Hüseyin Bey, avcının kendince prensipleri olmasını, seçerek avlanmasını, atışa karar verirken bunları dikkate almasını çok takdir ederim. Vicdanıyla, tecrübesiyle, aklını kullanarak avlandığını gösterir bence. Ben de domuza pek atmak isteklisi değilim. Attığımda da sebeplerim vardı. Fakat çok eskiden serçeden büyük, etini dişimin keseceğine inandğım epey bir mahlukatı avlamıştım. Çoktandır böyle yapmıyorum. Hemen hepsi de bazı tecrübelerden sonra değişti. Pek azı da etkisinde kaldığım olaylardan, anlatılan hadiselerden sonra değişti. Bence doğru yapıyorsunuz. İçinize sinecek, yoksa tatsız oluyor.
Çeşitli ava giden, fişeğini dolduranın değişik malzemesi olması iyi olur. Ben 28-32 g ve duruma göre 24 g fişek alırım veya doldururum. Malzemem de ekseri 28 g üzerinedir. Barutu, tapayı vs ona göre temin etmeye çalışırım. Fark etmişimdir ki, saçma gramajı kendi barutuyla en verimlisi vede hesaplısı oluyor. Başka doluranlar da kabul edecektir sanıyorum. Fakat çeşit artınca herbirini ayarlamak bir anda olmayabiliyor. Bazen de ilk denemede. Bilmediğimiz, tecrübemiz olmayan konularda tartışmak, yardım istemek iyi bir şey. Allah var, burada herkes de bildiğini paylaşıyor.
Yukarıda resimleriyle açıkladığım mesajımda linkler de var. O linklerin içeriğine bakarsanız, her birinde önerilen dozlar, bazı malzemeler de açıklanmıştır. Başlangıç için kafi ama eksiksiz denemez.
Madem alacağınız yere soracaksınız, istediğimiz gramınki bulunabilir miymiş öğrenmek isterim. Ha unutmadan, bunların ambalajı nasılmış, torbaya mı koyuyorlar, türü üzerinde yazıyor mu
Selamlar