Gönderen Konu: TÜFEKLERDE HER ÇAP İÇİN ŞOK ÖLÇÜLERİ VE KULLANILDIĞI AVLAR  (Okunma sayısı 1922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali AĞIR

• Free Üye
  • *
  • HUĞLUDA AV BAYİSİYİM+TÜFEK USTASIYIM
Sevgili arkadaşlar bize arkadaşlarımız tarafından en çok sorulan sorulan sorulardan birisi olan tüfeklerinin namlularındaki ölçünün(özellikle sabit şoklu tüfekleri için) hangi şok değerinde olduğunu bilemediğini ve hangi şok değerinde olduğunu ve hangi avlara uyacağını sormaktadırlar bu sorulara yanıt olması için  tamamen  tarafımdan hazırlanmış olan  ve aslında birçok üreticinin dahi bilmediği ve sadece ilgil arkadaşların bilebildiği ölçü değerlerini içeren tabloyu  sizler için hazırladım bu değerler olması gereken değerler olup bazı firmalar bu değerler de  %5 +-  tolerans ile üretim yapmaktadırlar şok seçimi etkili av yapmada son derece etkilidir
avı vuruyorum ama  yine kaçıyor şikayetinde de doğru şok seçiminin etkili olduğu bir gerçektir ama tek başına sebep değildir şoklarla ilgili sizlere üç ayrı tablo vereceğim umarım yardımcı olabilirim tüfeklerinizdeki her türlü sorun,bakım,yenileme,standart ve özel tüfek istekleriniz le ilgili her sorun için 05334587124 den her zaman ulaşabilirsiniz
NOT=YÖNETİCİ ARKADAŞLARIN KONUYU SABİTLEMESİ ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN BİLGİLERE ULAŞABİLMELERİNİ SAĞLAYACAKTIR

« Son Düzenleme: 26 Şubat 2012, 11:25:45 Gönderen: Ali AĞIR »
ALİ AĞIR+ HUĞLU-KONYA + TÜFEK USTASI+AV BAYİİ+ 05334587124+ İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM---- BOSCH

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
elinize sağlık. teşekkürler. sorun şu ki her fişek her şokla  aynı randımanı veriyormu acaba. bence vermiyor. iki gr fazla ağırlık bile dağılımı  çok etkiliyor.esas olarak yivsiz av tüfekleri zaten çok iri saçmaları sevmezler.  büyük avlar hariç   iri saçmayı hiç kullanmam desem yalan olmaz.bu sene  attığım en iri saçma 3 numara.özellikle  geniş iç çaplı namlular hariç onu bilemiyorum 18,2 18,3 18,4 mm gibi çaplarda iri ve ağır fişeklerde malesef grupman diye bişey söz konusu  olmuyor.30 grağırlıktaki   iri saçmaların  performansı belki biraz daha iyi olur diye düşünüyorum. ama benim düşündüğüm gibi midir onuda tam bilmiyorum.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979