Gönderen Konu: yanlış bilinenler ve düzeltme  (Okunma sayısı 10129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
yanlış bilinenler ve düzeltme
« : 19 Şubat 2012, 17:08:49 »
 Arkadaşlarımızın çoğu Üzümlü tüfek denince,ÜZÜMLÜ KASABASINDA ÜRETİLEN TÜFEKLERİ ALGILIYOR.Halbuki orada tüfek üreten birçok firma(Star huğlu,Torun,Kral,vb) olmasına rağmen ÜZÜMLÜ markası sadece  Üzümlü silah kooperatifinin ürettiği tüfeğin markasıdır ve jet armalıdır.Bunlar az sayıda üretilmiş ve mükemmel tüfeklerdir.Nişangah ayarları dört dörtlük,çeliği el işlemesi,mke çeliğinden üretilmiş,mükemmel tetik ve mekanizmaya sahip,tam çakmak,sanat harikası tüfeklerdi.Artık bu tüfekler üretilmiyor ama sahip olanlar  bilir torununuzun torunu bile kullanacak kadar kaliteli ve sağlam tüfeklerdir.Sizlerin üzümlü yapımı Kral,Torun,Star huğlu gibi markalarla bunları karıştırmamanızı öneririm.Bilmeyenler 1980 li yılların başında kurulan bu kooperatifi ve uçaklı diye tabir edilen  jet armalı ve altında üzümlü yazılı tüfekleri araştırabilir.Uçak ve üzümlü yazısı tetik koruganının önündedir.BİLGİLERİNİZE SUNARIM...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: yanlış bilinenler ve düzeltme
« Yanıtla #1 : 19 Şubat 2012, 17:15:57 »
Profil resmimdeki tüfek o tüfeğin süperpoze 16cal.idir...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #2 : 19 Şubat 2012, 19:54:44 »
benimkinde de üzümlü yazıyor.jet armalı deyil.keklik armalı.sanırım 90 lı yıllara ait.namlu da yazanlar ise şunlar.

1. süper kalite ---- 12 kalibre kromlu-----mke çeliği----vede üzümlü kooparatifi yazıyor.şimdi sizin bu yazdıklarınıza bakılırsa benim tüfeğin markası nedir.??? tetik korkuluğunun önünde de keklik amblemi var.dayımda jet armalı olan modeli var.bende de keklik olan modeli var.inanın aralarında biz bir fark göremedik.hatta keklik olan modelde yani benimkinde dayımın jet armalı olan modele göre bazı ekstralar bile var.ama internette bir jet armadır gidiyor.tabi bunu diyen sadece bir kişi olmadığı için bende vardır milletin bir bildiği diyorum ve usta avcıların önünde saygı ile eğiliyorum.saygılarımla...
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2012, 21:19:29 »
üzümlü tüfeklerının hangı modeli tam çakmak dır ben daha görmedım duymadımda
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimiçi Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Şubat 2012, 22:48:33 »
benimkinde de üzümlü yazıyor.jet armalı deyil.keklik armalı.sanırım 90 lı yıllara ait.namlu da yazanlar ise şunlar.

1. süper kalite ---- 12 kalibre kromlu-----mke çeliği----vede üzümlü kooparatifi yazıyor.şimdi sizin bu yazdıklarınıza bakılırsa benim tüfeğin markası nedir.??? tetik korkuluğunun önünde de keklik amblemi var.dayımda jet armalı olan modeli var.bende de keklik olan modeli var.inanın aralarında biz bir fark göremedik.hatta keklik olan modelde yani benimkinde dayımın jet armalı olan modele göre bazı ekstralar bile var.ama internette bir jet armadır gidiyor.tabi bunu diyen sadece bir kişi olmadığı için bende vardır milletin bir bildiği diyorum ve usta avcıların önünde saygı ile eğiliyorum.saygılarımla...
1990 model çiftem var keklik amblemli-aynen Osman kardeşin tarif ettiği gibi...TÜFEĞİN MARKASI NEDİR.???
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2012, 00:44:22 »
üzümlü yazanların hepsi üzümlü markadır.uçaklı üzümlü ise belirli bir sayda üretilmiş ve dipçik gravür işlemelidir vede ustası tarafından çeliğinden ahşabına kadar özel el yapımıdır.diğer üzümlü yazılılarda üzümlü kooperatifdinindir ama seri üretimdir. bu arada avcılık otomatik veya pompalıyla değil s.poze,çifte ve tek kırmayla yapılır.üstelik fabarm pompalım olmasına rağmen üzümlü s.pozemden aldığım randımanı ondan alamadım ve 30 yıllıkta avcıyım...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2012, 00:46:04 »
mke çeliği yazanlar iyi tüfektir...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2012, 00:54:50 »
90 dan sonra çelik kalitesi düşmüştür ve şimdilerde 4010 kamyon aks çeliği kullanılmakta ve bu durum tüfeğin çabuk paslanmasına,namlunun ve mekanizmanın çabuk bozulmasına neden olmaktadır,bendeki üzümlünün ne iğne yayları ve iğnesi,nede tetik mekanizmasında ne bozukluk olmuştur nede tamir görmüştür ve 27 yıllık tüfektir.halada canavar gibi iş görmekte ve metal aksamı tertemiz çalışmaktadır.satacaktım ama vazgeçtim,çünkü böylesini birdaha bulamam ve hiçbir tüfekte aynı tadı veremez bana avda...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2012, 03:23:49 »
bu kadar kaliteli tüfek yapıyorlarda nerede şu üzümlü şimdi.görende sanacak üst düzey bir tüfek.çiftsan avsan üzümlü üçü anca yarışır..hatta bu üçünün içinde avsan ı tek atarım.yıllarca huğlunun gölgesi altında kalmış.yani öyle ahım şahım bir tüfek değil üzümlü bana göre.herkes tutturmuş bir uçaklı çifte gidiyor.birde merak ediyorum bu süper tüfeklerin testi nasıl yapılıyor.yerli yabancı tüfek satılık ilanlarına çıkıpta bu tüfek çok kötü alınmaz denen ne yerli ne yabancı marka duymadım.nerelerde o özel yapım yüksek kalite üzümlüler.anca böyle forum sayfalarında  yer edinebilecek kadar efsane olurlar.daha öteye gidemezler.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2012, 08:40:32 »
bu kadar kaliteli tüfek yapıyorlarda nerede şu üzümlü şimdi.görende sanacak üst düzey bir tüfek.çiftsan avsan üzümlü üçü anca yarışır..hatta bu üçünün içinde avsan ı tek atarım.yıllarca huğlunun gölgesi altında kalmış.yani öyle ahım şahım bir tüfek değil üzümlü bana göre.herkes tutturmuş bir uçaklı çifte gidiyor.birde merak ediyorum bu süper tüfeklerin testi nasıl yapılıyor.yerli yabancı tüfek satılık ilanlarına çıkıpta bu tüfek çok kötü alınmaz denen ne yerli ne yabancı marka duymadım.nerelerde o özel yapım yüksek kalite üzümlüler.anca böyle forum sayfalarında  yer edinebilecek kadar efsane olurlar.daha öteye gidemezler.

birisi bende suat arkadaşım ,üzümlü kop,ilk çıkardığı  yarı otamatik modellerden var bendede ,17 yıldır kullanıyorum ,bu tüfeği aldıktan sonra elimden berattadan ,rubisine kadar çok tüfek geldi geçti ,bu tüfekteki randımanı hiç birisinde göremedim,derlerki tek kurşun namluyu sıyırır ,avcılık hayatımda vurduğum domuz en az 500 ,ve binlerce tek kurşun atıldı bu tüfekle ,namluda daha en ufak bir sıyrık dahi yok,oğlum 16 yaşına geldi bendende ona kalalacak allah nasip ederse,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2012, 14:51:58 »
Üzümlü Koop. efsane olur elbet. Elde işlenmiş güzel tüfekler ve neredeyse hatasız yapılmış tüfeklerdir. Yerli tüfekler bölümünde benim jet armalı çiftemin resimleri vardır. Hala daha o tüfekle de ava gidiyorum. Çok memnunum. Çiftenin tadı başka hele de eskilerin bambaşka.
Selamlar ve saygılar

O topic aşağıdadır. :)

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,120426.0.html

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2012, 21:46:32 »
Bu arada 40gr barutlu,9lu şavratini hazırlayın ve bir uçaklı üzümlü(ki benimki 16cal)ile atın birde diğer markalarla...diğer markalar namlu ve mekanizmayı dağıtır,üçaklı üzümlü ise en ufak bir takıntı olmadan atışa devam eder.tüfeğinizi denemenin eniyi yoludur ama tüfeği kaybedebilirsinizde.ama benim tüfeğim hala sapasağlam,aynı fişek türüyle üstüste 6 atışa rağmen....
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 21 Şubat 2012, 21:48:34 »
bu cevap sizeydi suat çalışkan ...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Şubat 2012, 00:55:55 »
Bu arada 40gr barutlu,9lu şavratini hazırlayın ve bir uçaklı üzümlü(ki benimki 16cal)ile atın birde diğer markalarla...diğer markalar namlu ve mekanizmayı dağıtır,üçaklı üzümlü ise en ufak bir takıntı olmadan atışa devam eder.tüfeğinizi denemenin eniyi yoludur ama tüfeği kaybedebilirsinizde.ama benim tüfeğim hala sapasağlam,aynı fişek türüyle üstüste 6 atışa rağmen....
sizin o dediğiniz 40gr lık şavrotillerden bir kutu 25 tane yollayın bana ben size iki dakikada  nasıl arka arkaya 25 tane atılıyor videoya çekipte  yollayayım.sizin o çok methettiğiniz üzümlü tüfekler yıllarca huğlu tüfeklerinin altında ezilip gitti.olmayan bişeyleri sözde efsane yapmak  bize özgü olsa gerek.ayrıca ben tüfeğin nasıl deneneceğini çok iyi bilirim.50gr lık fişekleride leblebi yer gibi arka arkaya atarım.tüfeğinde  ne başı oynar nede kıçı....

BİGA/1979

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 22 Şubat 2012, 01:13:52 »
Her zaman söylerim yine söylüyorum "her eve tüfek yapacaklarına her usta avcıya tüfek yapsalardı"..bir süperpozelerini almak için ne kadar vitrinden seyretmiştim..nerdeler peki şimdi..huğlu koop.in ne kadar vergi borcu içinde olduğunu duyduk,inşallah doğru değildir..İtalyada brescia kasabası var ve dünya devi tüfekler buradan çıkıyor..Huğlunun üzümlünün ne farkı vardı peki..Ar ge yok,kopyalama var..eagle modeline neden ejektör tutmadı?tüfek hafif geldi..94 ve 95 te yarı oto. av tüfeğinde patlama oldu,bu bir gerçek..aşırı talepten dolayı tüfeklerin fabrikada nasıl denendiğini hiç duydunuzmu o yılları yaşayan birinden..uçaklı modeli tutulmuştu,neden?koyun yoktu keçi çelebi olmuştu..Namlu sırrı halen çözülmemiş bir vursan 92 A nın elinden öperim..halen revaçta..92 A yı yapan bizdik ama ama ama NEDEN şimdi yapamıyoruz??yazıkki ne yazık..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 23 Şubat 2012, 19:32:42 »
magnum tüfek olmadan atacaksın suat çalışkan.birde bilmediğin konuda konuşmayacaksın.hiç kullanmadıysan saygı gösterip susacaksın yada fikrini adam gibi beyan edeceksin.ben senin gibi yabancı hayranı değilim,tüfeğimide çok iyi bilirim 25 yıldırda hiç firesiz kullanıyorum...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

Çevrimdışı Gökhan GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 23 Şubat 2012, 19:37:04 »
arkadaşlar bu konuyu kapatıyorum çünkü daha dünkü çocukların komplex ve ukalalıkların tahammülüm yetmiyor...
Gökhan GERÇEK
1963 bodrum/muğla

The following users thanked this post: Oktay KURTULUŞ 15

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 23 Şubat 2012, 22:43:24 »
Sık sık yazdığımı yine yazacağım. Burada hayatın sıkıcılığından uzaklaşmak, aynı zevki yaşayanlarla hoş vakit geçirmek için bulunuyoruz. Fişek, tüfek, köpek, av için gerilmeye değmez. Üzülüyorum. Bazen günlük sıkıntılarımız istemeden de olsa eve de, haliyle buraya da yansıyor tabi ama hoşgörü, gönül almak yine de zor olmasa gerek.

Ben de sebep oluyorsam, olmuşsam özür diliyorum. Herkesin de biraz boşvermesini, arada altta kalmayı göze almasını diliyorum. Selam ve saygılarımla
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 24 Şubat 2012, 00:22:08 »
arkadaşlar bu konuyu kapatıyorum çünkü daha dünkü çocukların komplex ve ukalalıkların tahammülüm yetmiyor...
Gökhan bey sizi üzdüysek affola..biz suatla sıkı dostuz ama tüfek fişek ve köpek için hiç tartışmadık,çünkü ortak yolları bulduk..deneme yanılmalarımızı paylaştık..lütfen kızmayın,haddimizi aştık gibi görünüyor ancak ben dedemede kızıyorum.üzümlü otomatiği var,doğru dürüst çalışmaz ama Türkiyenin bir numarası olduğunu iddia ediyor..ava gidemiyor ama konuk kargaları vurup önüme atıyor..ben onu şampiyon ilan ettikçe üzümlüsü tavan yapıyor..tekrar görüşmek dileğiyle,selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 24 Şubat 2012, 11:30:39 »
magnum tüfek olmadan atacaksın suat çalışkan.birde bilmediğin konuda konuşmayacaksın.hiç kullanmadıysan saygı gösterip susacaksın yada fikrini adam gibi beyan edeceksin.ben senin gibi yabancı hayranı değilim,tüfeğimide çok iyi bilirim 25 yıldırda hiç firesiz kullanıyorum...

merhabalar gökhan bey.yaşım 33. 15 yaşından beri af tüfekleriyle faal olarak avlanmaktayım.bu süre zarfında değişik 15 tane  ye yakın yerli ve yabancı tüfek kullanmak nasip oldu.tüfeklere ve fişeklere karşı epey bir ilgi ve alakam vardır. şimdi 70mm yataklı bir tüfekle bu gün 42 gr semi magnum fişeklerde dahil  1050 bar a kadar olan basınçlı fişekler çok rahat kullanılmaktadır.bilgilerinize.elimde kullanmakta olduğum 3 tane yerli bir tane yabancı menşeili tüfek  bulunmaktadır.farklı avlarda kullanırım hepsini.yabancı hayranlığı sizin düşünceniz. ben  fişeklerimi ve tüfeklerimi hiç bir zaman av üzerinde test etmem. bunun için değişik zamanlarda  değişik mühimmatlarla   testler  yapar sonuçlarını görür  ve seçimimi ona göre yaparım.zaman zaman de sitede sonuçları yayınlarım.bakarsanız görürsünüz.bilip bilmediğim konularda da konuşuyorum.bilmiyorsam iddia etmem  öğrenmeye çalışırım.ama karşımdakini büyük se büyük küçükse küçük bilirim .hakaret edici ve küçük düşürücü yorumlarıma sitede rastlayamazsınız.çünkü tarzım değil.yaşınızın büyüklüğüne ve bazı konularda  eksikliklerinizin olduğuna  hürmeten size bir küçüğünüz olarak saygısız bir şekilde cevap vermeyeceğim.susacağım.size üzümlü tüfeğinizle uzun yıllar kazasız belasız  avlar dilerim.

BİGA/1979

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #20 : 25 Şubat 2012, 01:26:41 »

Gökhan bey bu tarz uslup ve ifadelerin kullanılması hiç hoş değil lütfen uslubunuza dikkat ediniz herkes bildiğini savunur yanlış biliyorsada düzeltir illa benim dediğim doğru mantığı ile gideceksek ne anlamı kaldı eleştirinin ne anlamı kaldı paylaşımın...

Saygılar Rastgele
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
[email protected]