Geçen hafta çullukta züber kullanayım dedim silahın içi simsiyah oldu sanki karabarut gibi iz bıraktı. Beklemiş fişekte de değildi. Eskiden avrupa fişekmi vardı. MKE nin sarı ve turuncu karton fişeklerinden kullanılıyordu. Sonraları MKE nin plastik fişekleri çıkmıştı. küçük sarraf terazilerinde ölçeklerimiz ile atamızın yanında yerden topladığımız boş kullanılmış fişekleri dolduruyorduk. Ne günlerdi o günler ya? 1980 sonrası özellikle 1983 ten sonra demokrasiye geçilmesi ile yurt dışından her türlü av fişeklerinin ithali serbest bırakıldı. Bu günlere her türlü yabancı fişeklerle geldik. Bende bu zamana kadar federal, rotweiller,winçhester,remington, mirage, fiocchi kullanıyordum. Ancak, ben 2 senedir devamlı YAF kullanıyorum hiç bir problemle karşılaşmadım gerek 20 çap gerekse 12 çap tüfeklerimde. Ama 28 çapta ki tüfeğimde ise hiç değiştirmediğim fişeğim fiochhi dir. Tabii herkesin düşüncesine saygı duyuyorum kullananlar bilir. Eşimde hep yabancı fişek kullanıyordu. Ama o şimdi sterling ve yaf kullanıyor memnun.