Gönderen Konu: mobil şok sökülmüyor  (Okunma sayısı 17258 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
Ynt: mobil şok sökülmüyor
« Yanıtla #25 : 17 Mayıs 2014, 20:55:56 »
Şoku söktüğümüzde şok ve namlu şok yatağındaki dişliler simsiyah çamur gibiydi. Güzelce temizledik, yağladık. Artık şok namluya rahatça vidalanıp sökülebiliyordu. Tahminim tüfek Amerika'dan geldiğinden bu yana, şok hiç sökülmemiş ve 3 no.lu şokla avlanılmış veya öylece bir kenarda yatmış. Namluyu ( şok takılan dişleriyle beraber ) ve şoku hasarsız kurtardık vesselam, belki de şansımız yaver gitti.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 21 Mayıs 2014, 14:50:52 »
 bir dıştan şoklu tüfeğimde de var. kapağı sökemedim.

bana da bir usta atış yaptıktan hemen sonra namnu sıcakken dene demişti.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 21 Mayıs 2014, 16:34:14 »
Arkadaşlar geçen sene aynı olay benim de başıma geldi.Burda yazanlar da dahil denemediğim şey kalmadı.
Anahtarla zorlaya zorlaya şokun tüm dış yivlerini yedik.
Sormadık usta kalmadı memlekette.
En sonunda eski bir tornacı ,daha önce limanlarda gemilerde paslanıp kaynayan konteynerleri sökmede kullandıkları bir yöntem söyledi.
:

SARIMSAK

Sarımsağın suyunu sıkıp şokun olduğu bölgeye ve mümkünse etrafına ve yivlere yakın mıntıkaya sürüyorsunuz.Ayrıca bu suyu pamuğa yedirip namluya şokun olduğu bölgeye sokup bırakıyorsunuz.
Akşam bırakıp sabah denediğinizde şokun kolayca çıktığını göreceksiniz.

1982-Mersin

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 21 Mayıs 2014, 22:54:43 »
               Şu yurdum insanı beni her gün şaşırtmaya devam ediyor.40 yıl düşünsem sarımsak aklıma gelmezdi...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 25 Mayıs 2014, 20:10:06 »
Arkadaşlar geçen sene aynı olay benim de başıma geldi.Burda yazanlar da dahil denemediğim şey kalmadı.
Anahtarla zorlaya zorlaya şokun tüm dış yivlerini yedik.
Sormadık usta kalmadı memlekette.
En sonunda eski bir tornacı ,daha önce limanlarda gemilerde paslanıp kaynayan konteynerleri sökmede kullandıkları bir yöntem söyledi.
:

SARIMSAK

Sarımsağın suyunu sıkıp şokun olduğu bölgeye ve mümkünse etrafına ve yivlere yakın mıntıkaya sürüyorsunuz.Ayrıca bu suyu pamuğa yedirip namluya şokun olduğu bölgeye sokup bırakıyorsunuz.
Akşam bırakıp sabah denediğinizde şokun kolayca çıktığını göreceksiniz.

İyi ki bu yazıyı şoku söktükten sonra okudum. Yoksa hanımla evde papaz olurduk, WD-40 sıkınca bile fırça yiyorum varın siz sarımsak kokusunu düşünün:))Sarımsağın bir çok faydasını duymuştum da, bunu duymamıştım. Yakın zamanda yapı marketlerin raflarında sarımsak özlü pas çözücü görürsek şaşırmayalım:)))
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 25 Mayıs 2014, 21:31:27 »
               Şu yurdum insanı beni her gün şaşırtmaya devam ediyor.40 yıl düşünsem sarımsak aklıma gelmezdi...
Aynen benimde öyle..diş ağrısını durduruyorda pası da söküyor demekki..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 25 Mayıs 2014, 22:02:35 »
Sarımsak doganın eczanesi:Gözdeki arpacıga bire bir,Gaza birebir .Termeha Elde yüzde çıkan hafif içi sıvılı kabarcık yapan ve devamlı genişleyen Alerjiye benzer bir oluşuma çare.Bir yenisi şok sökülmesine,paslanmaya çare şeytanın aklına gelmez.Tecrübe :İnsanın başından geçen olay ve bıraktıgı bilgi birikimi.Bazıları buna hayatta yenilen kazıgın bıraktıgı iz diyorlar.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Vasfettin ÜZÜMCÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 26 Haziran 2014, 12:26:22 »
Aynı olay benımde başıma geldı.Huğlu süper pozemde üst namluda sıkışan şoku bır turlu sökemedım ve bütün herseyı denedım pas sökücüsünden ısıtmasına çıkaramadık ve şokun dişlerinide bozduk.
Huglu fabrikasına yolladım ve saolsunlar aynı gün  şoku söktüler ve yenısını takıp yolladılar. Ücrette talep etmedıler.Bence bu tip durumlarda fabrikaya göndermek yada işi bilen ustalara götürmek en mantıklısı aksı halde namluya zarar verılebılır. Sezonda her hafta olmasada bence ayda bır mobil şoku temızlemek gerekıor.
VASFETTİN ÜZÜMCÜ
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER
1986

Çevrimdışı Ali CENGİZ 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 12 Kasım 2014, 17:01:43 »
bu olay suan benım tufegımdede var ama her yolu denesemde bı turlu cıkaramadım ucundakı soku baska kesın cozum yolu bılen varmı saygılar

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
« Yanıtla #34 : 13 Kasım 2014, 13:15:38 »
pas sökücü sık.1-2 saat sonra 1 tl. metal parayı şokun anahtar yuvalarına yerleştir penseyle çevir.
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA