Merhabalar konu açılalı çok olmuş ama ben yinede yaklaşık 5 yıllık bir sbe 2 kullanıcısı olarak bişeyler paylaşayım istedim..ben yabancı tüfekte ilk browning gold fusion la başlayıp beretta es 100 le devam ettim sonra benelli aşkıma benellinin rafaello deluxe y le başladım delüxe kullanmaya başlayınca bütün tüfekler gözümden düştü harika bir tüfek, sonra bu tüfeğime birde kısa kurşun namlusu aldım ama aklıma benellinin SBE 2 si düştü hergün okuyup araştırıyordum hele birde rifle slug namlusunun olduğunu duyunca tamam dedim ve aldım,yani alma nedenlerimin en büyüğü rifle slug bir namlusunun olduğuydu..
tüfeğimi alınca ilk yaptığım sey 24gr la çalışıp çalışmadığını merak ettiğimden dolayı daha eve getirmeden yolda denemek oldu ve yüzde yüz başarılıydı..bu yıl ilk defa yerli bir tüfekle tahtalı avına gittim ve okadar güzel bir avdıki fişeğim bitti ve inanın çok başarılı atışlar yapıp avımı ele geçirdim ama zerre kadar mutlu olmadım aklım tüfeğimdeydi..
ben üveyik avlarımı yerli 24 gr trap mermileriyle yapıyorum bıldırcındada skeet kullanıyorum ve gayette başarılı sıfır hata diyebilirim
buyıl eber ve ışıklıda 64 gr fişekler kullandım ihtiyacımın olduğu için değil sadece bilgi ve fikir sahibi olmak için,çeşitli gramlar ve numaralarla suyun üzerinde avlara atışlar yaptım sonra son iki hafta hem eberde hem çivrilde 24 gr trap fişeklerinle hatrı sayılır mesafelerden avlarımı elegeçirdim..bu tamamen benim fikrimdir" hertürlü fişeği kullandım en uyumlu mermisi 24 gr dır"demiyorum ama 24 gr da dahi bildiklerimizi inandıklarımızı emin olduklarımızı alt üst eden bir tüfek birsürü yerli yabancı tüfek kullandım son noktam benelli SBE 2, yüksek bant ,24 gr 66 gr her türlü fişekte sorunsuz çalışıp güzel avlar yapabiliyor namlu ve ust kapak birleşik rafaello serisinde üst kapak namludan ayrı ,18.3 iç çapa sahip, dürbün reddot gibi aksesuvarlar için vida delikleri var,el kundaği normal tüfeklere göre daha kısa 70-76mm fişeklerde 3+1 89mm fişeklerde ise 2+1 dir.harika bir tetik korkuluğu ve diğer modellere göre daha uzun bir gövdeye sahiptir ,kurşun namlusu tamamen yivlidir,elinize aldığınızda insana güven verir
bana kalsa onlarca ayrıntı sayabilirim ama sanırım bukadarı yeterlidir