Gönderen Konu: LÜTFEN DİKKAT,SİTEMİZDE Kİ AVCI ARKADAŞLARA AÇIK VE NET BİR SORUM VAR  (Okunma sayısı 20802 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
 ;D ;D Serkan kardeşim o öle dil önce hedefe sonra havaya ve ayak ucuna sıkacaksın  ;) ;) Madem vurmaya karar verdin nediye süreci uzatıyosun  ;D ;D. işin espirisi bir tarafa bole birdurumda RABBİM karsılastırmasın kimseyi.
Ama konu icerinde ateş etceksen hic heveslenme cünki kurdu göremezsin nerde kuytu sıklık nere dereici calılık tam butip yerlerde av köpegine saldırı gecekleşiyor. yada yagışlı günlerde,sabahın erken saatleri  aksam üzeri . Şayet özellikle subat ve mart aylarında cifleşme mevsimine girdikleri icin büyük sürüler halinde kış aylarınında etkisiyle ac kaldıklarından cok saldırgan olduklarından İnsandan kacmazlar yerleşim yerlerine cok yakında olabiliyorlar hic tahminbile edemicen yerdebile karşılasabilirsin buzamanlarda sıkca görmek mümkün.
 Kacmıyolarda zaten benim tavsiyem bu dönemlerde karşılaşırsanki İNŞAALLAH karşılasmasın sana dogru sürü halinde gelen en öndekine sacma misket kurşun farketmez ateş et diyerleri ateşetin kurttaki kanı gördünde hemen yaralı kurda saldırıp yemeye başlıcaklardır, ama karşında avlanmanın kitabını yazmış iyi organize olmuş bir kurt sürüsün oldunu unutma!! ve hangisinin önde oldunu anlayamıyosan cember icine alınmışta olabilirsin genelde bu durumda saldırı bakmadıgın yönden yani arka taraftan gelicektir. nekadar aklı basında olursan ol o an hicbişiy düsünemiyosun. bırakın av, ev köpeklerini kangalları yiyolar sürünün en ufaktefegi  kangal veye coban köpegine kendini gösteriyor köpek bu kurdun  üzerine geldikce kuyrugu bacaklarını arasına alıp topal yaralı taklidi yaparak köpek durdunda yatıp yuvarlanarak köpegi kurt sürünün pususu cenberinin icine dogru kacıyormuş gibi yaparak cekiyor. cok degişik sıtratejler var.
Bölgede kurt pobilasyonunu azmı cokmu nasıl anlarız? Dişi domuzların arkasında yavrularının az yada cok olmasından diye bilirim. Gerek özgünlügü gerek semboluylde KURDU SEVERİM saygılarımla

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
ARKADAŞLAR DOĞAYA SAYGILI OLMAK GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM... KURT AÇ OLDUĞU İÇİN İÇGÜDÜSEL DAVRANIP HAYATINI İDAME İÇİN ARAYIŞTA ... DOĞANIN KANUNU... AVCI SON ANA KADAR KURDA ÖLÜMCÜL ATIŞ YAPMAMALI...GENELDE İKAZ ATIŞINDA KURTLAR KAÇAR... YADA KÖPEĞİ ALDIĞINI ANLAMAYIZ...SON ÇARE MEŞRU MÜDAFA HAKKI GEREĞİ ÖLÜM OLMALI... AVCI AVCIYI SON ÇARE VURMALI... KURŞUN YOKSA DİYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR... KESKİN BİR ÇAKI VARSA TÜM SAÇMALAR KURŞUNDUR...70-80 M MESAFEYE ÇOK İSABETLİ ATIŞ YAPILABİLİR... AMA SON ÇARE..
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
Değerli dostlar demek oluyorki bu mıntıkada Kurt popilasyonu fazla,köpeği kaptırmaktansa kurdu kapmak daha doru olur düşüncesindeyim.Avcılığınyazılı olmıyan kuralından biride bu.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
Köpeğime saldıran eğer kurt yada başıboş bir köpekse hiç şansı yok,düşünmem bile.
Yok çoban köpeğiyse,çoban yanındaysa önce çobanı köpeğini tutması için uyarırım,
köpeğin niyeti kötüyse onunda hiç şansı yok.Eğer çobanda laftan anlamazsa kendi bilir...
1968-İSTANBUL

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Değerli avcı dostlar yorumlarınıza teşekkür ederim.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Hakan AKSU

• *
köpeklerimize saldıran kurtsa bence vurmak en iyisi,bir ikisi köpekle uğraşırken diğerleri insanlarada saldırabilir.çobanköpeğine gelince  başı boşsa korkutmak için atılabilir ama köpeğimi boğmak için geldiyse vururum.çoban köpeklerinin parçaladığı av köpeği sayısı inanın çoktur.zaten kanunlara görede gündüz bağlı olmaları gerekir.bazen çobanlarda husisi av köpeklerinin üzerine köpeklerini salarlar.birdaha avcılar bölgelerine gelmesin diye yaparlar,en iyisi sırtınızda köpek kayışı taşımanızdır.sahsen ben hep taşırım bu gibi durumdada köpeğimi kayışa takar yanıma alırım.köpekler gidesiye kadar da salmam.
Hakan AKSU
1967  ISPARTA

Çevrimdışı Ercüment YÜKSEKÇINAR

• Ercüment YÜKSEKÇINAR
  • Müdavim Üyemiz
kurt sever olmama ragmen eilimden geliyorsa uzaklaştırmaya çalışırım ama baktım tehlike arz ediyor malesef ölüm vuruşunu yaparım.

İnşallah bu durumla karşılaşmak nasip etmesin hiç bir gönül dostuna.
Ercüment YÜKSEKÇINAR
A Rh -  1973   ISPARTA
0 544 544 35 32

ISPARTA AVCILIK ATICILIK İHTİSAS DERNEĞİ BAŞKANI

• Bayan Üye
  • **
Hakan bey,  :)  hani derler ya konu konuyu açar diye. Sizin yorumunuz bana başımdan geçen bir olayı hatırlattı. Bundan 3 veya 4 yıl  evvel  eşim, ben ve köpeğim putik ile Ankaranın haymana ilçesinin ava açık meralarında bıldırcın avındayken,  eşimin başka tepenin arkasında olduğu sırada benim köpeğim ile avlandığımı gördüğü halde sol tarafımda ki yamaçta bir çoban köpeklerine kıss,kıs,kıs diye köpeğime mi bana mı anlıyamadım büyük çoban köpeklerini saldırttı 3 taneydiler ama nasıl geliyorlar bir görseydiniz şaşırırdınız. Elimde ki tüfek 28 calibre süperpoze ve içinde ki fişekler 11 numara saçma köpeğim daha gençti  ya 10 aylık ya da yaşındaydı. Bu gün gibi hatırlıyorum. Adama bağırıyorum, adam gülüyordu  köpeğimi yanıma çektim oturttum bende oturdum bir elişmde köpeğimin tasmasında gelen köpeklere havlıyorElşimde bağırmalarımı duymuş olacakki oda yamaçtan çobana bağırarak yanımıza gelmeye çalışırken köpeklerle aramızfa10 mt mesafe varken önce havaya atış yaptım  banamısın demiyorlar daha hırsla tam saldırmak üzereyken eşim     köpeklerden en önde kinin  önüne doğru atış yaptı herhalde ince saçmalardan isabet ettiki köpek zınk diye durdu Çobanda elinde değnekle üzerimize koşarak gelmeye başladı. köpeklere ne söylediyse köpekler çekildi gitti çoban tam elindeki çoban değneğini bana vurmak için kaldırmıştı ki eşimi yakından görünce hemen toparlandı  gerisin geriye koşar adımlar ile dönüp davarlarının yanına gitti. Ama bunun peşini bırakmadı eşim hemen haymana jandarmasını aradı 15 dakkada eşimin tarif ettiği yere geldiler. Çobanı aldılar köyündende gelenler eşimi tanıdıkları için araya girildi özür dilediler şikayetçi olmadık.

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Müdavim Üyemiz
kurt degil köpegimi öldürmek için adam saldırsa adamıda vururum

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Bizim av köpeğimiz görevini yapmaya çalışırken , diğer taraftan da çoban köpeği de kendi görevini yapmaya çalışmaktadır .Köpeğime gel deyince gelmezse inadına çoban köpeklerinin arasına dalmaya çalışırsa suç  yine o köpeklerde olmayacaktır.Ama ne bllieyim ya başka köpeklere zarar vermesin diye de bir çoban köğeğinin canını ben almam şahsen . Hayvanseverlik olarak algılama tabiiki hayvanseveriz o ayrı bişey .Senin de en az benim kadar hayvansever olduğunu biliyorum zaten. Ben de demiyorum tabiki asla vurmam ama başıboş sa vururum , sahibi yoksa orda vururum  falan da diyemem ya :) Bugune kadar karşılaştıklarm içersinde vurmamı gerektircek bir durum olmadan hallettik hep inşallah bundan sonra da böle olur . NE diyelim Rıdvan Bey , Allah çoban köpeklerini sizden ve tüm avıclardan ırak tutsun :)  Sen yine çoban köpeğini vururum demişsin de bir arkadaşımız adamı da vururum demiş :)
herkesin köpegi herkese degerli öyle saçmalık olurmu ya ne demek sıkarım  senin köpeginin canı varda o sıktıgın çoban köpeklerinin canı yokmu ya ben o çobanın yerinde olsam benim köpege sıkan adamın kafasına sıkarım bu ne terbiyesizliktir adama bak ya adam orada geçim saglıyor koyun otlatıyor inek otlatıyor sen zevk yapmak için ava çıkıyon çok sıkışırsan sık ayak diplerine dogru zaten kaçar giderler öyle cahilce ve canice işler yapmayalım lütfen ondan sonra köylü avcılara düşman oluyor ve zehir koyuyor senin köpegin yine telef oluyor
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Rıdvan KOCATAŞ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
herkesin köpegi herkese degerli öyle saçmalık olurmu ya ne demek sıkarım  senin köpeginin canı varda o sıktıgın çoban köpeklerinin canı yokmu ya ben o çobanın yerinde olsam benim köpege sıkan adamın kafasına sıkarım bu ne terbiyesizliktir adama bak ya adam orada geçim saglıyor koyun otlatıyor inek otlatıyor sen zevk yapmak için ava çıkıyon çok sıkışırsan sık ayak diplerine dogru zaten kaçar giderler öyle cahilce ve canice işler yapmayalım lütfen ondan sonra köylü avcılara düşman oluyor ve zehir koyuyor senin köpegin yine telef oluyor

Ünal bey avcıların üzerlerine köpeğini salan çobanlar var. O tür çoban köpekleri ile av köpeklerine saldırdığı anda çoban tarafından geri çağrılmayan çoban köpeklerinden bahsediliyor. Bunun savunmasını yapmayın. Burada bu tür köpekler yüzünden canı yanan avcılar çok. Sadece köpeğinin vurulduğuna değil, öyle karaktersiz ve ş.refsiz bir hareketi yaptığı halde çoban sağ kaldığına şükretmeli. Onun köpeği değerliyse bizimki ne?

Rıdvan KOCATAŞ - 0545 464 4805
1980 Antalya - İkamet  ISPARTA

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ünal bey avcıların üzerlerine köpeğini salan çobanlar var. O tür çoban köpekleri ile av köpeklerine saldırdığı anda çoban tarafından geri çağrılmayan çoban köpeklerinden bahsediliyor. Bunun savunmasını yapmayın. Burada bu tür köpekler yüzünden canı yanan avcılar çok. Sadece köpeğinin vurulduğuna değil, öyle karaktersiz ve ş.refsiz bir hareketi yaptığı halde çoban sağ kaldığına şükretmeli. Onun köpeği değerliyse bizimki ne?
he adam sizin üzerinize bile bile salıyorsa köpeklerini yada orada durmuş öküz gibi bakıyorsa o zaman git o adamdan hesap sor o köpeklerden degil benim bir köpegi vurabilmem için can tehlikem olması lazım ve köpegi vurabilmem için namluyu köpeğin agızında olması lazım  o zaman yapacak hiç bir şey kalmamış demektir nasıl bizim köpeklerimiz görevini yapıyorsa o çoban köpekleride işini yapıyor o köpekler işini yapıyor diye kızamayız bu benim nacizhane düşüncem o köpekleri vururum diyen arkadaşların düşüncesinede saygı göstermemi bekleyemezsiniz
1974-Marmaris
muğla
angaralı

• Bayan Üye
  • **
Ne çobanı arkadaş ben yıllarca 9 yaşımdan 18 yaşıma kadar  15 adet sığırımızı çankırı şabanözünde dağlarda otlattım her tarafımız tarlaydı hiç kimsenin tarlasına girmedim av açıldığından bitimine kadar zonguldaklı avcılar meralarımızdan eksik olmazdı hayatım boyunca ben ve çevremde ki çobanlar hiçbir avcının köpeğine KIS KIS KIS diyerek köpeklerimizi saldırtmadık. ALLAHTAN EŞİM ANKARALI VE O BÖLGEDE EN AZ 35 SENE AV YAPMIŞ BİR İNSANDI U ÇOBANIN AKRABALARIDA ÇOBANDI VE EŞİMİ O YÖRENİN BÜTÜN KÖYLÜLERİ  İYİ TANIYORLARDI TANIMAYANDA BUNUN GİBİ ÇIKIYOR.  Çoban değnekle kafamı kırsaydı veya 3 adet kangal cinsi köpekleri köpeğimi veya müdahale eden beni parçalasaydı dahamı iyiydi?Yere çömeldiğim halde saldırdılar be sen ne diyorsun bilip bilmeden bunları yaşamadan konuşmak kolay. iŞTE BU YÜZDEN BU KONUYU AÇTIM.  Hadi KURTLAR YABAN HAYVANI çoban benim açık ve net bir şekilde BAYAN AVCI olduğumu görebiliyordu. BİLE BİLE GÖRE GÖRE SALDIRTI ONUN YAPTIĞI TERBİYELİLİk Mİ? ADAMLIK MI?  Jaandarmada ki ifadesinde köpeklerimi alıştırıyordum dedi.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
he adam sizin üzerinize bile bile salıyorsa köpeklerini yada orada durmuş öküz gibi bakıyorsa o zaman git o adamdan hesap sor

Adamın 2-3 tane köpeği benim köpeğime dalacak. Yada karşı tepeden boğmak için koşturacak. Bende adam arayacam hesap sormak için.

Ünal bey size senaryo söyleyeyim.

3 köpek koştursa köpeğimin üzerine
1. el havaya kaçsınlar diye
Kaçmadılarsa
2. ve 3. el hedef şaşırmaksızın 2 köpeğe.
Geri kalan köpek için acele etmem gerek yok.
1 köpeğin hakkından hayli hayli gelir köpeğim. Bırakayım onuda köpeğim boğsun.
Ben  adama değil, o adam bana hesap sormak için gelsin.

Görevini yapan bir köpek benim köpeğime saldırırsa 1 el havaya ateş ettikden sonra geri gediyor zaten. Görevini yapan hiçbir köpeği vurmadım bu zamana kadar.

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ne çobanı arkadaş ben yıllarca 9 yaşımdan 18 yaşıma kadar  15 adet sığırımızı çankırı şabanözünde dağlarda otlattım her tarafımız tarlaydı hiç kimsenin tarlasına girmedim av açıldığından bitimine kadar zonguldaklı avcılar meralarımızdan eksik olmazdı hayatım boyunca ben ve çevremde ki çobanlar hiçbir avcının köpeğine KIS KIS KIS diyerek köpeklerimizi saldırtmadık. ALLAHTAN EŞİM ANKARALI VE O BÖLGEDE EN AZ 35 SENE AV YAPMIŞ BİR İNSANDI U ÇOBANIN AKRABALARIDA ÇOBANDI VE EŞİMİ O YÖRENİN BÜTÜN KÖYLÜLERİ  İYİ TANIYORLARDI TANIMAYANDA BUNUN GİBİ ÇIKIYOR.  Çoban değnekle kafamı kırsaydı veya 3 adet kangal cinsi köpekleri köpeğimi veya müdahale eden beni parçalasaydı dahamı iyiydi?Yere çömeldiğim halde saldırdılar be sen ne diyorsun bilip bilmeden bunları yaşamadan konuşmak kolay. iŞTE BU YÜZDEN BU KONUYU AÇTIM.  Hadi KURTLAR YABAN HAYVANI çoban benim açık ve net bir şekilde BAYAN AVCI olduğumu görebiliyordu. BİLE BİLE GÖRE GÖRE SALDIRTI ONUN YAPTIĞI TERBİYELİLİk Mİ? ADAMLIK MI?  Jaandarmada ki ifadesinde köpeklerimi alıştırıyordum dedi.
yıldız hanım asla kötü örnek örnek olamaz hataya başka bir hatayla karşılık verilemez ben yaklaşık 25 26 yıllık avcıyım hiç bir zaman bir köpek saldırısıyla karşı karşıya kalmadım siz diyosunuz ki eger çoban köpekleri saldırırsa vurur geçer giderim diyosunuz kısacası peki benden size bir soru sizin o çobandan ne farkınız kalır o zama ? ben diyorum ki havaya eteş et hala geliyorlarsa ayaklarının dibine ateş edince zaten hangi hayvan olursa olsun durur veya kaçar he senin köpegin aranıyorsa köpegini zaptedemiyorsan onunda cezasını o çoban köpegine çıkartıramazsınız kaldı ki o çoban köpegini vurmanın çok büyük cezaları var hadi onuda geçtik sen bu hafta adamın köpeklerini vurdun geçtin gittin ertesi hafta aynı yere ben ava gitti ve adamlar zehir bırakmış arcımın başına geldim aracıma zarar vermiler veya çoban köpeklerinin sahipleri toplamış köylüyü geliyorlar ya ölecen ya öldürecen ben derimki ite dalanana kadar çalıyı dolanalım saygılar
1974-Marmaris
muğla
angaralı

• Bayan Üye
  • **
Ünal bey önce yazdığım tüm yorumları tek, tek  iyi okuyun öyle yorum yapın. Ben zaten havaya atış yaptığımı yazmışım eşim yetişmeseydi  bana ve köpeğime çok  kötü yaralanmalar  doğuran sonuçlar olurdu. Eşimde benden sonra ayaklarının dibine atış yaptı öndeki köpeğin. Siz 26 yıllık avcı olabilirsiniz ben de türkiyenin her yerinde avlanmış  26 yıllık avcıyım. Çobanlık yaptığım yıllardada dahi olsa avcılıktada olsa bir çok kez köpek saldırılarına maruz kaldım.   Ama burda durum farklı. Adam karakolda bile köpeklerimi alıştırıyordum diye yalan söyledi. Çünkü resmen saldırttı. İyikide bu olay oldu ve jandarmaya intikal etti ondan sonrada eşim orda bir olay duymadı avcılara saldırı konusunda. Suçlu olmasaydı neden özür diledi kendi köylüleri bile onun için bunu herkese yapıyordu başına sonunda kötü bir olay geleceğini biliyorduk neden desinler ki? Hadi o çevrede eşim tanınan bir avcı ya tanınmıyan biri olsaydık ya köpekler köpeğimi parçalıyacaktı haliyle ben köpeğimi kurtarayım derken benide ısıracaklardı. Siz bu çobanlar konusunda benim kadar asla tecrübeli olamazsınız çünkü bende uzun yıllar ünüversiteyi kazanana kadar 9 yıl çobanlık yaptım. Ne yanlış ne doğru çok iyi bilirim.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
ben diyorum ki havaya eteş et hala geliyorlarsa ayaklarının dibine ateş edince zaten hangi hayvan olursa olsun durur veya kaçar

Ünal bey bizde aynısını diyoruz zaten. Ama siz galiba hiç ayaklarının dibine sıktığınızda kaçmayan çoban köpeği görmemişsiniz ondan rahatsınız galiba.

Peki şöyle sorayım. Ayaklarının dibine sıktınız, durmadı köpeğinize daldı boğacak.

Ne yaparsınız?

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
yinede arkadaşım köpegi öldürmeye ateş etme derim ben sana 8  10 numara saçmayla 30 40 metre mesafen sıksan hayvan ölmez a o acıylada kaçar gider birde tam tersini düşün senin köpegin gidiyor adamın fino köpegine musallat oluyor yada senin köpegin adamın keçisini koyununu danasını kovalıyor ve hayvan hamile oğlağını kuzusunu düşürüyor o adam senin köpegini vursa sen ne yaparsın yanlış anlamayın ben çoban degilim köydede yaşamıyorum geçen 2 hafta önce çulluk avındayım dam ormana salmış keçileri otlatıyor bende avdayım adam koştura koştura geldi keçiler hamile lütfen tüfek atmayın köpeginizede mukayet olun dedi bende mera degiştirdim ne luzumu var o adamla tartışmaya girecem haksızmıyım
sırf bu inat yüzünden marmaris bölgesinde 50 civarı köpek telef oldu çobanlarla inatlaşma yüzünden adam bir uyarıyor 2 uyarıyor ondan sonra koyuyor zehiri geçiyor bir şekilde bu adamlarla geçinmek lazım saygılar
« Son Düzenleme: 04 Mart 2012, 14:53:04 Gönderen: Ünal SAYGILI »
1974-Marmaris
muğla
angaralı

• Bayan Üye
  • **
Ne alaka ya? :) Biz ne yazıyoruz? siz ne yazıyorsunuz?  Her şeyden evvel lütfen herkes okuduğunu iyi anlasın. Ben görevlilerin hak verdiği şekilde nefsi müdafa hakkımı sonuna kadar korudum. Bıçak kemiğe dayanıncada gereği yapıldı. Allaha şükür ki ölen yok yaralanan yoktu. Aynı şey yine olsa aynını yaparım. Ben 26 yıllık avcılık hayatımda türkiyede her bölgede bulunmama rağmen hiçbir avcının köpeğinin, çobanın davarlarına keçisine veya danasına saldırdığını duymadım.  Avcılar ava serbest alanda  atış yapıyorda çobanda sürü ile oraya doğru geliyorsa avcı zaten o ortamı yaratmaz çeker gider.   AMA BENİM YAZDIĞIM DURUMLA İLGİLİ BİNLERCE AVCI KARŞI KARŞIYA GELDİ.
« Son Düzenleme: 04 Mart 2012, 15:05:44 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
aynı şeyi söylüyoruz ama farklı dillerden       
1974-Marmaris
muğla
angaralı

Çevrimdışı Berk KEMİK

• Free Üye
  • *
  • Tavşancı
Köpeğime saldırmasada , bir gün nasılsa  saldırır diye vururum ...
Berk KEMİK       
1990       BARTIN
0534 863 15 32

Çevrimdışı Adem KARAGÖZ

• *
  • !!!!!!!COK vuran değil PAYLAŞMAYI BİLEN.!! AVCIDIR
Evet cobanlık zor ama dagda deziyosundiye odagın padişahı olmicaksın
Bakın eyer coban köpeklerini kıskırmassa asla saldırmazlar Zaten cobanlar diyer koyun sürülerinin köpekleriyle karşılaştında dalaşan ve başına buyruk hareket eden söz dinlemeyen köpeyi sevmezler varsa bile ölebir köpeyi evde bırakır yada elinde baglıdır..... arkadaşlar koyun sürüsünde serbest olan köpekler saldırsabile cobanın bir bagırışıyla hemen geri dönerler.
Buna cok şahit oldum zevk icin basıbos köpeklere kendi coban köpeklerini kıskırıp o basıbos köpekleri bogmalarını meziyet sanıp keyif alan cok coban gördüm.
Ama cogu coban köpegide av köpegini tanır ve dokunmaz . Ekseriyetlede tavsan koyunun dolaştıgı yerde oldundan sık sık cobanköpekleriyle karşılaşırız cok kezde cobanla tartıştım adamların zoru bizim onun ormanında merasında ne işimiz varmış bunu zorbalıkla 7  8 köpeyi üzerime kıskırarak yapanda oldu aynı şekilde zorbalık ve kötek yiyende caydemliyip sofrasına cagrıp sohpet ettimiz karavanayı paylaştımızda böle insana saygım sonsuzdur sagolusn var olsunlar cünkü o cobana göre avcı varsa kut yoktur.  ;) ;)rastgele

PETİT GASGONLA VALANMAK AYRICALIKTIR

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Evet cobanlık zor ama dagda deziyosundiye odagın padişahı olmicaksın
Bakın eyer coban köpeklerini kıskırmassa asla saldırmazlar Zaten cobanlar diyer koyun sürülerinin köpekleriyle karşılaştında dalaşan ve başına buyruk hareket eden söz dinlemeyen köpeyi sevmezler varsa bile ölebir köpeyi evde bırakır yada elinde baglıdır..... arkadaşlar koyun sürüsünde serbest olan köpekler saldırsabile cobanın bir bagırışıyla hemen geri dönerler.
Buna cok şahit oldum zevk icin basıbos köpeklere kendi coban köpeklerini kıskırıp o basıbos köpekleri bogmalarını meziyet sanıp keyif alan cok coban gördüm.
Ama cogu coban köpegide av köpegini tanır ve dokunmaz . Ekseriyetlede tavsan koyunun dolaştıgı yerde oldundan sık sık cobanköpekleriyle karşılaşırız cok kezde cobanla tartıştım adamların zoru bizim onun ormanında merasında ne işimiz varmış bunu zorbalıkla 7  8 köpeyi üzerime kıskırarak yapanda oldu aynı şekilde zorbalık ve kötek yiyende caydemliyip sofrasına cagrıp sohpet ettimiz karavanayı paylaştımızda böle insana saygım sonsuzdur sagolusn var olsunlar cünkü o cobana göre avcı varsa kut yoktur.  ;) ;)rastgele
mutlaka tamamen sana katılıyorum arkadaşım nasıl çobanların içinde iyisi var kötüsü varsa bizim içimizde de var yani avcıların bela arayanlar var sırrf bela olsun diye adamın üzerine gitmeler veya taciz etmeler ve üzerine dogru saçma atmalar benim demek istedigim önce saygı biz saygı göstermessek saygı bekleyemeyiz
1974-Marmaris
muğla
angaralı

• Bayan Üye
  • **
ADEM KARAGÖZ den alıntı ;   Ekseriyetlede tavsan koyunun dolaştıgı yerde oldundan sık sık cobanköpekleriyle karşılaşırız cok kezde cobanla tartıştım adamların zoru bizim onun ormanında merasında ne işimiz varmış bunu zorbalıkla 7  8 köpeyi üzerime kıskırarak yapanda oldu aynı şekilde zorbalık ve kötek yiyende caydemliyip sofrasına cagrıp sohpet ettimiz karavanayı paylaştımızda böle insana saygım sonsuzdur sagolusn var olsunlar cünkü o cobana göre avcı varsa kut yoktur.  ;)  rastgele                                                                                                                                                                                           Bende böyle çobana saygı duyarım. Eşim her zaman şunu der çobanlar ile iyi geçinmek gerekir çünkü merayı avcıdan daha iyi bilir çok ta haklı ( Bunu, ben ve benim gibi yaşamış insanlar gayet iyi bilirler) Ankaranın her bölgesinde eşim tanınan ve sevilen bir avcı çünkü köylülerle de çobanlarlada mutlaka bir araya gelip çay içmişliği vardır. Zaten cuma akşamından gidip çadır kurduğu için sofrasından hiç çoban eksik olmazmış. Ama yazdığınız gibi ZORBALIK etmeye kalkanda olabiliyor. Allahtan iş tatlıya bağlandı. SAYGI KARŞILIKLI OLUNCA GÜZELDİR TEK TARAFLI SAYGI OLMAZ.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2012, 13:42:56 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »