konu karşılıklı atışmaya dönüşmemesi acısndan isim vermeden anlatayım.. buda bir konuyu tartışıyourz,,kendimce yorumlar yapıyourm ve farazi yaklaşımlarda bulunup bir şeylerin mukayesesini yapmaya çalışıyourm...bende bir belgeli avcıyım,,,ve kanunlardan yanayım lakin bir takım düzensizlikler var, ve bu düzensizliklerden dolayı avcılar mağdur oluyor...işi değişik boyutlara taşıyıp suçu suçluyu övme noktasına getirmeyelim, zira ilk önce avcılık yapan kişiler kanunlarda belirtilen belgeleri olmadan ve kanunlarda uymadan av yaparlarsa bu "SUÇ DEĞİL KABAHATİİR"" 2009 un nisan ayıydı yanlış hatırlamıyorsam bu tarihten sonra avcılıkla ilgli usulsuzlükler ve kanuna aykırılık "KABAHATLER KANUNU"" ne göre işlem görüyor... avlandığının delili olarak ya avlakda olmalısın yahut yanında avlanılmiş bir avın olmalıvs vs.. konu bu değil......sivil iteatsizlik değil de koyun gibi güdülmesinler bunu isterim..herkes hakkını aralamalı,,,takozsuz tüfeklere düene kadar el koyuluyordu.. ayhak ın actığı ve kazandığı dava sonucunda artık haklarını arayanlar tüfeklerinin müsadere edilmesinden kurtula biliyourlar...bu dava acılmasa ve kazanılmasa hala kafalarına göre tüfeklere elkoyacaklardı...ayrıca ruhsatlı bir tüfeğin varsa kisme senin av kabahatin yüzündenruhsatlı tüfeğine el koyamaz...(tüfeğin 6136 ya girmesi hariç)... neyse.. demem oki olayı başka yerlere cekmenin alemi yok.. sorun artada çözüme yoğunlaşmak lazım...bu ülkedeki avcılığı düzenleyen yönetmeliklere va kanunlara saygılı olmasam teskerimi almam..belgemi almam... mevcut düzenlemelerde yanlışliklar var... yanlış yapanın da sırtını sıvazlamayalım artık.. bizlerin görevi...burada yorumlara yorum yazmak yerine .. milli parklara yahut ilgli makamlara dilekçe yazmak .. konuyu ilgili makamlara alatmak acabe kaç kişi burada buna yeltendi ve çaba gösterdi...ayrıc ben hap kanunları savunmuşumdur...niyetim yanlış anlaşılmasın.. eleştirilerim kendi düşünce şeklimdir... tedbirini almayan başına gelene razı olmak zorundadır...avcılar madur olmamalı... ben madur olan avcıdan yanayım.. gevşek ve umursamazlardan yana değil... bu arkadaş 400 tlyi yoldan bulmadı,, calıştı alın terinden verdi.. hemde yanlış (bence yanlış) bir tutmdan dolayı...bu arkdaşı en iyi anlayıp bana hakverecekleri zamnalar bu türlü cezaları (!) aldıkları zaman ödedikleri zman benden dha çok bu konulara eğilecekler... bu konulara eğilemeynlere denden eğilmiyor.. benim gibi eğilenlere karşı neden tavır alınıyor bilmiyoumr..." ABİ AVCIYI KORU...KACAK AVCIYI CEZANALDIR..."bu iş bu şekilde olana kadar ben yorumlara devam edeceğim..belge aldırdığın avcıyı koru.. eğer koruyamazsan.. kaçak avcılıkdan yakınma yetkili ,,,yetkilerini kullanmayı beceremz ve kullanamazsan bu ülkede kacak avcılığı teşvik eden kişi sen olursun... sölzerim bukdar... fikrim bu kadar..
3.sınıf insanlar= kişleri
2.sınıf insanlar= olayları
1.sınıf insanlar= fikirleri... konuşurlar...fikir sahiplarini değil...