. Ama bu iki Rus'un göstermek istediği gibi  iki tüfek arasında fonksiyon açısından bu kadar fark da yok.

O amcalara birilerinin sıkıntısı bu videoyu çektirmiş olmalı. Hani ne bileyim hem benelli sistem hem ucuz olayı kaşıntı yapmış olabilir. Zamanında Vursan 92A'nın sıkıntı verdiği gibi...Ben iki hafta önce -25 derece soğukta kurtboğazı barajında kullandım Ataneo'yu atmam demedi. O gevşek atış denemesini ilk aldığımda 24 gram RC fişeklerle yaptım eyvallahı olmadı.

Gelsinler de burada beraber yapalım şu testleri. Rusya'dan sallaması ninni söylemesi kolay. Türk malıyla dalga geçene kadar önce kendi Baikallarına baksınlar. Düzgün bantlı otomatiğini tesadüfen buldum. O da ancak bek avında kullanılır. Yürüyüş yaparsanız iyi kas yaparsınız. 20 numarası 12 numarası mobil şokluların tamamı standartlardan fazla açıyor saçmayı.

sn KAÇAR  ben bizzat BAİKAL ın grupman testini yaptım 36.5 mt bir mesfede 7 no 32 gr fişek içerisinden çıkan saçmaların  yüzde 68 ini  76cm daire içerisine soktu.yani 345 ad saçmanın 235 tanesini bu daireye sokmayı başardı.yüzde 70 i de 242 adet eder.ve kullanılan fişek yerli yapım çokta kaliteli olmayan bir markaydı.  yani şöyle söyleyeyim 345ad saçmada  şokların hata oranı 8 ad  gibi.buda yaklaşık yüzde üç gibi bir  hataya tekemül eder.abartılı bir durum söz konusu değil.selamlar.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
çamur at izi kalsın,Rusyada Türk tüfekleri büyük ilgi görüyor ve çok iyide satışı yapılıyor, kendi tüfeklerini satamayınca bu çirkin yola baş vurmuşlar Ş.......LER.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
What is the Most Reliable Autoloading Shotgun?

Randy Wakeman'da bir bakın isterseniz..
Eleştirilmeyi hazmedemiyorsanız Ben İMİTASYONUM diye bağıran bir silah yapmayacaksınız..
Sahi 6.5 ay su altında kalıp çalışan Tüfek Neo,3 günde Arjantin işkence testinde 0 HATAYLA yaklaşık 20000(YİRMİ BİN) fişek atan atan silahta 92 A ydı değilmi?
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Esas çok da şaşılacak bir durum yok.

İki tüfeği hangi özelliğinden dolayı birbirine yakınlaştırıyorsunuz.

Yalnızca şekilden benziyor.

Benelli kendini ispatlamış eski bir marka.

Web sayfasına bakın her ava göre modeli var.

Kendine bağlı atıcıları var ve Benelli adına yarışmalara katılıp, tüfeklerini test ediyorlar.

Ata arms, tüfeklerine güveniyorsa dünyaca tanınan bu ve bunun gibi benzeri atıcıları bünyesinde kullanacak.

Yarışmalara, Arjantin üveyk avlarına götürecek.

Böyle saçma tahta penetrasyon testi ile bu iş olmaz.

Dünya da 5-6 milyar insan var.

Neden ucuz tüfek kullanılır ?

Çok para vermek istemeyen, maddi gücü yetemeyen ama iş görsün demekten dolayı mı ?

Avcılığa gönül vermiş bir avcı mutlaka tüfek farkını da ortaya koymalıdır.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Gürkan ZAN

• *
Esas çok da şaşılacak bir durum yok.

İki tüfeği hangi özelliğinden dolayı birbirine yakınlaştırıyorsunuz.

Yalnızca şekilden benziyor.

Benelli kendini ispatlamış eski bir marka.

Web sayfasına bakın her ava göre modeli var.

Kendine bağlı atıcıları var ve Benelli adına yarışmalara katılıp, tüfeklerini test ediyorlar.

Ata arms, tüfeklerine güveniyorsa dünyaca tanınan bu ve bunun gibi benzeri atıcıları bünyesinde kullanacak.

Yarışmalara, Arjantin üveyk avlarına götürecek.

Böyle saçma tahta penetrasyon testi ile bu iş olmaz.

Dünya da 5-6 milyar insan var.

Neden ucuz tüfek kullanılır ?

Çok para vermek istemeyen, maddi gücü yetemeyen ama iş görsün demekten dolayı mı ?

Avcılığa gönül vermiş bir avcı mutlaka tüfek farkını da ortaya koymalıdır.

benelli ve beretta kullanıcısı olarak diyecek başkada söz yok tebrikler Osman bey
GÜRKAN ZAN
1974 SAKARYA
Ey Türk Oğuz Beyleri! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe bil ki Türk ulusu, Türk yurdu, Türk Devleti, Türk töresi bozulmaz. EY ÖLÜMSÜZ TÜRK ULUSU! KENDİNE DÖN! SU GİBİ AKITTIĞIN KANINA, DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE LAYIK OL! ''Bilge Kağan''

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
YAPMAYIN ARKADAŞLAR birisi bir dünya silah devi diğeri ise ülkemizin yeni yeni kendini kanıtlamaya çalışan bir silah firması şaşılcak çok fazla bir durum yok ne yazıkki aradaki 1/5 oranındaki fiyat farkınıda düşününce garipsenecek bir durum oluşmamış.. videonun kurgulanmış ve taraflı çekildiği malum ancak imitasyon bir silah yaptığınızda en azından videoda görünen olumsuzlukları yaşatmayacak bir üretim yapacaksınızki bu videonun karşıt görüşünü savunan videoları biz çekip net ortamında yayınlayalım ve gururlanalım ÖYLE DEĞİLMİ..??
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
VİDEONUN ALTINDAKİ   TRANSLETE İLE ÇEVİRDİĞİM YORUMLAR

Bu da güçlük yatıyor. Bazı acemi avcılar aslında şekil ve içeriği kopyalayarak yeniden edilebilir olduğuna inanarak, kelimeler "Türk Venelli" tarafından aldatılmış olabilir. Ve bir kopyasını ATA Arms yanlış diyoruz. Gördüğünüz fark?Bütünün yinelenen orijinal bir kopyası. Fakat bu durumda ATA Arms o sahte olduğunu, orijinal ne olabilir tekrarlamak mümkün değildir. Bu filmin özü - ATA Arms kanıtlanmıştır neredeyse Benelli, olmadığını göstermek için.

Ne yazık ki bu testler benim ata buharı değil, inertsionka doğru olarak tekrarlanacaktır.

Reklam Ata görmedim, ama Benelli iddia yaparsanız, çünkü, doğru bir biçimde parçası bir kopyası orijinal aşmak asla. Ama bunlara gereği vermek gerekli: Onlar silah pazarı sulandırmak başardık değil kötü örnekleri.

Tartışmalar devam - böylece sahibi (örneğin, Arnautskaya, 61 bir ofis binası aynı binanın silah mağazasını ile ilgili değil, gerçekten dürüst silah sahibi, çalışan) olarak, bana söylesin lütfen - belki ATA Arms belirtilen testler tekrar ederseniz bir. Ve eğer öyleyse, ne sonuç.

A. Ve bu sadece bir başlangıç, değil mi?

İki. Bu reklam Ukrayna ATA Arms resmi temsilcisi vermiştir. Yani bu resmi bilinçli garbles reklam ATA in Arms gerçeklerin temsilcisi? Peki, bu mümkün, ama soru - bu "resmi" güvenme?

Üç. Biz her zaman çekim bankta karşılamak ve karşılaştırabilirsiniz. Tüm vatandaşlarımız sonra. Eğer çalışan depolamak, sonra sağ, hiçbir sorun için bir çözüm bulmak? :)
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
enbaşta ata firmasının yaptıgı etik degil üzerindeki süslemeyi bile taklit etmiş,taklit bir modelin neyini savunayım,kurukuruya milliyetçilik yapıp kuru gürültü çıkarmanın alemi yok.........
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2013, 23:35:35 Gönderen: Ayhan TAŞDEMİR »
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Suat Bey, YAF'ın internet sitesinde 32 gram 7 numara ile yapılan atışın resmi var. İsabet yüzdesi aradaki farkı gösteriyor.
Bende baikalın mobil şoklusu da var sabiti de. Aralarında dağlar kadar fark var.

Videodaki amaç tüfekleri esas manada karşılaştırmak ya da Ata'yı eleştirmek değil rezil etmek. Durum böyle olunca da 'Ata böyle video çekilmesine neden olacak tüfek üretmesin' demenin manası kalmıyor. istedikleri gibi hile yapabilirler ve yapmışlar da. Getirin aynı tüfekleri ben size Benellinin rezil rüsva olduğu güzel bir klip çekeyim. Niyet önemli burada. Yoksa Benelli'nin Ata'dan üstün olduğunu tartışmak bile gereksiz.

Ben ne Ata'nın avukatıyım ne de fanatiği. ama bu kadar da değil yani kimse kusura bakmasın. Kullanmasam tamam. Gazlısı da var kinetiği de. O testleri bir Ruslar yapmıyor...Yerli sanayide elbette sopayı hakeden üreticiler de var. Ama bence Ata bunlardan birisi değil. Eksikleri olabilir ama sopalık değil...

Bu arada son dönemde Türkiye'ye giriş yapan Browningleri, Winchesterleri, Benelli Vinci'leri bir şöyle bayiye gidip incelemenizi tavsiye ediyorum. Baikalın yamuk bant hastalığı onlara da sıçramış. Bant olayı 1000 tl seviyesinde kalmış maalesef. Bir beretta da denk gelmedim daha.

« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 21:23:33 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
sn KAÇAR  sizde bilirsinizki bazen aynı serinin tüfekleri bile aynı performansı vermiyor.ben kendi gözlemlerimi yazdım.kesinlikle şeffaf olarak.yani marka fanatikliği yapmıyorum.ataya gelince.şu an  bence yerli otolarda alınabilecek  tüfeklerden bir tanesi.ama malesef benellinin rakibi olabilecek düzeyde değil.aslında o testte bir browning baretta yada winchester gibi  markalar anca benellinin rakipleri olurdu.acaba  rakipleri bu markalardan biri olsaydı sonuç böylemi olurdu.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Kopya sistemlerle ilgili düşünceye pek fazla katılmıyorum. Bugün gazlılarda hemen hemen tüm tüfekler aynı şekildedir. İnertia Sistem denen, Benelli patentli ürünün de ayrı bir yeri ve yine sürüyle kopyası var. Bu arada Benelli sistemin telif hakları sözleşmelerine göre süresi de dolmuş durumda. Hani bunun patent hakkı diyecekleri de kalmadı. Aynı şey Browning uzun geri tepmeli sistem için çoktan doldu. Bir tek Browning kısa tepmeli sistem bilebildiğim kopyalanmadı. O da zaten piyasaya çıkardığına çıkaracağına pişman olduğu bir modelde son buldu.

Silahlardaki her işe yarar yenilik kesinlikle önemli bir şey ama bugün daha bilinen çiftelerden örnek verecek olursak dünyada belki yüzlerce tüfek, mucitleri Greener, Anson, Deeley... olan kilitler sistemlerini aynen kullanıyor. Bunların içinde H&H da var, Merkel de, Simpson da, bilmem ne de. Şimdi onları da kopya yapıyorlar diye eleştirelim mi? Yivlilerde bolt action bir milyon tüfek varsa hepsi özgün sistem mi olmalı? Merkel kendine özel bir buluşu yok diye ezik mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Müdavim Üyemiz
Kopya sistemlerle ilgili düşünceye pek fazla katılmıyorum. Bugün gazlılarda hemen hemen tüm tüfekler aynı şekildedir. İnertia Sistem denen, Benelli patentli ürünün de ayrı bir yeri ve yine sürüyle kopyası var. Bu arada Benelli sistemin telif hakları sözleşmelerine göre süresi de dolmuş durumda. Hani bunun patent hakkı diyecekleri de kalmadı. Aynı şey Browning uzun geri tepmeli sistem için çoktan doldu. Bir tek Browning kısa tepmeli sistem bilebildiğim kopyalanmadı. O da zaten piyasaya çıkardığına çıkaracağına pişman olduğu bir modelde son buldu.

Silahlardaki her işe yarar yenilik kesinlikle önemli bir şey ama bugün daha bilinen çiftelerden örnek verecek olursak dünyada belki yüzlerce tüfek, mucitleri Greener, Anson, Deeley... olan kilitler sistemlerini aynen kullanıyor. Bunların içinde H&H da var, Merkel de, Simpson da, bilmem ne de. Şimdi onları da kopya yapıyorlar diye eleştirelim mi? Yivlilerde bolt action bir milyon tüfek varsa hepsi özgün sistem mi olmalı? Merkel kendine özel bir buluşu yok diye ezik mi?

sistem kullanılması normaldir,atadan sistem icat etmesini kimse beklemez... ama birebir görünüş aynı,üzerindeki süslemeyi bari yapmayıver.. yada o aynalı kısma başka birşeyler koy....
sistem taklidi degil tasarım taklidi söz konusu.......
benelli sofrasından kırıntı kapmaya çalışmaktan başka birşey degil..... tüfek çalışmış çalışmamış önemi yok... o çalışmaz başkası çalışır....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Sayın Çalışkan, o iki kafadar niye o markaların silahlarını seçmemiş bir de böyle düşünmek lazım. Beretta, Browning, Benelli hatta Stoeger kan kardeşleri şu anda. Aralarında bağ var. Durum böyleyken birbirleriyle kıyaslatmazlar adama.

Baikal konusunda anlatmak istediğim mobil şoklarının çapı standart çapların çok üzerinde. Biz yerli 601 ile baikalın saçma dağlımını karşılaştırdık bariz şekilde huğlunun dağılımı daha sıkı ve homojendi. Bunu çeşitli fişeklerle de denedik sonuç değişmedi. Kendime ait silahlar ayrım yapmam söz konusu değil. Baikalın özellikle mobil şokluları ağır doluların silahları. Daha iyi performans için yurtdışından standart çaplarda açılmış baikal için üretilmiş şoklardan bulacaksınız. O da ayrı bir mesele. İmkanınız olursa elinizdeki baikalın şokunu aynı değerde başka bir tüfeğin şokuyla kıyaslayın. Farkı hemen farkedeceksiniz.

« Son Düzenleme: 01 Mart 2012, 23:11:16 Gönderen: Merdan KAÇAR »
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

• Expert Üye
Anlamsız savunmak ne kadar yanlışsa anlamsız saldırmakta o kadar yanlıştır..
Peki fiyat farkı olmasa kim yerli tüfek kullanır sorusunu arada bir kendinize soruyormusunuz?
Vatanını milletini sevmek İMİTASYON yapmakla olmaz..Hurda malzeme kullanmayı bırakır ar-ge yatırımları yapar ortaya iyi bir ürün sunar..Patternini penetrasyonunu binlerce atış testini tamamlar Dünyaya meydan okursunuz yerli firmalar olarak..
Kıyaslamayı da bir başkaları değil SİZ YAPARSINIZ KENDİ ELLERİNİZLE! Güveniyorsanız MALINIZA..
Yanılmıyorsam 2008 de Field And Stream de 20 no Ödülünü Akus Benelli Ulralight a kıl payı kaptırmıştı...Yapınca oluyormuş demek..
391 Serisi Berettanın ençok satan serisi Ama ençok şikayet olan seriside..Randy Wakeman kendi 20 Nosuna JAM-O-MATİC Yani Kıstırma makinası diyor ama bu Berettayı kötü yapmıyor..
Hatalar elbette olacak ama bunun oranı önemli olan vede hatanın kabul edilip problemin giderilip giderilmediği..
Slug kurşun için tasarlanmış YERLİ bir yarıotonun kopan mekanizması bu sitenin sevilen bir üyesinin YÜZÜNDEN ÇIKARILDI 2 YIL ÖNCE..
İğneyi kendimize batırmadan MARKA laşmak mümkün değil..
İnşallah Chuck Hawks ta silahlarımız için yazılan yazının başlığı da TURKISH INVASION olmayacaktır o zaman...
« Son Düzenleme: 02 Mart 2012, 12:15:37 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Tuncay bey soruyu tersinden de sormak lazım,yerli tüfekler de yabancı fiyatlarında olsa yerli tüfekler yabancılarla aynı rağbeti görür mü(eşit kalitede olduklarını varsayalım).Bu ikilem nedeniyle masrafları çıkaramayacaklarını düşünüyorlar sanırım üreticiler ve idare eder ama alınabilir ürünlerle işi garantiye alıyorlar.Akus dış pazar olmasa iç piyasada tutunabilir mi.
Fiyat kalite oranını yabancı kalitesine yakın veya aynı olarak tutturabilmiş çiftede önce yıldız sonra huglu(Akus ve akdaş ta görünüşe göre çok iyi ama yeterince geri bildirim olmadığından tam bir kanaat oluşmadı,ama yüksek ihtimal çok iyiler ama üst seviye ürünleri fiyatlar yüzünden yeterli ilgiyi görüyor mu ),yarı otoda da hatsan ve yerli sayılabilirse stoeger var gibi geliyor bana yani yapılamaz bir şey değil aslında,Ata armsan iyi makyajlı ama iç olarak vasattan yukarı değil gibi aynı zamanda standardizasyonu bahsettiğim firmalar düzeyinde değil gibi geliyor bana(fabrikada yakının olacak iyi tüfek alırsın şeklinde veya reklamı yapılacaksa, yabantv dekiler illa ki iyidir mesela).İlginç denklemler var velhasıl.Ama en önemli soru şu herkes benelli parası verme koşuluyla aynı kaliteyi "herkese"sunabiliriz ama bunu vericek misiniz?Sorunun cevabını hayır diye duyuyorlar bence.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2012, 13:03:01 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
Sn.Ünlütürk,
Ben çok yerli silah kullandım hala kullanabilirim özel yapımda yaptırdığım oldu ama nezaman YERLİ SERMAYEYE VE MARKALAŞMA SÜRECİNE OMUZ VERME çabasına girsem bedeli Maddi manevi ÇOK ağır oldu..
Bütün yerli sektörde biz Benelli,Beretta,Browning kalitesinde tüfekte yapsak yine satamayız ÖNYARGISI ve EŞİĞİ var maalesef..
Sonra ikinci eldeki değer kaybı problemini nasıl çözeceğiz 5000 lira vererek aldığım yerli yarıotoyu zevkine satmak istesem kime 4000 liraya satabilirimin cevabı varmı?
Şunu herkes çokiyi biliyorki YERLİ SEKTÖR olarak gerek iç gerekse DIŞ pazardaki satışın sebebi sadece FİYAT!
Amerikada binlerce avcı arasında yapılan ankette en memnun olunmayan silahlarda 2 markamız ilk ikiyi paylaşıyor..
Kimin umurunda diye sorabilirsiniz cevabım benim UMURUMDA olacak..
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
ben bu videoda sadece, rusların sanki çok matah tüfekleri varmışta bizi ezmeye çalışıyorlarmış gibi tavır almalarına takıldım. yoksa 2 rus yerine 2 italyan çıkıp, "Türkler bizim benelliyi kopyalamış. dışı benzemişte, içi bakalım neye benziyor?" diye atayı yerden yere vursalardı, şahsım adına rahatsızlık duymazdım. sonuç itibariyle, birebir imitasyon işine girersen sonuçlarına da katlanırsın. umarım bu örnek vasıtasıyla, sadece ata değil, görsel imitasyon yanlısı tüm üreticiler bir ders çıkartmış olurlar. yoksa elin rusu çıkar, tüfeği işte böyle yerin dibine sokar.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Dünyada belli başlı büyük,orta ve küçük yivsiz tüfek üreticileri var.

Bizim üreticileri yurtdışındaki bir çok firmaya fason üretim yapıyorda.

Yurtdışından neden aksam ithali yapmıyor, mekanizma olur,namlu olur, sistem olur.

Pahalı olacak diyemidir.

Hala satılıklarda bile sarsılmaz-cesanın zamanında ithal edip Turkish-İtalian collaboration yazılı tüfekleri Türkiyede tutulmakta.

Bu zor değildir herhalde, belkide yurtiçi üretimlerinden daha fazla maliyete ulaşılabilirliliği ön plana çıkıyordur.

Türkiye deki şok ve namlu sistemlerinin yurtdışındaki üretimlerden farklı olduğu görüşündeyim.

Hala herkes y.otolar şakır şakır çalışıyor derdinde ama vuruş yüzdelerinde çoğu kişide hatalı olduğu görüşünde.

Bu saatten sonra marka olmak kolay değil, ligler belli olmuş.

Türk tüfeklerinin talep değeri fiyatındandır.

Benelli ve Ata arms ın fiyatı aynı olsa kimse diğer tüfeği almaz.

Bu alanda isim yapmış en ücra köşedeki kabilelerin bile tanıdığı markaları bizim markalar ile birebir tutmak mantıklı değil.

Yorumlarda da görüyoruz ya 5000 tl neden veriyoruzki bir markaya gidip 1000 tl diğer markadan alalım o da iş görüyor mantığı fiyat ederinden başka bir şey değildir.

Yerli üreticilerimizin bir web sayfalarına birde marka olmuş firmaların web sayfalarına bakarsanız genel çerçevede bilgi edinmiş olursunuz.

Yurtdışında bazı tüfek üreticilerine bilgi maili atıyorum teknik konularda Genel müd, mühendis ve vb çalışanlar geri döünüş yapıyor.

Browning e mail attım, adamlar kendileri cevap vermemişler, Türkiye deki distribütörünü arayıp gerekli cevapları iletip, şu kişinin mail ve tel adresine iletin diye bilgi veriyorlar.

Yazılacak çok şey var da kısır döngü olur.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
Ruslar karılarının burda çalıştıklarını unutmuşlar...
Ama suç bizde : yerli sanayi de ...
Ben avcıyım her şeyi araştırırım. tüfeklerde hata  var dedim biz Avrupaya tüfek satıyoruz bizde hata olmaz sen vuramamışsındır. dedi Benim ülkemin marka tüfeğini üretenler, dedide  ya sonrası  sonuçta yarın öbür gün aşağılık bir milletin bir veya bir kaç ferdi  çıkacak televizyona benim Ülkemin tüfeğini kötüleyecek beni ,benim milletimi karalayacak ....
Birde sorum şu olacak Avrupada marka tüfekler 2700 tl gibi rakamlara satılıyor Türkiyede ki Tüfeklerin fiyatıda bu kadar olsun belli kalite şartlarını taşısınlar. Daha benim ülkemde üretilen tüfekler gez göz arpacığın gösterdiği yeri vurmuyolar.
 Ayrıca Ata nın taklit yerine kendi çizgisiyle bir şeyler yapmaya çalışması pazarlama ve pazara yerleşme açısında daha iyi olurdu.Aslında sorum şu yurt dışına çalışan dünyaya ürün satmaya çalışan koskoca fabrikanın içinde çalışan hiç mi bir pazarlama stratejisti yoktu da hem kendi adını hemde Ata adını kötülenebilmesine sebep olabilecek harekette bulunuyor.... >:( >:( >:( >:( >:( >:(
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

• Müdavim Üyemiz
25-30 yıl öncede spor ayakkabılar vardı adidas rebook puma aklıma gelenler, adidası başkasının ayaklarında gördük.... her gencin rüyasıydı bu spor ayakkabılar halada varlar....
onlarca yerli spor ayakkabıda vardı,panter ilk aklıma gelen bunlar bize iki ay dayanmazdı limelime olurlardı... adidası olanlar giyerdegiyerlerdi eskimezdi bile.....
sonra birgün esemspor diye bir yerli spor ayakkabı üretildi... gençlerarasında 1 numara oldu...esemin varsa senden kralı yoktu...  öyleki  tüm spor ayakkabılar selpak gibi kot gibi esemspor olarak tanınmaya başlamıştı......
üretmedigin malı satamazsın..... iyi malın reklama ihtiyacı yoktur o herşekilde kendini sattırır....

adult image hosting

VEFAT ETMİŞTİR