Gönderen Konu: ata arms ve benelli karşılaştırması biraz adaletsiz bir karşılaştırma olmuş.  (Okunma sayısı 57367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
tabiki benelli atadan daha iyi bi firma bu kesin, bizde yerli tüfek tercih etmeye kullanmaya çalışıyoruz hemen her markayı kullandım avrupa tüfekler kesinlikle daha kaliteli ama fişekte marka ve gramaj ayırma konusunda daha önde değil yani, her avcı bunu istemezmi zaten tutukluk yapmayan marka grmaj ayırmayan estetik zarif bi tüfek tam olarak tam tamına buna uyan bi marka varmı...? bence yok herkez elindeki malı çok övüyor nedense. benelli comfort buna uyan tüfek dedim kendimce tek sıkıntım fişekte marka ve gramaj ayrımı gramajda derken 28 30 32 gr hepsi bu gerisi su gibi namludan aşaya dökülsün fark etmez. arıyorum satılık olanları önce soruyorum nasıl die abicim bu tüfek ne koyarsan atar avına göre fişek seçimi diyor hep, antalyadan bi arkadaşı aradım satıldı dedi onada sordum nasıldı die, ayırıyor dedi ben memnun kalmadım dedi ondan sattım dedi bak sen şu işe e  hani öğle değildiya ALLAH razı olsun doğruyu söğledi ama satmış satmasadı belki söğlemicekti sonra derken vinci almak nasip oldu benelli yani sonuçta aynen öğle abicim memnun kalmadım 28 gr fişekle çok iyi sonrası yok bana av lazım arkadaş tahtamış tenekemiş yok delmiş delememiş geç bunları bilimsel olarak evet kabul önde firmalar ama 30 metrelerde ben ava çaktımmı havada sönüyosa av, fişek seçmiyosa tüfek da napim gerisini kimsenin malınla sidik  yarıştırcak değiliz bazen mal hata yapar olabilir firma arkasında duruyosa ilgileniyosa sorun yok
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
tabiki benelli atadan daha iyi bi firma bu kesin, bizde yerli tüfek tercih etmeye kullanmaya çalışıyoruz hemen her markayı kullandım avrupa tüfekler kesinlikle daha kaliteli ama fişekte marka ve gramaj ayırma konusunda daha önde değil yani, her avcı bunu istemezmi zaten tutukluk yapmayan marka grmaj ayırmayan estetik zarif bi tüfek tam olarak tam tamına buna uyan bi marka varmı...? bence yok herkez elindeki malı çok övüyor nedense. benelli comfort buna uyan tüfek dedim kendimce tek sıkıntım fişekte marka ve gramaj ayrımı gramajda derken 28 30 32 gr hepsi bu gerisi su gibi namludan aşaya dökülsün fark etmez. arıyorum satılık olanları önce soruyorum nasıl die abicim bu tüfek ne koyarsan atar avına göre fişek seçimi diyor hep, antalyadan bi arkadaşı aradım satıldı dedi onada sordum nasıldı die, ayırıyor dedi ben memnun kalmadım dedi ondan sattım dedi bak sen şu işe e  hani öğle değildiya ALLAH razı olsun doğruyu söğledi ama satmış satmasadı belki söğlemicekti sonra derken vinci almak nasip oldu benelli yani sonuçta aynen öğle abicim memnun kalmadım 28 gr fişekle çok iyi sonrası yok bana av lazım arkadaş tahtamış tenekemiş yok delmiş delememiş geç bunları bilimsel olarak evet kabul önde firmalar ama 30 metrelerde ben ava çaktımmı havada sönüyosa av, fişek seçmiyosa tüfek da napim gerisini kimsenin malınla sidik  yarıştırcak değiliz bazen mal hata yapar olabilir firma arkasında duruyosa ilgileniyosa sorun yok
Bence de. O yüzden kimseye şunu al arkana bakma falan diye tüfek önermem. Kaliteli olmaya kalitelidir de, alan kişi vuruşundan memnun kalmazsa ne bilelim. Herkesin aradığı bir farklı şey var. Hangi fişeği seçeceğini yada seçmeyeceğini bilemeyiz. İmkanı olan kalitelisini alır ama ötesi de zamanla. Yine de tecrübelerime göre tüfekler kaliteli olduktan sonra biriyle değilse diğer fişekle gramına bakmadan sonuç veriyor. Hiçbiriyle vermiyorsa sorun fişeklerde değil, nişan aldığın yere gitmeyen veya dağınık gönderen namlu nedeniyle olabilir. Nişan hattından olabilir, şokların namlu ekseninden kayık olmasından olabilir, şokların içinin düzgün olmamasından veya bunun gibi başka sebeplerden. Bir de atıcının tüfekle uyumsuzluğu veya atıcıyla ilgili de olabilir. Atıcıyla ilgili olan neyse de tüfekte hata varsa, ithal malın adam edilmesi hakikaten zahmetli olabilir. Bu tartışmalar bitmez. Her tüfekle sorun olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Yazma arkadaşım şuraya eski ürünleri,

yaşlı olduğumuz belli olacak zaten geldik 45 e.

Tiger markalı ürünlerde vardı önüz bez Birol.

tigeride hatırlıyorum,altı kauçuktu herhal.... :))
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hasan hüseyin en az 20 konuda aynı videoyu paylaşmışsın. tamam gördük videonu. 1 yerde paylaşman yeterli
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hüseyin KESKİN 48

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kim nederse desin,kesinlikle ata devri bende bitmiştir.yazık verdiğim paraya beş para etmez benelli sistemmiş..!!
Benelli yaptığı zaman yapıyor.siz benellinin kundağını bile yapamazsınız itirazı olan varsa ata için versin paramı alsın tüfeğini...!!!!
1985-Muğla

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
bizde avrupadakiler gibi 2000-2500 tl. benelli alırsak.kullanan çoğalırsa.bizzat test etme şansımız olur.iyi kötü ortaya çıkar.bir tezati durumda bizim 1500 tl aldımız yerli otomatikler amerikadaki satış sitelerinde300 dolar civarında neden?
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 10:00:09 Gönderen: Ahmet ÖZSAN »
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA