Gönderen Konu: Kaçak ve Bilinçsiz Ahlaksız avlanma...  (Okunma sayısı 1389 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kaçak ve Bilinçsiz Ahlaksız avlanma...
« : 24 Şubat 2012, 11:24:38 »
Merhaba avcı doğa dostu arkadaşlar abilerim.
Beni vicdanen rahatsız eden bazı konuları siz değerli dostlarla paylaşıp öneri ve yardım beklentimi belirtmek isterim. Benim köyümde birkaç aile büyük küçük çoluk çocuk komple aile boyu bahar yaz kış kuluçka-çiftleşme-yavrulama zamanı dinlemeden önlerine gelen her canlı yabani hayvanı katlediyorlar. Buna ne dur diyen var nede kanunen bir yaptırıma denk geldiler. Yıllardır bu böyle devam ediyor. Amacım bu insanların birşekilde engellenmesi. :(
Köyde ne keklik kaldı ne yabani güvercin ne tavşan ne tilki ne bıldırcın nede diğerleri.
Devletimiz sağolsunparanın gelir düzenini sağlamaya çalışıyor. Olan şehirlerde yaşayıp yılda birkaç kez avlanmaya gelen insanlarımızın parasına oluyor.  >:( 
Bence buda yeterli değil Köylü ve tarım hayvancılıkla uğraşan insanlar bilgilendirilsin. Nebu kurs falan hikaye yaşamını doğadan sağlayan bu insanların öncelikle bilinçli olması çevreyi doğayı ve hayvanları koruması gerekiyor. Belirli yetkili ve sorumlu kurumlar Devletimiz kitap dergi ve broşür hazırlayıp muhtarlar aracılığı ile bu insanlarımızı bilinçlendirsin eğitimini versin.
Konu ile fikir eleştiri öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.
Saygı ve sevgilerimle...
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: Kaçak ve Bilinçsiz Ahlaksız avlanma...
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2012, 11:31:04 »
Konu mükerrer açıldığından dolayı silinmek üzere kilitlenmiştir.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul