tabiki benelli atadan daha iyi bi firma bu kesin, bizde yerli tüfek tercih etmeye kullanmaya çalışıyoruz hemen her markayı kullandım avrupa tüfekler kesinlikle daha kaliteli ama fişekte marka ve gramaj ayırma konusunda daha önde değil yani, her avcı bunu istemezmi zaten tutukluk yapmayan marka grmaj ayırmayan estetik zarif bi tüfek tam olarak tam tamına buna uyan bi marka varmı...? bence yok herkez elindeki malı çok övüyor nedense. benelli comfort buna uyan tüfek dedim kendimce tek sıkıntım fişekte marka ve gramaj ayrımı gramajda derken 28 30 32 gr hepsi bu gerisi su gibi namludan aşaya dökülsün fark etmez. arıyorum satılık olanları önce soruyorum nasıl die abicim bu tüfek ne koyarsan atar avına göre fişek seçimi diyor hep, antalyadan bi arkadaşı aradım satıldı dedi onada sordum nasıldı die, ayırıyor dedi ben memnun kalmadım dedi ondan sattım dedi bak sen şu işe e hani öğle değildiya ALLAH razı olsun doğruyu söğledi ama satmış satmasadı belki söğlemicekti sonra derken vinci almak nasip oldu benelli yani sonuçta aynen öğle abicim memnun kalmadım 28 gr fişekle çok iyi sonrası yok bana av lazım arkadaş tahtamış tenekemiş yok delmiş delememiş geç bunları bilimsel olarak evet kabul önde firmalar ama 30 metrelerde ben ava çaktımmı havada sönüyosa av, fişek seçmiyosa tüfek da napim gerisini kimsenin malınla sidik yarıştırcak değiliz bazen mal hata yapar olabilir firma arkasında duruyosa ilgileniyosa sorun yok