Selam avcı dostlar…
Uzun süredir sahip olmak istediğim ve geçen ay şartların el vermesiyle nihayet alabildiğim Yıldız SPZ ME tüfeğimi sizlerle de paylaşmak istedim.
71 cm namlu, magnum yatak, mobil şok, selektörlü-ejektörlü oldukça hafif ve zarif.
Tüfeği alırken, bana göstermiş olduğu tüm nezaket ve ilgi için buradan Halil Kara kardeşime de tekrar teşekkür etmek isterim. İstediğim tüfeği seçmem için, yaklaşık 15 adet tüfeği tek tek kutusundan çıkartıp beğenime sundu. Bende acizane gözüme hoş gelen bir tüfeği seçmeye çalıştım.
Tüfeği sadece karatavuk da deneme fırsatım oldu. hiç bir kuş canlı düşmedi. Asıl isteğim tavşan avında ki performansını görmekti ama maalesef tavşana denk gelemedim. Ama arazide bulduğum ilaç tenekesine 45 adımdan, 2 numara şok, 32 gram 4 numara rc fişekle basit desteksiz bir atış yaptım. 44 saçma isabet etmiş. 17 tanesi de tenekeyi delmiş. Açıkcası grupman ve delicilik değerlendirmesi için yapılabilecek sağlıklı bir test değil ama maksat üç aşağı beş yukarı fikir sahibi olmak.
bu arada belki vücut yapımdandır ama tüfeği kullanırken herhangi bir aşırı çırpma veya tepme hissetmedim. özellikle full şok takılı iken 32 gram fişeklerle de deneme atışları yaptım. durum da bir değişiklik olmadı. hafif tüfek çok teper söylentisinin kendi adıma pekte bağlayıcı olmadığını gördüm.
Lafı fazla uzatmadan tüfeğimin resimlerini de paylaşmak istiyorum…
tüfeğimin birkaç fotoğrafı: